Avoimet suhteet: Vinkit avoimeen suhteeseen - Kirja & Blogi

Avoimet suhteet kiinnostavat monia (Hyvää lukemista avoimista suhteista!)

Laita hyvä kiertoon!

* Kun avoimet suhteet kiinnostavat sinua, hyödynnä nämä sinulle valikoimani linkit, joiden kautta saatat saada mahdollisia alennuksia tai ilmaiskokeiluja suosittelemiltani kumppaneilta.

Kiinnostavatko avoimet suhteet sinuakin? Tai kenties puolisosi ehdotti sinulle avointa suhdetta ja nyt pohdit, mikä on oma suhtautumisesi parisuhteenne mahdolliseen avaamiseen? Tästä koosteestani löydät helposti hyviä vinkkejä ja mielenkiintoista lukemista avoimista suhteista! Tässä jutussa on listattuna avoimia suhteita käsittelevät blogiartikkelit ja kirjat, jotta löydät nyt mahdollisimman helposti lisää tietoa, ajatuksia ja inspiraatiota parisuhteesi mahdolliseen avaamiseen – tai muihin vaihtoehtoihin, jos suhteen avaaminen ei ole sittenkään sinun juttusi… mitä kaikkea ne vaihtoehdot voisivatkaan olla?

Monipuolista iloa rakkauselämääsi, ihana Rakkauden (r)evoluution lukija!

Avoimet suhteet - Blogissa asiaa avoimista suhteista

Kirjat avoimista suhteista

Adlibris kirjakauppa netissä - Suomen suurin verkkokirjakauppa
* Hyödy tämän kuvan kumppanilinkin kautta Suomen suurimman verkkokirjakaupan Adlibriksen laajasta kirjavalikoimasta nyt edullisesti.

Hyvä kirja avoimista suhteista: Tietokirja Avoimet suhteet (Mirja Hämäläinen)

Kirja Avoimet suhteet - Mirja Hämäläinen (Fakta, Tietokirja)
*Adlibris: Painettu kirja, e-kirja & äänikirja

Kiinnostava Avoimet suhteet -tietokirja (Mirja Hämäläinen; Kosmos 2020) oivalluttaa, miten yhteen kumppaniin sitoutuminen ei ehkä olekaan absoluuttinen välttämättämyys nykypäivänä, vaan mahdollisesti suhteen avaaminen voikin runsauttaa rakkauselämää uusilla tavoilla.

Tässä tietokirjassa käydään läpi mm:

  • Mitä parisuhteen avaaminen vaatii? 
  • Mitä avoin suhde edellyttää molemmilta puolisoilta? 
  • Millainen on ihmissuhde, jossa on enemmän kuin kaksi kumppania? 
  • Millaista rakkautta voi avoimessa suhteessa tuntea vai jääkö avoin suhde kylmäksi seksisuhteeksi vieraiden kanssa ja ontoksi parisuhteeksi? 
  • Minkälaisia avoimen suhteen malleja voikaan olla?
  • Kannattaako avointa suhdetta ehdottaa puolisolle, jonka kanssa se suljettu parisuhdekaan ei oikein toimi?
  • Ajatuksia sinulle pohdintaasi siitä, olisiko sinusta avoimeen suhteeseen nykyisen avio- tai avopuolisosi kanssa..? Tai ehkäpä jonkun uuden puolison kanssa?

Tämä valtiotieteilijä Mirja Hämäläisen oivalluttava tietokirja avoimista suhteista pohjautuu sekä asiantuntijoiden että avoimissa suhteissa elävien aikuisten haastatteluihin. Nyt saat helposti hyödynnettyä näiden Rakkauden (r)evoluution *kumppanilinkkien kautta Suomen suurimman verkkokirjakauppa Adlibriksen ja ekirja- /äänikirjapalvelu Storytelin monipuoliset kirjavalikoimat (mm. Storytelin ilmainen äänikirja-kokeilujakso), joista löydät myös tämän hyvän tietokirjan avoimista suhteista

Storytel Äänikirjat ilmaiseksi - Ilmainen kokeilu
* Hyödy Rakkauden (r)evoluution tämän kuvan kumppanilinkin kautta Storytelin laajasta äänikirjavalikoimasta ilmaisen kokeilujakson myötä.

Oivalluttava romaani parisuhteen avaamisesta keskiluokkaisen ydinperheen äidin, naisen näkökulmasta: Ensimmäinen kesäpäivä (Anna Alanko)

Kirja avoimesta suhteesta: Anna Alanko - Ensimmäinen kesäpäivä (Avoimet suhteet -Fiktio, Romaani)
*Adlibris: Painettu kirja & e-kirja (Avoimet suhteet)

Fiktion kautta alitajunta saa mahdollisuuden työstää vapaammin omaa “avoin suhde vai avioero?”-ajatusvyyhtiä. Anna Alangon esikoisromaani Ensimmäinen kesäpäivä on “älykäs ja viiltävän hauska romaani perheestä, parisuhteesta ja pahantuulisista ihmisistä.” (Otava 2022)

Tämän avoimista suhteista kertovan kirjan päähenkilö on nainen, joka elää keskiluokkaisessa ydinperheessä. Hänen puoliso on etäinen ja avioliitto vaikeuksissa, mutta silti tässäkin (vielä suljetussa) parisuhteessa yhä haaveillaan unelmakodin ostamisesta ja toisesta lapsesta. Kuvioon tulee kuitenkin mukaan myös salasuhdetta ja pohdintaa siitä, kannattaisiko parisuhde avata (avoin suhde) vai olisiko sittenkin parempi erota, kun suhde ei täysin tyydytä? 

Mutta jos eroaa, niin mitenkäs sitten sen ydinperheen lapsihaaveen kanssa käy? 

Miten itseä kannattaisi ohjata tässä elämänvaiheessa, kun näiden ristiriitaisten tunteiden aallokossa jumittaminenkin ärsyttää?

Kirjailija Anna Alanko kirjoittaa aiheesta avoimen rohkeasti. Kirjassa on pohdintaa myös uusperhe-elämästä. Nyt saat helposti hyödynnettyä näiden Rakkauden (r)evoluution *kumppanilinkkien kautta Suomen suurimman verkkokirjakauppa Adlibriksen ja äänikirjapalvelu Storytelin monipuoliset kirjavalikoimat (mm. Storytelin ilmainen äänikirja-kokeilujakso), joista löydät myös tämän mielenkiintoisen kirjan parisuhteen avaamiseen liittyvästä monenlaisesta problematiikasta:

Parisuhdepäivitys (Paula Tiessalo, Aune Karhumäki)

Entä jos “Se Ainoa Oikea” löytyykin monesta ihmisestä, läpi elämän? Erilaisissa suhdemuodoissa elävät suomalaiset kertovat miten monimuotoisesti voi luoda rakkauselämäänsä yhä uudelleen, vaikka olisi lapsiakin eikä ympäristön normikäsitykset tukisi omia toiveita avoimesta suhteesta.

Seksuaalineuvoja Paula Tiessalo ja psykoterapeutti Aune Karhumäki korostavat tunnetyöskentelyn ja hyvän kommunikoinnin merkitystä avoimen suhteen onnistumisessa.

Avoimet suhteet -kirja: Parisuhdepäivitys (Tiessalo - Karhumäki)
* Tietokirja Adlibriksestä

Voit nyt helposti saada tämän avoimista suhteista kertovan kirjan Rakkauden (r)evoluution *kumppaneilta Adlibriksestä ja Storyteliltä.

Suhteellisen vapaata (Riikka Suominen)

Riikka Suomisen hauskassa romaanissa piristetään lapsiperheen vanhempien “seitsemännen vuoden kriisin” kohdannutta parisuhdetta pikkujouluseikkailujen ja avoimen suhteen kokeilun voimin. Millaista on alkaa deittailla Tinderissä ja silti ylläpitää perhe-elämää töiden tekemisen ohessa? Syttyykö kipinä omassa makuuhuoneessa enää ollenkaan? Ja entä jos toinen puolisoista alkaakin ihastua tai jopa rakastua johonkin uuteen ihmiseen?

Avoimet suhteet -kirja: Suhteellisen vapaata (Riikka Suominen; fiktio, romaani)
* Romaani Adlibriksestä

Löydät tämän rohkean romaanin avoimista suhteista kätevästi suoraan Rakkauden (r)evoluution *kumppaneilta Adlibriksestä ja Storyteliltä.

Avoimet suhteet ja muunlaiset parisuhteen muodonmuutokset: Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero? (Kati Niemi)

"Moniavioisuus voi olla ihmiselle luonnollista, mutta jos itse ei halua elää polygamiassa tai avoimessa suhteessa, puolison mielipide asiaan voi olla hyvä tarkistaa aina aika ajoin."

Rakkauden (R)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Kirja, Parisuhdekirja, Erokirja.
Rakkauden (R)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirjaan tutustuminen tästä kuvalinkistä.

Rakkauden (r)evoluutio-tietokirjassa monien miesten ja naisten tositarinat heidän onnellisista ja onnettomista parisuhteistaan ja eroistaan oivalluttavat sinua suljetun parisuhteen risteyskohdassa, jossa pohdit ‘erotako vaiko pysyä suhteessa?’ 

Ja jos päätät pysyä suhteessa, niin kannattaisiko siitä tehdä avoin suhde? 

Miten suhtautua puolison erilaisiin ehdotuksiin siitä, miten suhdetta kannattaisi hänen mielestään parantaa – esimerkiksi avaamalla parisuhde avoimeksi suhteeksi?

Jos kategorisesti kieltäytyy edes pohtimasta puolison ehdotusta avoimesta suhteesta eikä suostu keskustelemaan asiasta ja omista näkökulmistaan, avointa suhdetta ehdottanut puoliso voi ajautua pettäjän polulle hyvinkin helposti. 

Petetyksi tulemisen pelko ei kuitenkaan voi olla syy siihen, että itse olisi pakko suostua avoimeen suhteeseen. Tällainen tilanne on kuitenkin uskallettava kohdata keskustellen puolison kanssa eikä vain luottaa siihen, että oman tahdon kylmäkiskoinen ilmaisu “en halua avointa suhdetta ja tästä ei enää puhuta!”-tyyppisesti (tai sanaton pöyristely silmiä pyöritellen) estäisi sitä puolisoa edelleenkin haaveilemasta siitä avoimesta suhteesta – tai kenties erosta tai pettämisestä.

Avoimessa suhteessa ei yleensä ainakaan ole tarvetta enää kannatella kulisseja:

”Salarakkaani piikitteli minua siitä, että some-elämäni aviopuolisoni kanssa näytti ihan toiselta kuin todellinen elämäni hänen sylissään. Mutta minulle molemmat olivat totta. Somessa toin tietysti esiin vain osan elämästäni.”

Storytel Äänikirjat ilmaiseksi - Ilmainen kokeilu
* Hyödy Rakkauden (r)evoluution tämän kuvan kumppanilinkin kautta Storytelin laajasta äänikirjavalikoimasta ilmaisen kokeilujakson myötä.

Estäisivätkö avoimet suhteet sen, että puolisot eivät (enää) ainakaan pettäisi toisiaan? 

Mitkä asiat johtavat pettämiseen? Ja voisiko puolison lähtemisen sinne pettäjän polulle estää sillä, että itse suostuisi siihen avoimeen suhteeseen vaikka hammasta purren?

Ja entäs jos se avoin suhde tai sen “sivusuhteet” päättyvät?

"Joskus voi päättyä kivuliaasti avoin suhde, jossa vapautta oli enemmän kuin joidenkin ihmisten päänsisäinen laki sallii. Joskus ero on julkinen ja joskus salattu, kuten suhdekin. Virallisten erotilastojen ulkopuolella omaa erosuruaan työstävät hiljaisuudessaan varattujen ihmisten sivusuhteissa eläneet miehet ja naiset. Harva myöskään tietää elävänsä parisuhteessa, jossa puoliso parhaillaan prosessoi ehkä kipeääkin eroaan toisesta rakastetustaan. Erilaiset erot koskettavat hyvinkin monen ihmisen arkea vähintään välillisesti."

Avoimet suhteet kiinnostavat yhä useampia, mutta miten ehdottaa avointa suhdetta puolisolle?

Kun kaipaat sparrausta parisuhteesi sisällön ja suunnan kirkastamiseen, varaa sinulle sopiva keskustelutuokio tästä kuvalinkistä:

Iloa ja inspiraatiota rakkaudentäyteiseen elämääsi!

Rakkaudella
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, Tietokirjailija
[email protected]

Adlibris kirjakauppa netissä - Suomen suurin verkkokirjakauppa
* Hyödy tämän kuvan kumppanilinkin kautta Suomen suurimman verkkokirjakaupan Adlibriksen laajasta kirjavalikoimasta nyt edullisesti.
Kirja avoimesta suhteesta: Anna Alanko - Ensimmäinen kesäpäivä (Avoimet suhteet -Fiktio, Romaani)
*Adlibris: Painettu kirja & e-kirja
Kirja Avoimet suhteet - Mirja Hämäläinen (Fakta, Tietokirja)
*Adlibris: Painettu kirja, e-kirja & äänikirja
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

Storytel Äänikirjat ilmaiseksi - Ilmainen kokeilu
* Hyödy Rakkauden (r)evoluution tämän kuvan kumppanilinkin kautta Storytelin laajasta äänikirjavalikoimasta ilmaisen kokeilujakson myötä.
Kirja avoimesta suhteesta: Anna Alanko - Ensimmäinen kesäpäivä (Avoimet suhteet -Fiktio, Romaani)
*Adlibris: Painettu kirja & e-kirja
Kirja Avoimet suhteet - Mirja Hämäläinen (Fakta, Tietokirja)
*Adlibris: Painettu kirja, e-kirja & äänikirja

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.