Narsistisen väkivallan uhri - Lyhytterapeutti Veera Jahn

Narsistisen väkivallan uhri voi hyötyä lyhytterapiasta

Laita hyvä kiertoon!

Narsistisesta suhteesta huolimatta on mahdollista löytyä traumaperäisen kasvun luoma voimaannuttava siemen ja sisin, se rakkaudellisin itse, syvin ja autenttisin sinä. Narsistisen väkivallan uhri voi hyötyä mm. lyhytterapiasta, kuten tämän Rakkauden (r)evoluutio -vieraskynäartikkelin kirjoittaja kertoo.

Oletko kuullut lähipiirissäsi sen surullisen tarinan, kun väkivallan uhri paljastuu useiden erilaisten sattumusten myötä? Tilanne on saattanut jatkua vuosia. Jäljelle on jäänyt sielultaan rikkinäinen ihminen – kuin pelkkä kuori.

Kenties olet itse kokenut sen – narsistisen syvän henkisen väkivallan jättämät jäljet.

Tällaisen syvän haavoittavan kokemuksen jälkeen minuus on kirjaimellisesti rikki ja hauras. Sieluun on tullut syvä särö. Epäluottamus heijastuu myös usein toipumisen jälkeen uudessa suhteessa uuden kumppanin kanssa vielä pitkään. Kenties tuntuu siltä, että elämästä meni valtava ajanjakso hukkaan, eikä valoa ole näkyvissä.

Saatat jopa kysyä itseltäsi, että selviätkö kokemuksestasi koskaan. Olo on niin yksinäinen, synkkä ja häpeän kutistama.

Narsistinen väkivalta on yllättävän yleistä.

Se vie ihmisen minuuden ja rikkoo ihmisyyden palasiksi. Jäljelle jää ihmisestä kuoret – kaikki voimat ovat menneet tunnevuoristoradalla kulkemiseen ja oman itsen arvostamisen hapuiluun kauan.

Suhde lupaa alussa valtavan paljon: jo ensi metreillä on luvassa haltioitunutta ja palvovaa sieluun saakka yltävää huomiointia. Tästä lumoutuu. 

Jonkin aikaa rakkauspommituksen jälkeen alkaa kuoppainen kyyti. Alkaa ilmetä korventavia pettymyksiä, henkisen väkivallan eri muotoja, rakkauspommitusta taas suhteessa pysymiseksi ja alamäki seuraa pian koukkuun jäämisen jälkeen uudelleen.

Alkaa ilmetä epätasapainotila, luottamuspula ja syvä perusturvallisuuden järkkymisen kaoottinen ilmapiiri.

Mitä kauemmin suhde jatkuu, sitä arkisemmaksi nämä tunnetilojen vaihtelut muuttuvat. Epänormaalista tulee uutta normaalia. Usein henkisen tai fyysisen narsistisen väkivallan uhri kokee myös itsesyytöksiä ja valtavaa huonommuutta. Mitä kauemmin vuoristoradassa matka jatkuu, sitä syvemmät ovat narsismin jättämät henkisen väkivallan jäljet.

Narsismia käytetään sanana puhekielessä väärin ja hepposin perustein. Kuitenkin narsismin uhrina on ainoastaan se syvä kokemus, jota on vaikeaa sanoittaa. Se on totta ja jättää arvet ihmiseen. 

Et ole kuitenkaan yksin. Et myöskään ole tuomittu elämään syvän häpeän tunteen, etkä rikkinäisyyden kokemuksen kanssa. 

Sinulla on mahdollisuus eheytyä.

Miten narsistisen väkivallan uhri voi hyötyä lyhytterapiasta?

Väkivallasta toipumiseen on mahdollista saada lyhytterapeuttista apua. Lyhytterapia on matalalla kynnyksellä tarjottavaa psykososiaalista keskusteluapua ilman lähetettä ja diagnooseja. Väkivallan kokemukseen on mahdollista saada nopeallakin aikataululla apua ja tukea myös suojatulla etäyhteydellä.

Vaikka olo voi olla sellainen, että oma minuus on syvästi hukassa tällaisen kokemuksen jälkeen, se aito kaiken kokemusten alla oleva ja syntyvä minuus on myös uudelleen löydettävissä. Vaikka jäljellä olisi pysyväksikin muodostunutta epätoivon kokemusta ja syvää lannistuneisuutta, uskomuksiaan itsestä voi muokata koska tahansa uudelleen. Jokaisella on vahvuuksia ja uskomattomia voimavarojakin – kun ne osataan valjastaa syvyydestä pintaan.

Omien tarpeiden kuunteleminen on avainasemassa toipumisessa. Narsismi hukuttaa alleen omien tarpeiden kuuntelun. Se, mikä on kadotettu, on onneksi myös mahdollista löytää myös uudelleen. Myös yhtä kokemusta rikkaampana. 

Itseä suojaavat rajatkin voivat vahvistua ja omat suojaavat rajapinnat muokkautua vankemmiksi kaiken jälkeen. Omien tunteiden ja tarpeiden sumuinen mielenmaisema voi avautua kirkkaammin suhteesta irrottautumisen jälkeen.

Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -valmennus parisuhteen jatkamisen tai eropäätöksen tueksi

Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -päätöksentekovalmennus

Kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa? Hyödynnä ratkaisukeskeinen päätöksentekovalmennus ja henkilökohtainen tukeni Vapaudu ahdistavasta ‘Erota vai ei?’-jahkailusta ja tee levollisemmin mielin kaikilta näkökulmilta tarkkaan harkittu, arvojesi mukainen päätös.

Kokemuksen myötä voi ajansaatossa saada korjaavan kokemuksen myös uudessa suhteessa. Sillä se, mikä on rikottu ja kadotettu suhteessa, on myös mahdollista löytää ja parantaa siinä.

Syvän ja nöyryyttävältä tuntuvan kokemuksen jälkeen on mahdollista löytää myös itsestään traumaperäistä kasvua. Vaikka nyt kävi näin, voin mennä eteenpäin. Minun ei tarvitse jäädä tämän tuskan syövereihin. Voin selviytyä. Voin vahvistua.

Meissä kaikissa on sielussamme ydin, mutta muokkaudumme kokemustemme ja ympäristömme vaikutuksesta myös uudelleen. Korjaavat ja parantavat kokemukset ovat mahdollisia silloinkin, kun se ei itsestä ja omasta rikkinäisestä olosta siltä tunnu.

Vaikka narsismi jättää syviä uskomuksia kelpaamattomuudesta ja kielteisestä minäkuvasta – myös voimavarat ja arvolataukset on uudelleen löydettävissä omasta itsestä. Jopa kaiken jälkeen on mahdollista antautua turvalliselle ja tasaisemmalle kyydille, vuoristorataan ei enää kaipaakaan.

Oletko sinä narsistisen väkivallan uhri?

Kun omat kokemukset on kahlattu läpi, itsestä voi kasvaa jopa autenttisin ja rakastavin versio. Kun oman sisimmän kanssa asettuu kokemuksesta huolimatta uudelleen vankempi ja syvempi arvopohja – omaan elämään voi löytyä täysin uusi suunta.

Peruskivijalka oman itsen ja omien tarpeiden, tunteiden ja valintojen kanssa voi olla mahdollisuutena upea kokemus.

Voi tuntea olevansa taas elossa. Voi kokea olevansa uudelleen aidon rakkauden arvoinen.

Sinä myös pystyt siihen, etkä ole yksin.

Lyhytterapia on myös sinulle mahdollisuus 1-20 kerran käynneillä. Voit selviytyä kokemuksestasi. Voit orientoitua uuteen ja eheämpään itseesi kaikesta surusta ja murheesta huolimatta.

Lyhytterapiassa voidaan päästä nopeallakin aikataululla omasta jäsentämättömästä ja sumuisesta olotilasta eteenpäin. Omien arvojen, tarpeiden ja valintojen suuntaa voidaan etsiä yhdessä ja kirkastaa erilaisilla työkaluilla. Oman elämänsä osa-alueiden läpikäynti voidaan selkiyttää. Niistä voidaan muodostaa mielekkäältä tuntuvia tavoitteita ja kulkea yhdessä kohti suotuisia ja merkityksellisiä valintoja. Pienikin askel sumuisesta ja surun muokkaamasta minäkuvasta ja kokemusmaailmasta poispäin on askel paremmalle tielle.

On paradoksi, että kurjimmatkin kokemukset voivat kääntyä elämän täyskäännöksinä tyytyväisemmän, merkityksellisemmän ja eheämmän elämän lähteelle. Se on kuitenkin taitekohta, jossa sinullekin löytyy avaimet ja ratkaisut jo sinusta itsestäsi. Kaiken sen alta, jota olet kokenut. Ne vain tarvitsee nyt kaivaa esiin uudelleen. Sen myötä, mitä tarvitset ja kaipaat juuri nyt. 

Olet sen arvoinen. Itsesi ehdoitta rakastamisen arvoinen.

Narsistisen väkivallan uhri - Lyhytterapeutti Veera Jahn

Narsistisen väkivallan uhri – Ota yhteyttä!

Tämän Rakkauden (r)evoluutio –vieraskynäartikkelin kirjoitti sinulle Veera Jahn, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen lyhytterapeutti, kirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän ottaa asiakkaita vastaan Minduun suojatulla etäyhteydellä ympäri Suomen. Tavoitat Veeran Instagramista ja hänen nettisivuilta.

Vieraskynä-kirjoittaja blogiin
Haluatko sinäkin Rakkauden (r)evoluution -vieraskynäilijäksi? Lue lisää klikkaamalla tästä kuvalinkistä.

Sinua voivat kiinnostaa myös nämä suositut artikkelit:

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Narsistin uhrin terapia, voimaannuttava yksilöterapia/valmennus (Coach Kati Niemi)
Oletko narsistin uhri tai epäiletkö sitä? Tutustu voimaannuttavaan yksilövalmennukseen klikkaamalla tästä kuvasta.

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.