Lupausten tekeminen, pitäminen, rikkominen.

Lupausten tekeminen, pitäminen, rikkominen – Mitä lupaat itsellesi?

Laita hyvä kiertoon!

Näitä Rakkauden (r)evoluution lukijan pohdintoja lupausten tekemisestä, pitämisestä ja rikkomisesta (+siitä toipumisesta) luettuasi, kommentoi alla: Mitä sinä haluat luvata ennen kaikkea itsellesi?

Tässä Rakkauden (r)evoluution lukijan Jossun pohdintoja, olkaa hyvä!

Myönnän tehneeni lupauksen.

Minulla oli aikaisemmin suhde, jossa henkinen ja psyykkinen hyvinvointini oli koetuksella.

Kaikki hyvä oli poissa, mitä hyvinvoivassa parisuhteessa edellytetään.

Halusin pois elottomasta ja vaarallisesta parisuhteesta, mutta se ei ollutkaan niin helppoa.

Yksi asia, joka tätä parisuhdetta varjosti, olivat monet rikotut lupaukset.

Se sai minut miettimään: miksi luvata jotain, jos ei pysty pitämään lupauksiaan? Lupauksia ei ole tehty rikottavaksi. Se monesti loukkaa toista.

Vai tätäkö hän halusikin (?)

Kun pääsin narsistisesta miehestä eroon, minun oli ensinnäkin korjattava itseni ja mietittävä miten käsitellä asia, jotta kykenisin uuteen parisuhteeseen.

Tottahan toki siihen meni aikaa, koska minua oli useampana vuotena alistettu, syytelty, hävetty, hyljeksitty. Itsetunto oli turmeltu ja poljettu niin, etten osannut hetkeen ajatella, vaan jokapäiväinen syyttely ja epäilys sekä vian hakeminen oli yllättäen käännetty minuun.

Nyt olen uudessa suhteessa.

Lupasin uudelle kumppanilleni, että hän on ainoani enkä petä vaan olen uskollinen.

Se kokemus, mitä minulle oli aikaisemmin tehty, oli loukkaavaa. Kun lupauksia rikottiin kerta toisensa jälkeen, ja niiden lupauksien rikkomisen sijaan alettiin korvata asioita, jotka eivät pitäneet.

Mutta nyt itse tehtyäni lupauksen toiselle, uudelle kumppanilleni, huomasin, kuinka olen päässyt asian yli. Olen käsitellyt menneen itsekseni ja olen iloinen siitä, kuinka eheytynyt olen.

Olen asennoitunut ja motivoitunut lupauksiin nyt niin, etten ihan mitä tahansa lupaile. Lisäksi tiedän pystyväni pitämään lupaukseni rikkomatta sitä, koska lupausten pitäminen on myös yksi tapa näyttää kuinka luotettava on.

Erota itsellesi ja toiselle tehdyt lupaukset toisistaan.

Kokemusteni pohjalta opin muun muassa:

   1. Esimerkiksi, älä ryhdy parisuhteeseen, ellet tiedosta, mitä se pitää sisällään ja edellyttää.

   1. Lupausta tehtäessä kannattaa hyvässä yhteisymmärryksessä selventää puolin ja toisin, mitä lupaus tarkoittaa itselle ja mitä se tarkoittaa toiselle. Joillekin lupaus on sovittu asia, kun taas joku muu käsittää sen ehkä toisella tavalla.

   1. Lupauksia ei tulisi rikkoa eikä myöskään luvata huvikseen. Tarvittaessa älä lupaa mitään. Lupaa ainoastaan sellaisia asioita, mitä pystyt pitämään.

   1. Älä tee montaa lupausta kerralla, sillä yksikin lupaus riittää.

   1. Jos itse lupaat jotain, älä kuitenkaan sorru vaatimaan toiselta samaa lupausta. Koska lupauksen tulee olla suoraan sydämestä ja omasta vapaasta halusta annettu lupaus.

   1. Yksittäinen lupaus kestää lähtökohtaisesti koko parisuhteenne ajan. Lupausta ei oikein voi ikäänkuin perua jälkikäteen, koska lupaus on kuin vala, jota ei voi yht’äkkiä heittää halutessaan roskiin vaan lupauksen tehdessäsi sitoudut noudattamaan sitä.

   1. Lupauksen tekeminen on osoitus myös siitä, kuinka luotettava olet. Jos teet lupauksen toisen ihmisen kuullen, näytä kuinka sinuun voi luottaa.

   1. Mieti kenelle lupaat ja mitä lupaat. Jos huomaatkin luvanneesi asioita enemmän/toisin esimerkiksi kaverillesi kuin omalle kumppanillesi, niin pohdi kumman kanssa vietät enemmän aikaa.

   1. Lupaus ei ole leikin asia. Siinä on kaikki mitä toinen sinulta odottaa, joten harkitse tarkoin ennen kuin lupaat.

   1. Lupausta tehdessään oma mielentila tulisi olla seesteinen ja rauhallinen. Älä lupaa mitään varsinkaan ollessasi tunnekuohuissa, koska hätäiset lupaukset jäävät useasti unholaan eikä niitä aina osata varjella.

   1. Motivoidu ja työstä lupaustasi. Muista tykätä lupauksestasi yhtä paljon, koska se tuottaa sinulle itsellesi hyvää oloa.

   1. Erota itsellesi ja toiselle tehdyt lupaukset toisistaan.

  Siinä nyt muutama vinkki, kun ryhtyy tekemään lupausta toiselle ihmiselle tai itselleen.

  Nämä arvokkaat mietteet kanssasi jakoi: Rakkauden (r)evoluution lukija Jossu.

  Kiitos Jossu!

  Lisää mielenkiintoisia pohdintoja voi lähettää julkaistavaksi Katille.

  Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

  Hyvä, Parempi, Minä!

  Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

  ILMAISTA INSPIRAATIOTA

  OTA YHTEYTTÄ!

  UUSIMMAT

  Laita hyvä kiertoon!

  Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

  4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.