Kansainvälinen Naistenpäivä ja tasa-arvo: Miksi Naistenpäivää vietetään?

Naistenpäivä 2022: Tasa-arvo ja demokratia kovalla koetuksella

Laita hyvä kiertoon!

Ai, miksi naistenpäivää vietetään ylipäätään? No, ainakin edes kerran vuodessa on hyvä juhlistaa meitä naisia ja huomata, miten moni asia meidän suomalaisten naisten elämässä on mallillaan. Ja samalla nostaa pintaan niitä epätasa-arvosta kertovia epäkohtia, joita yhä meillä Suomessakin on niin työ- kuin kotielämässäkin. Kansainvälinen Naistenpäivä on teemaltaan nyt entistäkin ajankohtaisempi, kun maailman perusasetelmat ja ihmisten perusturvallisuus järkkyy pahasti.

Sukupuolten välisessä tasa-arvossa on vielä tekemistä, eikä pelkästään jossain kaukana arabimaissa tai “muualla maailmassa”, vaan ihan täällä koto-Suomessa.

Ja viimeistään tämä Ukrainan sota on nostanut esiin myös sotiin usein kuuluvan naisten aseman heikkenemisen ja raiskaukset, joilla halutaan häväistä vastustajan naisia ja sitä kautta heidän miehiään. Kotiväkivalta on kuitenkin arkea tänäänkin myös täällä Suomessa aivan liian monessa perheessä, ja useimmiten niinpäin (ei aina), että nainen on se väkivallan uhri.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Ja ylipäänsä myös kaikkien yksilöiden välinen tasa-arvo ja demokratia ovat nyt kovalla koetuksella ihan tässä meidän rajan tuntumassa.

Maailman myllerryksenkin keskellä on kuitenkin hyvä välillä pysähtyä tarkastelemaan myös omaa tonttia, ja miettiä, miten me itse voimme edistää niin sukupuolten kuin kaikkien yksilöiden välistä tasa-arvoa käytännössä. Miten me itse huolehdimme kaikkinaisesta tasa-arvosta myös tänä Naistenpäivänä?

Kansainvälisen Naistenpäivän teema 2022: Sukupuolten tasa-arvo kestävän tulevaisuuden tekijänä.

Vuoden 2022 Kansainvälisen Naistenpäivän teemana on ”Gender equality today for a sustainable tomorrow”, eli vapaasti suomennettuna ‘Sukupuolten tasa-arvo kestävän tulevaisuuden tekijänä’.

Naisia tarvitaan koti- ja metatöiden lisäksi myös arvojohtajiksi, jotka ohjaavat yrityksiä ja valtioita toimimaan vastuullisesti myös poliittisten ja taloudellisten myrskyjen keskellä. Rakkaudesta eikä pelosta käsin, kohti kestävää rauhaa ja hyvinvointia. ❤️

Myös tänään, sen paremman huomisen puolesta. Ympäri maailman.

Sitä on Kansainvälinen Naistenpäivä tänään tiistaina 8.3.2022.

Kansainvälinen Naistenpäivä ja tasa-arvo: Miksi Naistenpäivää vietetään?

Mutta miksi tasa-arvo ja demokratia ovat ylipäätään tärkeitä pienessä mittakaavassa perheiden sisällä, jos maailmassa myllertää nyt suuremmat pahan kuviot? Onko sukupuolten välinen tasa-arvo tai kestävä kehitys nyt täysin turhanpäiväistä piperrystä, jonka voisi unohtaa ja keskittyä “olennaisempaan”? Miehet aseisiin ja miinat maahan rasististen huutojen voimalla?

Ajatustesi herättämiseksi voit lukea tasa-arvoon liittyen blogista esimerkiksi tämän monia mielenkiintoisia tasa-arvofaktoja sisältävän artikkelin: ‘Tasa-arvo parisuhteessa: utopia, saavutettu vai mennyt liian pitkälle?’

Rakkaudellista Naistenpäivää kaikille Rakkauden (r)evoluution seuraajille – sukupuolesta riippumatta! ❤️

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, tietokirjailija Kati Niemi

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja
[email protected]

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.