Tiedostamattoman mielen voima

Miksi tietoinen mieli epäilee tiedostamattoman mielen vahvaa voimaa?​

Laita hyvä kiertoon!

Miksi niin moni suomalainen yhä tänäkin päivänä vielä luulee, että olemme aina niin kovin tietoisia tosiseikoista ja teemme päätöksemme loogisjärkevästi faktojen pohjalta? Miksi tiedostamattoman mielen vahva voima tuntuu joidenkin mielestä jopa pelottavalta tai jotenkin epäuskottavalta psykologiselta valeuutiselta? Mikä se tiedostamaton mieli oikein edes on, ja voiko siihen mitenkään vaikuttaa fiksusti sen tietoisen mielen avulla vai olemmeko me vain tuuliajolla satunnaisten valintojen ristivedossa elämässämme ajelehtijoita? Voiko tiedostamattoman mielen negatiivista ajatuskehää editoida?

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, tietokirjailija Kati Niemi
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, tietokirjailija Kati Niemi

Tutkimusten mukaan tämä harhamme toimintamme tietoisuuden tasosta voi johtua siitä, että meidän tietoinen mieli rekisteröi toimintamme juuri ennen kuin toimimme eli luulemme toimineemme tietoisen mielemme ohjaamina, vapaasta omasta tahdosta järkiperustein, vaikka draiverimme olikin 95-prosenttisesti aivan jotain muuta kuin se fiksu syy, minkä tiedostimme. 

Tällöin luulemme tehneen valinnan tietoisesti, vaikka olimme jo täydessä toiminnassa pelkän tiedostamattoman mielen voimasta. 

Monissa tutkimuksissa vapaan tahdon on osoitettu olevan vain vahva illuusio, mutta se ei tee mielen vapauden tavoittelusta turhaa ajanhukkaa. Kautta aikain taitavimmat mainosammattilaiset ovat osanneet triggeröidä “osta, osta”-tyyppistä viestiä metaforien ja suggestioiden avulla alitajuntaamme ja tiedostamattomaan mieleemme. 

Varsinkin lasten aivot ovat erittäin suggestioherkkää kasvupohjaa, minkä vuoksi on tärkeää olla tietoinen, minkälaisella materiaalilla ruokkii lapsensa mieltä omilla kasvatuksellisilla suggestioillaan tai niillä lelumainoksilla Disney-leffojen ohessa. 

Markkinointikoneistojen lisäksi myös yhteiskunnalliset ja uskonnolliset vallankäyttäjät ovat tottuneet triggeröimään tiedostamatonta mieltäsi, joten miksi et itse harjoittelisi itsesi ohjaamista tietoisesti parempaan suuntaan?

Entä jos itse oppisit editoimaan mieltäsi parhaiden menetelmien avulla, jolloin valjastaisit myös sen 95%-päätösvallan omaavan alitajunnan ja tiedostamattoman mielen omien tavoitteidesi mukaiseen suuntaan?

Luovassa ongelmanratkaisussa hyödynnät sekä tietoista mieltäsi (tietoisuutta ja alitajuntaa) että tiedostamattoman mielen voimaa. Ja intuitiota. Sekä tietysti myös Kahneman-Tverskyn nimeämiä tiedonkäsittelymenetelmiä 1 ja 2, joista kerroin näissä artikkeleissa syvällisesti:

Nämä monet eri termit menevät monella iloisesti sekaisin, joten suosittelen sinulle edellä olevien artikkeleiden lukemista ajatuksella. Näiden eri tiedonhaku- ja tiedonkäsittelymenetelmien on tarkoitus olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään, jotta löydät monipuolisia vaihtoehtoja ja tarkastelet niitä myös kriittisellä tietoisella mielelläsi.

Sinullakin on mahdollisuus oppia menetelmiä, joilla Kliiniset hypnoterapeutit autamme asiakkaitamme mitä moninaisempien haasteiden ratkaisemiseksi kestävällä tavalla. Hypnoterapiassa yhdistyy hypnoosi sekä terapeuttiset ja valmennukselliset menetelmät, mm. kognitiivinen terapia, NLP (Neuro-Lingvistinen “Programming”), tunnelukkoterapia, Gestalt-terapia jne.

Sen lisäksi että ohjatun hypnoosin ja terapiatapaamisen avulla autan asiakastani, opetan hänelle myös mielentyökaluja, joilla hän voi tukea itseään jatkossakin elämässään myös monilla muilla elämänalueilla kuin siinä alkuperäisessä aiheessa, jonka vuoksi hän tuli luokseni.

Oman live- tai etätapaamisaikasi kanssani voit varata täällä, niin katsotaan, mistä lähdemme liikkelle sinun kanssasi.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Jos et ymmärrä tiedostamattoman mielen voimaa, jätät oman koko potentiaalisi hyödyntämättä.

Jos et usko alitajunnan ja tiedostamattoman mielen voiman olevan suurempi kuin se, minkä tietoisesti nyt tiedät ja havaitset ympäristöstäsikin, jätät valtavan voimavarasi täysin hyödyntämättä. 

Ne ohjaavat sinua joka tapauksessa, joten eikö olisi kaikin tavoin fiksumpaa oppia ymmärtämään noita sisäisiä ajureitasi ja valjastamaan niitä omien tavoitteidesi suuntaan?

Aikaisemmin viittaamistani artikkeleista sait lukea, että 95% toiminnastasi, ajatuksistasi ja valinnoistasi kumpuaa tietoisuutesi ulkopuolelta. Kun haluat ohjata itseäsi aidosti parempaan suuntaan elämässäsi, jätä 5%-tahdilla taaplaaminen pois. Tiedät perinteisen priorisointiohjeen “80/20”, ja tässä kohdin kyseessä on jo suuremmat panokset: “95/5”. Mihin aiot panostaa itsesi kehittämisen jatkossa?

Sinä toki käytät joka tapauksessa koko 100% mieltäsi, mutta jos et tiedosta sitä 95%-sisältöä ja vaikutusta pieniin ja suuriinkin valintoihisi, et johda itseäsi nykyhetkessä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Jokainen alitajuinen taustadraiverisi on syntynyt alunperin hyvään tarkoitukseen, mutta tuo "hyvä" on voinut olla myös vain pakollinen selviytymiskeino lapsen silmin määriteltynä eikä pidemmänpäälle fiksua ja hyvää toimintaa aikuiselle sinälle.

Jos luulet tiedostamattoman mielen sisältävän vain mukavia tai ikäviä muistoja, mutta et niiden vaikutuksesta muotoutuneita ajatus- ja toimintaskeemoja, jätät harmaan elämäsi tai suoranaiset ongelmasi aiheuttavat juurisyyt tarkoituksellisesti pimentoon. 

On ihan ookoo pelätä kurkistaa pinnan alle. Opithan lapsena pelkäämään mörköjäkin sängyn alla. Ainakin minä opin, kun siskoni niillä pelotteli. Mutta aikuisena opin pääsemään irti sekä sängyn että mieleni alaisista möröistä. 

Ja nykyisin, jos tiedostamaton mieleni ja alitajuntani puskee pintaa ihmeellisen ensivaikutelman tarjoavia möykkyjä, tervehdin virnistäen: Kappas, tervetuloa! Mitä sinä haluat kertoa minulle tänään itsestäni? Miksi tulit pintaan vasta nyt, tänään? Mihin tarvitsen sinua tai voinko päästää sinusta irti? 

Miten sinä suhtaudut omiin ajatuksiisi ja automaattisiin ajatus-toimintamalleihisi? 

Otatko ajatuksesi annettuina vai oletko opetellut ajatusten johtamista pintaa syvemmältä?

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Elämän suurimpia kysymyksiä ei kannata kysellä vain tietoisella mielellä ilman tiedostamattoman mielen ja alitajunnan vahvaa läsnäoloa. Ellei halua jumittaa ikuisessa päättämättömyyden oravanpyörässään vuosikausia. Kuten liian moni huonossa parisuhteessa sinnittelevä valitettavasti on tottunut tekemään, koska ei ollut kokeillut oppia uusia ajatus- ja toimintamalleja oman itsensä voimaannuttamiseksi.

Näiden elämän suurimpien ja parhaimpien kysymysten parissa ei vietetä aikaa silloin, kun tietoinen mieli on fokusoitava normiduuniin tai jännään elokuvaan, jossa oman mielen yllätysten sijaan on jännitettävä tv-ruudulle singahtelevia yllätyksiä. Omaan mieleen syventyminen edellyttää hiljaista hetkeä, mieluiten pötköttelyä sohvalla, sängyssä tai puutarhakeinussa. Ehkä rauhallisella kävelyllä turvallisella polulla, jossa ei tarvitse pelätä kiviin ja juuriin kompastelua, kun oma mieli vaeltaa transsin rajamailla. 

Tiedostamattoman mielen voiman valjastaminen edellyttää elämäntahdin rauhoittamista, mielen hiljentämistä edes hetkittäin.

Elämän suurimpia kysymyksiä ei kannata kysellä vain tietoisella mielellä ilman tiedostamattoman mielen ja alitajunnan vahvaa läsnäoloa. Ellei halua jumittaa ikuisessa päättämättömyyden oravanpyörässään vuosikausia. Kuten liian moni huonossa parisuhteessa sinnittelevä valitettavasti on tottunut tekemään, koska ei ollut kokeillut oppia uusia ajatus- ja toimintamalleja oman itsensä voimaannuttamiseksi.

Näiden elämän suurimpien ja parhaimpien kysymysten parissa ei vietetä aikaa silloin, kun tietoinen mieli on fokusoitava normiduuniin tai jännään elokuvaan, jossa oman mielen yllätysten sijaan on jännitettävä tv-ruudulle singahtelevia yllätyksiä. Omaan mieleen syventyminen edellyttää hiljaista hetkeä, mieluiten pötköttelyä sohvalla, sängyssä tai puutarhakeinussa. Ehkä rauhallisella kävelyllä turvallisella polulla, jossa ei tarvitse pelätä kiviin ja juuriin kompastelua, kun oma mieli vaeltaa transsin rajamailla. 

Hiljentyminen ja rauhoittuminen on ajanhaaskuuta ja typerää hörhöilyä, niinkö?

Minä inhosin aikoinaan hiljentymistä ja rauhoittumista. Pidin niitä typeränä ajanhaaskuuna, kun maailmassa on niin paljon koettavaa. Rakastin vauhtia, mikä saa minut edelleen syttymään! 

Mutta sittemmin olen oppinut, että parhaan vauhdinkin saa elämäänsä nimenomaan hiljentymisen ja tiedostamattoman mielen syvyyksien voimasta.

Aikoinaan, kun uskoin moisen olevan turhaa, minulla ei todellakaan ollut aikaa eikä inspiraatiota vain “mietiskelyyn”. 

Pidin sitä huuhaana. Tai vähintäänkin rasittavana edes yrittää moista puuhaa itse. 

Kunpa en olisi ollut ihan niin mustavalkoinen ja uppiniskainen jääräpää kuin olin. Mutta mistä olisin voinut tietää paremmin? 

Minulle ei opetettu tällaisia asioita lapsuudessani, koulu- ja opiskeluvuosinani eikä edes kansainvälisellä johtajaurallani, jonka aikana kävin toki lukuisilla hyvillä, pitkilläkin koulutuksilla. Siellä kyllä hiottiin yritysten strategioita ja innovaatioita, ja tiedostamaton mielihän on se todellinen ideasampo. Silti tiedostamattoman mielen optimaaliseen hyödyntämiseen ei koulutettu. Kaikkien oletettiin omaavan taidot itsestään

Ja näinhän se tavallaan toki onkin. Jokaisella meistä on sekä tietoinen että tiedostamaton mieli, ja me jokainen käytämme molempia joka päivä ihan 100% ajasta. Mutta ei ole ihan samantekevää, millä tavalla noiden tasoilla operoi. 

Aikaisemmin minäkään en tiennyt niiden eroja ja käyttötarkoitusta enkä osannut tekniikoita, joilla intuitiiviseen ideapankkiinsa saa nopeammin yhteyden. En tiennyt asiasta pintateoriaa enempää, ja jääräpäisyyttäni ja omien työ- ja kotikiireideni vuoksi luulin totaalisen väärin.

Olin superväärässä.

Mutta toisaalta tuo jääräpäisyyteni on auttanut minua myös ottamaan asioista selvää kunnolla ja lopulta puskemaan esimerkiksi näissä psykologian ja hypnoosin opinnoissani yhä syvemmälle, ja jaksamaan ottamaan vastaan kaiken sen, mitä syväsukellukset mieleeni ovat minulle tarjonneet. 

Näköalapaikkoja omaan elämääni. 

Mahdollisuuksia itselleni. 

Ja nykyisin myös upeille valmennusasiakkailleni, jotka ovat halunneet oppia syväsukeltamaan omaan mieleensä milloin minkäkin ongelmansa ratkaisemiseksi pysyvästi, kestävällä tavalla, intuitiivisesti ja inhimillisesti. 

Kaikki se, mistä en aikoinaan ollut lainkaan tietoinen, on antanut minulle kaikista eniten nykyisessä onnellisessa elämässäni. 

Vähintäänkin sen 95%…! 🙂

Mistä sinä ajattelit löytää elämääsi iloa ja onnellisuutta nyt? Entä miten sinä varmistat oman yrityksesi tai työnantajasi parhaan suunnan koko henkilöstön todellisen innovaatiovoiman hyödyntämällä?

Terapeutin vastaanotolla: Parisuhdeterapeutti, Kliininen hypnoterapeutti Kati Niemi

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja, Tietokirjailija
[email protected]

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.