Lasten vuoroviikkoasuminen - attachment styles

Sinkkuvanhemman deittailu: Lapset ja deitti-ilmoitus

Laita hyvä kiertoon!

Tässä Sinkkuvanhemman deittailu -artikkelissa käydään läpi sinkkuvanhemman deittailua ja erityisesti deitti-ilmoituksessa mainittavia, lapsiin liittyviä asioita sekä sinkkuvanhemman itsensä että potentiaalisten deittikumppanien näkökulmasta – exänkään näkökulmia unohtamatta. Miten sinkkuvanhemman on hyvä kertoa lapsista deitti-ilmoituksessa? Vai kannattaako lapsista edes kertoa ennen ensitreffejä?

Tästä artikkelista voit lukea yleisemmin millainen on hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä tai muissa deittisovelluksissa: HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

Tähän blogikirjoitukseen olen koostanut omia havaintojani ja pohdintojani asiasta, olepa hyvä! 🙂

SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus

Tässä sinkkuvanhemman deittailua tai sinkkuvanhemman kanssa deittailua käsittelevässä blogikirjoituksessa käydään läpi seuraavia yleisimpiä kysymyksiä:

  • Kuinka moni kertoo lapsista tai lapsettomuudesta nettideittiprofiilissaan?
  • Miksi deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista tai lapsettomuudesta?
  • Lapsihaaveet deitti-ilmoituksessa: miten kertoa lapsihaaveistaan deittipalvelussa?
  • Voiko suurperheellinen tai suurperheestä haaveileva löytää parisuhdetta?
  • Sinkkuvanhemman deittailu: mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista?
  • Lasten lukumäärä ja ikä deitti-ilmoituksessa: Kannattaako kertoa?
  • Oma kokemukseni sinkkuvanhempana: Mitä itse kerroin lapsista deitti-ilmoituksessani?
  • Pitäisikö sinkkuvanhemman lasten iät mainita deitti-ilmoituksessa?
  • Kannattaako lasten valokuvia laittaa sinkkuvanhemman deitti-ilmoitukseen?
  • Pitääkö exältä kysyä lupa lasten kuvien julkaisemiseen nettideittiprofiilissa?

Sinkkuvanhemman deittailu mietityttää monia lastensa toisensa vanhemmasta eronneita sinkkuja. Jotkut epäröivät jopa erota vain siitä syystä, että pelkäävät jäävänsä yksin pienten lastensa kanssa. Jotkut luulevat, että sinkkuvanhemman deittailu on mahdotonta esimerkiksi ajanpuutteen vuoksi tai siksi, että ei yksinhuoltajana mukamas kelpaisi kenellekään sinkkumarkkinoilla.

Lapsiasia voi olla yhtä lailla tärkeä sekä niille, joilla on jo lapsia, että niille, joilla ei ole vielä lapsia tai jotka eivät halua/voi saada lapsia. Koska asia on merkityksellinen monen ihmisen parisuhteen kannalta, useimmat kertovat tilanteestaan ja haaveistaan lasten osalta heti alkuun. Hyvä niin. Useimmiten he, jotka etsivät ennemmin seksiseuraa kuin pysyvää parisuhdetta, jättävät lapsistaan kertomatta. Tämä on ihan järkevä tapa. Oman ja ystävieni kokemukseen mukaan arviolta noin puolet deittiprofiileista sisältää ainakin jotain tietoa siitä, onko henkilöllä lapsia nyt tai haaveissa.

Miksi deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista tai lapsettomuudesta?

Puolisoa haettaessa meistä useimmille on merkitystä sillä, onko toisella lapsia. Joku haluaa ehdottomasti puolison, jolla ei ole vielä lapsia ja joku toinen ehdottomasti puolison, jolla on lapsia. Se, että on lapsia, vaikuttaa ihmisen ajankäyttöön ja mahdollisesti myös siihen, haluaako hän mahdollisesti vielä yhteisiä lapsia, jos parisuhde alkaa.

Jos haaveilee yhteisen arjen jakamisesta ja ydin- tai uusperheen perustamisesta, asiasta kannattaa mainita jo nettideittiprofiilissaan. Jos haluaa parisuhteen, mutta ei edes haaveile yhteisen arjen jakamisesta, lapsista kertominen jo deitti-ilmoituksessa ei välttämättä ole ensisijaista, asian ehtii ottaa esille ensimmäisissä viesteissään. Muista kuitenkin, että vaikka sinä et pitäisi lapsia merkityksellisenä parisuhteenne kannalta – esimerkiksi jos tapaat lapsia vain viikonloppuisin etkä edes haaveile lastenne tutustuttamisesta toisiinne – suhteen toisen osapuolen mielestä asialla voi kuitenkin olla merkitystä.

Jos etsii seksiseuraa eikä parisuhdetta, lapsiasialla ei ole niin merkitystä. Parisuhdetta on kuitenkin mahdotonta muodostaa, ellei lapsiasiassa olla edes suurinpiirtein samoilla linjoilla. Tärkeintä on tässäkin asiassa olla avoin ja rehellinen siinä määrin kuin kokee tarpeelliseksi sekä itsensä että nettideittiprofiilisi näkevän potentiaalisen seuralaisesi silmissä.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Sinkkuvanhemman deittailu ja lapsihaaveet deitti-ilmoituksessa

Lapsihaaveet ovat niin isoja asioita, että jos siitä ollaan aivan eri mieltä, parisuhteen onnistumisen edellytykset ovat lähtökohtaisesti heikot. Parisuhteessa ei ole tarkoitus luopua omista suurimmista unelmista, vaan jakaa ne. Lapsiasia on harvalle vain pieni sivuseikka, joten omasta tilanteesta ja toivetilasta kannattaa mainita jo deittiprofiilissa. Lapsihaaveistaan voi kertoa yleisesti esimerkiksi tällä lyhyellä toteamuksella, jonka olen nähnyt monien miesten käyttävän Tinderissäkin – todennäköisesti myös naisten: “Haaveilen perheen perustamisesta”. Tällöin parisuhteen syntyessä puolisot voivat keskustella tarkemmin esimerkiksi lapsimäärähaaveistaan.

Toisinaan näkee sellaisia ilmoituksia, joissa suoraan täräytetään tiskiin “Haaveilen suurperheestä”. Se on erinomaisen hieno asia tuoda esille jo deitti-ilmoituksessa, jos nimenomaan suurperhe on se kaikista tärkein asia itselle. Se saa olla niin. Kunnioita omia unelmiasi ja tuo tärkeimmät niistä esille jo deitti-ilmoituksessasi. Suurperhe-määritelmä ei ole kuitenkaan yksiselitteinen. Minulla itselläni on kolme lasta ja olen kuullut olevani joidenkin mielestä “suurperheen” äiti. Minä en koe niin. Itse puolestani pidän “suurperheenä” sellaista, jossa on vähintään viisi lasta. Neljäs lapsi olisi jo suurperheen rajoilla omassa mielessäni, mutta huom. vain minun mielessäni! Sinunkin määritelmäsi “suurperheestä” on aivan varmasti erilainen kuin jollain toisella. Deitti-ilmoitustasi kirjoittaessasi ole siis avoin, mutta myös tarkkana käsitteiden kanssa, jotta et syyttä suotta karkoita potentiaalisia puolisoita.

Voiko suurperheellinen tai suurperheestä haaveileva löytää parisuhdetta?

Jos maksimaalista “suurperhettä” vähempikin lapsimäärä voisi mahdollisesti riittää sinulle, niin tuon “suur”-sanan voi yksinkertaisesti vain jättää ilmoituksesta pois. Tällöin on todennäköisempää päästä tutustumaan useampaan mukavaan ihmiseen, jotka myös haaveilevat lapsista, mutta yksi kerrallaan. Voihan olla myös niin, että oma suurperhehaaveesi muuttuu ensimmäisen tai toisen lapsen myötä. Ensitreffeistä haaveillessasi kannattaa ainakin miettiä, miten kriittisiä vaatimuksesi on ja missä kohdin niitä voisi ainakin hieman lieventää?

Summa summarum: Kerro lapsihaaveistasi avoimesti jo deittiprofiilissasi, niin suuntaat deitti-ilmoituksesi suoremmin juuri sille ihmiselle, joka syttyy avoimuudestasi ja yhteisestä haaveestanne. Sinä et tarvitse turhia deittejä ihmisen kanssa, joka ei jaa elämäsi suurinta haavetta kanssasi. Jos lapsen saaminen on ainakin tänään suurin haaveesi, tuo se esille avoimesti ja kainostelematta. Kunnioita kuitenkin myös heitä, jotka eivät haaveile lapsista tai joiden lapsihaaveet on jo toteutettu. Jokainen saa unelmoida sellaisestakin, mistä joku toinen ei millään syttyisi.

Sinkkuvanhemman deittailu: mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa lapsista?

“Liian” pieni tai suuri lukumäärä tai lasten “vääränlaiset” iät voivat olla joillekin kynnyskysymyksiä, joihin suhde voi valitettavasti kaatua ennen kuin edes kunnolla alkaakaan. Kunnioita heidän kriteerejään. Et voi mitenkään tietää heidän taustojaan, eivätkä he ole velvollisia perustelemaan omia tarpeitaan, vaikka kuinka heitä kritisoisit turhan valikoiviksi. Ehkäpä on nimenomaan oikein hyvä, että he karsivat sinut unelmakumppaninsa listoiltaan kriteereillä, joiden relevanttiudesta ette ole yhtämielisiä.

Sinunkaan ei tarvitse anella seuraa henkilöltä, jonka kriteereitä et vain yksinkertaisesti täytä. Älä muokkaa omaa totuuttasi miellyttääksesi jotain itsellesi tuntematonta henkilöä, joka ei kuitenkaan niele tosiasiallista tilannettasi. Omasta mielestäni on turhaa edes aloittaa keskustelua henkilön kanssa, jolle omat lapseni olisivat lukumääränsä, ikänsä tai jopa sukupuolensa vuoksi ongelma.

Lasten lukumäärä ja ikä deitti-ilmoituksessa: Kannattaako kertoa?

Useimmat kertovat lastensa lukumäärän ja iän jo nettideittiprofiilissaan. Pidän tätä hyvänä asiana. Tietyt henkilökohtaiset faktat on hyödyllistä tuoda esille jo deitti-ilmoituksessa, jotta molempien aikaa ja kenties hermojakin säästyy. Lasten lukumäärä ja iät ovat monelle tärkeitä faktoja, joita he kysyvät kuitenkin ensimmäisissä viesteissään. Kuinka monen kanssa jaksat viestitellä turhaan faktoista, jotka olisit voinut kertoa jo deittiprofiilissasi? Esimerkiksi itse lähdin deiteille vain sellaisten kanssa, jotka kunnioittivat taustaani ja elämäni perusasioita. Siksi kerroin niistä riittävän tarkasti jo deitti-ilmoituksessani.

Kantani tähän asiaan on saanut joiltain miehiltä kritiikkiä. Jotkut miehet halusivat kovasti treffeille kanssani, vaikka olimme täysin eri linjoilla lapsiasian suhteen. Silti, vaikka kerroin tuon asian olevan minulle erittäin kriittinen tekijä. Monelle jouduin selittämään ehdotonta “ei enempää lapsia, kiitos” -kantaani sekä sitä, että ymmärrän kyllä, että minulle tärkeä kriteeri ei ole sitä sinulle. Ja silti pysyn omassa kannassani. Kääntäen ilmaistuna halusin tuon vänkäävän miehenkin ymmärtävän kunnioittaa minulle kriittisiä tekijöitä, vaikka ne tuntuisivat hänestä aivan käsittämättömiltä. Vaikka sinulle lapsiasia ei olisi tärkeä, minulle se on.

Olennaista ihmissuhteessa on nimenomaan se, että molemmat kunnioittavat toistensa näkökantoja. Jos jo treffaillessa tinkii itselle tärkeistä asioista, kuinka antoisan suhteen odotat luovasi?

Seuraavaksi avaan tarkemmin sitä, mitä oikeastaan kerroin lapsistani julkisella deittiareenalla.

Oma kokemukseni sinkkuvanhempana: Mitä itse kerroin lapsista deitti-ilmoituksessani?

Omassa deitti-ilmoituksessani kerroin selkeästi, että minulla on kolme kouluikäistä lasta ja lapsilukuni on jo täynnä. Muotoilin asian yksiselitteisesti – vaikkakin hieman kauniimmin kuin edellisessä virkkeessä, jotta vältyn turhilta keskusteluilta. Tärkeistä asioista käytävät turhanpäiväiset väännöt tai selittelyt vievät vain molempien arvokasta aikaa, ja jopa hermoja, jos toisen näkemystä ei kunnioiteta ja aletaan vänkäämään vastaan aivan suotta.

Tiedän itse uutta deittikumppanikandidaattia paremmin omasta elämästäni ja siitä, mikä on minulle tärkeää. Varsinkaan lapsiasiassa on mielestäni turha neuvoa ketään. Minulle lapset ovat tärkeitä myös parisuhteen kannalta, ja siksi tein tärkeimmät asiat selväksi heti deitti-ilmoituksessani.

Lapsimääräni ja lasteni iät toin esille lyhyesti kolmella lapsihymiöllä, joiden perässä oli sulkeissa lasteni syntymävuodet. Muutamalla merkillä pyrin kertomaan mahdollisimman ytimekkäästi itselleni tärkeät asiat, jotta perusfaktojen toteamiseen ei hukkaannu arvokasta deittiprofiili-tekstitilaa 🙂 Kun syntymävuodet antoivat jo riittävästi osviittaa deittikandidaateilleni, minun ei tarvinnut päivitellä profiiliani jokaisen lapseni syntymäpäivien aikaan. Lapsimääräni kerroin siksi, että joillekin tuntui olevan vaikeaa miettiä arkea, jossa olisi minun kolme lastani hänen lastensa lisäksi. Joillekin se on liikaa ja ymmärrän sen.

Omassa deittiprofiilissani halusin korostaa myös sitä, että en halua enempää lapsia, vaikka kuinka hullaantuisin tapaamastani miehestä ja tämä haluaisi vielä yhden iltatähden. Minä en halunnut enempää lapsia ja mielestäni oli reilua tuoda asia selkeästi esille heti, niin miehen ei tarvinnut arvailla asiaa heti ensimmäisissä viesteissään. Totesin tämän deitti-ilmoituksessani kiertoteitse, jotta en kuulosta kuitenkaan tylyltä ehdottoman vaatimukseni kanssa. Kirjoitin oman tahtotilani kysymyksen muotoon näin: “Onhan sinunkin lapsilukusi jo täynnä?” Ja hymiön laitoin perään vielä vaatimustani keventämään, koska olin oppinut, että joillekin tuo kysymys oli jo liian tyly vaatimus 🙂

Pitäisikö sinkkuvanhemman lasten iät mainita deitti-ilmoituksessa?

Lasteni kouluikäisyydestä mainitsin siksi, että joillekin lasten iällä on merkitystä. Viisikymppinen mies saattaa pitää hyvänä, että nainenkin on jo lapsensa saanut eikä haaveile vauva-arjesta, mutta viisikymppiselle miehelle voi myös olla pettymys, että naisen lapset eivät olekaan vielä aikuisia kuten miehellä itsellään. Monelle myös lasten iät vaikuttavat treffailun etenemisessä parisuhteeksi.

Sinkku & Deittailu -valmennus: Coach Kati Niemi

Sinkkujen päivä 11.11.22!

Sinkun itseluottamus- / deittailu-itsevarmuus- valmennusta coachingin, NLP-metodien ja/tai hypnoosin parissa myös sinkkujen päivänä 11.11!

Minulle miesten lasten iällä ei ollut niin väliä, mutta kirjoitin lasteni iät ilmoitukseeni, koska halusin välttää jatkossa viestit, joita alussa olin saanut. Näissä viesteissä mies saattoi pohtia asiaa näkökulmasta: “kun sinulla on niin nuoret lapset”. En halunnut käyttää aikaani tällaisiin hedelmättömiin keskusteluihin, sillä lapseni joka tapauksessa ovat sen ikäisiä kuin ovat ja minun mielestäni aina juuri oikean ikäisiä. Koska selvästi asialla on kuitenkin joillekin suurikin merkitys, tein palveluksen itselleni ja mahdollisille deiteilleni kertomalla lasteni iät jo nettideittiprofiilissani.

Nettiprofiilini “ehdottomuus” toimi erinomaisesti juuri niiden kohdalla, jotka olivat lapsiasian suhteen kanssani samoilla linjoilla. Omien näkökantojeni esille tuominen ei siis karkottanut ensitreffeiltä myöskäään sitä upeaa miestä, jonka kanssa nykyisin jaan arkeni meidän molempien, juuri sopivan ikäisten lasten kanssa. Oma kantani siis on, että itseään ei kannata peitellä ja itselle kriittiset tekijät saavat olla kriittisiä myös deitti-ilmoituksessa. Asiat voi muotoilla kauniisti ja kevyesti niin, että omilla vaatimuksillaan ei kuitenkaan kritisoi muiden ihmisten valintoja ja toiveita. Nettideittailussa on tärkeää muistaa kaikkien kunnioitus eikä unohtaa, että kännykkäruudun kivojen kuvien takana on ihan oikea, tunteva, lämmin ihminen.

Kannattaako lasten valokuvia laittaa sinkkuvanhemman deitti-ilmoitukseen?

Deitti-ilmoituksissa on näkynyt myös valokuvia lapsista. Itse en pidä sitä hyvänä asiana, koska todennäköisesti lapset eivät haluaisi kasvojaan nettideittisovellukseen, jota pääsee kuka tahansa selailemaan. Deitti-ilmoitukset ovat aikuisten välisiä juttuja. Omasta mielestäni lapsiasian voi halutessaan tuoda hyvinkin yksityiskohtaisesti esille tekstissä asiaa kuvailemalla sen sijaan, että lataa kuvia lapsistaan. Mielestäni lapsista riittää määrän ja iän toteamus. Lasten muiden asioiden retostelu netissä tai ensitreffeillä ei ole mielestäni tarpeellista eikä järkevää.

Perinteinen ohje miehille on tainnut olla se, että mihin tahansa kuvaan kannattaa ottaa lapsi tai lemmikki mukaan, jotta nainen kokisi miehen täysin vastuttamattomana. Ovathan lasten kuvat suloisia ja mies, joka hellii myös jälkikasvuaan, saa pisteet kotiin moneltakin naiselta. Järki pääässä meillä naisillakin kuitenkin on, emmekä pääsääntöisesti halua siltä istumalta hoivaamaan kenenkään miehen lapsia tai lemmikeitä. Naiset etsivät deittipalvelusta miestä, joten miehen omat kuvat ja tiedot ovat tärkeät.

Lasten kuvien julkaiseminen voi jopa aiheuttaa sen, että nainen pyyhkäisee miehen profiilin samantien roskakoriin, jos nainen kokee miehen toiminnan täysin ajattelemattomana ja vastuuttomana. Samanlaista kommenttia olen kuullut myös monilta miehiltä, jotka eivät ymmärrä, miksi jotkut naiset laittavat deitti-ilmoitukseensa lastensa kuvia. Olen aivan samaa mieltä. Tämä asia kuitenkin jakaa mielipiteitä kuten ylipäänsä lasten kuvien julkaiseminen esimerkiksi omassa someprofiilissa Facebookissa tai Instagramissa. Jokainen toimii kuten parhaaksi näkee. Mutta olisikohan ex-puolisonkin mielipide hyvä kysyä, jotta exä tai joku hänen tuttunsa ei bongaa Tinderistä lastenne kuvia ilman hänen lupaansa?

Sinkkuvanhemman deittailu: Pitääkö exältä kysyä lupa lasten kuvien julkaisemiseen nettideittiprofiilissa?

Eron jälkeen sinkkumarkkinoilla deitti-ilmoitusta laatiessaan on mielestäni otettava huomioon myös ex-puolison mielipide yhteisten lasten kuvien julkaisemisesta. Et voi julkaista hänen lastensa kuvia ilman hänen lupaansa varsinkaan nettideittiprofiilissa. Eikä lasten kuvia kannata mielestäni edes julkaista, kun muistaa, että moni potentiaalinen deittikumppanisi voi karsia profiilisi pois listaltaan ihan vain siksi, että hän pitää toimintaasi kyseenalaisena tai ei ainakaan ihan loppuun asti mietittynä lasten ja exäsi kannalta.

Harkitse siis tarkkaan, miten toimit, kun kerrot lapsistasi, vaikka tiettyjen perusasioiden esille tuominen onkin hyödyllistä ja arvokasta.

Kuinka moni kertoo lapsista tai lapsettomuudesta nettideittiprofiilissaan?

Kerro omia kokemuksiasi alla olevassa kommenttikentässä tai lähetä uusi kysymys aiheesta! Millaista on sinkkuvanhemman deittailu sinun kokemuksesi mukaan? Mitkä ovat tärkeimmät huomioon otettavat asiat sinun mielestäsi sinkkuvanhemman etsiessä kumppania? Entä tilanteessa, jossa lapseton tapailee sinkkuvanhempaa? Kuulisin todella mielelläni kokemuksistasi!

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.