HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

Hyvää seuraa tekisi mieli monellakin tavalla, mutta jotenkin tuntuu vaikealta alkaa ketään nyt mistään ruokakaupasta iskemään, ja deittiprofiili tuottaa tuskaa samalla tavalla… Kuulostaako tutulta? Tiedätkö sinä, miten laatia treffi-ilmoitus heti alkuasetelmiltaan sellaiseksi, että sinunnäköisesi deitti-ilmoitus tuo uusia ihmisiä elämääsi runsaasti tai ainakin sen yhden loppuelämäsi rakkaasi verran? Tässä artikkelissa paljastan sinulle, miten tehdä hyvä treffi-ilmoitus, joka koukuttaa juuri sinulle parhaiten sopivat kivat ihmiset niin, että he klikkaavat sinut varmasti jatkoon! 

Tässä blogikirjoituksessa laitetaan siis deittailun peruslähtökohta eli deitti-ilmoitus kuntoon! Ja lopuksi vinkkaan sinulle myös parhaat nettideittipalvelut, joista löydät juuri sinulle sopivaa seuraa eikä mitään surkeita sattumuksia 🙂


ILOINEN DEITTAILU ALKAA TÄSTÄ:

Miten laatia hyvä treffi-ilmoitus, jolla saat haluamaasi seuraa etkä vain surkeita sattumia?

Tämän hyvän deitti-ilmoituksen ominaisuuksia ruotivan vinkkilistan avulla löydät itsellesi sopivaa seuraa:

HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Näin laadit hyvän nettideittiprofiilin itsellesi!

Ensimmäinen ohje hyvään deittiprofiiliin: Kirjoita edes jonkinlainen kuvaus itsestäsi. Hyvä deitti-ilmoitus sisältää edes jotain muuta kuin nimesi, ikäsi ja pari kuvaa. Varsinkin miehille tässä oikeasti ihan vakava suositus: useimmat naiset swaippaavat vasemmalle välittömästi miehet, jotka eivät kerro itsestään mitään. Silti yllättävän monilla miehillä ei ole mitään kuvaustekstiä. Pelkkä nimi, ikä ja kivat kuvat harvoin vievät kovin pitkälle, mutta silti yllättävän moni mies uskoo tämän strategian toimivan.

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä

 

Hyvää seksiä sinkkuna Tinderistä – LUE TÄÄLTÄ

Monien miestenkin olen kuullut pyyhkivän vasemmalle naiset, jotka eivät kerro itsestään sanallakaan deitti-ilmoituksessaan. Ikävintä on, että monien miesten kokemuksen perusteella naiset eivät juurikaan juttele edes matchin synnyttyä ja viestittelyn alettua. Tämänkaltaiseen deittikulttuuriin kannattaa jokaisen työstää muutosta omalta osaltaan. Ensin voi aloittaa vaikka siitä ilmoitustekstin rustaamisesta 🙂

Deitti-ilmoitukseen kannattaa kirjoittaa edes pieni, lyhyt kuvaus itsestäsi, koska se kertoo ilmoituksesi näkevälle toiselle sinkulle, että et ole ainakaan täysin tuppisuu deittikumppani. Mahdollisesti hän bongaa kuvauksestasi jo heti alkuun ainakin yhden sanan, joka resonoi hänessä. Deitti-ilmoituksen ei pidä olla romaani, joten muutama selkeä virke omista kiinnostuksen kohteistasi ja hyvistä puolistasi riittää mainiosti.

Se oli siis ensimmäinen ohje hyvään deitti-ilmoitukseen: Kirjoita se. Jo sillä erotut heistä, jotka eivät vaivaudu antamaan itsestään edes tämän vertaa 🙂

Hyvä deitti-ilmoitus: Mikä on kaikista tärkeintä treffi-ilmoituksessa?

Treffi-ilmoituksesi lukija miettii ensisijaisesti sitä, oletteko te samalla kartalla ainakin sen suhteen, että minkälaista seuraa sinä kaipaat? Parisuhdetta, jossa haaveissa on lapsia tai kenties uusperheen perustamista? Satunnaista tai vakituista seksisuhdetta? Seuraa fantasioiden toteuttamiseen? Avointa suhdetta? Kirkasta ainakin siis suhteen muoto, jotta et turhaan saa pelkkiä seksiehdotuksia, jos haluat löytää tulevan aviopuolisosi ja perustaa perheen. Jos olet epävarma, voit testata esimerkiksi sopiiko avoin suhde sinulle tämän avoin suhde-testin avulla.

Sisällöltään ja  muodoltaan hyvä deitti-ilmoitus on sinun näköisesi ja tuntuisesi kuvaustekstiä ja valokuviasi myöten. Seuraavan linkin takaa löytyvästä artikkelista voit lukea, ovatko hyvät valokuvat Tinderissä tai muussa nettideittiprofiilissa tärkeät ja miten sellaiset saa otetuksi.

Hyvä deitti-ilmoitus antaa sinusta positiivisen kuvan ja kertoo hyvistä puolistasi, joita sinussa riittää enemmän kuin heti ehkä keksitkään! Jos deitti-ilmoitusta ekaa kertaa räätälöidessäsi sinulle iskee ramppikuume ja pää lyö tyhjää, pyydä ystävääsi kertomaan, miksi olet niin hyvä ystävä hänelle. Häneltä saat aidot kommentit ja itsevarmuutta kehujen myötä. Ystäväsi varmasti on innoissaan auttamassa sinua luomaan hyvän nettideittiprofiilin!

Sinun on tarpeetonta markkinoida itseäsi yhtään fiksumpana, komeampana, kauniimpana, sosiaalisempana, urheilullisempana tai millään teoreettisella mittarilla “parempana” kuin oikeasti olet. Potentiaalinenkin deittiseurasi kaikkoaa viereltäsi nopeasti, jos olet antanut itsestäsi feikin kuvan jo heti alussa. Feikkaus ja esittäminen kertovat huonosta itsetunnosta, ja mikä voisi olla vähemmän vetoavampaa deittimarkkinoilla kuin sääliseuran anelu arveluttavilla keinoilla?

Sinun ei tarvitse esittää yhtään enempää kuin olet. Maailman miljardeista ihmisistä löytyy kyllä varmasti miljoonittain juuri sellaisia ihmisiä, jotka olisivat sinulle kuin match made in heaven. Tinder match löytyy sinullekin, ja kaikella todennäköisesti ihan tästä kotomaastamme ilman ylimääräistä yrittämistä. Jos olet edelleen siinä välillä tavatussa harhaluulossa, ettei Tinderistä voi löytyä ihan “kunnon parisuhdetta” – mitä se sitten kenellekin tarkoittaa – niin voin vannoa sinun olevan väärässä. Itsekin löysin sieltä uuden ihanan kumppanini. Niin löydät sinäkin.

Hyvä deitti-ilmoitus: Mitkä tiedot ovat liian intiimejä ja mitkä taas tärkeitä tietoja deitti-ilmoituksessa?

Useimmat kertovat nettideittiprofiilissaan sellaisia tietoja, joita toiset pitävät liian intiimeinä. Näitä ovat esimerkiksi parisuhdehistoriasta, lapsista, harrastuksista tai työstä kertominen. On paljon erilaisia näkemyksiä siitä, mitä deitti-ilmoituksessa kannattaa kertoa ja mitä ei.

Omasta mielestäni deitti-ilmoituksessa ei ole olennaista kertoa, onko henkilö ollut avio- tai avoliitossa tai kuinka monta suhdetta hänellä on takanaan. Tärkeää on kuitenkin tehdä selväksi se, että on nyt vapailla markkinoilla. Aivan liian moni varattu hakee seuraa Tinderistä hämärillä kuvilla ja tekstittömällä profiililla, joten kun olet avoin omasta sinkkuudestasi sekä kuvin että tekstein, olet jo voiton puolella! Harva haluaa tapailla varattuja tieten tahtoen, joten siksi varatut pyrkivät tuon faktan piilottamaan.

Kerro avoimesti myös se, minkälaista suhdetta toivot elämääsi.

Mielestäni jo heti deitti-ilmoituksessa (eikä vasta ensitreffeillä) kannattaa tuoda esiin tieto siitä, onko henkilöllä lapsia vähintäänkin haaveissaan. Joillekin tämä aihe tuntuu liian intiimiltä ilmoituksessa jaettavaksi, mutta todennäköisesti häneltä kysytään asiaa jo ensimmäisissä viesteissä, tai viimeistään ensi-treffeillä. Voit lukea koosteen sinkkuvanhemman deitti-ilmoituksessa huomioonotettavista seikoista tästä artikkelista: Sinkkuvanhemman lapsista kertominen deitti-ilmoituksessa Tästä artikkelista voit lukea, miten lapsettoman sinkun kannattaa mainita mahdollisista lapsihaaveistaan deitti-ilmoituksessa.

Myös harrastuksista ja muista mielenkiinnon kohteista kertominen on mielestäni erittäin tärkeää – onhan seuranhakuilmoituksen tarkoituksena nimenomaan seuran haku harrastuksiin tai muuhun vapaa-aikaan. Myös koulutus ja ammatti on mielestäni ihan hyvä kertoa deitti-ilmoituksessa lyhyesti, sillä joillekulle tällä tiedolla on tärkeä merkitys.

Lue näistä tarkemmin myöhempänä tässä artikkelissa.

Mitä ovat “hyvät harrastukset” deitti-ilmoituksessa?

Ensinnäkin, pidä deittiprofiilia kirjoittaessa mielessäsi se fakta, että on ihan se ja sama, mitä harrastat – kunhan kerrot rehellisesti harrastuksistasi. Hyvä deitti-ilmoitus ei ole kuvaus ideaaliminästäsi vaan sinusta itsestäsi ihan sellaisena kuin todellisuudessa olet.

Sinun ei tarvitse lenkkeillä, käydä kuntosalilla, uida ja golfata saadaksesi seuraa. Älä missään nimessä valehtele olevasi kovinkin sporttinen, jos et sitä ole. Toinen ihminen saattaa jo heti ensimmäisessä keskustelunavausviestissään innostua ajatuksesta, että hän saisi sinusta seuraa huomiselle 15 kilometrin juoksulenkilleen ja ehdottaa ensitreffejä lenkkipolulle. Et ehdi treenata itseäsi huippukuntoon enää siinä vaiheessa. Etkä varmasti halua jäädä kiinni pienestä valkoisesta valheestasi samalla, kun puuskutat punaisena sporttisen deittiseurasi vierellä.

Älä siis valehtele harrastuksistasi. Älä edes harkitse. Muista, että kaikki eivät edes halua seuraa harrastukseensa, vaan haluavat keskittyä siihen itsenäisesti ja esimerkiksi treenata omassa tahdissaan. Saatat olla siis unelmakumppani sille sporttailijallekin, jolle et valehdellut olevasi hänen potentiaalinen treenikumppaninsa. Harrastukset ovat monelle “vain” harrastuksia, ja niistä on turhaa tehdä numeroa enempää kuin ne itselle oikeasti arjessa merkitsevät.

Jos liikut satunnaisesti vaikkapa kävelemällä ja tykkäät valokuvata kauniita maisemia kävelyreittisi varrella, kirjoita tuo deittiprofiiliisi. Kävely ja valokuvaus ovat jo oikein hyviä harrastuksia, jos sinulla on kova paine keksiä sellaisia itsellesi jostain syystä. Muistathan kuitenkin senkin, että oikeasti sinulla ei tarvitse olla mitään “kunnon harrastusta”, jota harrastaisit jossain seurassa tai jonka parissa vietät aikaasi paljon.

Vietätkö sinäkin vapaa-aikaasi mieluiten seksiä harrastamalla?

Harrastuksesi ei tarvitse olla tavoitteellinen eikä sinun tarvitse osoittaa antavasi kaikkeasi lukuisille mielenkiintoisille harrastuksillesi. Joillekin liian monet tai liian “vauhdikkaat” harrastukset voivat olla jopa turn-off, sillä he saattavat miettiä, riittääkö sinulla edes aikaa heille.

Jos harrastaminen vie paljon aikaasi, sekin on tärkeä tieto tulevalle potentiaaliselle seuralaisellesi. Parisuhdetta on vaikeaa synnyttää ilman yhteistä aikaa.

Toiset taas haluavat parisuhteen, vaikka heillä ei olisi paljon aikaa sille, ja silloin tämä tieto on arvokasta tuoda esille melko varhaisessa vaiheessa – jos ei ihan deitti-ilmoituksessa, niin ainakin viestittelyssä. Jotkut haluavat parisuhteen, jossa heillä on kuitenkin paljon omaa aikaa. Kaikki eivät siis edes halua seuralaista, joka odottaa heidän seuraansa arjessa päivittäin eikä välttämättä edes joka viikko. Ethän esitä haluavasi tiiviimpää suhdetta kuin oikeasti haluat? Jos tuotat pettymyksen toiselle myöhemmin, et luo itsellesikään mukavaa tunnetilaa.

Kirjoita deitti-ilmoitukseen siis vain avoimesti siitä, miten juuri sinä tykkäät viettää vapaa-aikaasi. Myös tv:n katselu, elokuvissa käyminen, lukeminen ja sometus ovat vapaa-ajanviettotapoja, ja moni muukin haluaa seuraa kotisohvalle kainaloonsa – tai ruoanlaittoon ja kenties viinin maisteluun. On ihan ookoo kertoa, että tämä on arkea, johon mielellään ottaisi jonkun vierelleen. Varmasti löydät ihanaa seuraa juuri siihen puuhaan, mihin haluat jonkun vierellesi.

Muistathan kertoa avoimesti myös siitä, jos haluat seuraa nimenomaan seksiin. Sen mainitseminen suoraan on pelkkää plussaa useimpien mielestä. Nekin, jotka itse eivät etsi seksiseuraa vaan parisuhdetta, arvostavat avoimuuttasi. Ja saattavathan he siitä huolimatta haluta sinun kanssasi seksitreffeille – sitä unelmiensa parisuhdekumppaniaan samalla etsiessä 🙂

Hyvä deitti-ilmoitus ei peittele todellisia tarpeitasi ja toiveitasi, vaan se kertoo potentiaaliselle seksikumppanillesikin siitä, haluatko “pelkästään” seksiä vai olisitko valmis myös parisuhteeseen, jos mukava tyyppi osuu kohdalle. Monien mielestä iso plussa on myös se, että sanoo selkeästi haluavansa parisuhteen, kunhan sopiva henkilö vain osuu kohdalle. Ja sitä ihanaa tulevaa rakasta etsiessään vapaa-ajastaan kannattaa nauttia monin tavoin niidenkin kanssa, joista ei kuitenkaan pysyvämpää puolisoa itselleen haaveile!

Kannattaako koulutus ja ammatti mainita deitti-ilmoituksessa?

Jos mennään stereotypiat edellä, niin jonkinasteinen perusjuttu tuntuu yhä nykypäivänäkin olevan se, että useimmat miehet haluavat hellän hoivaajan naisekseen ja useimmat naiset tuntevat vetoa menestyvään mieheen. Se on ihan ookoo, ja joltain osin tässä taitaa olla geenitkin pelissä mukana. Jotkut naiset edellyttävät mieheltään korkeakoulutusta, mainetta ja mammonaa, vaikka heillä itsellään ei noita asioita olisi – ja ehkä juuri siksi he haluavat miehisen turvan myös taloudelliseksi tuekseen. Näitä perusasetelmia ja niiden syntyperiä on tutkittu kautta aikojen, ja jotain kentien geneettistä tai kulttuurista totuutta stereotypioidenkin takana on. Kunnioitetaan niitä, joiden kohdalla nämä perusasetelmat ovat juurikin näin päin.

Ethän kuitenkaan deitti-ilmoituksessasi tai viesteissäsi kritisoi myöskään heitä, joilla on erilaiset rooliodotukset, tausta ja toiveet tulevalta parisuhteelta? Deittisovelluksissa kaikki viihtyvät paremmin, kun siellä ei joudu kokemaan omien arvojensa tai taipumustensa kritisointia ventovierailta, jotka haluaisivat päästä treffeille, mutta joiden omat odotukset ovat sen verran erilaiset, että treffeillä on turha käydä terottamassa vastakohtia. Jotkut muutoin modernit miehet saattavat jopa karttaa korkeakoulutettua, menestyvää naista ja heille voi olla kynnyskysymys se, että nainen ei saa tienata heitä enemmän. Vaikka ajattelee näin, tuota ajatustaan ei tarvitse tuoda kylmästi esille deittiprofiilissaan.

Jotkut deittisivustot vinkkaavat miehille, että heidän kannattaa mainita profiilissaan selkeäsanaisesti se, jos heillä sattuu olemaan hyvä koulutus ja ammatti. Tämä saattaa olla ihan fiksua, koska tokihan koulutustausta kertoo ainakin siitä, mikä toimiala henkilöä kiinnosti parikymppisenä opiskelupaikkaa miettiessään. Enemmästä se ei välttämättä ole tae, mutta monelle tuo on tärkeä tieto – kuten ammattikin. Ja onhan se ainakin jonkinlainen lähtökohta henkilön historiaa taustoittamaan, ja kyllähän asia tulee todennäköisesti kuitenkin ilmi viimeistään ensitreffeillä. Ja kuten sanottua, stereotyyppisesti ajateltuna noiden faktojen mainitseminen saattaa lisätä ainakin deittiprofiilista tykänneiden naisten määrää. Mutta onko suuri määrä profiilin klikkailijoita olennaisinta silloin, kun se yksi ainoa juuri sopiva riittää?

Hyvä deitti-ilmoitus: Kannattaako korkeakoulutettujen naisten peitellä taustaansa?

Jotkut neuvovat korkeakoulutetuille naisille, että heidän kannattaisi hieman peitellä omaa koulutustaan ja ammattiaan, jotta eivät karkottaisi potentiaalisesti hyviä treffiseuralaisia pois. Uskon, että minun ei tarvitse kertoa teille kaikille upeille naisille, miten tällaiseen neuvoon kannattaa suhtautua. Sen sijaan vinkkaan heille, jotka tuollaisen neuvon antavat: uskotko älykkään naisen haluavan peitellä parisuhteessa omaa taustaansa ja niitä asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä? Jos naisella on riittänyt motivaatiota opiskella ja luoda uraa, hänellä riittää itsetuntoa myös kertoa taustastaan neutraalisti ja prameilematta.

Olen itse korkeakoulutettu ja pärjään taloudellisesti omillani. Minä en etsinyt miehestä itselleni elättäjää ja pikemminkin minua hieman huvitti, kun jotkut miehet todella halusivat tehdä vaikutusta puhumalla korkeakoulutuksestaan, ammattititteleistään, johtajatyönsä vaativuudesta ja omaisuudestaan melkein koko treffien ajan, vaikka itse yritin väliin vähän kysellä sydämenkin sivistyksen perään. Teen itse työkseni johtamistyötä enkä treffeillä todellakaan halunnut jatkaa bisneskeskusteluja, vaan nimenomaan tutustua toiseen ihmisenä titteleiden ja eurojen takana.

Olen kuitenkin monelta mieheltä kuullut, kuinka heille tällainen itsensä esittely on luonnollista ja se vetoaa moneen naiseen. Näin varmaan onkin. Onhan deittailussa biologinenkin tausta ja geeneihimme on kirjoitettu jonkinlaiset perinteiset roolijaot miesten ja naisten välillä. Erilaisuus onkin virkistävää! Toisen taustaa ei kuitenkaan parane arvostella, vaikka kuinka haluaisi korostaa itseään. Ymmärrän, että ensitreffeille saapuessaan ei voi tietää, mikä toisen tausta ja toiveet esimerkiksi tämänkaltaisen puheen osalta ovat. Siksi ensisijaista on mielestäni kuunnella toisen esille nostamia asioita ja ottaa niistä hieman osviittaa sille, kannattaako oman myyntipuheen kaikua kovin montaa minuuttia putkeen vai olisiko parempi kokeilla toista reittiä treffikumppanin sydämeen. Läsnäolon taidot tulevat treffeillä helposti esille, jos niiden aistimiseen on tottunut.

Oman deitti-ilmoitukseni hiominen koulutukseen ja työhön liittyen

Omassa deitti-ilmoituksessani en itse aluksi kertonut koulutustani enkä ammattiani, koska itselleni niillä ei ollut merkitystä myöskään kumppanin kohdalla. Deittailun edetessä ja muutaman täyshutivedon jälkeen kuitenkin huomasin, että minun on rennompaa olla deiteillä miehen kanssa, joka ei hämmästele koulutustani tai pidä ammattiani jonain kovin erikoisena ja ihmeellisen hienona. Koin, että minun on parempi olla avoin jo deitti-ilmoituksessani, jotta mahdolliset korkeakoulutettujen johtajanaisten karsastajat tai hämmästelijät karsiutuisivat oma-aloitteisesti jo ilmoituksen nähtyään.

Minä halusin tasaveroisen parisuhteen, jossa kummankaan ei tarvitse olla kovin hämillään toisen taustasta tai tavallisesta päivätyöstä. Merkitsin deitti-ilmoitukseeni lyhyesti kouluni nimen ja ammattini. Tuolla tavalla ainakin yritin säästää itseäni deiteiltä, joille minun oli vaikea kuvitella jatkoa. Yhteydenottoja tuli tuonkin jälkeen runsaasti monenlaisilta miehiltä eli en usko menettäneeni mitään. Joka tapauksessa lopulta tapasin nykyisen rakkaan mieheni eli loppu hyvin, kaikki hyvin!

“Elämän korkeakoulun” korostaminen deittiprofiilissa

Korkeakoulutus tai hienolta kuulostava ammattititteli ei omasta mielestäni kerro todellisesta älykkyydestä paljoakaan enempää kuin sen, että henkilöllä on ollut parikymppisenä pääsykokeisiin lukiessaan tarpeeksi perslihaksia ja työhaastattelussa hän on osannut tehdä vaikutuksen ainakin kerran. Koulutukset ja tittelit eivät ole tae ihmisen älykkyydestä – ei ainakaan parisuhteessa tarvittavasta tunneälystä, keskustelutaidoista ja ongelmanratkaisukyvystä mahdollisen haasteen edessä. Ethän sinä enää luule älykkyyden olevan vain se perinteinen maailmansotien aikoihin kehitetty älykkyysosamäärä, joka mittaa lähinnä matemaattisia ja teknisiä taitoja?

Hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä

Jos sinä siis et ole korkeakoulutettu, sinun ei tarvitse tuntea minkäänmoista huonommuutta sellaista kumppania kohtaan, jolla löytyy sinun korvissasi valtavan hienolta kuulostava koulutus tai ammatti. Sinun ei siis tarvitse vääntää rautalankaa potentiaalisille deittikumppaneillesi siitä, että sinäkin koet olevasi ihan kelpo kumppani. Jätä siis se turhan monilla profiilissaan näkyvä “elämän koulu” tai “elämän korkeakoulu” kertomatta. Se on tarpeeton tieto. Se ei kerro yhtään mitään muuta sinusta kuin sen, että haluat joko korostaa elämänkokemustasi kertomatta siitä silti mitään konkreettista, tai kenties jostain kumman syystä haluat korostaa akateemista korkeakoulutusta, jota sinulla ei ole. Ehkä tuo deittisovelluksissa hämmästyttyvän usein yhä näkyvä slogan on tuonut sinulle hyviä treffiseuralaisia juurikin omasta niche genrestäsi. Tiedostathan kuitenkin, että suurin osa pyyhkäisee elämänkoululaiset nopeasti vasemmalle. Surullista ehkä, mutta totta siitä huolimatta.

Paras treffi-ilmoitus osoittaa, että arvostat sekä itseäsi että muita ihmisiä ympärilläsi

Elämän koulua me jokainen käymme ihan joka päivä. Myös kaikki korkeakoulutetut, joiden elämänkokemukset ovat yhtä arvokkaita – eivät sen arvokkaampia eivätkä huonompia – kuin sinun elämänkokemuksesi. Kerro siis avoimesti ja aidosti omista jutuistasi, joita pidät tärkeinä ja kunnioita muita ihmisiä, olipa heidän taustansa mikä tahansa. Mikään muu ei ole deitti-ilmoituksissa niin luotaantyöntävää kuin alemmuus- tai ylemmyyskompleksi, jotka molemmat johtuvat ihmisen omasta huonosta itsetunnosta ja heikosta itsemyötätunnon taidosta.

Kun haluat löytää rakastavan ja hyvän itsetunnon omaavan kumppanin, kohenna omaa itsetuntoasi ja ole rento oma itsesi deittiprofiilissasikin. Sinä varmasti löydät oman rakkaasi vierellesi juuri sellaisena kuin olet. Mikään taustassasi tai menneissä kokemuksissasi ei määrittele tulevaisuuttasi, jos niin päätät. Deittiprofiilissa ei muutoinkaan pidä luetella asioita, joita itsellä ei ole.

Riittää, että kerrot mitä sinulla on.

Sinä riität.

Omaisuuden esittely deitti-ilmoituksessa: Ratkaiseeko raha deittimaailmassa?

Viitaten aikaisemmin mainittuihin stereotypioihin: joillekin naisille miesten maallinen mammona on merkityksellistä. Tämän vuoksi melko monet miehet vihjaavat varallisuudestaan valokuvien kautta: Tältä kotini näyttää, tässä on hieno autoni, ja katso, onhan minulla vielä tuliterä moottoripyöräkin. Ja hieno viinikellari! Toki esimerkiksi moottoripyörän tai viinikellarin kuvaaminen voi kertoa ihmisen harrastuksista ja se on hyvä juttu. Näissä kuvissa ei kuitenkaan välttämättä näy ihmistä itseään lainkaan. Joillakin ei välttämättä ole deittiprofiilissaan yhtään kuvaa itsestään, esiteltynä on ainoastaan omaisuus. Uskon tämän toimivan joidenkin miesten ja naisten kohdalla ihan mainiosti. Tiedostan, että jotkut haluavat mennä naimisiin myös Eiffel-tornin kanssa.

Minä ja naispuoliset sinkkuystäväni puolestaan karsastamme miehiä, joilla tuntuu olevan tarve esitellä omaisuuttaan. Se, että joidenkin profiileissa on ainoastaan kuvia, jotka kertovat heidän omaisuudestaan, herättää ainakin minut miettimään, onko heidän ainoa kiinnostuksen kohteensa omaisuus? Meneekö myös näiden ihmisten kaikki aika rahan haalimiseen? Entä mikä olisi oma potentiaalinen asemani tuossa kuviossa, jossa miehen omaisuus on kaiken keskiössä?

Tässäkään tilanteessa ei ole yhtä oikeaa vastausta sen suhteen, mitä sinun kuuluisi tai kannattaisi tehdä. Ainoa varma neuvo on miettiä tarkkaan sitä, minkälaista seuraa itse haluat ja laatia ilmoituksesi sitten sen mukaan.

Osa ihmisistä syttyy ja osa sammuu, kun esittelet omaisuuttasi. Valitse oman tavoitteesi mukaisesti se, miten toimit omassa deitti-ilmoituksessasi tältäkin osin.

Ulkonäköpaineet deittaillessa: Tarvitaanko valokuvia hyvään deitti-ilmoitukseen?

Vaikka alussa kerroinkin, että ensimmäinen ohje on kirjoittaa ilmoitustekstiin edes jotain itsestäsi, niin muistathan, että myös kuvat ovat tärkeitä monelle meistä. Muistathan kenties nuorten lehtien palstoilta teini-iässä lukemistasi kirjekaveri-ilmoituksista legendaarisen loppukaneetin: “P.S. Kuva ois kiva!”

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa eikä pelkästään siitä, jota ehkä pelkäät esitellä itsestäsi: ulkonäkösi. Jos olet samaa maata meidän muiden ihan tavallisen näköisten keski-ikäisten kanssa, ulkonäkösi ei tule olemaan kompastuskivenä sille ihmiselle, joka on aidosti kiinnostunut juuri sinusta. Vaikka olisit kuinka epävarma ulkonäkösi suhteen, usko minua: löydät varmasti ihanan kumppanin, joka rakastaa niitäkin kohtia sinussa, joita sinun on voinut olla vaikeaa helliä itsessäsi.

Kautta aikain on ollut parisuhteita, joissa puoliso mollaa toisen ulkonäköä. Se madaltaa mieltä ja alentaa itsetuntoa. Kautta aikain on kuitenkin ollut myös paljon hyviä parisuhteita, joissa molemmat rakastavat toisiaan stereotyyppisistä “puutteista” välittämättä. Vaikka sinulla olisi mitä tahansa ulkonäkökomplekseja – ehkäpä exäsi tai muun menneisyytesi vuoksi – niin luota siihen, että aivan varmasti sinäkin löydät rakastavan kumppanin. Kumppanin, joka rakastaa sinua kokonaisuutena ja voi jopa jumaloida niitä juttuja sinussa, joita sinä olit pitänyt epäkohtina itsessäsi! Tulevalle aidolle rakkaallesi sinä olet just passeli sellaisena kuin olet.

Laita siis deitti-ilmoitukseesi jokin tavallinen kiva kuva, mieluiten useampia, ihan vain kertomaan sinusta ja mielenkiinnon kohteistasi. Hyvän deitti-ilmoituksen valokuvien merkityksestä ja keinoista ottaa hyviä valokuvia nettideittiprofiiliin voit lukea lisää tästä artikkelista: Hyvät valokuvat Tinderissä: Millaisia kuvia kannattaa laittaa deitti-ilmoitukseen?

Onko deittiprofiilissaan parempi kuvailla itseään vai etsimäänsä seuraa?

Deittiprofiiliin ei yleensä mahdu kilometrin mittaisia persoonallisuusanalyysejä ja pitkiä toivelistoja, joten sinun kannattaa harkita, mitä haluat priorisoida. Kun haluat potentiaalisen treffikumppanin kiinnostuvan sinusta, kerro ensisijaisesti itsestäsi. Hänen tehtävänään on sitten päättää omalta osaltaan, saattaisiko teillä olla riittävästi yhteistä. Vastaavasti itse voit tehdä oman päätöksesi hänen profiilikuvauksensa perusteella.

Parempi parisuhde yhdessä eteenpäin

Jos tietyt asiat ovat sinulle ehdottomia deal breakereita, kannattaa toki tulevan potentiaalisen puolisonkin ominaisuuksista mainita parilla sanalla. Esimerkiksi monelle voi olla merkityksellistä se, että henkilö ei tupakoi tai hänellä on tai ei ole lapsiluku täynnä. Nämä saattavat olla asioita, jotka on hyvä mainita jo profiilitekstissä.

Miten kuvailla luonteenpiirteitä deittiprofiilissa?

Kun kuvailet itseäsi tai toivomasi seuralaisen ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä, kerro jotain hieman tarkempaa kuin vain “luotettava ja huumorintajuinen”. Yleiset hyveet kuten “luotettavuus” ja “rehellisyys” voivat tarkoittaa jokaiselle ihmiselle niin erilaisia asioita konkretiassa, että pelkkien perusteesien toteaminen jättää profiili-ilmoituksestasi paperin maun suuhun. Jos haluat korostaa olevasi luotettava ja rehellinen, niin oletatko siis samalla jonkun toisen kertovan avoimesti, että hän ei itse koe olevansa luotettava ja rehellinen? Se, että ei deitti-ilmoituksessaan sano olevansa luotettava, ei tee henkilöstä epäluotettavaa. Ennemminkin se ehkä kertoo siitä, että henkilöllä on jotain persoonallisempaakin annettavaa. Massojen suosimasta “luotettava ja rehellinen”-ensivaikutelmasta erottautuminen tekee ilmoituksesta jo automaattisesti kiinnostavamman.

Jos käyttämäsi sanat eivät kerro sinusta käytännössä juuri mitään, älä tuhlaa deitti-ilmoituksesi tekstitilaa moiseen sanahelinään. Valitse sanat tarkemmin. Toki jos et keksi kertakaikkiaan mitään muuta, niin laita siihen sitten vaikka se tavallisin: “Olen luotettava ja rehellinen” – sekin on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Tuolla lauseella et sulje ketään pois, mutta et myöskään houkuttele juuri omanlaistasi seuraa. Joillekin tämänkaltaiset peruslauseetkin resonoivat paljon, ja ainakin se on huimasti parempi kuin täysin tyhjä profiilikuvaus.

Pyydä tarvittaessa ystävääsi kertomaan hyvistä puolistasi ja kirjoita niistä deittiprofiiliisi, niin saat varmasti persoonallisemman deitti-ilmoituksen, joka toimii.

Huumorintaju ja vitsit deitti-ilmoituksessa

Huumorintajuakin on joka lähtöön. Jokainen meistä todennäköisesti kokee olevansa huumorintajuinen, vaikka hauskaksi ei itseään kehtaisi kehuakaan. Silti kaikkien huumori ei käy yksiin kaikkien kanssa, vaikka omien kavereidemme mielestä olisimme varsinaisia huuliveikkoja. Jos olet hyvä jutun heittäjä, anna profiilitekstisi tai kuviesi kertoa jokin sopiva lohkaisu, joka kuvastaa juuri sinun huumorintajuasi.

On hyvä, että karkoitat jo alkuvaiheessa pois ne, jotka kokevat vitsisi vain vaivaannuttavina, ja vielä parempaa on se, että osuvalla murjaisullasi saat jonkun juuri samanlaisen huumorintajun jakavan henkilön naurahtamaan.

Hymy ja nauru luovat välittömästi fiiliksen, että tuo tyyppi on pakko tsekata tarkemmin! Persoonallisuus koskettaa enemmän kuin “Olen huumorintajuinen”-perusslogan. Muista myös, että vaikka et mainitse deitti-ilmoituksessasi olevasi huumorintajuinen etkä lauo “vitsejä” vain väkipakolla, se ei tee sinusta huumorintajutonta kenenkään mielessä. Liikayrittäminen ei kannata tässäkään kohdin.

Hyvä nettideittiprofiili ja vaatimuslistojen vaikutus

Joillakin on tapana listata pitkiä vaatimuslistoja omassa profiilissaan, vaikka he eivät kertoisikaan itsestään juuri mitään. Tämä saattaa aiheuttaa profiilia lukevalle tunteen, että henkilö ei aseta itseään millään lailla alttiiksi esittelyssään, kun keskittyy vain omien kriteeriensä korostamiseen.

Monelta mieheltä olen kuullut turhautumista tai vilpitöntä hämmästelyä siitä, että monilla naisilla on tarve mainita miehen minimipituus, vaikka nainen itse ei olisi lähellekään niin pitkä. Kaikilla meistä on omat ulkonäkökriteerimme, yleensä niin kauan kun niistä pääsee irti vanhemmiten muiden asioiden saadessa painoarvoa ulkonäköä enemmän. Hyväksytään siis se, että joillekin naisille miehen pituus on kriittinen tekijä. Omia kriteerejään kannattaa kuitenkin mielestäni jokaisen miettiä aika-ajoin, jotta ei karsi sitä elämänsä rakkautta pois vain jonkin keskivertokriteerin vuoksi.

Meillä kaikilla saa olla toiveita ja odotuksia tulevalta seksikumppanilta tai rakastavalta puolisolta. Keski-ikään vartuttuamme tiedämme varmemmin sydäntämme lähellä olevat asiat ja ne on tärkeä tuoda esille. On kuitenkin tärkeää myös arvostaa muiden ihmisten erilaisia kriteerejä ja kyetä mielen joustavuuteen sellaisissa asioissa, jotka eivät ole itselle todellinen kynnyskysymys.

Kranttukin saa olla, mutta krantunkaan ei tarvitse olla tyly vaatimuslistojen esittäjä. Uskon monen ottavan mieluummin äänettömät pakit heti deitti-ilmoituksen pohjalta kuin saavansa ymmärtää ensimmäisten viestien jälkeen, miksi ei kelvannutkaan pidempään jutusteluun ja ensitreffeille. Tämän vuoksi deitti-ilmoituksen kannattaa mielestäni sisältää ne asiat, jotka karsivat pois “turhat” kandidaatit.

Hyvä deitti-ilmoitus: Tupakointi, alkoholi ja muut päihteet deitti-ilmoituksessa

Tupakoitko? Muista, että varsinainen tupakointisi ei välttämättä ole lainkaan ongelma deittimarkkinoilla. Sen sijaan oikea ongelma seuralaisesi silmissä voi hyvinkin olla se, jos et siitä kerro mieluiten jo deitti-ilmoituksessasi. Joillekin tupakointi voi olla ehdoton EI. Toisille sillä ei ole niin väliä.

Joillekin on nimenomaan plussa, että tuleva mahdollinen puolisokin tupakoi tai ei ainakaan valita siitä jatkuvasti tai välttele suudelmia yhden ainokaisen tupakan vuoksi. Koska tupakointi jakaa kuitenkin mielipiteitä melko vahvasti deittimarkkinoillakin sekä miesten että naisten mielissä, niin suosittelen, että tuot asian esille jo deitti-ilmoituksessasi etkä vasta ensitreffeillä. Tupakka ei ole varmasti kenellekään niin etovaa kuin valehtelu tai asian peittely. Asia tulee ilmi kuitenkin melkoisen pian tapailun alettua.

Absolutismi deitti-ilmoituksessa

Oletko alkoholin osalta absolutisti vai miten kuvailisit alkoholinkäyttöäsi? Tämän voi antaa tulla esille myös valokuvassa tarkoituksella tai se voi käydä ilmi myös vahingossa, vaikka ei haluaisi erityisesti asiaa tuoda esiin. Alkoholin käyttö ei ole läheskään kaikille minkäänlainen ongelma, ja toisaalta joillekin taas absolutismi voi olla ongelma. Tämä saattaa toki kertoa siitä, että ihminen ei muutenkaan suhtaudu kovin joustavasti kumppaninsa erilaisiin arvoihin ja elämäntapoihin.

Olen lukenut valitettavasti myös deittiprofiileja, joissa on sanottu “absolutistit älkööt vaivautuko” tai “jos juot, älä kirjoita minulle”. Tämäntapaiset kirjoittelut ovat mauttomasti muotoiltuja mielipiteitä, mutta asia on kuitenkin monelle melko tärkeä. Jotkut saattavat ilmaista asian karusti, vaikka eivät sitä itse niin karuna kokisikaan. Omat ehdottomat kriteerit kannattaa tuoda kauniisti esille omassa deitti-ilmoituksessaan.

Millainen on sinun mielestäsi hyvä deitti-ilmoitus näiltä osin? Laadi sinun oma treffi-ilmoitus vain omalle kohderyhmällesi eli sille mahtavalle ihmiselle, jonka oikeasti todella haluat tavata!

Hyvä deitti-ilmoitus antaa siis hienovaraista osviittaa omasta itsestäsi myös päihteiden suhteen. Jälleen kerran: älä valehtele, koska tulevalle puolisollesikaan et voi asiaa peitellä. Älä siis edes yritä valehdella vain siksi, että pääsisit ensitreffeille. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kyllä, saatat selvitä valehtelemalla muutamista treffeistä, mutta jos tulet kännisenä kävelytreffeille keskellä päivää, treffikumppanisi ei usko ainuttakaan selitystäsi. Älä kuluta toisen aikaa, jos hänelle alkoholinkäyttösi on liiallista. Sen sijaan hae seuraa, jolle se ei ole ongelma, tai hae itsellesi apua.

Vaikka sinulla olisi vakavakin alkoholiongelma, löydät kyllä seuraa myös deittisovelluksista. Sinäkään et tarvitse lukuisia ensitreffejä toistensa perään, jos oikeana tavoitteenasi on pysyvän parisuhteen löytäminen. Ethän siis peittele alkoholiongelmaasi, jos se tulee pian kuitenkin esille. Alkuhuuman droppaus korkealta monttuun satuttaa molempia, etkä sinäkään tarvitse yhtään lisää ikäviä hylkäyskokemuksia alkoholilla turrutettavaksi. Ollaan siis rehellisiä ja avoimia puolin ja toisin – niin kipeältä kuin se voi tuntuakin.

Jos ongelmaansa peittelee, se ei koskaan saa edes mahdollisuutta tulla ratkaistuksi ja hoidetuksi.

Hyvä deitti-ilmoitus: Ilmoitustekstin sävy ja tunnelma

Hyvä deitti-ilmoitus viimeistellään rauhassa. Kun ilmoitus on valmis, tarkista vielä, että tekstisi sävy on kohtelias. Haluat antaa hyvän vaikutuksen tulevalle treffikumppanillesi jo ilmoituksellasi. Vaikka olisit epävarma itsestäsi, käytä deitti-ilmoituksesi laatimiseen sen verran aikaa, että olet tietoisesti hyvillä mielin tekstisi kanssa.

Meillä jokaisella on oma temperamenttimme ja myös mieltymyksemme muiden ihmisten kommunikaatiotyylin suhteen. Vaikka olet kohtelias, sinun ei tarvitse olla kädenlämpöinen ja harmaa. Ole juuri sellainen kuin olet.

Anna särmiesi tulla esille, koska et niitä pitkässä parisuhteessa voisi kuitenkaan peitellä. Ole oma itsesi ja anna mahdollisen tulevaisuuden puolisosi rakastua juuri sinuun – ei sinun kiiltokuvaversioosi.

Sinun ei tarvitse miellyttää kaikkia, etkä siihen pystyisikään. Kultaista keskitietäkään eivät kaikki halua kulkea: maalaa siis omaa polkuasi deitti-ilmoituksessasi mielessäsi vain se henkilö, joka näkee juuri sinun polkusi kauneuden.

Hyvä deitti-ilmoitus: Ilmoitustekstin kirjoitustyyli ja kirjoitusvirheiden korjaaminen

Anna nettideittiprofiilisi kirjoitustyylin kuvastaa sinua itseäsi. Sinun ei tarvitse keksiä kikkakolmosia tai olla mahtava stand up -koomikko saadaksesi toisen huomion. Jos et usko saavasi huomiota vain sillä, että kerrot nettiprofiilissasi itsestäsi juuri sellaisena kuin olet, niin millaista seuraa haluat oikeasti vierellesi?

Haluatko arjessasi jatkaa tuota feikkausta, jota deitti-ilmoituksessa luulet tarvitsevasi? Kun olet aidosti sitä mitä olet myös deitti-ilmoituksesi tekstin tyylissä ja sävyssä, sinut löytää kyllä juuri se aito rakas, jonka oikeasti haluat kainaloosi. Et halua jakaa arkeasi kenen tahansa kanssa, vaan sellaisen ihmisen kanssa, joka tuntee vetoa juuri sinuun. Et kaipaa enää yhtään huonoa parisuhdetta, jossa joudut peitellä itseäsi.

Anna itsesi tulla esille jo deitti-ilmoituksessasi ja ensimmäisissä viesteissäsi potentiaalisten kandidaattien kanssa. Luota itseesi. Luota jo deittiprofiilisi julkaistessasi siihen ihmiseen, jota tulet rakastamaan enemmän kuin vielä arvaatkaan.

Ja loppusilauksena tietysti: korjaa mahdolliset kirjoitusvirheet. Ethän työpaikkahakemustakaan kirjoita hutiloiden, joten tsekkaa myös deitti-ilmoituksesi kieliasu kuntoon. Siihen ei takuulla mene niin kauan kuin CV:n hinkkaamiseen, joten nopeasti olet saanut hyvän loppusilauksen deitti-ilmoituksellesi.

Kun hyvä deitti-ilmoitus on tehty, niin mihin nettideittipalveluun se kannattaa ladata?

Vaikka laatisit maailman parhaan deittiprofiilin itsestäsi, niin se tuottaa tulosta, vasta kun julkaiset sen juuri sinun tarpeisiisi vastaavaa seuraa tarjoavassa nettideittipalvelussa. Ja niitähän onkin sitten ihan joka lähtöön! Ja hyvä niin – on siis aivan varmaa, että sinäkin löydät juuri haluamaasi seuraa. Kunhan tiedät, missä deittipalvelussa sinun kannattaa olla esillä!

Jotta vältyt tuhlaamasta arvokasta deittailuaikaasi ja -energiaasi surkeiden sattumusten selailuun, poimi tästä deittisovellusten vertailusta itsellesi sopivin palvelu: 


YHTEENVETO:

Millainen on hyvä deitti-ilmoitus nettideittiprofiilissa?

Mitä paremmin toimit nettideittimarkkinoillakin omien arvojesi ja tapojesi mukaisesti, sitä varmemmin sieltä löytyy sinulle se kuuluisa Supermatch!

Tässä vielä sinulle avuksesi laatimani lyhyt muistilista monelle sinkulle (ei kaikille!) tärkeistä asioista, jotka sinunkin voi olla hyvä mainita deitti-ilmoituksessasi:

  • Minkälaista seuraa etsit: Testaa täällä esimerkiksi, sopiiko avoin suhde sinulle?
  • Asuinpaikka (kaikki eivät halua etäsuhdetta 500 km päästä)
  • Ajanviettotavat, harrastukset ja muut kiinnostuksen kohteet
  • Koulutus ja ammatti – mahdollisesti joillekin tärkeä tieto
  • Lapset ja lapsihaaveet – Lue tarkemmin täältä
  • Paljonko aikaa voisit ja haluaisit viettää seuralaisesi kanssa arjessa ja viikonloppuisin
  • Tupakointi, alkoholin käyttö ja muut päihteet
  • Tarkista tekstin kohtelias sävy ja korjaa kirjoitusvirheet

Kovin montaa asiaa ei siis tarvitse ilmoitukseensa keksiä – riittää, että kertoo avoimesti ihan vain perusjutuista elämässään. Aitous paistaa kyllä myös rivien väleistä, joten ole vain rohkeasti oma itsesi äläkä kalastele seuraa turhaan sellaisilta, jotka eivät sinun todellisesta persoonastasi kuitenkaan innostuisi. Aina löytyy monia ihmisiä, jotka inspiroituvat juuri sinusta juuri niin hölmönä ja hassuna kuin olet.

Millainen on sinun mielestäsi hyvä deitti-ilmoitus itsellesi?

Koska jaksoit lukea jopa tämän pitkän postauksen loppuun asti, olen varma, että sinulla riittää myös malttia odottaa oman ihanan rakkaasi löytymistä aivan kaikessa rauhassa!

Onnea matkaan ja hyviä deittejä tulevan ihanan kumppanisi kanssa!


DEITTAILU JA TREFFI-ILMOITUS:

Millaisia kuvia kannattaa laittaa deittiprofiiliin?
Entä mitä sinkkuvanhemman tai lapsettoman kannattaa ottaa huomioon?