Provider-mies ja wannabe-boss lady: Raha ratkaisee (Coach Kati)

Provider-mies ja oman arvonsa tunteva boss lady: Unelmapari?

Laita hyvä kiertoon!

Provider-mies ja feminiininen boss lady -asetelmaa puoltavia pointteja:

    Rakkaudennälkäisten onnenetsijöiden ikuisuuskysymysten ratkaisuksi somessa jotkut naiset rummuttavat nyt “uutta”, käytännössä vanhanaikaista komboa, jossa jenkkitermeillä ns. provider-mies toimii naisen elättäjänä.

     

    Perusteluna mm. se, että kun nainen synnyttää, imettää ja kärsii kuukautisetkin, niin mies saa kuitata nuo fysiologiset eroavaisuudet riihikuivalla.

    Nuorille naisille tätä provider-mies-ihannetta perustellaan myös sillä, että naisilla menee niin paljon rahaa tekokynsiin, -ripsiin ja kauneushoitoihin, ja vieläpä miehiä niin paljon enemmän aikaa treffeillekin valmistautumiseen (“kaksi tuntia”, eräs perusteli provider-miehen tarvettaan).

    Ensin siis listataan hyvän elämän vaatimukset ja treffeille “vaadittavat” naiseuden (?) elementit, joita  provider-miesten wannabe-morsiamet ovat itselleen omaksuneet esim. somepaineessa hapertuneen itseluottamuksensa vuoksi, ja sitten etsitään syyllistä omaan onnettomuuteen klassisesti itsen ulkopuolelta: Miehet saa maksaa tämän lystin!

    Jännää, eikö? 🙂

    Modernin suomalaisen viban tähän jännään deitti-ilmiöön tuo kuitenkin nyt joissain somefeedeissä se, että naista ei aina kannustetakaan heittäytymään pelkästään esim. sugar daddy- tai provider-miehen elätettäväksi, vaan lisäksi omanarvonsa tuntevaa provider-miehen metsästäjänaista kannustetaan huolehtimaan myös omasta taloudestaan ja omaisuutensa kerryttämisestä olemalla “oman elämänsä todellinen boss lady / girl boss!”

    “Voit naisena tehdä omat rahat, mut silti antaa sun miehen providata ja tarjota”, sanoi eräs Ilta-Sanomien tuoreessa haastattelussa. 

    Miehet pääsivät ääneen seuraavassa lehtiartikkelissa: “Vaimo saa hoidella kotihommat hautaan asti”. 

    Tässä provider-mies-ilmiössä ei ole kyse siis perinteisemmästä parisuhdemallista, jossa on jaettu työ/kodinhoitoroolit yhteistyön toimivuudesta tai rakkaudesta käsin. Sehän on monessakin suomalaisessa parisuhteessa todettu ihan toimivaksi – kunhan muitakin elementtejä on mukana kuin töiden tehokas organisointi.

    Tässä provider mies / boss lady -ilmiössä raha ratkaisee, ja kilpailuasetelmaa rakennetaan melkoisen kylmän tuntuisesti.  

    Miten wannabe-boss lady saisi provider-miehen (tai ainakin sen rahat) itselleen?

    Raha on energian vaihdon väline, ja toki hyvästä työstä kuuluu hyvä palkkakin maksaa. Wannabe-boss ladyt ovat tämän oivaltaneet, ja siksi he perustelevat provider-miehen tarvettaankin mm. “mies tienaa samastakin työstä enemmän”-tasa-arvo-ongelmalla. Työpaikkojen palkkaepätasa-arvot tuodaan nyt kotiin, kun niitä ei siellä työpaikoilla ole saatu ratkaistua.

    Mutta minkälaisesta rakkauden työstä on kyse, jos parisuhderakennelmaa tukemaan tarvitaan mies maksajaksi? 

    Provider-mies maksaa rahalla saadakseen naiseltaan energiaa muodossa tai toisessa. Rahan vastineena voi olla esimerkiksi seksi ja/tai miehen haave saada perillisiä:

    ”Vain minä tunnuin kaipaavan sekä seksiä että vielä yhtä lasta perheeseemme. Puolisoni alkaessa puhua haaveestaan muuttaa isompaan asuntoon sanoin, ettei näin pieni perhe tarvitse niin isoa asuntoa ja vetosin lapsitoiveeseeni. Puolisoni siihen sitten suostuessa sain taas pitkästä aikaa seksiäkin edes tiettyyn aikaan kuukaudesta.” (ja vaimo kalliimman asunnon)

    Onnistuvathan ne elämän tärkeistä asioista neuvottelut noinkin. Rahalla voi saada siis onnea, tavallaan ainakin… Näyttävät kulissit voivat tuoda hetkellistä iloa, ja rakkauden pelisääntöjen ollessa selvät ei riitojakaan välttämättä tule:

    ”Emmehän mekään riidelleet, koska ei minulla ollut hänelle mitään sanottavaa. Eihän silloin ole mitään riideltävää, jos ei ole puhuttavaakaan.”

    Moni parisuhde tyssää lopulta siihen, että kokee kumppaninsa energiasyöpöksi eikä paksu pinkka pelastakaan suhdetta enää. Riidat alkavat, kun energiat eivät kohtaa. 

    Rahasta riippumatta huono parisuhde syö niin provider-miestä kuin wannabe-boss lady-naistakin, sekä henkisesti että fyysisesti.

    ”Avioliittomme aikana söin jatkuvasti päänsärkylääkkeitä vaimoni kritisointia kohdatessani, mutta nyt eron jälkeen ei päätänikään enää särje.”

    Eikä siinä omaisuus paljon paina, kun alun näennäinen maskuliini-feminiini-energiatasapaino on valahtanut vitutukseksi, jota ei hoidetakaan enää kauneushoitolassa ramppaamalla ja Louis Vuitton-lahjatulvalla. 

    "Jos pyyhkii toisen esille nostamat huolenaiheet kukkapuskilla ja lahjoilla maton alle, kannattaako ihmetellä, miksei huomionosoituksia otettukaan taas ilolla vastaan sen kymmenennen ratkaisemattoman riidan jälkeen?"

    Parisuhteen energiaepäsuhdan tasapainottamiseen tarvitaan metataitoja, ei rahaa. 

    Toki rakkauden kieliä on monenlaisia. Joillekin lahjat ovat suuri rakkaudenosoitus, ja hyvä, jos tavarapaljous kertoo todellakin sitten aidosta välittämisestä. Mutta pienilläkin muistamisilla voi aidostikin saada toiselle huomioiduksi ja rakastetuksi tulemisen tunteen. 

    Joskus immateriaalinen lahja, esimerkiksi palvelus, on kaikista arvokkain. Palvelujen antaminen on myös yksi rakkauden kielistä, ja ehkäpä provider-miestä haikaileva naisen rakkauden kieliä ovat nimenomaan lahjat ja palvelukset. 

    Toisaalta, mihin sitä rahaa sitten niin valtavasti tarvitaan? Sydämestä tehdyt palvelukset, halaukset ja pusut eivät maksa mitään.

     

    Provider-mies + Boss Lady / Girl Boss -asetelma on tavallaan aivan hulvaton.

    Tämä ilmiö olisi tavallaan huvittavaa, jos kyseessä olisi vain jokin sometempaus tai keino herätellä ihmisiä uusiin ajatuksiin. Sehän olisi vain virkistävää. 

    Mutta valitettavasti kyseessä on ihan oikeat (nuoret) naiset ja miehet, jotka molemmat miettivät omaa kelpaavuuttaan ja parasta strategiaansa elämän onneen. Ja “rahalla rakkautta”-malli voi kuulostaa simppelin toimivalta. 

    Rakkauttahan he vain kaipaavat. Kipeästi.

    Kauhuissani olen katsellut, kuinka jotkut (nuoret) miehet fanittavat (=mallittavat) Andrew Taten kaltaisia toksisen maskuliinisuuden kauhistuksia eikä heitä ilmeisesti hätkäytä sekään, että äijä veljineen vangittiin ihmiskauppaepäilyistäkin

    Rahalla ovat tottuneet naisensa saamaan, ja ajan myötä häilyvien rajojen ylitys voi käydä ihan vahingossakin, jos raha ja sokeat somefanittajat ympärillä ovat jo vinksauttaneet mindsetin.

    Andrew Taten kaltaiset “miehen” irvikuvat vastaavat ainakin ulkoiselta presenssiltään sellaisia provider-miehiä, joita jotkut suomalaisnaisetkin himoitsevat. 

    Genreen tähtääviä nuoria miehiä ja naisia on Suomessakin. Osa noudattaa nuoruudessaan oppimaansa ohjenuoraa hamaan tappiin asti, vaikka suhteissaan kärsivätkin. He eivät löydä tietään ulos niin kauan kuin katsovat maailmaansa samasta vanhasta tulokulmastaan.

    Tutkimusten mukaan narsistiset piirteet ja oman edun tavoittelu on lisääntynyt someaikakaudella – aivan kuten yksinäisyys ja itsetunto-ongelmat. Niitä paikkaillaan pinnallisesti, ja maksut hoidetaan pikavipeillä. Varsinkin nuorten naisten sanotaan kärsivän kohtuuttomista vaatimuksista. Kuka niitä asettaa? 

    Entä kuka päättää omaksua sellaisia elämänsä ohjenuoriksi, joihin lopulta tuntuvat hirttäytyvänsä? 

    "Jotkut alttarilla aikoinaan toisiaan tahtoneet sanovat, että eroaisivat muuten, mutta eivät tahdo menettää osituksessa puolta omaisuudestaan. Osa näin sanovista suomalaisista tienaa kahden suomalaisen keskipalkan edestä. Ihminen on yllättävän taitava perustelemaan sosiaalisesti hyväksyttävän metodin itsensä myymiselle ja oman elämän orjakaupalle. Miltä tuntuukaan elää puolisonsa kanssa rahasta eikä rakkaudesta?"

    Muutamia satunnaisia somesankarittaria sivusilmällä seuranneena olin ajatellut, että en vaivaudu osallistumaan tähän keskusteluun, mutta jokin energiapiikkini Ilta-Sanomien lehtijutun luettuani patisti minut sanomaan sanani tästäkin. 😉

    Todellakin sormet ristissä toivon, että joku tähän muotikomboon jo hurahtanut ihan oikeasti saisi suhteensa myös toimimaan ilman kenenkään osapuolen fyysistä/henkistä loukkaantumista tai narsistisen manipulatiivista hyväksikäyttöä puolin tai toisin. 

    Jos rahalla saisi rakkautta, se voisi olla helppo väylä kestävään onneen ainakin länsimaisille hyvin tienaaville yksilöille. 

    Koska, let’s face it: onhan se menestykseen, onnelliseen elämään ja hyvään parisuhteeseen lähtökohtaisesti tarvittava sisäinen energiajumppa kieltämättä raskas prosessi kenen tahansa vedettäväksi. Varsinkaan yltiömaskuliinisella (=ei liity sukupuoleen, vaan energiaan) “halki poikki pinoon”-projektimentaliteetilla.  

    Ei siihen somessa ylivirittyneen nykyihmisen keskittymiskyky läheskään aina riitä. Tarvitaan siis pikavinkkejä ostos-tv:n tapaan. “Ryysyistä rikkauksiin rakastamalla”-jenkkisadut uppoavat nuoriin naisiin, jotka ovat Disneynsä ja teini-idoli-tv-sarjojensa metaviestit omaksuneet, kuten me keski-ikäisetkin “boss ladyt” 70-luvun dallaseja ja dynastioita tollottaessamme.

    I so feel you girls, sympatiseerattaisiin nuoria wannabe-boss ladyjä tässä kohdin. Mutta valitettavasti tunnen lähinnä vain surua heidän, maailman puolesta. 

    Ja tunnen myös poltetta herätellä teitä muutamia (nuoria) naisia, jotka haluatte sen unelmienne prinssin ja puoli valtakuntaa itsenne myymällä.  Haluan herätellä myös sinua (nuori) mies, joka olet haksahtamassa tähän loukkuun. Tämä kirjoitukseni on teille molemmille osapuolille.

    Mitä juuri Sinä, wannabe-boss lady, ihan OIKEASTI haluat?

    Jos haluat sen provider-miehen rahojen lisäksi myös oman uran “boss lady”-asenteellasi, niin mistä arvoistasi bossittelutarpeesi kertoo? Onko provider-mies + bossittelu -kombo todellisten arvojesi mukainen haaveesi? 

    Jos haluat sen puoli valtakuntaa keinoja kaihtamatta, toki pumppaa itsesi toksisella maskuliinisuudella täyteen ja tylytä kollegojasi kyynärpäätaktiikalla päästäksesi näyttämään (some)maailmallesi kuinka kunnianhimoinen olet. Ehkä pääset elämässäsi tai ainakin urallasi eteenpäin, tai ainakin se voimallinen säätö ja some-show voi sinusta tuntua siltä. 

    Kieltämättä, valitettavasti on monia bisnespaikkoja, joissa sellaista pikkubossittelua jopa arvostetaan – kunnes sellaisen pikkupomon voi jälleen vaihtaa johonkin toiseen tehokkaampaan wannabe-boss ladyyn tai toksisen maskuliinisuuden kukkopoikaan.

    Ehkä sinä, provider-miestä metsästävä wannabe-boss lady, olet kuunnellut joitain “voimaannuttavia” pintaliitopodcasteja ja seurannut somevaikuttajia, jotka ovat kannustaneet sinua kunnianhimoon ja “näyttämään kyntesi” naisenaTeoriassa oikein mainio juttu tietysti, tasa-arvon nimissä ja kaikkea – you name it. Ostos-tv-tyyppisiä pikakikkoja piisaa, ja niihin takertuminen on inhimillisen hädän keskellä täysin ymmärrettävää.

    Wannabe-boss ladyn kylmä kunnianhimo kertoo valtavasta himosta saada ihailua, huomiota, hyväksyntää eli muiden ihmisten turvaa.

    Sisäisen säntäilysi peittely piinkovan bisnesnaisen kuoren alle kertoo, että todellisuudessa olet aivan valtavan turvan tarpeessa. Se turva ei löydy sisällesi muita rikkomalla eikä syyttämällä miehiä itsellesi sälyttämistäsi vaatimuksista ja pintaliitosi kustannuksista. Et voi kuitata sisäistä turvattomuuttasi muiden bossittelulla ja provider-miehen paksulla pinkalla, vaikka miljardöörin metsästäisit.

    Varmasti löytyy sellainen provider-mies, jolla on sama sisäinen tuska, jota hän on tottunut rahalla hoitamaan. Ehkä lapsenakin hän kaipasi vanhempiensa hyväksyntää tai edes aikaa, ja käteen tungettiin seteli: “menepä ostamaan itsellesi jotain kivaa!” Aivan samalla tavalla rakkautta ajatellaan ruokittavan esimerkiksi sokerilla ja tunteita turrutetaan alkoholilla. Lapsuusmallit elävät meissä niin kauan kunnes itse katkaisemme nämä sukurasitteemme.

    Sanovathan maksulliset naisetkin, miten kylmissä suoritusavioliitoissaan kärsivät, monetaarisesti menestyvät (bisnes)miehet eivät hae heiltä vain seksiä vaan läheisyyttä ja yhteyden tunnetta. Se piinkova provider-mieskin kaipaa sitä turvan tunnetta itselleen. 

    Ei ihme, mikä on maailman vanhin ammatti.

    Feminiininen hoivaajanainen voi olla parasta mitä menestyvä provider-mies haluaa.

    Wannabe-boss lady / girl boss ei kuulosta kovinkaan feminiiniseltä hoivaajanaiselta, joka voisi kyllä sopiakin morsiameksi monelle uramiehelle. Se voisi olla paras kombo, mutta rahasta siinä ei ole kyse. 

    Raha on vain energian vaihdon väline. Ja onnellinen parisuhdekin perustuu energioiden tasapainolle – kuten tämän artikkelin alun plussapointeissakin mainitsin.

    Energiaa voi vaihtaa myös ilman energian vaihdon välikappaletta, rahaa. Ihan vaan energioiden keskinäisellä vaihdolla.

    Kun parisuhteessa provider-mies ja hänen naisensa molemmat kaipaavat turvaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, he eivät sitä saavuta isommilla kukkakimpuilla tai antamalla/vastaanottamalla lahjakortin kauneushoitolaan.

    Tietysti keholliset hoidot, kuten hieronnat ja kasvohoidat, tuovat myös sitä turvan tunnetta, koska kehomme on 100% synkronissa mielemme kanssa ja me kaipaamme kosketusta. Sitä vartenhan niiden maksullisten naistenkin luona käydään – mutta vain osittain siitä syystä.

    Jokainen kaipaa sielun tason kosketusta, energioiden aitoa kohtaamista. Siinä ei palkkapussin paksuudella ole mitään tekemistä. Miestä ei tee vähemmän maskuliiniseksi elämässä menestyjäksi se, että hän tienaa naistaan vähemmän. Eikä naista tee enemmän feminiiniseksi, että hän tyytyy tasa-arvon näkökulmasta liian pieneen palkkaan siellä työpaikallaan.

    Raha on energian vaihdon väline. Työpaikallakin. Ja ne työelämän tasa-arvo-ongelmat eivät ratkea kynsihoitojen kuittaamisella provider-miehen toimesta, vaikka tasa-arvoisilla roolituksilla tätä ilmiötä perustellaankin.

    Ihmisyyden energioita ei voi tasapainottaa toisen ihmisen puolesta – eikä rahalla.

    Yhtenä perusteluna provider-mies-ilmiölle käytetään sitä, että ääripäiden keskinäinen vetovoima lisää seksuaalista kiinnostavuutta. Ääripäät saattavat vedota toisiinsa magneetin lailla, mutta hyvässä parisuhteessa maskuliini- ja feminiinienergioiden on oltava tasapainossa myös yksilössä itsessään. 

    Muuten molemmat tuntevat jäävänsä aina “vähän vaille”. Puolisot jäävät ikuiseen kaipuuseen tietämättä mitä etsivät, ennen kuin löytävät sen sisältään.

    Maskuliini- ja feminiinienergiat eivät ole joko-tai-energioita, vaan sekä että. Kuten parisuhteessa yhteistyönkin tulisi olla. Energioiden epätasapaino näkyy myös työelämässä sekä sen provider-miehen että wannabe-boss ladyn/girlin kohdalla.

    Piinkova “boss lady” kykenee  lähinnä vanhakantaiseen boss-pomotteluun (toksista maskuliinisuutta), ja feminiinistä ladyä hänessä on korkeintaan kauneushoitolassa päälleliimatut piirteet.  Jos wannabe-bossina haluat saavuttaa sen puoli valtakuntaasi ulkonäkökikoin reittä pitkin kiipeämällä, niin siitä on sekä aito johtajuus että feminiini naiseus kaukana.

    Näin naisena todellakin toivon, että (nuoret) naiset eivät kuvittelisi voivansa edetä johtoportaaseen vain kovettamalla itsensä, ikäänkuin astuen toksisen maskuliinisen miehen saappaisiin karrikoidun feminiineillä facelifteillä.

    Kun todella kaipaat turvaa sisällesi, voit aloittaa sen tutustumalla ensin itseesi. Se ei valitettavasti käy yhtä nopeasti kuin ostos-tv-pikakikkoihin tarttuminen Ymmärrän kyllä, jos kärsivällisyytesi ei riitä oikeasti työskentelemään itsesi kanssa pintaa syvemmällä tasolla, kestävämmän hyvinvointisi rakentamiseksi.

    Itsetuntemuksen lisääminen auttaa sinua löytämään itsestäsi niitä puolia, joita aiemmin väheksyit.

    Ehkä “liian feminiininä” naisena yrität päälleliimata sitä jenkkifeikkiä toksista maskuliinisuutta kovalla bossittelullasi ja somerehvastelullasi. Tai “liian maskuliinina” naisena ajattelet löytäväsi feminiinin puolesi ja sisäisen balanssin tekoripsien ja glitterin avulla.

    Trust me, en dissaa niistä kumpaakaan. Ne vaan eivät ole sen lempeämmin (urallakin) eteenpäin vievän energian balanssointikeinoja, vaan ainoastaan hauskoja pikkulisiä elämäniloiseen hullutteluun vaikkapa sen määrätietoisen johtajanaisen illanvietoissa. 🙂

    Provider-mies ja wannabe-boss lady: Raha ratkaisee (Coach Kati)
    Valmiina burleskiesiintymiseen johtajakollegansa kanssa.

    Hauskanpito, luova leikki ja taide kuten burleskitanssissa 😉 ovat vaihtoehtoisia tapoja tasapainottaa maskuliini- ja feminiinienergiaansa. Mutta sisäistä löytöretkeään ei kannata jättää vain hetkellisten harrastusten varaan, jos oikeasti haluaa saavuttaa sen tasapainon sisälleen.  

    Sisäisen tasapainon tilasta on huomattavasti levollisempaa etsiä Sitä Oikeaa, todellisten arvojesi mukaista kumppania sinulle. Tunnistat deittimarkkinoilta nopeasti myös ne provider-miehet, jotka yrittävät ostaa energiasi, sielusi, antamatta itsestään muuta kuin rahaa. Sisäinen harmonia auttaa antoisassa parisuhteeseessakin, jossa on tilaa molempien osapuolten monille puolille.

    Moni somettaja sanoo, kuinka vaikeaa on olla nainen, jonka pitäisi täyttää “kaikki vaatimukset”. Naisen pitäisi olla toisaalta sitä ja toisaalta tätä, ja kukapa olisi kaikkea? Ongelmana ei kuitenkaan oikeasti ole niinkään se, että ympäristösi asettaa sinulle niitä vaatimuksia. 

    Saahan maailma olla kuin toiveiden tynnyri! 🙂

    Niinhän me kaikki ihmisetkin olemme. Uusien asioiden tavoittelu (kyllä, myös sen provider-miehen metsästys) antaa dopamiinia, joka pyörittää aivojemme mielihyväkeskusta. Mutta kaikki mikä tuo mielihyvää ei tuo kestävää onnellisuutta. Mieliteot ovat vain mielen tepposia. 

    Somejunkiet ovat dopamiiniaddikteja, joita somevillitysten toteuttaminen voi energisoida. Dopamiini itsessään ei kuitenkaan ole paha, eikä elämässään kivojen juttujen tavoittelu ole lainkaan haitallista. Jos maailmassa ei olisi niin paljon erilaisia toiveita ja unelmia, uusia innovaatioitakaan ei keksittäisi. Ja onhan tämä provider-mies + wannabe-boss ladyn kombokin omanlaisensa innovaatio, ja mahtavaa, jos se todella sytyttää jotkut ihmiset eloon ja eteenpäin. Edes hetkeksi. 

    Vaikeuksien kohdallahan sitä sitten saa voimakkaimmin kasvaa, joten ei parisuhdeongelmien ilmaantumista tarvitse toisaalta fanaattisesti pelätäkään. Jos tässä iässä provider-mies on unelmiesi täyttymys, go for it. 

    Ehdit kyllä myöhemmin muuttaa suuntaasi, jos tuletkin toisiin aatoksiin iän ja elämänkokemusten karttuessa. Rahatietoisena wannabe-boss ladynä kuitenkin varmasti tiedät myös uponneiden kustannusten teorian? Mitä kauemmin pysyttelet kultahäkissäsi, sitä vaikeampaa siitä on lentää vapauteen. 

    Joten, vielä double check: 

    Girl/Lady boss, Mihin OIKEASTI tarvitset sen kaiken rahan, jota provider-mies sinulle tarjoaisi?

    Ymmärrän, että kauneushoitoloissa käyminen käy kukkaron päälle ja oishan se kiva, kun ne hoidot saisi jonkun muun piikkiin.

    Mutta mistä nuo kaikki rahavaatimuksesi eli kauneushoitola- ja shoppailutarpeesi (ym ym) oikein kumpuavat? Somesta? 

    Provider-mies ja wannabe-boss lady: Raha ratkaisee (Coach Kati)

    Imetkö muiden vaatimuslistat ihosi alle? Se, että joku sinulta pyytää tai oikein vaatimalla vaatii “ole tällainen, niin kelpaat meille”, on ihan tavallista maailman meininkiä. Ethän sentään kadulla norkoileviltakaan “pyöritä persettäsi paremmin”-huutelijoilta ime itseesi vaatimuslistoja, vaan osaat kävellä pystypäin elämässäsi eteenpäin.

    Aivan samalla tavalla on mielenkiintoista seurata niitä deittimaailmaan kyllästyneiden miesten tuskailuja siitä, miten “naisilla on niin kovat vaatimuslistat eikä niille kelpaa enää tavallinen mies”

    Kaikilla naisillako? Melkoinen yliyleistys. 🙂

    Kyllä, olen aivan samaa mieltä, että joillakin naisilla – kuten joillakin miehilläkin – on mielenkiintoisen yksityiskohtaisia toivomuslistoja tulevalle puolisolleen. 

    Aivan kuin lapsi joulupukinkirjettään raapustaisi Tinderissä.

    Tietysti on tärkeää tietää mitä arvoja haluaa kumppaninsa edustavan, jotta jatkuvasti ei olla napit vastakkain. On tärkeää tiedostaa myös mitkä ovat itselle ne deal breakerit, ja wannabe-boss ladylle se voi olla se liian laiha lompakko tai kroppa.

    Mutta jos etsit antoisaa tunnetta ja hyvää aaltopituutta (=energiaa) rakkauselämässäsi, tuo tunne on sinulla aina sisäsyntyinen. Siksipä Sinä itse kykenet vaikuttamaan (jos haluat!), minkälaiset kriteerit sytyttävät Sinussa esimerkiksi intohimon tunteen. Onko se kehon erilaisista pituus- ja ympärysmitoista kiinni? Tai siitä pinkan paksuudesta?

    Kyllä, biologia ja hormonit ohjaavat meitä myös osittain. Emme ole koneita, vaan eläimiä loppuviimein. Mutta silti: jos et sinäkään ole pelkkä lihakimpale ja etsit kumppanisi kanssa yhteenkuuluvuuden tunnetta eli energiaa, niin milloin nostat katseesi materian yläpuolelle?

    Ethän antaudu vain kulttuuristen uskomusten varaan rakkautta etsiessäsi, itsesi etsijä?

    Provider-mies ja wannabe-boss lady voivat olla match made in heaven. 

    Jokainen säätäköön omaa energiatasoaan ja -tarvettaan omien arvojensa mukaisesti. On superhienoa, jos provider-mies pääsee toteuttamaan itseään oikeasti häntä (eikä pelkästään hänen rahojaan) arvostavan naisensa kanssa. 

    Se ei ole keneltäkään pois. 

    Ja toivottavasti heidän yhteytensä luo heille molemmille hyvää energiaa pidemmän päälle eikä kumpikaan manipuloisi toisiaan esimerkiksi sillä seksillä ja perillisten saamisella kiristämällä tyyliin “Jos en saa uutta luksuslaukkua, seksiä ei tipu”.

    Mutta se, että jenkkituulahdukset pyörivät somefeedissäsi, ei tarkoita, että sinun tarvitsee tarttua jokaiseen tähdenlentoon unelmaelämää draftatessasi. Somefeediään kannattaa tarkastella kriittisesti. Milloin viimeksi olet tehnyt syvällisemmin arvopohjaisen some-checkin? Tästä saat apua siihen.

    Milloin viimeksi olet ylipäätään tsekannut arvosi ja tarkastellut elämäsi eri osa-alueita ratkaisukeskeisesti vaikkapa sen maskuliinisen ja feminiinisen energian balanssoimisen näkökulmasta?

    Jos sugar daddy- tai provider-mies-deittailuilmiö vetoaa sinuun jollain tasolla etkä osaa sitä selittää syvimpien meta-arvojesi tasolla, niin miksi olet antanut rakkauselämäsi ohjausvallan itsesi ulkopuolelle somevaikuttajille, vaikka sananmukaisesti he tietysti pyrkivät vaikuttamaan sinuun? Sehän on heidän työ: vaikuttaa, ei hoitaa esimerkiksi sitä turvan tunnettasi.

    Ja kyllä. Samoin minä todellakin toivon antaneeni nyt sinulle edes pienesti vaikuttavan ajatuksen siemenen. Sinä itse päätät, miten annat tämän kirjoitukseni vaikuttaa sinuun. Ärsytyksen tunne on hyvästä: se herättää. Hämmennyksen tunne on hyvästä: se kertoo, että olet oivaltamassa vaihtoehtoisia polkuja.

    Sinä voit oppia johtamaan tunteitasi ja itseäsi, oikeasti omien arvojesi mukaisesti. Sinä itse balanssoit myös sen maskuliinin ja feminiinin energian sisälläsi parhaaksi katsomallasi tavalla. 

    Ja on todellakin ookoo kokeilla eri keinoja, kuten maistella niitä provider-miehiä, kunhan et satuta heitä. Ja on todellakin ookoo jossain vaiheessa kenties vaihtaa mielipiteitäänkin, kun etsii itseään tällä elämänmittaisella matkalla. 

    Ehkä sugar daddy tai provider-mies on sinulle sopiva aisapari tässä elämänvaiheessasi, ja ehkä haluat olla se boss lady / girl boss saadaksesi kunnianhimoiset egotarpeesi täytettyä?

    Päätitpä suunnata kenen tahansa syliin, toivon sinun tekevän itsellesi ja tulevalle kumppanillesi aidosti hyvää tekeviä valintoja, jotka vievät teitä molempia elämässänne eteenpäin.

    Take care, honey – even without the money 🙂 

    Coach Kati Niemi, Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Sensomotorinen valmentaja

    Antoisampaan rakkauselämään voimaannuttaen,

    Ex-Boss Lady Kati
    Coach, NLP Trainer-valmentaja, Kliininen hypnoterapeutti
    [email protected]

    "Kiitos, Kati, eilisestä! Sen ansiosta pystyin oikeasti vapautumaan ja nauttimaan rennosti illan treffeistä. Oli UPEAA!"🥰

    Deittivalmennus: Neuvoja ensitreffeille ja parisuhteeseen (Coach Kati Niemi)
    Itsevarmuus ja hyvä fiilis deittailussa: Mitä kirjoittaa deitti-ilmoitukseen? Entä valokuvat ja viestittely? Miten valmistautua treffeille? Tutustu yksilölliseen 'Deittailua ilolla' -deittivalmennukseen tästä kuvalinkistä.

    SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

    OTA YHTEYTTÄ!

    UUSIMMAT

    Laita hyvä kiertoon!

    Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

    4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.