Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa

Laita hyvä kiertoon!

Toisessa artikkelissa kerroin, millaisia asioita sinkkuvanhempi pohtii liittyen mahdollisen parisuhteen aloittamiseen lapsettoman sinkun kanssa Joillekin sinkkuvanhemmille tuntuu olevan täysin mahdoton ajatus aloittaa suhdetta lapsettoman ihmisen kanssa. He eivät joko usko yhteistä rajapintaa löytyvän riittävästi, tai sitten muut arkiset asiat astuvat parisuhteen onnistumisen esteeksi. Myös lapseton sinkku voi pohtia, kannattaako hänen tapailla sinkkuvanhempaa alkuunkaan. Sinkkuvanhemman deittailu lapsettoman ihmisen näkökulmasta tärkeä asia, jota sekä lapsettoman että lapsia saaneen sinkun kannattaa miettiä etukäteen. Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa ei ole välttämättä niin helppoa kuin toisen lapsettoman sinkun deittailu.

Tässä artikkelissa käydään läpi:

  • Kannattaako lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa alkuunkaan?
  • Kannattaako lapsettomuudesta mainita deitti-ilmoituksesssa?
  • Riittääkö sinkkuvanhemman aika parisuhteeseen lapsettoman kanssa?
  • Millainen on parisuhde lapsiperheen arjessa?
  • Onko sinkkuvanhemman lasten iällä merkitystä deittailussa?

Kannattaako lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa alkuunkaan?

Lapsettomuus tai lapset eivät estä deittailua. Olennaista on kummankin osapuolen tarpeet ja toiveet sekä joustavuus ymmärtää toista ilman miellyttämisen tarvetta. Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa voi johtaa onnelliseen rakkaussuhteeseen ja yhteiseen perhearkeen siinä missä muidenkin aikuisten.

Kannattaako lapsettomuudesta mainita deitti-ilmoituksesssa?

Melko moni sinkkuvanhempi ei uskalla lähteä edes kokeilemaan parisuhteen aloittamista lapsettoman aikuisen kanssa. Koska asia yleensä tulee ilmi heti ensimmäisissä viesteissä tai viimeistään ensitreffeillä, lienee molempien ajansäästön kannalta parempi, että lapsiin liittyvän tilanteesi esille jo deitti-ilmoituksessasi. Tässä artikkelissa keskityn erityisesti siihen, mitä asioita lapsista voisi olla hyvä mainita jo deitti-ilmoituksessa: SINKKUVANHEMMAN DEITTAILU: Lapset ja deitti-ilmoitus.

Tästä artikkelista voit lukea, millainen on hyvä deitti-ilmoitus Tinderissä tai muissa deittisovelluksissa: HYVÄ DEITTI-ILMOITUS: Millainen on hyvä deittiprofiili nettideittailussa?

Saatat ajatella, että on parempi pimittää tieto, jotta pääset ensitreffeille ja saat mahdollisuuden tehdä vaikutuksen sinkkuvanhempaan. Jos kuitenkin sinkkuvanhemmalla on vahvasti sellainen ennakkoasenne, että hän ei lähde deittailemaan lapsetonta aikuista, et todennäköisesti pysty kääntämään hänen päätään yhden etkä edes kahden tapaamisen voimin. Tästä artikkelista voit lukea niistä asioista, joita sinkkuvanhempi saattaa pohtia, kun hän miettii deittailua lapsettoman kanssa: Sinkkuvanhemman parisuhde lapsettoman kanssa: Kannattaako?

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa: Molempien tarpeet ja toiveet ovat yhtä arvokkaita

Lapsiin liittyvät asiat ovat niin tärkeitä meistä useimmille, että saatamme olla jo valmiiksi on hieman varpaillamme aiheen suhteen sinkkumarkkinoille tullessamme.

Voit miettiä asiaa esimerkiksi seuraavista näkökulmista: Jos menet ensitreffeille, niin haluatko siellä saada pakit lapsettomuutesi vuoksi? Entä haluatko ylipäänsä tavata henkilöä, jolla on vahva negatiivinen ennakkoasenne sinun lapsettomuuteesi? Kannattaako sinun luopua omasta mahdollisesta lapsihaaveestasi, jos sinkkuvanhempi sanoo hänen lapsilukunsa olevan jo täynnä?

Minä en suosittele haaveista ja omista vankoista päätöksistä luopumista vain siksi, että saisi parisuhteen käyntiin. Lue tästä artikkelista kokemuksiani miehistä, jotka kyseenalaistivat päätökseni siitä, että en halua enempää lapsia. Voin paljastaa: minun ei tarvinnut edes miettiä suhteen aloittamista tuollaisen kyseenalaistamisen jälkeen 🙂 Päätöksiään kannattaa pohtia monista näkökulmista, mutta se on meidän oma tehtävämme, ei muiden. Ensitreffeillä ei kannata lähteä siis neuvomaan ketään heidän päätöksissään, vaikka ne kuulostaisivat omiin korviin täysin järjettömiltä.

Minä itse ja monet ystäväni (lapsettomia ja sinkkuvanhempia; miehiä ja naisia) olemme sitä mieltä, että sekä lapsettomuus että sinkkuvanhemman lasten määrä ja iät on tärkeää ottaa esille avoimesti heti treffi-ilmoituksessa. Kirjoittaessasi deittiprofiiliasi mieti, mitä haluat sanoa lapsettomuudestasi, parisuhteesi toivetilasta ja siitä, miten mahdollisesti suhtautuisit potentiaalisen puolisosi lapsiin. Liian tarkkaa kuvausta et toki voi tehdä kuvitteellisesta tilanteesta potentiaalisen puolison rinnalla, mutta pohdi asiaa ainakin itseksesi etukäteen. Mieti, miten muotoilet deitti-ilmoituksesi niin, että suuntaat sen juuri haluamallesi kohderyhmälle – tulevalle potentiaaliselle rakkaallesi. Sille ihanalle sinkkuvanhemmalle, joka haluaa tutustua sinuun avoimesti ja lämpimällä sydämellä lapsettomuudestasi huolimatta.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Riittääkö sinkkuvanhemman aika parisuhteeseen lapsettoman kanssa?

Lapsettoman ihmisen tulee ymmärtää se, että sinkkuvanhempi ei todennäköisesti pysty treffaamaan yhtä usein kuin lapseton kumppanikandidaatti. Sinkkuvanhempien välillä on kuitenkin eroja, eikä mitään suurta yleistystä voida tehdä. Siinä missä joku on kiinni lapsissaan 24/7 omasta tahdostaan tai olosuhteiden vuoksi, joku toinen näkee lapsiaan vain harvakseltaan.

Yksinhuoltajaäiti tai -isä ei välttämättä voi jäädä yökylään kuin harvakseltaan. Harva kuitenkaan on yksinhuoltaja. On otettava myös huomioon, että joillekin lapset eivät ole ajankäytöllisesti niin “vaativia” kuin joillekin toisille sinkkuvanhemmille. Jotkut sinkkuvanhemmat haluavat tietoisesti järjestää aikaa myös vain itselleen tai orastavallekin parisuhteelle – tarvittaessa esimerkiksi isovanhempien tarjoaman lapsenhoitoavun turvin. Sinkkuvanhempien tapoja olla lastensa tai treffikumppaninsa kanssa on yhtä monta kuin on sinkkuvanhempiakin.

Useimmat eronneet ovat jakaneet lasten hoitovuorot puoliksi, joten vaikka sinkkuvanhempi viettäisikin joka toisen viikon vain lastensa kanssa, joka toisella viikolla hänellä voi olla sinulle aikaa runsaastikin. Joillain ei ole viikko-viikko-systeemiä, vaan lastenhoitopäivät on jaettu esimerkiksi 3-4 päivän slotteihin. Silloin sinkkuvanhemmallakin on tasaisemmin aikaa tavata sinua.

Lapsettoman deittailu sinkkuvanhemman kanssa: Millainen on parisuhde lapsiperheen arjessa?

Parisuhteen syventyessä sinkkuvanhempi mahdollisesti haluaa sinun olevan osa hänen ja hänen lastensa arkea. Olisitko sinä siihen halukas ja valmis? Toki jokaisen sinkkuvanhemman tarpeet ja toiveet ovat erilaiset. Jotkut eivät halua uusia puolisoitaan lasten arkeen välttämättä koskaan. Olisiko se puolestaan sinulle ongelma? Mieti, mitä haluat siinä tapauksessa, että suhteenne syvenee. Minkälaisen arjen haluaisit rakkaasi kanssa? Kuuluuko siihen silloin myös sinkkuvanhemman lapset?

Vaikka et vielä ehkä ole tavannutkaan tulevaa kumppaniasi, sinun voi olla hyvä miettiä omia näkökantojasi myös näihin asioihin jo etukäteen. Meillä kaikilla on asioita, joiden osalta voimme hyvinkin joustaa miten vaan, ja se on tärkeää parisuhteessa. Meillä kaikilla on todennäköisesti kuitenkin myös niitä asioita, joista emme halua joustaa ja siksi kannattaa olla sinut omien tarpeidensa ja toiveidensa kanssa. Kun tapaat rakkaasi, tunnistat hänet helpommin potentiaaliseksi puolisoksesi, kun huomaat kaikista tärkeimpien arvojesi ja tarpeidesi osuvan yksiin hänenkin toiveidensa kanssa.

Koska parisuhde on kahden ihmisen välinen elävä tila, molemmat puolisot tuovat tuohon tilaan omat tarpeensa ja toiveensa. Ne ovat erilaiset jokaisella aikuisella – olipa lapsia tai ei. Parisuhde onnistuu myös lapsiarjen keskellä, kun molemmat ovat siihen halukkaita ja myös valmiita keskustelemaan alati muuttuvista osatekijöistä. Lasten kasvaessa myös parisuhteen osapuolten tarpeet, toiveet ja näkökulmat voivat muuttua. Lapset tuovat siis oman lisämomenttinsa jatkuvasti uudistuvaan parisuhteeseen.

Onko sinkkuvanhemman lasten iällä merkitystä deittailussa?

Lasten iällä on merkitystä ajankäytön ja lasten tarvitsevuuden osalta. Mieti, minkälaiseen parisuhteeseen sinä olisit valmis, jos tapaamallasi sinkkuvanhemmalla on esimerkiksi pienet lapset eikä potentiaalisella kumppanillasi ole niin paljon aikaa sinulle kuin toisella lapsettomalla sinkulla?

Vaikka lasten iällä on merkitystä erityisesti deittailun ja parisuhteen alkuvaiheen aikaan, kaikenikäiset lapset tottuvat kyllä vanhempansa uuteen kumppaniin ajan myötä. Tottuminen uuteen tilanteeseen ei ole kuitenkaan lapsen ensisijainen velvoite, vaan parisuhteen aikuisten tulee kantaa vastuunsa lapsentahtisesta etenemisestä.

Lasten ikä voi vaikuttaa siihen, kuinka kypsästi lapset pystyvät suhtautumaan sinuun osana heidän elämäänsä tai missä vaiheessa sinkkuvanhempi on valmis esittelemään sinut heille. Lue lisää tästä artikkelista: Sinkkuvanhemman parisuhde lapsettoman kanssa.

Kommentoi alla, mitä mieltä sinä olet: Kannattaako lapsettoman deittailla sinkkuvanhempaa? Onko lapsilla tai lapsettomuudella merkitystä sille, miten parisuhde onnistuu tai epäonnistuu? Mitä asioita sekä lapsettoman sinkun että sinkkuvanhemman kannattaisi ottaa huomioon pohtiessaan parisuhdetta?

Toivotan sinulle antoisia treffejä tulevan ihanan rakkaasi kanssa! Lapsilla tai ilman 🙂

LUE MYÖS:

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.