Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle :-)

Laita hyvä kiertoon!

Yhä useampi mies on eronnut tai ei ole koskaan naimisiin mennytkään eikä tilastollisten todennäköisyyksien perusteella myöskään mene. Miesten naimisiinmenointo on siis todellakin lopahtanut, mutta sehän ei lainkaan haittaa naisia, jotka eivät myöskään kaipaa papin aamenta rakkaudelleen! Sinkkumiehiä riittää siis yhä useammalle naiselle suhteeseen, jossa lemmenleikin virallinen muoto on vain sivuseikka 🙂

Mutta entäs jos treffeillä tapaamansa miehen mielii saada naimisiin vielä jonain päivänä, niin kuinka todennäköistä se on? Minkäikäiset miehet menevät naimisiin ensimmäisen kerran, ja kuinka moni mies lähtisi toisella kierroksella jälleen valoja vannomaan?

Entä minkäikäisiä sinkkumiehiä siellä Tindereissä ja muissa nettideittisovelluksissa oikein pyörii nykyään?

Sinkkumiesmarkkinat ovat todellakin kasvussa ja ilman seuraa ei varmasti jää kukaan!

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle

 

Kiinnostaako iloinen sinkkuelämä? Klikkaa itsesi Sinkkuelämää-blogikategorian muihin postauksiin tästä kuvalinkistä!

Tässä artikkelissa pengotaan ei-naimisissa olevien miesten tilastotietoja monesta näkökulmasta. Vinkkaa, mitkä tilastotiedot sinä haluaisit nähdä sinkkumiehistä selkeänä graafina, niin murskaan sinkkumiesdatan mieluusti puolestasi 🙂 Ja niin, vain tilastokuvia olisi tarjolla – muita voit bongailla vaikkapa sitten sieltä Tinderistä tämän jutun faktat tsekattuasi!

Sinkkumiesten määrä kasvanut

Jep, sinkkumiesten määrä on todellakin kasvanut. Kun tarkastellaan viimeisten vuosikymmenten trendiä, niin väestötietojen mukaan naimisissa olevien miesten osuus on pienentynyt samalla kun naimattomien ja eronneiden sinkkumiesten määrä on kasvanut:

Sinkkumiesten määrä kasvussa

 

Sinkkumiesten määrä kasvussa (Lähde: Tilastokeskus)

Tähän on osasyynä toki myös se, että yhä useampi mies ja nainen elää avoliitossa myös lastensaannin aikaan. Osa pariskunnista pysyy avoliitossa kenties koko suhteensa ajan, mutta näitä avoliitto- ja avoerotilastoja ei ole saatavilla Tilastokeskuksesta. Naimisiin menemisestä ja avioeroista löydät datat näistä artikkeleista:

Miestä etsivälle sinkkunaiselle hyviä uutisia 🙂

Jos miehet menevät naimisiin jossain vaiheessa, he todennäköisimmin eivät juhli häitään ainakaan ennen kuin ovat yli kolmekymppisiä. Naimisiinmenoikä on viivästynyt selkeästi viimeisten vuosikymmenten aikana.

Myös vanhimmassa ikäluokassa itsekseen elävien miesten määrä on kasvanut osittain pidentyneen eliniän vuoksi ja mahdollisesti myös siksi, että moni eroaa pitkästä avioliitostaan lasten kotoa poismuuton jälkeen eläkeiän koitettua. Rakkauden (r)evoluutio-kirjaan haastattelemani monet miehet kertoivat karua tarinaa avioliitoistaan, joissa he eivät ole onnellisia, mutta “lasten vuoksi” he vaativat itseltään sinnittelyä.

Moni laskee vuosia siihen, kun lapset muuttavat pois kotoa ja he viimein sallivat itselleen avioeron. Kirjassa avataankin ajatuksia tähän teemaan liittyen: mikä oikeasti on “lasten hyväksi” ja miten monet aikuisiksi kasvaneet lapset kertovat jälkikäteen menneestä ajasta, jossa huomasivat vanhempiensa sinnittelevän “lasten vuoksi”. Tuohon sinnittelyaikaan sisältyy monessa parisuhteessa pettämistä, toisen vähättelyä ja muuta välinpitämättömyyttä kielivää henkistä väkivaltaa. Näistä voit lukea esimerkiksi Erota vai ei?– ja Pettäminen-blogikategorioista.

Karuja tarinoita, mutta tosia. Tilastot kertovat tarinaa näin:

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle: Ei-naimisissa olevien miesten ikä

 

Ei-naimisissa olevien miesten ikä (Lähde: Tilastokeskus)

Sinkkumiehiä on enemmän kuin ikäisiään sinkkunaisia lähes joka ikäluokassa!

Alla olevasta kaaviosta huomaat, että varsinkin nuoremmissa ikäluokissa – aina viisikymppisiin asti, ei-naimisissa olevia miehiä on enemmän kuin ikäisiään naisia. Naiset menevät keskimäärin nuorempana naimisiin heitä hieman vanhemman miehen kanssa, minkä vuoksi ikäluokat tasaantuvat vasta viidenkympin tienoilla.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Tuohon mennessä monen pariskunnan lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, ja moni avioliitto on jo päättynyt. Viisikymppisiä miehiä ja naisia on tuolloin saman verran vapaana (tai ainakaan eivät naimisissa).

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle: Ei-naimisissa olevien miesten ja naisten iät vuonna 2019

 

Ei-naimisissa olevien miesten ja naisten iät vuonna 2019 (Lähde: Tilastokeskus)

Eläkeiän lähestyessä naisia on jokaisessa ikäryhmässä enemmän kuin ikäisiään miehiä. Suurin ero näkyy vanhuusiässä, mikä selittyy naisten pidemmällä eliniällä. Puumailmiö onkin tervetullut myös Suomeen, jotta nuoremmat miehet saavat seuraa vanhemmista naisista!

Sinkkumiehiä riittää kaikenikäisille naisille

Seuraavista kahdesta ympyrädiagrammista hahmotat, miten ei-naimisissa olevien miesten määrät eri ikäluokissa ovat muuttuneet viime aikoina. Ensimmäisessä kuvassa on tilanne vuonna 2000, ja sen alla vertailukohtana vuoden 2019 sinkkumiesten ikäjakauma.

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle: Ei-naimisissa olevien miesten ikä vuonna 2000

 

Ei-naimisissa olevien miesten ikä vuonna 2000 (Lähde: Tilastokeskus)

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle Ei-naimisissa olevien miesten ikä vuonna 2019

 

Ei-naimisissa olevien miesten ikä vuonna 2019 (Lähde: Tilastokeskus)
Sinkku & Deittailu -valmennus: Coach Kati Niemi

Sinkkujen päivä 11.11.22!

Sinkun itseluottamus- / deittailu-itsevarmuus- valmennusta coachingin, NLP-metodien ja/tai hypnoosin parissa myös sinkkujen päivänä 11.11!

Naimisiinmenosta haaveilevalle sinkkunaiselle tiedoksi: Sinkkumiehiä on yhä vaikeampi saada naimisiin

Miehet menevät naimisiin yhä vanhempana – jos silloinkaan. Alla olevasta graafista näet, miten yli kolmikymppisten ja keski-ikäisten naimisiinmeno on suhteellisesti lisääntynyt, kun nuoremmat sinkkumiehet pysyttelevät mieluummin vapaalla jalalla mahdollisimman pitkään.

Tässä ensimmäisessä kuviossa on miesten naimisiinmenoikä kaikkien avioliittojen osalta, ja tämän kuvan allaolevassa graafissa näkyy miesten ikä ensimmäistä avioliittoa solmittaessa.

Miehet naimisiinmenoiän mukaan (Lähde: Tilastokeskus)

 

Miehet naimisiinmenoiän mukaan (Lähde: Tilastokeskus)

Miesten ikä ensimmäistä avioliittoa solmittaessa

 

Miesten ikä ensimmäistä avioliittoa solmittaessa (Lähde: Tilastokeskus)

Tästä kuviosta hahmotat vielä selkeämmin sen, että useimmiten miehet menevät ensimmäisen kerran naimisiin aikaisintaan 30-vuotiaana. Osa miehistä menee ensimmäistä kertaa naimisiin eläkeiän kynnyksellä, eli häistä haaveilevalle naiselle toivotan tsemppiä tämän kuvion muodossa:

Miesten ikä 1. kertaa naimisiin mentäessä

 

Miesten ikä 1. kertaa naimisiin mentäessä (Lähde: Tilastokeskus)

Eron jälkeen moni mies pysyttelee sinkkuna

Useimmat miehet eroavat keski-iässä, kun lapset ovat hieman vanhempia tai kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Alla olevasta kaaviosta näet miesten iän avioeron hetkellä ja miten eronneiden miesten ikäluokat ovat kehittyneet viimeisten vuosikymmenten aikana:

Miesten ikä avioerohetkellä

 

Miesten ikä avioerohetkellä (Lähde: Tilastokeskus)

Edellisen graafin eronneiden miesten määriin suhteutettuna alla oleva kaavio osoittaa, että moni eronnut mies pysyttelee sinkkuna avioeron jälkeen.

Vanhemmilla miehillä on enemmän intoa uudelleenavioitua kuin nuoremmilla eronneilla miehillä, jotka mieluummin pysyvät jatkossakin villeinä ja viriileinä sinkkumiehinä – monien myöskin sinkkuna viihtyvien naisten iloksi! 🙂

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle: Miesten ikä uudelleenavioituessa

 

Miesten ikä uudelleenavioituessa (Lähde: Tilastokeskus)

Sinkkumiehiä riittää yhä useammalle naiselle!

Jep, fakta on, että yhä harvempi mies menee naimisiin eli sinkkumarkkinoilla on yhä enemmän kivoja sinkkumiehiä jokaisesta ikäluokasta. Alla oleva kuva kertoo melko yksiselitteisesti tämän tilastotiedon kokonaiskuvan:

Yhä harvempi mies menee naimisiin (Lähde: Tilastokeskus)

 

Yhä harvempi mies menee naimisiin (Lähde: Tilastokeskus)

Kuten aikaisemmista graafeista ilmeni, sinkkumiehiä todellakin riittää markkinoilla jokaisessa ikäluokassa ja yhä enemmän kuin vielä siihen aikaan, kun itse olimme valitsemassa puolisoamme.

Myös epävirallisten Tinder-mututilastojen perusteella uskon vakaasti jokaisen eronneen tai aina sinkkuna viihtyneen naisen tai miehen löytävän itselleen piristävää seuraa yhä useammista käyttökelpoisista deittisovelluksista.

Deittailun maailmaan tutustuminen on hauskaa puuhaa, ja sinkkuelämästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Todellakin 🙂

Jos sinua mietityttää nettideittisovelluksiin kirjautuminen tai se, millainen deittiprofiili olisi optimaalinen juuri sinulle, niin lue lisäinspiraatiota esimerkiksi seuraavista Sinkkuelämää-blogikategorian postauksista:

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.