Hyvä, huono sisäinen puhe: Miten ajatukset ohjaavat elämääsi myös parisuhteessa

Hyvä, huono sisäinen puhe: Miten puhua itselle? Entä puolisolle?

Laita hyvä kiertoon!

Millainen on hyvä sisäinen puhe, joka ohjaa sinua parempaan suuntaan elämässä? Entä miten huonot ajatukset vaikuttavat myös parisuhteeseen (ja lapsiin!) tai suhteeseesi exäsi kanssa?

"Yllätyin kyllä hirveästi siitä, että parin sanan vaihtamisella ajattelutavassa pääsin eroon vuosia kestäneestä ns. ajatusten uraputkesta. Kiitos!"

Pääseekö sinulta sammakoita suustasi, kun tunnemyrskyn keskellä puhut puolisosi tai exäsi kanssa? 

Entä kuinka kannustavasti tuet itseäsi, kun stressaavan työpäivän aikana kaikki ei menekään ihan kuin Strömsössä tai saat esihenkilöltäsi “rakentavaa” palautetta työsuorituksestasi? 

Entä kuinka hyvä tsemppaaja olet itsellesi, kun tavoittelet unelmiasi, vai torppaako mielesi unelmasi jo ennen kuin annat itsellesi luvan edes ajatella niitä sen enempää? 

Tässä jutussa kerron sinulle, miksi hyvä sisäinen puhe on niin tärkeää. Vinkkaan sinulle myös nyt täysin ilmaisesta ekirjastani, jossa annan vinkkini sinulle, kun haluat tietää, miten puhua kauniimmin puolisolle tai kohteliaammin exälle – ja ennenkaikkea: kannustavammin itsellesi.

Hyvä, huono sisäinen puhe: Minkälainen sisäinen radiokanava suoltaa sinulle, puolisollesi tai exällesi "totuuksia"?

Elämäsi aikana (tiedostamattasi) muodostamasi maailmankuvasi heijastaa sinulle niitä alitajuisia ohjenuoria, joiden mukaan teet valintoja, toimit elämässäsi, puhut puolisollesi ja lapsillesi, sekä itsellesi – sinun sisäiselle lapsellesi.

Sinun sisäinen puhe on se sinun henkilökohtainen privaattiradiokanavasi, joka suoltaa sinulle uskottavan kuuloista tarinaa kaikesta mitä koet, olet kokenut tai olet kuvitellut kokevasi. 

Tuon tarinasi olet sävyttänyt suhteessa muiden ihmisten tarinoihin, jolloin alitajuisesti vertailet itseäsi muihin ihmisiin (“olen parempi/huonompi kuin henkilö X”, tai omaan itseesi menneisyydessäsi (“olen parempi/huonompi kuin vuonna X”) tai suhteessa tavoitteeseesi (“tavoitteeni on XXX suhteessa kykyihini”).

Tuo alitajuinen sankari- tai marttyyritarinasi ohjaa fokustasi eli sitä, mitä luot elämääsi seuraavaksi.

Tuon tutun sisäisen dj:n tarina kuulostaa uskottavalta, koska se on maailmankuvasi mukaista. Et kyseenalaista tutun dj:n tarinoita, jos et kuule (=tietoisesti kuuntele) välillä toisenkinlaista dj:ä. 

Sinun oma sisäinen puhe on kuitenkin hiottavissa aivan kuten voit vaihtaa radiokanavaa tai ainakin opettaa sen tutun radiokanavasi dj:n puhumaan kannustavammin sinulle ja sitä kautta muille ihmisille, kuten vaikkapa niille lapsillesi, jotka muutenkin sinua mallittavat – tiedostamattaan.

Mutta miten omaa sisäistä dj:ään voisi valmentaa? Miten saisit sen puhumaan sinulle kauniimmin ja kannustavammin, jotta sanoittaisit nuo hyvät ajatuksesi myös lempeämmin sille puolisollesi tai kohteliaammin exällesi?

Sisäinen puhe & yksi superolennainen no-brainer...

Ohjaat kaikkea toimintaasi ajatuksillasi, jotka koostuvat sanoista.

Tämä on no-brainer, kunnes pysähdyt miettimään asiaa tarkemmin: minkälaisilla yksittäisillä sanoilla ohjaat toimintaasi ja valintojasi, eli luot koko elämäsi sisältöä ajatus, sana kerrallaan?

Jos luulit, että yksittäisillä sanoilla ei voi vielä tehdä ihmeitä oman elämäsi sisällön uudelleenluomisessa, ethän usko tuohon vanhaan olettamukseesi vaan kokeilet muutosta käytännössä?

Tiedätkö, minkälaiset sanavalinnat kannattaa vaihtaa parempiin? Entä mistä opit tunnistamaan huonot sanat, ja vaihtamaan ne tietoisemmin paremmiksi? Miten sisäinen puhe voi muuttua sanavalinta kerrallaan sinua itseä kannustavammaksi?Miten puhua kauniimmin ennenkaikkea itsellesi, ja miten saat nuo tietoisesti paremmat sanavalinnat muuttumaan hyviksi automaatioiksi alitajunnan ja tiedostamattoman mielen tasolle asti?

Sisäisen puheesi jokainen sana itsellesi punoo tiedostamattomia uskomuksia mieleesi, joten miten paljon sinä olet oppinut uskomaan mahdollisuuksiisi elämässäsi?

Kaikki ajatuksesi eivät tapahdu tietoisen mielesi tasolla, vaan sinun tiedostamaton mieli ja alitajunta ovat keränneet elämäsi varrella paljon “totuuksia” – ajatuksia, joita et huomaa ajattelevasi ennen kuin jo toimit.

Puheesi puolisollesi ja sinun sisäinen puhe itsellesi pohjautuu tälle koko tarinallesi, jota olet oppinut kertomaan maailmastasi itsellesi.

Jos tunnistat (=tiedostat!), että et puhu itsellesi aina kovinkaan kannustavasti, tai puolisoltasi saat “rakentavaa” palautetta hänelle suoltamistasi sammakoista riidan keskellä, vaikka tietoisella mielelläsi ajateltuna et tarkoittanut sanoa niin pahasti, niin lue tämä ilmainen ekirjani ‘Rakastan sinua mutta…’

Tuossa ekirjasessa kerron sinulle muutaman helpon kikan, joilla saat vaihdettua sisäisen radiokanavasi äänensävyä ja opit puhumaan kauniimmin sekä sille puolisollesi (tai exällesi) että itsellesi.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Millainen on se parempi, kannustava sisäinen puhe, jonka myötä oivallat, miten puhua kauniimmin itselle, jotta et enää usko uhkakuviin vaan vahvemmin yhä runsaampiin mahdollisuuksiisi?

Millaista sitten on se hyvä sisäinen puhe, jota sinun kannattaa alkaa harjoittelemaan? 

Meille jokaiselle sanat resonoivat eri tavalla, joten ei ole yhtä mallia, joka sopii tismalleen samalla tavalla kaikille. Mutta on kuitenkin yleisiä sanoja, joita me kaikki voimme oppia käyttämään fiksummin omien tavoitteidemme mukaisesti. Niistä muutamasta kerron sinulle edellä mainitsemassani ilmaisessa ekirjasessa, ja halutessasi voin auttaa sinua syvällisemmin juuri sinua pohdituttavassa aiheessa.

Hypnoottisten kielimallien ja tavoitettasi aidosti, kestävällä tavalla tukevien hyvää tekevien suggestioiden käyttö auttavat sinuakin vapautumaan itseäsi rajoittavista ikävistä ajatusmalleista ja luomaan uudelleen sitä maailmankuvaasi, jonka pohjalta navigoit elämässäsi tästä eteenpäin.

Koska uusien “temppujen” opettelu ei tapahdu aina ihan vaan sormia napsauttamalla itsestään, niin sinunkin kannattaa ottaa vastaan apua ja tukea matkallasi kohti parempaa sisäistä puhetta. Esimerkiksi stressaantuneena saatat pyörittää päässäsi vain itseäsi lannistavia ajatuksia, jolloin sinun kannattaa kuunnella negatiivisen sisäisen puheesi sijaan rauhoittavaa rentoutusäänitettä, jonka voit ladata ilmaiseksi täältä.

Lannistava sisäinen puhe paremmaksi hypnoosin ja NLP:n keinoin

NLP-valmentajana (Neuro-Lingvistic Programming) ja Kliinisenä hypnoterapeuttina autan hypnoterapia- ja valmennusasiakkaitani muuttamaan ajatuksiaan sana kerrallaan parempaa tulevaisuutta tukeviksi. Esimerkiksi näistä artikkeleista voit lukea lisää tietoa hypnoosista ja NLP:stä:

Kun haluat jutella sinua pohdituttavasta aiheesta, varaa etä- tai live-tapaamisaika helposti täältä itsellesi sopivaan hetkeen.

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja, Tietokirjailija
[email protected]
* Inspiraatiota ihmissuhteisiin * Motivaatiota muutoksiin * Uskallusta unelmoida *

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.