Alitajunta. Alitajunnan voima.

Alitajunnan voima: Alitajunta ohjaa vauhdilla vääräänkin suuntaan

Laita hyvä kiertoon!

Mikä on alitajunta ja miten alitajunnan voima valjastetaan hyötykäyttöön hypnoosissa?

Tietoisen fokuksemme taustalla vaikuttavia tekijöitä kutsutaan alitajunnaksi (Subliminal; Subconscious mind). Jotkut sekoittavat alitajunnan ja tiedostamattoman mielen toisiinsa, mikä sinänsä on ymmärrettävää, koska termin mukaisesti “alitajunta” on siis tajunnan alla eli melkein kuin tiedostamatonta.

Mutta ei aivan.

Alitajunta on tietoisen mielen osa, joka ei ole juuri sillä samalla sekunnilla tajunnan eli tietoisuuden fokuksessa (focal awareness). Tiedostamme tietoisen mielemme alitajunnan sisältämät asiat, jos kiinnitämme niihin huomiomme tietoisesti. Muutoin alitajunta draivaa meitä tiedostamattamme.

Jotta et ajaudu elämässäsi tiedostamattasi väärään suuntaan, sinun kannattaa harjoitella ja vahvistaa tietoisuuden ja alitajunnan yhteistyötä hyvän tavoitteesi suuntaan.

Kuinka voimakkaasti alitajunta ohjaa sinua?

Tietoinen mieli sisältää joidenkin tutkimusten mukaan 60-70% aivojemme datasta, mutta olemme tietoisia vain noin 5-10 prosentista. Loput tietoisen mielen kapasiteetista muhii alitajunnassamme, josta voimme nostaa asioita tietoisesti omaan tietoisuuteemme. Lisäksi tietoisuuden ja alitajunnan “alapuolella” on vielä valtava tiedostamattoman mielen sammio sille big datalle, jota olemme elämässämme kerryttäneet, mutta jota emme ole nostaneet tietoisuuteemme.

Useimmiten käytettynä nyrkkisääntönä on puhua 5%/95%-jaottelusta: olemme tietoisia noin 5 prosentista ja loput 95 prosenttia on lievästi tai vahvasti pimennossa meiltä. Tuo 95% on tiedostamattoman mielemme ajureita tai alitajunnassamme eli tietoisen ja tiedostamattoman mielen välimaastossa.

Miksi alitajunta on tarpeellinen?

Alitajunnan rooli on keventää aivojemme rankkaa, energiaintensiivistä, tietoista ajatustyötä, kun alitajunta pitää ei-juuri-sillä-hetkellä-kriittisen datan sopivasti pinnan alla mutta kuitenkin tarvittaessa pintaan nostettavissa. Alitajunta on kuin implisiittinen tiedonkäsittelyjärjestelmä ja lyhytkestoinen muisti, josta tarvittavaa dataa voidaan palauttaa tietoisen mielen fokukseen ja käsiteltäväksi.

Tietoisen mielen tiedonhallintajärjestelmistä, Nobel-voittaja Daniel Kahnemanin ja hänen tutkijatoverinsa Amos Tverskyn nimeämistä Tyypistä 1 ja Tyypistä 2 kerroin tässä toisessa artikkelissa: Miksi tietoinen mieli ja tahdonvoima eivät riitä tavoitteesi saavuttamiseen ja junnaat paikallasi? Intuitiivinen tiedonhaku tiedostamattomasta ja alitajuisesta datamassasta toimii Kahneman-Tverskyn Tyypin 1 prosessin mukaisesti.

Tämä tyyppi 1 on moninkertaisesti nopeampi tapa tehdä päätöksiä – hyviä tai tai huonoja – sen mukaan, miten hyviä tai haitallisia perusasetelmiä henkilön alitajunta ja tiedostamaton mieli sisältävät.

Tietoisuutesi ei ehdi reagoida ennen kuin tiedostamaton mieli ja alitajunta tekivät jo päätöksen puolestasi.

Ehkä olet joskus päättänyt esimerkiksi parantaa elintapojasi. Alussa teet tietoisesti fiksuja päätöksiä eikä se ole vielä tuskaista, koska olet niin motivoitunut. Tavoitettasi asettaessasi olet puhunut itsellesi kannustavasti tai käskien. Joka tapauksessa vakuuttavasti niin, että ryhdyt toimimaan tavoitettasi kohti.

Kun sitten hiljalleen alitajuntasi ja tiedostamaton mielesi palaavat “takaisin raiteilleen”, ne alkavat syöttää sinulle tuttua “eihän se yksi herkku mitään haittaa, nauti elämästäsi, ei pidä olla liian ankara itselleen”-tyyppistä sisäistä tarinaasi. Huomaat uskosi olevan koetuksella. Alat tarrautua tahdonvoimaasi. Sinnittelet ruokakaupassa herkkuhyllyjen ohi. Ei ole helppoa ei…

Tai jos elämäntaparemonttisi koski esimerkiksi puolisosi pettämisen lopettamista, edellä mainitut kauppojen herkkuhyllyt symboloivat kiellettyä seksiä, jolta kieltäydyt tahdonvoimasi avulla.

Hetken.

Mutta jos olet valjastanut vain tietoisen mielesi ja tahdonvoimasi tavoitettasi kohti, alitajuiset ja tiedostamattomat sisäiset sanoituksesi alkavat puhua sinua ympäri. Olet kuunnellut alitajuntaasi ja tiedostamatonta mieltäsi 95-prosenttisesti läpi elämän. Se vanha tuttu tarina sisälläsi vie voiton yksittäiseltä päätökseltäsi parantaa tapasi. Jälleen kerran.

Yksikin heikko hetki ja ajaudut vaistojesi varassa takaisin vanhaan tapaasi. Syöt herkkuja, tai nautit kielletystä seksistä. Kunnes taas päätät saman tavoitteesi uudelleen samalla tietoisuutesi tasolla. Olet joko painonhallinnan tai pettämisen jojoilija.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Aikuisena elät elämääsi suurimmalta osin, 95-prosenttisesti, alitajunnan ja tiedostamattoman mielen voimalla. Ei siis ole lainkaan samantekevää, millaista materiaalia alitajuntasi ja tiedostamaton mielesi ovat imeneet itseesi elämäsi aikana. Yksittäinen, tietoisuuden tasolla asetettu päätös ja hetkellinen “mä pystyn tähän”-mantran toistaminen ei kumoa kaikkea vanhaa ja vahvempaa sisäistä tarinaasi. Edes rautainen tahdonvoima ei vie sinua suurimpia unelmiasi kohti, jos tietoisuutesi ja tahdonvoimasi eivät ole samassa linjassa alitajuntasi voiman kanssa.

Alitajunnan voima on suuri, koska sen datamäärä on valtava. Elämänmittainen. Alitajuntaan varastoituu päivittäin tarvitsemiamme perustietoja, tavanomaisia ajatuksiamme ja tapojamme sekä tunteitamme. Lapsuudestamme asti.

Mitä alitajunnassasi ja tiedostamattomassa mielessäsi lymyää?

Kun kesken kotiaskareiden mielesi vaeltaa rauhassa ja esimerkiksi imuroit ilman sen suurempaa tietoista fokusointia pölypalleroihin lattialla, tietoinen mielesi pyörii alitajunnassasi. Kun niin sanotusti tyhjennät mielesi, et tyhjennä tietenkään koko pääkoppaasi vaan jätät ainoastaan tietoisen fokusoinnin sikseen.

Kun annat tietoisen mielesi levätä, tunteita voi nousta pintaan. Ehkä jokin hyvä muisto palaa mieleesi. Jotain tärkeää, jonka olit jo ehtinyt unohtaa. Et tietenkään unohtanut. Et vain ollut fokusoinut siihen ihanaan muistoosi. Mutta nyt kun annat sen sinulle tärkeän muistosi nousta fokukseesi, voit uppoutua siihen tietoisesti. Kun fokusoit siihen, voit palauttaa mieleesi yksityiskohtia, värejä, valaistuksen, muotoja, merkkejä, sanoja, ääniä, tuoksuja, makuja, tunteita vatsanpohjassa ja ihollasi.

Jos oletat olevasi jatkuvasti tietoinen kaikesta tärkeästä, mistä tuo hyvä muistosi olisi voinut nousta pintaan? Annoit itsesi levähtää vaikkapa tylsien kotiaskareiden kanssa ilman sen suurempaa pinnankiristelyä, ja kappas, hyviä asioita alkoi nousta pintaan aivan itsestään. Jos jynssäät keittiön pöytää valtavalla vimmalla ja olet puolisosi kanssa pinna kireällä, fokusoit vain niihin asioihin: likainen keittiö ja ärsyttävä puoliso. Se mihin fokusoit, kasvaa tietoisessa mielessäsi, vaikka yhtä hyvin voisit nostaa alitajunnastasi voimauttavia asioita pintaan. Fokukseesi.

Alitajunnassamme olevat muistot luovat nykyhetkemme ja tulevaisuutemme.

Jos olisimme kyborgeja, jotka ovat täydellisen tietoisia kaikesta ja tekisivät vain loogisia, rationaalisia päätöksiä, mieleemme ei juolahtaisi vanhoja muistoja yhtäkkiä odottamatta, kutsumatta. Muistot, tunteet, mielikuvat ja unelmat kumpuavat toisinaan tahtomattamme alitajunnasta tietoiseen mieleemme.

Herkkuhimo tai salarakkaamme muistuvat mieleemme, vaikka emme haluaisi. Vieroitusoireet voivat olla suuret, ja ne voivat tuntua aivojemme lisäksi koko muussa kehossamme. Voimme myös sairastua mielemme voimalla. Emme tietenkään tietoisesti niin halua tapahtuvan, mutta alitajuntamme ja tiedostamaton mielemme voivat ajaa meitä vauhdilla väärään suuntaan myös psykosomaattisten oireiden maastossa.

Psykologian tutkijat ovat todenneet, että meillä on muistot mielessämme siksi, että selviäisimme tulevaisuudesta. Meidän on tärkeää muistaa vaaranpaikat, jotta havaitsemme uuden tilanteen uhat nopeammin. Aivojemme ”keskusmuistin” virkaa toimittava hippokampus, joka koordinoi eri aivojen osiin tallentuneita muistojen miellepiirteitä, sijaitsee vahvoista tunnereaktioista ja stressitilanteen laukaisevan amygdalan eli mantelitumakkeen vieressä. Kun olemme kokeneet vahvan tunnetilan aiheuttaneen tapahtuman, muistamme sen vahvemmin kuin tärkeän faktan, joka ei herättänyt meissä tunnetta.

Alitajunnan voima voi sairastuttaa mielemme, kehomme ja parisuhteemme. Ja myös parantaa.

Koko kehomme voi asettua fysiologiseen stressitilaan, joka sairastuttaa mielemme lisäksi muunkin kehomme. Paniikkihäiriössä alitajunnan voimalla räjähtäneet ikävät fyysiset reaktiot ovat äkillisiä, voimakkaita ja hetkellisiä, mutta ne voivat toistua aina tietyn triggerin kohdalla. Samalla tavalla voimme luoda itsellemme stressiluupin myös parisuhteessamme.

Alitajuntamme rekisteröi elämäämme ja tilanteita myös parisuhteestamme. Alitajunta sisältää muistoja ja tunteita, jotka eivät kerro vain menneisyydestä vaan ovat tärkeää materiaalia myös unelmointiin ja tulevaisuuden suunnitteluun. Voimme tietoisella mielellä sitten tarkastella tuota materiaalia, ja palauttaa mieleemme joko muistoja tai tulevaisuuden skenaarioita. Nuo skenaariot ovat hyviä ja kannustavia, tai huonoja ja unelmiamme kutistavia, rajoittavia uskomuksia.

Kun mietit tarpeitasi ja toiveitasi parisuhteesi suunnasta, sinun on tärkeää ottaa huomioon koko mielesi todellisuus eikä vain viisiprosenttinen tietoisuutesi siitä. Kun pyrit parantamaan parisuhdettasi tai mietit eroa, viisiprosenttinen tietoisuutesi ei kerro koko totuutta siitä, mitä sinun kannattaa tehdä.

Koska tunteet sijaitsevat alitajunnassamme, tunteiden tiedostaminen on avain alitajuntaan. Jos työnnät tietoisuutesi tavoittaneet tunteet syrjään, ne pysyvät alitajunnassasi ja vaikuttavat päätöksiisi, valintoihisi ja toimintaasi siitä huolimatta. Jos olet pitänyt tunteiden vastaanottamista, tiedostamista ja editointia jonain tarpeettomana hömppänä, olet jättänyt valtavan potentiaalisi hyödyntämättä myös tietoisen päätöksenteon ja tavoitteiden saavuttamisen työkalupakistasi.

Tiedät varmasti, miten suurimmat keksinnöt eivät ole syntyneet pelkän tietoisuuden tasolla väkipakolla vääntäen, vaan nimenomaan alitajunnasta nousseiden ideoiden vastaanottamisella. Alitajunnan potentiaalin hyödyntäminen on tärkeää myös yksityiselämän ideoiden, unelmien ja tavoitteiden kannalta.

Hyvä ja paha alitajunta – vaiko vain nippu erilaisia kokemuksia, joille itse annamme niiden käyttöarvon tulevaisuudessa?

Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja muistoja. Hyvät kannattelevat meitä. Huonot vetävät mielen matalaksi tässä hetkessä ja romuttavat unelmamme ennen kuin uskallamme edes tavoitella niitä kunnolla.

Jos luulee pääsevänsä eteenpäin vain “unohtamalla” ikävät kokemuksensa, huijaa itseään. Tiedät, miten traumaattiset kokemukset saavat ihmisen ajautumaan itsetuhon partaalle tai sairastumaan vakavasti. Siitä tiedät, että myös vähemmän traumaattiset, ikävät kokemukset voivat aiheuttaa vähintäänkin lievästi haitallista toimintaa ja tunnetilaa elämään.

Ikävät muistot, pahat sanat ja lannistavat kokemukset, eivät katoa sinun mielestäsi minnekään, vaikka työnnät ne pois. Ne hautautuvat alitajuntaasi ja tiedostamattomaan mieleesi, jotka ohjaavat sinua 95-prosenttisesti. Likapyykkisi on taakkana harteillasi läpi elämän, jos et kohtaa itseesi rakentuneita rajoittavia uskomuksia ja niitä lannistavia kokemuksia, joiden vuoksi et edelleenkään usko pystyväsi tekemään jotain, mitä kuitenkin haluaisit. Alitajuisia draivereitaan voi, saa ja kannattaa editoida paremmiksi, omien tavoitteiden mukaisiksi.

Samoin olet varmasti lukenut positiivisesta lumevaikutuksesta esimerkiksi lääkkeiden sokkotestitutkimuksissa. Mielen voima, alitajunnan voima, saa meidät myös paranemaan fyysisesti jopa tehokkaammin kuin testissä ollut lääke. Vaikka suggestiot ovat tehokkaita varsinkin auktoriteettiä huokuvaan, valkoiseen lääkärintakkiin pukeutuneen henkilön sanomana, positiivinen plasebo-vaikutus (lumelääkkeen parantava vaikutus) tai negatiivinen nosebo-vaikutus (“tämä voi aiheuttaa sinulle haittavaikutuksina sydänmentykytystä ja pahoinvointia…”) toimivat lääketeollisuudenkin ulkopuolella. Jokapäiväisessä arjessamme, jossa imemme itseemme muiden ihmisten antamia positiivisia tai negatiivisia suggestioita.

Lapsena olemme erityisen suggestioherkkiä ja aivomme kasvavat voimakkaasti, minkä vuoksi lapsuuden kokemukset ovat voineet painua tiedostamattomaan mieleemme ja alitajuntaan niin voimalla, että ne vaikuttavat meihin vielä aikuisinakin jopa tilanteissa, joihin ne eivät millään tavalla edes liity. Mutta lapsen mielemme ei ole aina osannut tehdä loogisia johtopäätelmiä kuulemistamme suggestioista ja havaitsemistamme asioista.

Siksi saatamme uskoa olevamme tyhmiä, taitamattomia, rumia tai lihavia, vaikka yksikään noista mielemme rajoittavista uskomuksista ei faktisesti pidä paikkaansa. Noiden uskomustemme varassa suuntaamme elämässämme hyvää tai huonoa kohti – tai jumitamme paikallamme uskaltamatta tehdä elämässämme niitä valintoja, joista unelmoimme.

Alitajunta toimii siltana tietoisuudesta tiedostamattomaan mieleen.

Alitajunnan rooli on tärkeä ajatustemme, tunteidemme ja toimintamme ohjaamisessa. Alitajunta on linkki tiedostamattoman mielen ja tietoisuuden välillä. Tiedostamattoman mielen ja alitajunnan datan tiedostaminen eli nostaminen tietoisuuden tasolle ja fokukseemme on tärkeää, kun kyseessä on tärkeän päätöksen tekeminen, tavoitteen asettaminen ja tavoitteiden saavuttaminen. Muutoin tiedostamattomat uskomuksemme voivat rajoittaa näkökulmiamme eli mahdollisuuksiamme, sekä puhuvat meidät ympäri ennen kuin olemme saavuttaneet tavoitteemme.

Ne asiat, jotka olemme kenties vahingossakin tai itseämme suojellaksemme, haudanneet alitajunnan alapuolelle tiedostamattomaan mieleen, voimme nostaa tietoiseen mieleemme ja tietoisuuteen hypnoosissa.

Hypnoosin ja alitajunnan voima

Vaikka hypnoosin voima on suuri, se ei ole magiaa eikä mystiikkaa. Hypnoosi on meillä kaikilla oleva luonnollinen transsitila.

Me kaikki terveet ihmiset olemme joka päivä hypnoottisessa tilassa. Aamuisin kun olemme heräämäisillämme, mutta emme ole vielä hereillä. Iltaisin kun olemme nukahtamaisillamme, mutta emme ole vielä unessa. Ja monessa muussa tilanteessa, jossa pääsemme transsinomaiseen flow-tilaan tai rentoudumme hyvin. Esimerkiksi maantiehypnoosiksi kutsutaan sitä kaikille autoilijoille tuttua, muuntuneen tajunnan tilaa, jossa olet ajanut autoa ja lopulta kotipihaan kaartaessasi tajuat, että kappas, oletkin jo perillä. Saatat jopa pelästyä, että olitkos oikeasti edes hereillä, kun ajoit kilometritolkulla ajatuksissasi – alitajuntaasi uppoutuneena.

Olit hereillä. Olit tajuissasi. Et ollut unessa. Olisit havainnut vaaratilanteet.

Kuten hypnoosissakin.

Unohda siis televisiossa näkemiesi lavahypnotistien taikatemppumaiset näytökset, joissa etukäteen valmisteltu yleisön edustaja pomppii pupujussina mukamas täysin tahdonvastaisesti ensimmäistä kertaa. Omaa alitajuntaansa ja siihen tutustumista esimerkiksi hypnoosissa on aivan turha pelätä. Omaan itseen syventyminen on äärimmäisen arvokasta, ja rentouttavassa hypnoositilassa alitajunnan työstäminen on myös miellyttävää.

Moni luulee hypnoosissa olevan täysin muiden manipuloitavissa. Lavahypnotistit ovat asettaneet tämän pelon moneen fiksuun ihmiseen, joka ei tietenkään halua tehdä itseään naurunalaiseksi. Alitajuntasi kuitenkin ensisijaisesti suojelee sinua (ja valitettavasti myös haitallisia uskomuksiasi!) sekä valvetilassa että hypnoosissa, vaikka hypnoosi avaakin tien alitajuntaasi. Jos lavahypnotisti antaisi sinulle arvojesi vastaisen suggestion, jota alitajuntasi ei hyväksy, alitajuntasi torjuisi sen.

Suggestioiden toistojen myötä syntyy kuitenkin tulosta silloinkin, kun oma mieli ei ihan vielä uskoisi oman unelman saavuttamiseen. Tällöin voimaa uskonsa vahvistamiseen kannattaa hakea alitajunnasta voimasta esimerkiksi hypnoosin avulla. Taitava kliinisen hypnoterapeutin ammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa rakentaa suggestiot niin, että ne etenevät asiakkaan tavoitteen mukaiseen suuntaan ja juuri oikeassa tahdissa. Kliinisesti masentuneelle ei ensimmäisenä suggestiona toitoteta superonnellisuudesta, vaikka siihen tähdättäisiinkin ajan myötä.

Alitajunnan uskomusten ja muistojen käsittely on helpompaa hypnoottisessa tilassa

Hypnoosissa tietoisuuteen voi nousta esimerkiksi jokin mennyt tapahtuma, josta emme olleet tietoisesti rekisteröineet kaikkia asioita, koska emme aikoinaan kyseisessä hetkessä fokusoineet niihin.

Ehkä jossain ikävässä, lannistavassa lapsuus- tai nuoruuskokemuksessa poimimme vain jonkin lauseen, ilmeen tai eleen tiedostamattomamme emmekä ymmärtäneet kokonaisuutta. Teimme virhepäätelmän tai ylitulkitsimme esimerkiksi vanhempamme, sisaruksemme tai koulukaverin sanat ja teot, mitkä sisäistimme itseämme ja omaa persoonaamme koskevaksi rajoittavaksi uskomukseksi.

Ehkä kuulit liian monta kertaa tai liian painokkaasti “meidän suvun naisilla ei ole matikkapäätä”, että karsastit matematiikkaa koulussa etkä harjoitellut matikantehtäviä niin kuin olisi kannattanut. Ehkä joku haukkui sinua läskiksi, jollainen luulit myös olevasi vielä siinäkin vaiheessa, kun laihdutit itsesi näännyksiin. Ehkä typerä ensimmäinen tyttö- tai poikaystäväsi sai sinut uskomaan olevasi huono parisuhteessa, tai sinua kadehtinut henkilö yritti typistää unelmasi ennen kuin uskalsit kunnolla edes suunnata niitä kohti.

Me otamme vastaan suggestioita jatkuvasti. Me myös annamme suggestioita kanssakulkijoillemme. Ja eniten itsellemme. Emme todellakaan aina sanoita ajatuksiamme niin, että ne kannustavat ja rohkaisevat meitä.

Kuten tiedät, monet aikuisuuden ajatus-, uskomus-, tunne- ja toimintatavoistamme pohjautuu lapsuuteemme, ja siksi niihin on joskus tärkeää palata nykyhetken ongelmatilanteemme ratkaisemiseksi. Mutta ei hypnoterapiassakaan toki lapsuutta pengota tarpeettomasti, koska yhtälailla olemme myös nuoruudessamme ja aikuisuudessamme – aivan viime aikoinakin – tallentaneet asioita sekä alitajuntaamme että tiedostamattomaan mieleemme.

Näin myös esimerkiksi parisuhteeseen liittyviä asioita voi palauttaa mieleensä niin, että omista tavoista, tarpeista ja toiveista tulee tietoiseksi eivätkä ne vain ohjaa meitä 95%-enemmistöpäätöksellään päistikkaa ainakaan sellaiseen suuntaan, jonne emme tietoisesti ajateltuna oikeasti halua ajautua.

Miten alitajunta vaikuttaa tavoitteiden saavuttamiseen?

Meidän ei ole tarkoitus pitää tietoisessa fokuksessamme kaikkia toimintojamme. On hyvä, että pystymme autopilotoimaan. Se vie vähemmän energiaamme. Energia kuluu fokusointiin. Siksi on olennaista, että energiansa kuluttaa eli fokuksensa suuntaa itselle tärkeää tavoitetta, esimerkiksi parempaa parisuhdetta tai erinomaista eroa ja onnellista sinkkuelämää, kohti, sekä vahvistaa alitajuntaansa omaksi moottorikseen tuota hyvää tavoitetta kohti. Kun tietoisella mielen harjoittelulla saa itselleen annettua tarpeeksi monta, järkevästi ja tietoisesti rakennettua itsesuggestiota eli affirmaatiota, hiljalleen myös alitajunta ja tiedostamaton mieli alkavat autopilotoida meitä tavoitettamme kohti. Hypnoottisessa tilassa muutos käy vaan nopeammin, kun alitajunta on valmiimpi vastaanottamaan hyvät suggestiot.

Jos päätät vain tietoisella mielelläsi “haluan paremman parisuhteen” tai “haluan erota ja olla onnellinen sinkkuna”, teet päätöksen vain pienellä murto-osalla koko mielesi voimasta. Tietoiseen mieleesi takertuminen on tahdonvoimalla eteenpäin rynnistämistä ja hampaiden kiristämistä, jos elämäsi ja parisuhteesi aikana kerryttämä 95%-painolasti pitää sinua paikallaan. Väsyt ja uuvut, jos yrität väkisin.

Saavutat tietoisesti asettamasi hyvän tavoitteesi vasta, kun saat tuon painolastisi ravisteltua ja möyhittyä uuteen uskoon niin, että se ei ole enää taakkasi vaan moottorisi. Vasta kun tietoinen ja tiedostamaton mielesi (ja niiden välinen silta, alitajunta) ajavat samaan suuntaan sinulle oikeasti hyvää tekevää tavoitettasi kohti, alkaa homma rokkaamaan todenteolla.

Muu on pikkupiperrystä ja hienosäätöä. Esimerkiksi parisuhteen pientä pintaremonttia. Itse en kannusta siihen. Pääset paljon helpommalla ja nopeammin tavoitteeseesi, kun myös alitajunnan voima vie sinua parempaa kohti kuin itsestään.

Melkein huomaamatta.

Aivan kuin tiedostamattasi…! 🙂

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.