Varattu nainen: Salattu suhde varatun miehen kanssa

Varattu nainen houkuttaa miestä, joka ei halua sitoutua

Laita hyvä kiertoon!

Niin ihanalta kuin se voikin tuntua, kun saa huomiota myös muilta miehiltä, vaikka itse olisikin varattu nainen. Ja vielä paremmalta se kaikki huomio tuntuu, jos omalta mieheltä ei saa sitä kaipaamaansa huomiota, vaan joko välinpitämättömyyttä ja ohikatsomista, tai kenties ihan kaltoinkohteluakin – henkisesti tai fyysisesti.

Jos olet varattu nainen, joka tuntee vetoa vieraisiin miehiin, sinun on kuitenkin hyvä kysyä itseltäsi:

Miltä osin olet varattu? Kehen olet sitoutunut?

Outoja kysymyksiä, joihin vastaaminenkin voi nostaa ärsyyntymisen tunteen pintaan… (Hyvä niin!)

Mihin olet oikeasti kiinnitetty? Aidosti kiintynyt?

Vai tunnetko olevasi kuin pakosta, säälistä tai velvollisuudentunteesta kiinni parisuhteessa, jossa et voi hyvin?

Oletko jumissa omassa erota vai ei -ajatusluupissasi, josta et osaa vapautua? Tai kenties muiden tiedostamattomien, rajoittavien uskomustesi vanki?

Vai oletko ihan aidosti, omasta vapaasta tahdostasi “varattu” miehelle, jota rakastat ja jonka kanssa haluat viettää aikaasi?

Oletko sitoutunut aidosti ainakin itseesi vai ohitatko ensin itsesi, kun saat huomiota muilta? Niiltä vierailta tai tutuiltakin miehiltä…

Varattu nainen - Varattu mies - Salasuhde

Myös hyvässä parisuhteessa ollessaan voi tuntea olevansa imarreltu, kun saa huomiota vierailta miehiltä, naisiltakin.

Se, että tuntee tuota “imarreltu”-tunnettaan, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuon(kin) tunnetilan pohjalta lähtisi ohjaamaan itseään, eihän?

Ei, vaikka 95-prosenttisesti ohjaudummekin elämässämme ns. autopilotilla, tiedostamattomien ja alitajuisten ajatustemme ja tunteidemme varassa. Ja hyvä niin! (Olisi aika ikävää joutua aina 100%:sti keskittymään vaikkapa polkupyörän polkemiseen jalka kerrallaan, jos tiedostamaton mielemme ei hoitaisi hommaa “puolestamme”)

Muun muassa tämän vuoksi hypnoterapia (=hypnoosi + terapeuttiset ja valmennukselliset metodit) auttaakin niin miellyttävän rentouttavalla tavalla kirkastamaan omaa tahtotilaa ja ojentamaan omaa käyttäytymistä parempaan suuntaan.

Eli entä jos olet siis huomannut ajautuneesi kuin vahingossa myös flirttiä pidemmälle pettämiseen asti, tai kenties pidempäänkin salasuhteeseen, vaikka oletkin se “varattu nainen” ja soimaat itseäsi moisesta kevytkenkäisyydestä?

Onko silloin kyse vain puhtaasta vahingosta, vaikka se siltä tuntuisikin tai tilanteensa haluaisi niin selittää itselleen?

Tiedostamaton mieli sisältää paljon hyvää ja paljon sellaistakin, joka ei ohjaa meitä aina hyvää kohti – rationaalisella mielellä järkeiltynä.

Kukapa haluaisi olla vaikkapa varatun miehen toinen nainen?

Tai kuka tietentahtoen haluaisi valita alkaa pettämään omaa miestään ja olla se vapaiden tai varattujen miesten seksikumppani, johon noiden miestenkään ei tarvitse sitoutua – olethan varattu jo toiselle miehelle?

Tai kuka oikeasti haluaa selittää vaikkapa pettämistään itselleen parhain päin vain suojellakseen itseään? (Pettämisen koottuja selityksiä voit lukea täällä)

Jos olet varattu nainen ja salasuhteessa ns. vieraan miehen kanssa, milloin tulee aika tehdä päätöksiä oman rakkauselämäsi parantamiseksi kestävällä tavalla?

Sitku…

Tekosyyt pettämiselle ja itsensä syyttely ovat tuttua puuhaa meille kaikille – milloin missäkin teemassa. Ja pettäminen tai salarakkaaksi “ajautuminen” ei ole sitä kevyintä kauraa kenenkään elämässä.

Se on silti erinomainen elämänvaihe alkaa vihdoin tutustua omaan itseen pintaa syvemmältä.

Jos et saa haluamaasi huomiota omalta mieheltäsi riittävästi, niin miten olet tarkastellut tuota huomion tarvettasi? Annatko tarpeeksi huomiota itse itsellesi?

Entä miten olet käynyt asiaa läpi miehesi kanssa? Oletko saanut ymmärrystä tai vastakaikua, joka kestää yhtä riidan sovitteluhetkeä pidempään? Miten hyvä keskusteluyhteys teillä on vaikeissakin paikoissa?

Tai onko muutosta tapahtunut joko sinun huomion tarpeessasi tai miehesi käytöksessä? Parempaan vai huonompaan suuntaan?

Entä miten huomaat suhtautuvasi ns. vieraiden miesten antamaan huomioon? 

Ohjaudutko heidän tarjoilemien virikkeiden vai oman tahtotilasi tahdissa?

Mieliteot vs Oma vakaa tahto: Missä sinä kuljet?

Egomme sanelee meille monenlaisia ehtoja elämälle. Sisäiset säännöt ovat osin tiedostamattomia, kunnes niille oppii avaamaan silmänsä. Yksi kerrallaan. (Olet varmasti kuullut sen klassisen “sipulin kuorinnan”…?)

Toisinaan ohjaudumme mielitekojemme mukaan ja sitten jälkikäteen kadumme liiallista “karkkikaupassa herkuttelua”. Helposti tuudittaudumme ajatukseen, että “noh, nyt vaan sattui käymään näin” tai “nyt mä kyllä parannan tapani”. Kunnes jossain vaiheessa huomaamme päätyneemme jälleen samankaltaiseen selittelyn paikkaan.

Itsemme huijaamisen hetkeen, kun se tietoisen mielen tasolla asettamasi tahdonvoima ei kantanutkaan sen pidemmälle.

Tunnistatko sinä, milloin on kyse vain mieliteosta? 

Jos tunnistat, niin oletko harjoitellut johtamaan itseäsi kestävämmällä tavalla kuin eteesi tarjoiltujen mielitekojen mukaan?

Tunnetko, mikä on sinulle aidosti hyvää ja tärkeää elämässä? Mikä on todellinen tahtotilasi suhteessa itseesi? Suhteessa muihin ihmisiin – kuten puolisoosi tai niihin muihin miehiin?

Milloin kirkastat omaa sisintäsi – ensin edes itsellesi? Entä milloin olet valmis ottamaan vastaan syvällisempää rakkautta ja hyväksyntää – ainakin itseltäsi?

Tiedät kyllä jälkikäteen, mikä tekee sinulle hyvää ja mikä ei. Mutta milloin alat tarkastelemaan elämäsi toimintamalleja ennen tuota tulevaa turhauttavan jälkiviisauden hetkeä?

Varattu nainen ja vieraat miehet

Varattu nainen, muista tämä: Miesten mielipiteillä ja toiveilla ei ole väliä.

Karusti sanottuna juuri noin kuin otsikossa lukee. 🙂

Kamalaa? Ei.

Sinun elämäsi suunnan kannalta ei ole mitään merkitystä sillä, kuka mies tai ketkä miehet sinut haluavat omakseen. 

Tai edes vällyjensä väliin väliaikaisesti.

Karrikoidusti silläkään ei ole mitään väliä, haluaako puolisosi yhä jatkaa parisuhdettanne ja pyytää sinua jättämään sivusuhteet. Tietysti silloin olisi myös itsesi kannalta reilua, että et enää peittele omaa tahtoasi juosta vieraiden miesten matkassa – jos se on tahtotilasi omalta elämältäsi jatkossakin. 

(Ja se nyt on sanomattakin selvää, että pettämisen lopettaminen olisi reilua käytöstä myös miestäsi kohtaan, mutta ennen kaikkea tässäkin on kyse lopulta siitä, miten avoimesti olet oma itsesi – reiluudesta ensisijaisesti omaa itseäsi kohtaan)

Silläkään ei ole mitään merkitystä, minkälainen parisuhde- tai salasuhdehistoria sinulla on ollut. Aina olet vapaa ehdottamaan avointa parisuhdetta tai eroa tai alkaa panostamaan parisuhteeseenne uusin keinoin. (Toki kumppanisi saa olla eri mieltä kanssasi)

Näillä kaikilla on tietysti vaikutusta sinuun. Silti niillä ei ole merkitystä siihen, mitä sinä valitset jatkossa.

Menneisyys on mennyttä. Muiden ihmisten tahtotilat ja odotukset sinulta ovat heidän odotuksiaan. Ehkä heidän vakaa tahtonsa – tai kenties vain mieliteko.

Se, että joku vieras mies, joka houkuttelee sinua syleilyynsä kerta toisensa jälkeen, ei tarkoita sitä, että sinun kannattaisi tarttua tilaisuuteen. Ellet sisimmässäsi usko, että parempaa ei ole sinulle tarjolla. 

Ei ole ollut, niin ei tule olemaankaan… niinkö? Ei tässä elämässä. 

Mitä vahvemmin ohjaat itseäsi tietoisesti omien arvojesi, tarpeidesi ja toiveidesi mukaista suuntaa kohti elämässäsi – myös rakkauselämässäsi – niin sitä merkityksellisempää, syvempää rakkauttakin voit tuntea. Ensisijaisesti itseäsi kohtaan.

Olitpa jatkossa sitten yhä varattu nainen – kuitenkin vapaasta omasta tahdostasi kumppanisi kanssa.

Sinäkään et tee valintoja muiden itsenäisten ihmisten puolesta.

Vaikka sinä valitsisit alkaa panostamaan parisuhteeseesi, sinun miehesi tulee tehdä oma päätöksensä. Joka päivä, tarvittaessa, uudelleen.

Ja vaikka sinä päättäisit erota, ja eroaisitkin myös käytännössä, voi silti olla, että se vieras mies, jonka kanssa haluaisit jakaa elämäsi jatkossa, ei välttämättä valitse sinua.

Ehkä hänkin on varattu mies tahollaan eikä kykene kirkastamaan omaa tahtotilaansa – ovathan esimerkiksi eroamiseen liittyvät rajoittavat uskomukset yleensä erittäin vahvoja. 

Se on yksi syy sille, miksi valmennan eroa pohtivia kohti kestävää päätöksentekoa, sekä voimaannutan eroajia myös toteuttamaan tuon vakaan tahtotilansa.

Liian moni nimittäin jättää itsensä näissä hetkissä yksin. 

Koska hävettää ja pelottaa. Syyllisyyskin vaivaa. Eikä sen ahdistuksen keskellä tunne jaksavansa ajatella asiaa sen enempää.

Kunnes jälleen jossain vaiheessa katsoo taaksepäin katuen: olisihan minun pitänyt jo silloin aikaisemmin….

Niin: erota vai panostaa nykyiseen parisuhteeseesi?

Varattu nainen ja varattu mies

Eikä ole sattumaa, että niin moni varattu nainen ja varattu mies lähtevät salasuhteeseen nimenomaan toistensa kanssa.

Oletko sinä suhteessa varatun ihmisen kanssa? 

Varatun miehen tai naisen kanssa on näennäisen turvallista vain “leikkiä”, kunnes tuo leikiksi tarkoitettu alkaakin tuntua turhankin todelta ja kipeältä. Vaikka kaipasit alunperin vain pientä piristystä elämääsi, saatat huomata ajautuneesi todelliseen limboon, joka viekin voimiasi lopulta enemmän kuin antaa.

Jos et sitoudu ensisijaisesti itseesi, miksipä kukaan muukaan sinuun sitoutuisi? Monikin mies pitää suhdetta varattuun naiseen kätevänä juuri siksi, että häneen ei tarvitse sitoutua. Sanoohan nainen, että hän on varattu tahollaan eikä etsi muuta kuin pientä kevennystä arkeensa.

Arkeen, jonka hän on itse luonut itselleen. Alitajuisten draivereidensa ohjaamien valintojen myötä jopa siihen pisteeseen asti, jossa mikään ei tunnu enää miltään. Tai ainakin sellaisen harmaan, tummanpuhuvan arjen, jossa on tilaa salasuhteellekin, vaikka sitä ei tietoisesti oikeasti halunnutkaan.

Siinä vaan nyt sattui käymään niin.

Tavallaan juuri niin. Kukapa itseään ja muita tietoisesti valitsisi satuttaa niin paljon?

Olet tavallaan syyntakeeton, oikeastikin. 

Silti 100% vastuussa tulevista valinnoistasi.

Elämänmuutos - Vaikeat omat valinnat elämässä - Elämänkumppani

Vaikka kukaan muu ei valitsisi sinun tahtotilaa elämältäsi, sinä voit silti tehdä valintoja omasta puolestasi.

Sinun ei tarvitse odottaa muiden päätöksiä ja toimia vasta sitten, kun jonkun muun ihmisen tahtotila vastaa omaasi.

Sinä saat edetä omalla polullasi, vaikka sillä ei kukaan muu olisi vielä kulkenut eikä kukaan näyttäisi lähtevän matkakumppaniksesi tuohon tuntemattomaan, joka sinua kuitenkin kutsuu.

Sillä jokaisen askeleesi myötä näet jälleen hieman uudenlaisen maiseman, ja ehkä nurkan takana odottaa se toinen, joka teki saman päätöksen omassa elämässään kuin sinä. 

Viimeistään silloin tiedät, että et ottanut niitä vaikeita ensiaskeleita turhaan.

Vaikka ihana rakkaussuhde saakin täyttää meidät ja sytyttää meidät eloon aivan luonnollisella tavalla, silti meidän ei tarvitse odottaa toista ihmistä täyttämään ja sytyttämään meitä.

Sinä rakas, varattu nainen: Et ole koskaan yksin, kunhan valitset kulkea ainakin oman itsesi rinnalla.

Vaikeankin askeleen kohdalla. 

Läpi elämän.

Kun haluat kulkijan vierellesi myös epävarmojen tunteiden ja ristiriitaisten ajatusten keskelle, varaa sinulle sopiva juttutuokio tai voimaannuttava hypnoterapiahetki helposti nettiajanvarauksella.

Olen täällä sinua varten, kunhan sinäkin valitset olla omassa elämässäsi ensisijaisesti omaa itseäsi varten.

Ja sitä myöten antoisammin läsnä omana ihanana itsenäsi myös sille rakkaalle kumppanillesii. Tutulle tai vielä tuntemattomalle. Ehkä useammallekin, jos avoin suhde on sinun ja kumppanisi yhteinen tahtotila.

Sinun valitsemalle, aidosti sinunnäköiselle merkitykselliselle rakkauselämälle.

Rakkaudesta omaa itseäsi kohtaan. 

Läpi erilaisten elämänvaiheiden, koko loppuelämäsi ajan.

Nyt.

Rakkaudella,
Coach Kati

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.