Pettäminen - Uskottomuus - Toinen nainen - Blogi

Pettäminen: Yhden illan juttu. Salasuhde. Kolmas pyörä

Laita hyvä kiertoon!

Yhden illan juttu. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. Kun puolisosi petti tai itse petit, tai jos olet varatun rakkaasi salarakas tai parisuhteen kolmas pyörä, ‘Pettäminen’-blogikategoriasta saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti. 

Satunnainen pettäminen tai pidempikään salasuhde eivät välttämättä kaada muutoin onnellista parisuhdetta, jos molemmat puolisot käsittelevät tapahtuneen omalta osaltaan. Parisuhteen parantamisesta kerrotaan Hyvä parisuhde-blogikategoriassa. 

Vaikka parisuhteesi päättyisikin pettämiseen, sinä selviät erostakin. Eropäätöksen puntarointiin saat apua suositussa verkkovalmennuksessaErota vai ei -kategorian blogikirjoituksista ja ilmaisesta Erota vai ei?-ekirjasta.

Tässä Pettäminen-blogiartikkelissa käydään läpi muun muassa:

 • Miten toimin, kun puolisoni petti minua?
 • Mitä voin tehdä, kun itse petin puolisoani ja haluan jatkaa parisuhdetta?
 • Miten saan salarakkaani jättämään puolisonsa ja ryhtymään parisuhteeseen minun kanssani?
 • Estääkö rakkaus pettämisen?
 • Pettävätkö kiltit ihmiset puolisoitaan?
 • Miksi ‘kiltti tyttö’ ja ‘kilttimies’ joutuu petetyksi muita useammin?
 • Onko parisuhteellamme tulevaisuutta, kun emme pääse yli pettämisestä?
 • Miten saan puolisoni lopettamaan pettämisen?
 • Miten voin lopettaa puolisoni pettämisen? Miten estän itseäni pettämästä enää?
 • Kuinka moni pettää parisuhteessa puolisoaan?
 • Missä petetään?
 • Milloin pettäminen onnistuu jäämättä kiinni?
 • Miksi ihmiset pettävät parisuhteessa?
 • Mitkä ovat pettämisen syyt?
 • Mikä on uskottava syy pettämiselle?
 • Miksi puolisoni petti minua, vaikka meillä on hyvää seksiä säännöllisesti?
Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Kuinka moni pettää puolisoaan parisuhteessa?

Pettämisen tapoja ja tilanteita, pettäjiä ja petettyjä sekä petoskumppaneita riittää vähintään yhtä monenlaisia kuin on parisuhteitakin. Monissa suhteissa molemmat puolisot pettävät toisiaan eivätkä välttämättä tunne siitä suurtakaan tunnontuskaa, mutta silti nuo samaiset ihmiset eivät missään tapauksessa halua joutua itse petetyksi. 

Erittäin moni ihminen on pettänyt puolisoaan ainakin yhdessä parisuhteessaan. Joillakin tuo jollain tapaa ‘toimivaksi’ todettu pakokeino oman elämän todellisuudesta voi jäädä pysyväksi toimintatavaksi. Pettämisestä voi olla vaikeaa irtautua silloinkin, kun ei haluaisi pettää. 

Vaikka ihminen rakastaisi puolisoaan, hän saattaa silti pettää tätä. Miksikö? Sitä teemaa ruoditaan esimerkiksi tässä blogiartikkelissa: PETTÄMINEN JA KOOTUT SELITYKSET: Mikä on hyvä pettämisen syy?

Mitä teen, kun puolisoni petti minua?

Moni meistä haluaa muuttaa parisuhteen tai puolison paremmaksi, varsinkin jos puoliso on pettänyt. Et voi pysäyttää puolisoasi hänen pettämisen polullaan. Vain hän itse valitsee polkunsa. Sinä voit kuitenkin aina valita oman polkusi, jonka suunnan sinä päätät itse. 

Kyse on siis oman näkökulmasi kehittämisestä ja tunteidesi tunnustamisesta. Moni ei ole valmis siihen työhön, vaikka se on loppujen lopuksi erittäin antoisaa.

Voit lukea esimerkiksi nämä blogikirjoitukset aiheesta:

Pettäminen on harvinaisen helppoa ja monille pettäjille heidän kaipaamansa hetken hupi, koska paremmastakaan he eivät tiedä. 

Jotkut eivät ole myöskään kiinnostuneita parantamaan omia toimintatapojaan eivätkä siten pyri lopettamaan myöskään pettämistään, vaikka niin puolisolleen vannoisivatkin. Tämän artikkelin luettuasi voit aavistaa, miksi näin on: Miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla?

Miten saan salarakkaani jättämään puolisonsa ja aloittamaan parisuhteen minun kanssani?

Jos olet toinen nainen tai kolmas pyörä, joka on rakastunut varattuun ihmiseen, on ymmärrettävää, että saatat haluta rakastamasi ihmisen jättävän puolisonsa ja aloittavan parisuhteen sinun kanssasi. Saatat tuntea vahvasti tuon varatun rakkaasi olevan elämäsi mies tai maailman upein nainen, ja hän saattaa vakuuttaa sinulle rakkauttaan. 

Ehkä koet olevanne kuin sielunkumppaneita, jotka on luotu toisilleen. Saatat tuntea teidän olevan tarkoitettu olemaan yhdessä ja haluat rakkaasi eroavan avio- tai avopuolisostaan. Olet mahdollisesti tuskaillut asian kanssa jo pitkään ja tilanne turhauttaa sinua. 

Ennen kuin kuitenkaan teet äkkinäisiä ratkaisuja ja marssit rakkaasi kotiin uhkavaatimuksesi kanssa, lue esimerkiksi nämä artikkelit kaikessa rauhassa ajatuksella:

Pettäminen hävettää, jolloin pettämisen lopettaminen on vaikeaa

Hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, kirjailija Kati Niemi

Jos pettää puolisoaan, sille on aina hyvä syy. Silloinkin, kun syytä ei itse tiedostaisi tai ainakaan tunnustaisi. Omien ajatusten tutkiminen ja tunnustaminen ajureikseen voi ahdistaa, pelottaa ja hävettää. Lue tähän teemaan liittyen esimerkiksi blogiartikkeli: MITÄ TEHDÄ, KUN ERO HÄVETTÄÄ? ”En kehtaa erota, vaikka haluaisin.”

Lisää teemasta voit lukea tästä blogikategoriasta ja tietysti hurjasti syvällisemmin 374-sivuisesta, ratkaisukeskeisestä parisuhde- ja eropositiivisesta kirjasta Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Missä ja milloin pettäminen onnistuu helpoiten?

Yksi pettäjän parhaimmista apajista on sosiaalinen media, jossa kontaktointi on helppoa. Moni käyttää somea itsetuntonsa kohottamiseen postaamalla sinne kuvia itsestään ja kokeilemalla, josko vastakkaisen sukupuolen edustajilta saisi haluamaansa egoboostia. Lue teemasta lisää esimerkiksi näistä Rakkauden (r)evoluution blogikirjoituksista:

Tämä on muutoin sen verran laaja teema, että sitä on käsitelty kirjassa Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Kuka pettää ja ketä?

Pettämiseen liittyy monien uskomusten lisäksi yksi merkittävä teema: kiltteys. Jotkut ovat jopa niin kilttejä, että he pettävät itseäänkin. Lue siis myös parisuhteen kilttikapinasta tästä artikkelista, jossa kerrotaan, millaisia ovat kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt, jotka pettävät tai tulevat petetyiksi ehkäpä jopa vain kiltteytensä tai sen puuttumisen vuoksi: KILTTIKAPINA PARISUHTEESSA: Kilttimiehet ja kiltit tytöt Lisäksi kirjassa Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on omistettu oma lukunsa kiltteyden teemalle otsikolla ”Kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt”. Mietitkö, mistäköhän tuo luku kertoo?

Pettäminen ja seksi pelivaluuttana: Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät

Rakkauden (r)evoluutio-kirjan luvussa ‘Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät’ ruoditaan hyvää tai huonoa seksielämää ja pettämistä lempeännapakasti. Tämän hyvää palautetta saaneen parisuhdekirjan mentaaliharjoitukset auttavat lukijaa päättämään oman parisuhteensa parhaan uuden suunnan: parempi parisuhde tai erinomainen ero – molemmat yhtä mainioita vaihtoehtoja.

Omien ajatusten puntarointiin saat apua myös ilmaiseksi ladattavasta ekirjasta Erota vai ei?.

Kun sinulla on silloin tällöin aikaa katsoa muutamia videoitani ja kuunnella äänitteitäni tähän teemaan liittyen, olet lämpimästi tervetullut mukaan suosittuun verkkovalmennukseeni.

Parisuhteen parempaa sisältöä ja suuntaa puntaroivasta päätöksenteosta voit lukea myös Erota vai ei -blogikategoriasta.

Myös seuraavat blogikirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.