sopiiko avoin suhde - avoin suhde -testi

Avoin suhde -testi: Varmista, sopiiko avoin suhde sinulle?

Laita hyvä kiertoon!

Jos olet miettinyt, sopiiko avoin suhde sinulle, tee pohdintasi tueksi tämä leikkimielinen avoin suhde -testi. Testin kysymyksiä voi käyttää myös keskustelun pohjana, kun mietit kumppanisi kanssa, voisiko avoin suhde olla teitä varten. 

Avoin suhde on suhde, jossa sen osapuolet ovat avoimia muillekin kumppaneille.  Avoimia suhteita on monenlaisia, mutta yksi usein käytetty määritelmä kuuluu: Kahdella ihmisellä on suhde keskenään, mutta he voivat tapailla muitakin ihmisiä. Sen, ovatko nämä tapaamiset seksiin tai johonkin muuhun perustuvia ja/tai rakkaussuhteita vai sekä että, määrittelevät suhteen osapuolet. 

Sopiiko avoin suhde minulle, jos haluan ihastua vapaasti muihin ihmisiin?

Avoin/suljettu -määritteitä voidaan käyttää määrittelemään suhteen eri osa-alueiden tilaa. Parisuhde, jota olemme tottuneet kutsumaan vain parisuhteeksi ilman lisämääritteitä, on useimmiten monogaaminen eli romanttisesti ja seksuaalisesti suljettu kahden ihmisen suhde. 

Romanttisesti suljettu suhde ei salli rakastumista ja ihastumista muihin kuin sen osallisiin, kun taas seksuaalisesti avoin suhde sallii seksuaalisen kanssakäymisen myös muiden kanssa. 

Avoin suhde on siis jokaisen parin oma järjestely eli sen muotoja voi olla niin monia kuin on parejakin. Jotkut eivät rajoita pidempääkään tapailua tai tapailua ihmisen kanssa, johon on syttynyt romanttisia tunteita.

Tee avoin suhde -testi selvittääksesi, sopiiko avoin suhde sinulle ja puolisollesi?

Kun mietit, sopiiko avoin suhde sinulle, tee tämä leikkimielinen avoin suhde -testi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin rehellisesti.

Vastatessasi pidä kirjaa valinnoistasi. Tuloksen saat, kun lasket lopuksi, kuinka monta A-, B-, C- ja D-vastausta sait. Löydät pisteiden laskuohjeet ja tulosten tulkinnan kysymysten alta. Tulkintaa ei kannata kuitenkaan ottaa liian vakavasti, ennemminkin suuntaa antavana arviona. 

Kun luet artikkelin loppuun asti, niin sinulle selviää myös, mihin testin kysymyksenasettelu perustuu – eli mikä on olennaista ja miksi, kun pohdit, sopiiko avoin suhde sinulle. 

Ja sitten asiaan ja selvittämään, sopiiko avoin suhde sinulle!

Avoin suhde -testi: Aloitetaan!

1. Miltä sinusta tuntuu ajatus useista seksi- ja/tai romanttisista kumppaneista yhtäaikaisesti, tietäen, että kaikki osapuolet ovat asiasta tietoisia ja siihen suostuneet?

A. Kiinnostavalta ja hyvältä järjestelyltä!

B. Houkutteleva ajatus.

C. No en nyt oikein tiedä, ehkei kuitenkaan.

D. Ei kiinnosta, eikä se onnistuisikaan.

2. Mikä alla olevista väittämistä kuvaa parhaiten kommunikaatiotasi kumppanisi kanssa, joko tällä hetkellä, tai jos olet sinkku, aiemmassa parisuhdehistoriassasi:

A. Meillä on todella hyvä keskusteluyhteys, voimme puhua mistä vaan.

B. Meillä on ylä- ja alamäkiä, mutta kommunikaatio välillämme on pääosin avointa.

C. Meillä on tiettyjä ristiriitoja ja erilaisuuksia, jotka tulevat usein esiin erimielisyyksinä.

D. Riitelemme jatkuvasti, emmekä usein saa sovittua kiistojamme.

3. Kuinka usein haluat käydä keskustelua suhteestanne kumppanisi kanssa (nykyisen kumppanin kanssa/yleisesti parisuhdehistoriassasi)?

A. Haluan keskustella suhteestamme päivittäin ja niin olen tottunut tekemäänkin. 

B. Tykkään puhua suhteestamme silloin tällöin.

C. Suostun pitkin hampain pakollisiin suhdekeskusteluihin.

D. Vain, jos joku on pielessä tai riitelemme, suostun keskustelemaan.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

4. Kuinka luontevalta sinusta on tuntunut/tuntuisi keskustella seksuaalihistoriastasi ja esimerkiksi sukupuolitautitesteistä uuden kumppanin kanssa?

A. Ei mitään ongelmaa!

B. Vähän oudolta aluksi, mutta haluaisin tottua siihen.

C. En mielellään puhuisi näistä aiheista.

D. Aiheesta puhuminen ahdistaa.

5. Kuinka mustasukkainen olet

A. En ole koskaan mustasukkainen.

B. En ole mustasukkainen kuin todella, todella harvoin.

C. Voin olla mustasukkainen välillä.

D. Mustasukkaisuuteni menee usein aika överiksi. 

6. Meillä kaikilla on huonoja päiviä. Miten pärjäät negatiivisten tunteiden kanssa (esimerkiksi pelko, mustasukkaisuus, viha, pettymys)?

A. Minulla on paljon keinoja hankalien tunteiden kanssa selviämiseen.

B. Ikävistä fiiliksistä eroon pääsemisessä saattaa mennä hetki, mutta teen parhaani ja pyrin kehittymään tässä.

C. Minulla on aika usein huonoja päiviä, enkä pärjää tunteideni kanssa kovin hyvin.

D. Joudun jatkuvasti vaikeiden tunteiden valtaan, enkä tiedä mitä tehdä siinä tilassa.

7. Kuinka hyvin seuraava väittämä kuvaa sinua romanttisissa ihmissuhteissa? 

“Olen huolissani, että romanttiset partnerini eivät välitä minusta yhtä paljon kuin minä heistä. Tarvitsen paljon vakuuttelua uskoakseni, että olen rakastettu.” 

A. En samastu ollenkaan. 

B. Tunnen noin silloin tällöin, mutta osaan käsitellä noita fiiliksiä.

C. Tunnen välillä noin, enkä oikein tiedä, mitä tehdä asialle.

D. Ajattelen noin todella usein. 

8. Kuvittele, että sinulla ja parhaalla ystävälläsi on pitkän kaavan mukainen tapaaminen joka viikko. Yhtäkkiä hän haluaakin harventaa tapaamisia niin, että näette vain joka toinen viikko. Miltä tämä sinusta tuntuisi?

A. Ei mitään ongelmaa.

B. Kaikki on ok muutoksen kanssa lyhyen keskustelun jälkeen.

C. Tarvitsen pitkän keskustelun, jossa ystävä vakuuttaa minulle, että olen edelleen tärkeä, jotta voin hyväksyä asian edes jotenkuten.

D. En tykkäisi yhtään, tunnen oloni hylätyksi.

9. Onko sinulla koskaan ollut “friends with benefits”?

A. Kyllä – useinkin!

B. Joo, on.

C. Ei, mutta kiinnostaa.

D. Ei koskaan.

10. Onko sinun yleisesti helppo olla rehellinen kumppanillesi, esimerkiksi menoistasi tai muista käytännön asioista?

A. Ehdottomasti.

B. Useimmiten.

C. Saatan useinkin sortua valkoisiin valheisiin, se tuntuu helpommalta kuin rehellisyys.

D. Ei, pelkään hänen reaktiotaan, jos olisin rehellinen.

11. Kuvittele, että sinä ja nykyinen kumppanisi olette sopineet, että toisen hyväksyntää kysytään suurten ostosten yhteydessä. Sinä ajattelet, että raja on 500 euroa. Kumppanisi ostaa 800:n euron tv:n kotiinne ajatellen, että ison ostoksen raja on 1000 euroa. Kun hän kertoo sinulle ostoksestaan, miltä sinusta tuntuu?

A. Sellaista sattuu, se oli väärinkäsitys.

B. Vähän ärsyttää, täytyy kommunikoida paremmin vastedes.

C. Olen pettynyt ja haluan varmistua, ettei näy käy enää uudelleen.

D. Tunnen oloni petetyksi.

Testaa, sopiiko avoin suhde sinulle: viimeinen kysymys...

12. Kuvittele, että nykyinen tai tuleva kumppanisi sanoisi sinulle, että hän on innoissaan treffeistä jonkun uuden ihmisen kanssa. Miltä se sinusta tuntuisi? 

A. Olen innoissani hänen puolestaan!

B. Kaikki ok niin kauan, kun asiasta on puhuttu ja sovittu avoimesti.

C. En oikein tiedä, ahdistaisi kai.

D. Tunnen oloni surulliseksi, vihaiseksi ja ei-rakastetuksi.

Avoin suhde -testi: Näin lasket tuloksen

Kun haluat saada osviittaa siitä, sopiiko avoin suhde sinulle, toimi näin:

Laske yhteen, monta kertaa valitsit:

  • Vaihtoehdon A
  • Vaihtoehdon B
  • Vaihtoehdon C
  • Vaihtoehdon D

Katso sitten, mitä vastausvaihtoehtoa valitsit eniten ja lue sitä kuvaava tulkinta alta. Jos mitään kirjainta ei esiinny toista enemmän, vaan vastauksesi jakaantuivat tasan kahden kirjaimen välille, lue kuvaukset molempien kirjainten kohdalta.

Jos vastauksesi jakautuivat tasaisesti kaikkien neljän kirjaimen välille, lue artikkelin lopusta, mitä asioita sinun kannattaisi pohtia – ja halutessasi työstää -, jotta avoin suhde toimisi sinulla. 

Avoin suhde -testitulosten tulkinta: Sopiiko avoin suhde sinulle?

Selkeästi eniten A-vastauksia: Anna mennä!

Näytät olevan todella hyvin perillä avoimen suhteen perusedellytyksistä ja osaat kommunikoida kumppanillesi tarpeistasi ja haluistasi avoimesti ja rehellisesti. Pienet väärinkäsitykset eivät hetkauta sinua ja tunne-elämäsi vaikuttaa tasapainoiselta, tai ainakin sinulla on hyviä työkaluja tunteidesi käsittelyyn. Sinulla on mahdollisesti jo kokemusta erilaisista suhdemuodoista tai tunnet ihmisiä, jotka ovat avoimissa suhteissa. Tuskin enää pohdit kovin vakavasti, sopiiko avoin suhde sinulle vai ei – ehkä halusit vain tsekata, onko tämä avoin suhde -testi mistään kotoisin? 🙂

Jos olet tällä hetkellä parisuhteessa, onhan kumppanisi myös samalla viivalla pohdinnoissaan? On tärkeää, että niin avoin suhde kuin monogaaminen suhdekin lähtee yhteisestä halusta, eikä ketään painosteta suhdemuotoon, joka ei tunnu itselle hyvältä.

Seuraava askel: Kokeile uusia asioita: Mikä kiinnostaa juuri sinua?

Voit muodostaa juuri sellaisen suhteen, joka sinua kiinnostaa.Ehkä yksi romanttinen kumppani ja muita seksikumppaneita? Tai kolme ihmistä deittailemassa toisiaan? Tai useita fyysisiä ja emotionaalisesti intiimejä suhteita, jotka ovat eri tavalla vakavia? Tutki mahdollisuuksiasi, pohdi asiaa ja kokeile! Eniten A & B-vastauksia: Testausta vaille valmis! 🙂

Olet selkeästi miettinyt asiaa paljon ja tunnet perusteet. Saatat olla kuitenkin pienen jännityksen vallassa ja siksi vieläkin miettiä, sopiiko avoin suhde sinulle. Kuitenkin vasta kokemuksen karttuessa opit, millainen suhdemuoto parhaiten toimii juuri sinulle.

Kun kokeilet avointa suhdetta käytännössä, opit lisää itsestäsi ja voit hioa työkalujasi, kuten kommunikaatiotaitoa ja vaikeiden tunteiden käsittelyä, edelleen.  

Seuraava askel: Tee käytännön tutkimusta

Kokemus kartuttaa itsetuntemustasi entisestään: Lähde treffeille jonkun kanssa, joka on jo vakiintuneessa avoimessa suhteessa. Deittien jälkeen olet viisaampi: miltä tuntuu? Mikä oli hyvää, mikä huonoa, mitä toivoisit tehtävän eri tavalla? Eniten B-vastauksia: Kohta valmis kokeilemaan?

Olet oletettavasti tutustunut aiheeseen paljon ja/tai tunnet ihmisiä, jotka ovat avoimissa suhteissa. Koet joissain osa-alueissa pientä epävarmuutta ja sinua vielä vähän mietityttää, sopiiko avoin suhde sinulle. Lue tulosten alta kuvaukset kysymysten taustoista ja pohdi sen pohjalta, mitä osa-alueita voisit vielä työstää ja harjoitella. Olet selkeästi kuitenkin valmis harjoittelemaan ja kehittymään, joten pääset kyllä näistä epävarmuuksista yli!

Seuraava askel: Tutustu monisuhteisiin

Jatka avoimista suhteista ja muista monisuhteista lukemista ja aiheeseen perehtymistä. Kysele muiden kokemuksia ja pohdiskele aihetta edelleen omalla kohdallasi. Kun tunnet olevasi valmis, voisit ehkä mennä treffeille jonkun pidempään avoimessa suhteessa olleen  kanssa?

Eniten C-vastauksia: Malta vielä pohtia asiaa

Oletan, että olet kiinnostunut avoimesta suhteesta ainakin jonkin verran -luethan tätäkin tekstiä parhaillaan! Tai ehkä puolisosi ehdotti avointa suhdetta?

Saatat olla hyvinkin epävarma siitä, sopiiko avoin suhde sinulle lainkaan ja miten pärjäisit, jos avoimia ja rehellisiä keskusteluja pitäisi käydä usein ja intiimeistäkin aiheista. Mustasukkaisuus ja hylkäämisen pelko voi olla esteenä avoimeen suhteeseen ryhtymisen tiellä, ennen kuin harjoittelet tunteidesi vastaanottamista ja työstämistä. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteikö avoin suhde olisi sinulle mahdollinen, jos se on, mitä haluat ja motivoidut kohtaamaan ja työstämään tunteitasi.

Taitaa olla kuitenkin hyvä olla kiirehtimättä avoimeen suhteeseen ja vielä miettiä asiaa rauhassa. Kannattaa tutustua avoimiin suhteisiin esimerkiksi lukemalla aiheesta lisää TÄSTÄ.

Seuraava askel: Kohti rehellistä kommunikaatiota ja omien tunteiden työstämistä askel kerrallaan

Avoin suhde ei ole mikään quick fix, jolla tilanne korjataan, jos parisuhde ei toimi. Avointa kommunikaatiota ja rehellisyyttä tarvitsee harjoitella joka tapauksessa, oli suhdemuoto mikä tahansa. 

Jos olet jumissa tilanteessa, jossa et tiedä, pitäisikö viimeinkin tehdä eropäätös tai alkaa panostamaan parisuhteeseen kunnolla, pohdintasi avuksi on juuri valmistunut ilmainen “Erota vai ei” -e-kirja. Saat sen klikkaamalla TÄSTÄ.  Matkasi kohti parempaa parisuhdetta tai kohti hyvää eroa alkaa tästä!

Eniten D-vastauksia: Avoin suhde ei taida olla juuri nyt sinua varten

Taidat tietää jo itsekin, että avoin suhde ei ainakaan tällä hetkellä ole välttämättä sinua varten. Ehkä et niinkään miettinyt testiä tehdessäsi, sopiiko avoin suhde sinulle, vaan ajattelit sen olevan ratkaisu kehnoon parisuhdetilanteeseesi tai muihin haasteisiin, joita kohtaat ihmissuhderintamalla?

Sitä se mitä luultavammin ei kuitenkaan ole. Lue eteenpäin, niin selitän tarkemmin, miksi.

Seuraava askel: Tee tietoinen päätös harjoitella parempaa kommunikaatiota ja rehellisyyttä – varsinkin itsesi kanssa

Jos olet parisuhteessa, jossa kommunikaatio ei pelaa, ja riitoja riittää, olisiko aika lopettaa jahkailu ja tehdä päätös joko parisuhteen parantamisen tai eropäätöksen suuntaan? Avoin suhde ei ole ratkaisu, jos parisuhde tökkii.

Olit sitten suhteessa tai et, kummassakin tapauksessa kommunikaation ja tunteiden käsittelyn harjoittelu ei mene missään nimessä hukkaan! 

Ilmaista apua kommunikaation kehittämiseen ja jahkailun lopettamiseen on tarjolla ilmaisen ‘Rakastan sinua mutta…’-ekirjan muodossa. Se on napakka opas, jonka avulla pääset jumitilanteesta eteenpäin. Lopeta jahkailu ja empiminen nyt ja lataa ilmainen e-kirja.

Teitkö testin, koska kumppanisi ehdotti avointa suhdetta?

Avoimeen suhteeseen ryhtyminen tulee aina olla pariskunnan yhteinen päätös. Avoin suhde ei ole avoin, jos vain toinen osapuoli on sitä mieltä, että se on hyvä juttu. 

Avoimeen suhteeseen ei kannata ryhtyä vain puolison miellyttämiseksi tai eroamisen pelkäämisen vuoksi. Avoin suhde ei ole suhde, jossa ollaan pelon tai pakon vuoksi.

Mihin avoin suhde -testi perustuu: Mikä on olennaista ja miksi, kun mietit, sopiiko avoin suhde sinulle?

Tässä allaolevassa artikkelissa avaan, mihin tämä avoin suhde -testi perustuu eli miksi siinä kysyttiin juuri tiettyihin teemoihin liittyviä kysymyksiä. Lue tuo avoimen suhteen edellytyksiä avaava artikkeli loppuun, niin ymmärrät, missä osa-alueissa sinulla voisi olla vielä petrattavaa, jos mietit, sopiiko avoin suhde sinulle.

Kun kaipaat sparrausta parisuhteesi sisällön ja suunnan kirkastamiseen, varaa sinulle sopiva keskustelutuokio tästä kuvalinkistä:

Iloa ja inspiraatiota rakkaudentäyteiseen elämääsi!

Rakkaudella
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, Tietokirjailija
[email protected]

Ennen kuin testaat myös käytännössä sopiiko avoin suhde sinulle, lue tarkemmin avoimista suhteista:

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.