Hyvä uni: Rentouttava hypnoosi auttaa nukahtamaan ja saattaa sinut syvään uneen

Uni & Hypnoosi: Hyvä äänite auttaa nukahtamaan syvään uneen

Laita hyvä kiertoon!

Tiesitkö jo, miksi ja miten hypnoosi auttaa sinua rentoutumaan, nukahtamaan ja saamaan riittävästi palauttavaa syvää unta? Sen lisäksi että autan hypnoterapia-asiakkaitani monenlaisissa elämänvaiheissa, yksi yhteinen tekijä on useimmilla stressaavassa elämäntilanteessa: unen riittämättömyys tai huono unen laatu. Olipa sinulla kyseessä nukahtamisvaikeus, unen katkonaisuus tai muu ajoittainen tai krooniseksi muuttunut uniongelma, hyvä hypnoosiäänite auttaa sinuakin nukahtamaan illalla tai silloin aamuyöstä, kun uni ei tule uudelleen.

Univaikeudet aiheuttavat ongelmia kaikilla elämänalueilla, myös parisuhteessa, kuten tässä artikkelissani kerroin.

HYVÄ UNI: Miten hypnoosi auttaa nukahtamiseen ja syvään, palauttavaan uneen?

Hypnoosi on perinteisesti liitetty nukkumiseen – onhan ‘hypnoosi’-sanakin saanut alkunsa Kreikan mytologian unen jumalan Hypnon mukaan. Hypnoosi ei ole kuitenkaan unta, vaikka hypnoottinen tila saattaakin vaikuttaa toisinaan unenomaiselta.

Hypnoosiin liittyy vahvaa rentoutumista ja levollisessa transsitilassa myös mielikuvat voivat olla eläväisempiä, aivan todentuntuisia – kuten unessa.

Koska tutkimusten mukaan mielikuvaharjoittelu jo päiväntajunnassa on erittäin hyödyllistä, niin luonnollisesti myös hypnoottisesta transsitilasta on monia hyötyjä. Siksi hypnoosia yhdistetään moniin terapeuttisiin menetelmiin. Hypnoosin ja eri terapiamenetelmien yhdistelmää kutsutaan hypnoterapiaksi, ja esimerkiksi unettomuuteen auttavaa hypnoosihoitoa antavaa ammattilaista kutsutaan Kliiniseksi hypnoterapeutiksi (ks. Suomen Hypnoosiliitto).

Hypnoosi ei siis ole todellakaan vain tv-hypnotistien “hauskanpitoa” varten, vaan hypnoosia käytetään lääkäreiden ja hypnoterapeuttien toimesta aina anestesiasta painonhallintaan ja moneen muuhun sillä välillä – käyttökohteiden lista on mittava.

Olet varmasti kuullut jonkun tuttavasi saaneen hypnoterapiasta apua vaikkapa tupakoinnin lopettamiseen, lentopelkoon tai tinnitukseen? Ja siihen rauhalliseen uneen! Parempi uni on monien toiveissa, ja onneksi luonnollisesta hypnoosista on apua.

Esimerkiksi näihin teemoihin liittyen voit lukea asiakaspalautteitani täältä.

Mielesi voima voi joko vaikeuttaa tai auttaa nukahtamista, ja juuri siksi hypnoosi auttaa hyvään uneen luonnollisesti.

Hypnoosin käyttötarkoitukset ovat laajat – aivan kuten mielemme voima itsemme parantamisessa (placebo) tai sairastuttamisessa (nosebo) on valtava.

Tiedät, miten oma ajatusrumbasi voi tehdä nukahtamisesta vaikeaa illalla. Tai vaikka uupuneena rojahtaisit sänkyysi rättiväsyneenä ja nukahtaisit samantien, saatat aamuyöstä heräillä ja se sinun oman mielen voima pitää sinut valveilla, vaikka haluaisit nukkua rauhallisesti aamuun asti. Ja vaikka tuntimääräisesti olisit nukkunut riittävästi, unen laatu on voinut olla huonoa ja siksi tunnet olosi väsyneeksi jälleen uuden aamun sarastaessa.

Sinun mielesi voima voi siis tehdä nukahtamisesta ja syvästä unesta joko vaikeaa tai helppoa, täysin luonnollista – niin kuin sen tulisi olla. Siksi hypnoterapiaa hyödynnetäänkin perinteisen lääketieteen rinnalla täydentävänä hoitona monin tavoin myös siihen uneen ja sen monimuotoisiin häiriöihin. 

Uni häiriintyy helposti ja se on myös se ensimmäinen asia, joka kannattaa laittaa kuntoon, jos hektinen elämänmeno on vienyt ilon arjesta tai päätöksenteko oman elämän suunnasta tökkii.

Hypnoterapiasta saa apua muun muassa nukahtamisvaikeuksiin ja katkonaiseen uneen. 

Jos olet Kliinisen hypnoterapeutin vastaanotolla ja haet nukahtamisvaikeuksien, huono-unisuuden tai unettomuuden lisäksi apua esimerkiksi päätöksentekoon vaikeassa elämäntilanteessa, silloin hypnoterapeutti voi antaa sinulle hyvää tekeviä suggestioita myös mainitsemasi ongelmanratkaisun helpottamiseksi.

Voit tutustua hypnoterapia- ja valmennuspalveluihini täällä.

Hyvä hypnoosiäänite ohjaa sinua varmemmin hyvään uneen joka ilta.

Tapaan vastaanotollani useita ihmisiä, joilla haastava elämäntilanne aiheuttaa myös uniongelmia. Se on luonnollista ja normaalia, sillä niinhän se aktiivinen mielemme toimii.

Mielemme kuitenkin toimisi paremmin ja tekisimme kestävämpiä valintoja levänneinä ja vähemmän stressaantuneina, minkä vuoksi hyvän unen saanti on tärkeää.

Hypnoterapiasta asiakkaani saavat apua akuuttiin tilanteeseen, kukin oman ainutlaatuisen elämäntilanteensa pohjalta. Yleensä pari-kolme hypnoosihoito-tapaamista auttaa asiakastani saamaan taas luonnollisesta unirytmistä kiinni, jolloin nukahtaminen sujuu helpommin ja palauttava uni jatkuu yhtenäisenä aamuun asti.

Lisäksi monet ovat kokeneet itselleen hyödylliseksi kuunnella rentouttavia äänitteitä päivän aikana, sillä lepohetket ovat oikeasti tärkeitä pohjustajia sille laadukkaalle, hyvälle syvälle unelle. Jos päiväsaikaan et “ehdi” kuunnella lyhyttäkään rentoutusäänitettä, kuuntele rentouttavaa hypnoosiäänitettä ainakin iltaisin:

Hyvä uni-hypnoosiäänite, joka on laadittu nimeomaan nukahtamiseen ja rauhalliseen uneen, auttaa monia ylläpitämään hyvää unirytmiä kiireisen arjen ja stressaavien elämäntilanteiden keskellä.

Miksi hyvä hypnoosiäänite auttaa nukahtamiseen ja tekee syvästä unesta helpompaa myös stressaavassa elämäntilanteessa?

Hyvän uni-hypnoosiäänitteen sisältämien monipuolisten, erilaisten hypnoterapeuttisten menetelmien avulla saat mahdollisuuden nukahtaa helpommin syvään uneen. Hyvä hypnoosiäänite tuo sinulle rauhallisen unen, joka auttaa aivojasi puhdistautumaan ja siten helpottaa selviytymistäsi myös stressaavassa elämäntilanteessa.

Levänneenä teet parempia päätöksiä ja valintoja oman itsesi ja läheistesi parhaaksi, kun et ole selviytymismoodissa taistele-pakene-tai-jäädy-automaattireaktion keskellä.

Vaikeassakin elämäntilanteessa, jossa yliaktiivinen mielesi etsii vastauksia jatkuvasti, voit hyvän unihypnoosiäänitteen avulla saada esimerkiksi unen muodossa metaforisia vastauksia ongelmaasi.

Koska alitajuntamme ja tiedostamaton mielemme sisältää kuitenkin monenlaista informaatiota, ei unen sisältö ole läheskään aina looginen eikä välttämättä edes “oikea”. Unet voivat olla toisinaan vain alitajuntamme tuottamaa metaforista viihdettä eikä niitä kannata ottaa ihan aina niin kovin tosissaan, vai mitä?

Muistamme näkemämme unen, jos olemme heränneet juuri sen aikana, joten ne unet, joita muistamme nähneemme eivät välttämättä ole sen merkityksellisempiä kuin ne unet, joita emme muista. Ethän siis ota näkemiäsi unia turhan vakavasti? 🙂

Näitpä siis varsinaisia unia taikka et, levollinen uni itsessään on kuitenkin joka tapauksessa tärkeää sinulle varsinkin ongelmanratkaisun ja päätöksenteon helpottamiseksi.

Hyvä uni puhdistaa aivojasi, järjestää päivän aikana kokemaasi, ja pohjustaa hyvän startin seuraavaan päivään.

Jos palauttava uni jää vähäiseksi, arkielämä vaikeutuu hyvinkin nopeasti. Todennäköisesti olet huomannut sen jossain aikaisemmassa elämänvaiheessasi tai vaikkapa yksittäisten juhlien tai sairastamisen jälkeen? Myös esimerkiksi työhön, perheeseen tai esimerkiksi parisuhteesi sisältöön ja suuntaan liittyvä päätöksenteko voi aiheuttaa kehollisesi rasitustilan, joka saattaa heikentää myös untasi.

Nukahtamiseen ja unen laatuun vaikuttavat monet tekijät ja päivän aikana tehtävistä elämäntapamuutoksista on merkittävästi apua sinulle, jolla on vaikeuksia nukahtaa tai saada riittävästi syvää unta aamuun asti. Toisaalta kun niitä syvää unta tukevia hyviä elämäntapamuutoksia on sitä vaikeampaa tehdä mitä vähemmän on saanut sitä hyvää unta (kieroa, eikö!), niin usein ensihätään auttaa nimenomaan nukahtamisen ja hyvän unen helpottaminen unihypnoosiäänitteen kuuntelemisella.

Sen pitkästä aikaa hyvin nukutun yön jälkeen on taas helpompaa tehdä niitä muita elämäntapamuutoksia, jotka tuovat rentoutta ja rauhallista mieltä myös päivän keskelle. Ja siten saavat hyvän unen kierteen käynnistymään uudelleen! 🙂

Millaisia positiivisia suggestioita on uneen ohjaavalla hypnoosiäänitteellä?

Uni häiriintyy helposti, mutta unettomuutta voi myös hoitaa helposti. 

Toisessa artikkelissa kerroin konkreettisia keinoja unettomuuden hoitoon. Sielläkin mainitsemani hypnoosi on yksi unettomuuden hoitokeino, joka kannattaa yhdistää muiden hyvien vinkkien käyttöönottoon.

Kun nukahtamisvaikeus, unettomuus tai unen aikaiset vaivat häiritsevät, hypnoterapeutin vastaanotolla unihypnoosin suggestiot räätälöidään asiakkaan tilanteen mukaan. 

Myös unihypnoosiäänitteitä on hyvin erilaisia ja eripituisia. 

Sen lisäksi että käytät valmiita unihypnoosiäänitteitäni, voit myös ottaa minuun yhteyttä ja tilata juuri sinulle räätälöidyn unihypnoosiäänitteen (tai muun hypnoosiäänitteen haluamaasi aiheeseen).

Hypnoterapeutin vastaanotolla päiväsaikaan annetaan suggestioita esimerkiksi iltarutiinien rauhoittamiseen ja nukahtamisen helpottamiseen. Lisäksi juuri sänkyyn mentyään voi kuunnella nukahtamishypnoosin eli unihypnoosiäänitteen. Samaa unihypnoosiäänitettä voi kuunnella myös aamuyöllä, jos sattuu heräämään esimerkiksi vessahätäänsä eikä meinaa saada unta uudestaan.

Koska kaikki hypnoosi on itsehypnoosia ja varsinkin ylistressaantunut mieli on vahva pitämään kiinni negatiivisesta stressiajatuskehästään, hyvän unihypnoosiäänitteen kuuntelemisesta kannattaa tehdä automaattinen rutiini. Mitä useammin annat itsesi levätä ja ottaa vastaan hyvää tekeviä positiviisia suggestioita rentoutumiseen, sitä nopeammin pääset syvän rentoutumisen tilaan, jossa myös niiden uusia hyvää tekevien kehotusten vastaanottaminen on yhä helpompaa.

HYVÄ UNI: Rentoutusäänitteet ja muut stressinhallintavinkit auttavat uni-hypnoosiäänitteen lisäksi

Kun uneen auttavan äänitteen lisäksi kuuntelee silloin tällöin myös muita hyviä rentoutusäänitteitä välillä taustamusiikilla ja välillä ilman taustaääniä (vaihtelu on hyvästä!), rentoutumisesta tulee luonnollinen tapa, mikä helpottaa nukahtamista iltaisin ja yön aikana herätessä, sekä parantaa unen laatua. Lue myös muista stressinhallintakeinoista täältä.

Hypnoosi - Hypnoosihoito - Terapia - Hypnoterapeutti Kati Niemi

Jos sinulla on ongelmia nukahtamisessa, muunlaisia univaikeuksia tai unettomuutta, ja haluat henkilökohtaisempaa apua hypnoterapeutin vastaanotolta, ota yhteyttä ja tavataan!

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]

Hyvä Uni -hypnoosi-äänite nukahtamiseen, katkonaiseen uneen

Tervetuloa hyvään uneen! Ammattitaitoisen hypnoterapeutin laatima hyvä äänite nukahtamiseen tai katkonaiseen uneen auttaa sinua saamaan unen päästä kiinni helpommin ja nauttimaan syvästä unesta pidempään. Levollinen, palauttava uni käynnistyy kokonaisvaltaisesti rentoutuneesta olotilasta, johon tämä uneen johdattava äänite kuljettaa sinua rauhallisten sanojen myötä. Saat tämän äänitteen nyt kahtena versiona: sekä taustamusiikilla että ilman taustamusiikkia vain tällä yhdellä tilauksella ilman lisämaksua.

Tämän unihypnoosiäänitteen voit kuunnella iltaisin juuri sänkyyn nukkumaan mentyäsi, jotta hyvien yöunien jälkeen aamulla herätessäsi aamusi avautuu valoisana ja voit levollisin mielin aloittaa päivän askareet.

Mitä useammin kuuntelet rentouttavia äänitteitä myös päivän aikana, sitä helpommin saat luotua itsellesi sen syvän rentoutuneisuuden tilan, jossa laadukas uni syntyy. Tätä uneen auttavaa äänitettä kuunnellessasi voit keskittyä tuon luonnollisen hyvän olon tunteen voimistamiseen, sillä sinun ei tarvitse huolehtia mistään – ei edes tämän unihypnoosiäänitteen päättymisestä tietyn ajan kuluttua, vaan voit nukahtaa kaikessa rauhassa omaan tahtiisi ja antaa äänitteen vain loppua omia aikojaan hiljaa taustalla.

Voit kuunnella tätä uneen auttavaa äänitettä myös yöllä, jos esimerkiksi vessassa käynnin jälkeen et meinaa saada unta uudelleen. Ota siis itsellesi kaikki mahdollisimman suuri hyöty tästä laadukkaasti valmistetusta äänitteestä, ja auta itseäsi saamaan riittävästi hyvää, palauttavaa unta joka yö aamuun asti.

Hoitavan unen avulla saat ratkaistua sitten päiväsaikaan levollisemmin mielin niitä asioita, jotka vielä aikaisemmin valvottivat sinua. Rauhallinen yö on rentouttavaa nukkumista varten, ja tämä äänite auttaa sinua nauttimaan täydemmin sekä öistäsi että niitä seuraavista aamuistasi ihanan luonnollisella tavalla.

Tämä unihypnoosiäänite on ladattavissa helposti suoraan sähköpostiisi saamastasi linkistä, jotta voit kuunnella sitä vaikkapa suoraan kännykästäsi missä tahansa, myös verkon ulottumattomissa esimerkiksi mökillä tai lentokoneessa, jotta ikävä jetlag ei vaivaa sinua unettomuuden vuoksi. Voit kuunnella äänitettä myös kumppanisi kanssa tai itseksesi esimerkiksi korvanapeista.

Saat äänitteen sekä taustamusiikilla että ilman: molempien äänitteiden latauslinkit ovat tilausvahvistus-sähköpostissa.

Tämän uneen saattavan, rentouttavan äänitteen myötä anna hyvän unen tuoda mukanaan positiivisempi mieli parempaan huomiseen, oman itsesi ja läheistesi parhaaksi. Rauhallisia unia sinulle!

Rakkaudella
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja
[email protected]

LADATTAVA UNIHYPNOOSIÄÄNITE – TERVETULOA HYVÄÄN UNEEN!

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.