vieraannuttaminen lapsesta eron jälkeen

Haastatteluni Ilta-Sanomissa huoltajuuskiistoihin ja vieraannuttamiseen liittyen

Laita hyvä kiertoon!

Huoltajuuskiistat ja vieraannuttaminen ovat arkipäivää aivan liian monelle, koska vanhakantaiset ajatusmallit ja elämän onnellisuutta rajoittavat uskomukset ovat sitkeitä. Onneksi niitä voi kuitenkin purkaa omalla kohdallaan, ja siten luoda kestävämpää kulttuuria ja parempia sosiaalisia normeja omien lastensa elettäviksi sitten hieman tuonnempana, vuosien ja vuosikymmenten päästä. 

Tabut on tehty rikottaviksi yksitellen meidän jokaisen omalla kohdalla, ja Rakkauden (r)evoluution kautta kannan oman korteni kekoon. Onneksi myös valveutunut media (Ilta-Sanomien haastattelujeni linkit tuossa alempana) bongaa teemoja, joista on tärkeää kirjoittaa useista näkökulmista, kunnes ratkaisuvaihtoehtojen monipuolinen maailma avautuu jokaisen suomalaisen silmien eteen eikä edes sitä exäänsä tarvitse silloin kurittaa oman kärsimyksensä vuoksi.

Meille ihmisille on luontaista karttaa kipua ja paeta vastuuta, jos se tuntuu kirpaisevan liikaa. Oma puoliso on näennäisesti helppo syntipukki niin parisuhteen aikana kuin eronkin jälkeen, mutta ongelmista syyttely ei ole sama asia kuin ongelmien ratkaisu.

Huoltajuuskiista - Parisuhdeasiantuntija Kati Niemen haastattelu Ilta-Sanomissa
Huoltajuuskiista - Parisuhdeasiantuntija Kati Niemen haastattelu Ilta-Sanomissa 28-29.8.2021

Parisuhteisiin, eroihin ja mielen voimaan perehtyneenä valmentajana olen kirjoittanut huoltajuus- ja vieraannuttamisilmiöistä myös tietokirjassani., jonka lukijapalautteita voit lukea täältä. Sen lisäksi että olen parisuhdeasiantuntija ja tietokirjailija, olen Kliinisen hypnoterapian ammattitutkinnon suorittanut sertifioitu NLP Trainer-kouluttaja, joka saa terapia- ja valmennusvastaanotoillaan kohdata itsensäkehittämisestä kiinnostuneita upeita miehiä ja naisia, jotka omalta osaltaan ovat päättäneet luoda parempaa asenneilmapiiriä ympärilleen.

Valmennusasiakkaani haluavat saavuttaa tavoitteensa rakkauselämän lisäksi muillakin elämän osa-alueilla, ja nauttia elämästään täysimääräisesti. Kun elää omien arvojensa mukaista elämää, on helppoa suoda vapautta myös vaikkapa sille aikaisemmin niin kovin ärsyttäneelle exälleenkin ilman, että tarvitsee alentua vieraannuttamiseen tai muuhunkaan ala-arvoiseen toimintaan heikon itsetuntonsa peittelemiseksi eron jälkeen. Exän kanssa voi oppia olemaan myös ystävä, kuten täällä kirjoitin, ja myös yhteisasuminen on mahdollista eron jälkeen, vaikka lasten asuminen vuorotellen vanhempiensa luona onkin normi nykyään. 

Mahdollisuuksia eron jälkeiseen elämään on juuri niin monta kuin sinun oma mielesi antaa sinulle luvan uskoa.

Vieraannuttaminen - Vieraannuttamisilmiö (Ilta-Sanomat)

Lempeän napakkaa asiaa ihmissuhteista sisältävästä Rakkauden (r)evoluutio-blogistani voit lukea esimerkiksi Ilta-Sanomissa kommentoimiini huoltajuuskiistoihin  liittyen myös mm. yksinhuoltajuuden ja yhteishuoltajuuden eroavaisuuksista, eron hetkellä voimistuvista tunnelukoista ja narsismista sekä lapsuuden vaikutuksesta kiintymyssuhteen muodostumiseen.

Pari viikkoa sitten Ilta-Sanomien viikonloppunumerossa julkaistu laaja juttukokonaisuus löytyy nyt Ilta-Sanomien nettisivuilta. 

Löydät haastatteluosuuteni näistä kahdesta nettiartikkelista (klikkaa kuvalinkkejä):

Lue Kati Niemen haastattelut Ilta-Sanomissa oheisista kuvalinkeistä klikkaamalla.

Jos huoltajuuskiista ja lapsen vieraannuttaminen pohdituttavat sinua, ota vastaan apua.

Sinun ei tule eikä kannata pärjätä yksin sinnittelemällä. Vaihtelevat elämäntilanteet esimerkiksi eron hetkellä tai sen jälkeen voivat olla vaativia, ja itseään on tärkeää tukea, jotta voi olla voimaantuneena ja kokonaisena läsnä lastenkin kanssa. 

Ja vaikka et varsinaista kriisiä potisikaan, niin anna itsellesi lupa voimaantua ottamalla apua vastaan tavoitteidesi saavuttamiseksi – olivatpa ne vielä kuinka hämärän peitossa tahansa.

Kati Niemi Kotivinkki-lehden kuvauksissa kirsikkapuistossa

Kun olet valmis ottamaan apua vastaan esimerkiksi rakkauselämääsi liittyen, ota reippaasti vaan yhteyttä minuun.

Täällä olen sinua varten.

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja, parisuhdeasiantuntija, tietokirjailija
[email protected]

 

P.S. Miten sinä luot parempia yhteiskunnallisia normeja omien lastesi ja kummilastesi elettäviksi tulevaisuudessa?

Rakkauden (r)evoluutio Instagramissa: rakkaudenrevoluutio
IG: rakkaudenrevoluutio ja FB: Rakkauden revoluutio - Rakkauden evoluutio

Kiitos, kun laitat hyvän kiertämään omalta osaltasi tykkäämällä ja kommentoimalla Rakkauden (r)evoluution somepostauksia Instagramissa ja Facebookissa.

Kun pidät blogikirjoituksistani, tee palvelus ja jaa ne eteenpäin omassa somessasi ja vinkkaa palveluistani läheisillesi. Kiitos sinulle! 

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.