Parisuhdekirja-Erokirja

Hyvä parisuhdekirja ***** Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Laita hyvä kiertoon!

Joidenkin ihmissuhteiden ainoa ongelma on niiden muoto – ja joidenkin parisuhteiden ainoa ongelma on niiden järkähtämätön muuttumattomuus. Rakkauden (r)evoluutio -parisuhdekirja auttaa katsomaan parisuhdetta ja sen molempia osapuolia – sitä ajoittain ärsyttävääkin puolisoa – positiivisessa, myötätuntoisessa valossa, vaikka parisuhde päättyisi eroon. Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on useiden lukijapalautteidenkin mukaan erittäin hyvä parisuhdekirja, joka keskittyy päätöksentekoon parisuhteen elinkaaren vaikeimmassa vaiheessa: jatkaako yhdessä ja mitä parisuhteen parantaminen edellyttää? Vai onko molempien hyvinvoinnin kannalta parempi erota?

Tässä on muutama lukijapalaute, ja lisää lukijapalautteita voit lukea täällä.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Tässä artikkelissa kuvataan Rakkauden (r)evoluutio -parisuhdekirjan sisältöä, joka pohjautuu suurelta osin muiden miesten ja naisten tositarinoihin sekä mielenkiintoisiin mentaaliharjoituksiin

Tämä eroposiitivinen, hyvä parisuhdekirja on jaettu neljään osaan, jotka esitellään tässä artikkelissa sinulle tarkemmin. Näin saat käsityksen, miten monella tavalla tästä 374-sivuisesta, ratkaisukeskeisestä parisuhdeoppaasta on apua sinullekin. 

Kirjan koko sisällysluettelo on tämän artikkelin lopussa, jotta voit tutustua sisältöön mahdollisimman hyvin ennen kuin tilaat kirjan kovakantisena tai e-kirjana nopeimmin itsellesi TÄÄLTÄ

Löydät tästä artikkelista linkit myös lukijapalautteisiin ja kirjan noteeraamiseen lehdistössä, radiossa ja valtakunnallisilla kirjamessuilla.

Parisuhdeasiantuntija, Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja Kati Niemi

MEDIA

Tältä sivulta löydät kuvakoosteen lehtiartikkeleista, radio-/podcast-haastatteluista, Helsingin ja Turun kirjamessuista, koulutusseminaareista ja muista tapahtumista, joissa Rakkauden (r)evoluution perustaja, Kliininen hypnoterapeutti ja NLP-valmentaja Kati Niemi on

Hyvä parisuhdekirja piristää pitkää suhdetta, antaa voimaa eroon ja innostaa onnelliseen sinkkuelämään

Kun haluat rautaisen kokonaispaketin napakasti ja nopeasti omaksi tueksesi ja innostuksen lähteeksi, lue tämä erinomaiseksi kehuttu, hyvä parisuhdekirja kannesta kanteen. Tee sen jokainen harjoitus (57!) aivan kaikessa rauhassa itseksesi, omakohtaisesti pohtien. Voit tehdä kirjan harjoitukset itseksesi tai ystäväsi kanssa – halutessasi myös puolisosi kanssa.

Kirja tarjoaa lukuisia näkökulmia parisuhteiden ja salasuhteiden monipuoliseen maailmaan. Kaipaatko sinä juuri nyt eniten:

Tilaa ratkaisukeskeinen, inspiroiva ja voimaannuttava parisuhdekirja kovakantisena tai e-kirjana itsellesi, puolisollesi, exällesi, ystävällesi tai muulle läheisellesi:

Rakkauden (r)evoluutio on syvällisyytensä lisäksi monipuolinen ja kattava parisuhdeopas tai erokirja – miltä kannalta lukija tilannettaan punnitseekaan. 

Osa tämän eropositiivisen parisuhdekirjan lukijoista on kokenut kirjan ihan parhaana parisuhteen piristäjänä ja uskon luojana yhteiseen suuntaan. Osa lukijoista, jotka jo entuudestaan olivat erittäin onnellisia pitkässä parisuhteessaan, kokivat kirjaa lukiessaan suurta iloa siitä, että kirja muistutti heidän hyvän parisuhteen parhaista puolista

Osa lukijoista taas on antanut koskettavaa palautetta, vuolaita kiitoksia siitä, miten kirjan sanoma antoi heille voimia tehdä pitkään oikeaksi tuntemansa eropäätös ja selvitä erosta eteenpäin entistä vahvempana. Lukijat, jotka olivat jo onnellisesti eronneet, kokivat kirjan antavan erittäin kattavan ja totuudenmukaisen kuvan kaikesta siitä, mitä parisuhteen suunnan puntarointiin ja eroamiseen liittyy.

Moni sanoi aikovansa lukea kirjan uudelleen aina tarpeen tullen – missä elämänvaiheessa kulloinkin ovatkaan. Näkökulma voi nimittäin hyvinkin muuttua vuosien saatossa, ja nimenomaan näkökulmien tarkasteluun ja vaihtoonkin Rakkauden (r)evoluutio avustaakin. Moni kertoikin säilyttävänsä Rakkauden (r)evoluution suosikkikirjojensa joukossa tulevia, mahdollisesti uusia tarpeita varten.

Lue lukijapalautteita TÄÄLTÄ.

Minkälainen parisuhdekirja / erokirja se on radio- ja lehtihaastattelijoiden mielestä?

Rakkauden (r)evoluution sanomaa on käsitelty monissa aikakausi-, iltapäivä- ja paikallislehdissä sekä radiossa. Toisinaan jotain toimittajaa kiinnostaa sen parisuhteen parantamiseen liittyvät näkökulmat, kun taas toinen toimittaja kysyy vinkkejä eropäätöksen tekemiseen ja erosta selviämiseen.

Miten yksi ja sama kirja voidaan kokea toisaalta parisuhdekirjana ja toisaalta erokirjana? Eropositiivinen parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? on vaikuttava opas parisuhteen elämänkaaren vaikeimmassa vaiheessa navigointiin: päätöksentekoon kipeässä risteyskohdassa, kun joko itse tai puoliso miettii eroa. Mistä tietää, onko parisuhde parempi pistää pakettiin, vai jatkaa yhdessä yrittämistä ja parisuhteen pysyvää parantamista?

Kirja ei siis ohjaa suoraan kumpaankaan suuntaan. Olennaista on päätöksenteko, jotta ei jää jumittamaan iänikuisten ‘Erota vai ei?’-pohdintojensa äärelle enää.

Hyvä parisuhdekirja herättelee lempeännapakasti: Osa I JAAKKO-KULTA, HERÄÄ JO!

Parisuhdekirja Osa 1

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan ensimmäisessä osassa Jaakko-kulta, herää jo! kuvaillaan parisuhteiden haasteita, jotka toisten ihmisten sanoittamina toimivat meitä itseämme hellempinä herättäjinä.

Jos jälkiviisaus on edes jollain mittarilla se paras viisaus, sitten varmaankin puolisoistaan eronneet ihmiset osaavat besserwisseröimättä kertoa jotain fiksua niin parisuhteissa vältettävistä kuin voimistettavistakin asioista – varsinkin, kun hommat eivät ole aina menneet ihan putkeen.

Hälytysmerkkejä esille nostavissa tositarinoissa on mukana myös tosirakkauden löytäneiden ihmisten kertomaa kuvaamaan sitä, miten paljon hyvää pitkässä parisuhteessa voi saada.

Parisuhdettaan on helpompaa parantaa silloin, kun ensin oivaltaa mikä mättää. Eropositiivisesti ratkaisukeskeinen, hyvä parisuhdekirja auttaa näkemään parisuhteen objektiivisemmin.

Hälytysmerkkejä on monenlaisia ja niiden syntyperiä tarkastellaan kirjassa eri näkökulmista.

Yleensä ongelmalle on oikeasti hyvä syy. Haluamme itse uskoa olevamme fiksuja ja filmaattisia silloinkin, kun kohtelemme kaltoin kumppaniamme, puoliso kun on vaan “vääränlainen” tai muuten tylsä tapaus. Järkeilemme, että siksi oma pettäjän polkumme on oikeastaan täysin looginen pakotie parisuhteesta, jossa kuitenkin yhä roikumme. Näin tavallaan onkin. Ja sitten toisaalta taas asiaan on monta muutakin validia näkökulmaa 🙂

Omalla toiminnallamme ja puolisonkin ärsyttävillä tavoilla tai mielipiteillä on ollut alunperin, ehkä vuosikymmeniä sitten lapsuudessa, erittäinkin kelpo peruste ja hyvä tarkoitus. Rajoittavimmatkin uskomuksemme ovat usein muodostuessaan olleet meille tarpeellisia ja hyödyllisiä.

Jossain vaiheessa niistä voi kuitenkin opetella luopumaan, jos ne eivät enää varsinaisesti paranna hyvinvointiamme ja parisuhdettamme.

Onko parisuhteessasi hälytysmerkkejä jo ilmassa?

Parisuhdekriisin ja lähestyvän eron hälytysmerkit on jaoteltu eropositiivisen Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan ensimmäisessä Jaakko-kulta, herää jo! -osassa seuraavien päälukujen alle:

 • Erilleen kasvaneet
 • Kettuilun ja mykkäkoulun priimukset
 • Kiireeseen kadonneet sisupussit
 • Onnen ostajat ja kulissien kannattelijat
 • Kilttimiehet ja pirttihirmut, jännämiehet ja kiltit tytöt
 • Sydäntensärkijät
 • Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät
 • Valittajat ja vaikenijat

Ehditkö jo mielessäsi rastittaa oman parisuhteesi kohdalle osuneet hälytysmerkit?

Ratkaisukeskeinen parisuhdekirja Osa II: TUTKITAAN ENNEN KUIN HUTKITAAN

Parisuhdekirja Osa 2

Jos tunne haluaisi erota ja järjen mielestä ei maksa vaivaa, kumpaa kannattaa kuunnella? Molempien viesteihin perehtymällä löytää vastauksen, joka kaikessa järkevyydessään myös tuntuu oikealta.

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan toisessa osassa Tutkitaan ennen kuin hutkitaan käsitellään tarkemmin hälytysmerkkejä ja tutkitaan, miten asioita voisi katsoa ja kuulostella uusin tavoin parisuhteensa parantamiseksi tai eropäätöksensä tarpeellisuuden ymmärtämiseksi. Tämän osan pääluvut ovat:

 • Kuka rakastaisi mallikansalaista?
 • Mikä olisi lapsikultani parhaaksi?
 • Kumpi meistä on se parempi puolisko?
 • Mitä oikein näen puolisossani?
 • Mitä kehoni näkee, kuulee ja muistaa puolestani?
 • Rakkauden muodonmuutos
 • Mutku!
 • Eiku?
 • Sitku…
 • Nytku.

Eropositiivisen parisuhdekirjan toisessa osassa tutkitaan objektiivisesti eri näkökannoilta – myös sen ajoittain ärsyttävän puolison ja täysin ulkopuolistenkin ihmisten silmin – millainen onnellisen parisuhteen tai hyvän eron ‘pitäisi’ olla. 

Jos menneisyyden valintojen ja itsen ulkopuolisten asioiden tai henkilöiden antaa muodostaa koko identiteettinsä, parisuhteen muodonmuutos voi tuntua vaikealta. Kun oppii tuntemaan itsensä ja ymmärtää olevansa yksittäistä rooliaan niin paljon enemmän, on helpompaa nähdä myös se, mitkä valinnat nykyhetkessä lisäävät tai vähentävät hyvinvointia. Ennen kuin tekee päätöstään mihinkään suuntaan, kannattaa paneutua asiaan huolella.

Eropositiivinen Osa III tukee KOHTI H-HETKEÄ

Parisuhdekirja Osa 3

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan kolmas osa Kohti H-hetkeä kuljettaa lukijaa pohtimaan tarkemmin mahdollista eroa ja sen konkreettista toteuttamista.

Tämän osion luvut ovat:

 • Muiden silmin simulointi
 • Perstuntuman tunnustelutaito
 • Kissa pöydälle
 • Rajansa kaikella
 • Tavoitteen eläminen ennakkoon
 • TJ nolla
 • Lyhyet lomakkeet ja muut käytännön järjestelyt
 • Lasten asialla

 

Kohti H-hetkeä -osassa opastetaan, miten ero kannattaa ottaa esille puolison kanssa ja miten rakentaa itselleen joustavat mutta pitävät rajat, jos kumppani hyökkää tavalla tai toisella. Toiset tekevät sen ehkäpä hyvinkin aggressiivisesti ja toiset miellyttäjäksi muuntautumalla, jotta ero vältettäisiin kiemurtelemalla siitä ulos ilman konkreettista pysyvämpää muutosta. Passiivis-aggressiivisuutta on vaikea tunnistaa, joten siitäkin puhutaan tässä eropositiivisessa parisuhdekirjassa.

Eron esille ottamisen lisäksi tässä luvussa käydään läpi avioeron hakeminen ja muita eron käytännön järjestelyjä konkreettisesti. Kuten esimerkiksi: Miten lasten huoltajuus ja hoitopäivät kannattaa sopia? Mitä on hyvä tietää taloudellisista asioista esimerkiksi omaisuuden jaossa ja elatusmaksujen osalta? Entä onnistuisiko ex-puolisoiden asuminen samassa kodissa yhä yleisemmän jaetun asumisen mallin tavoin? 

Mihin kaikkeen kannattaa valmistautua?

Hyvä parisuhdekirja, Osa IV: PANNAAN HYVÄ KIERTOON!

Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjan neljännessä osassa Pannaan hyvä kiertoon! kurkistetaan eron jälkeiseen elämään seuraavien lukujen myötä:

 • Väliaika
 • Hädässä ystävä tutaan
 • Vastamäen myötätunto
 • Ilolla kiittäen
 • Vanhaa suolaa
 • Uskallus unelmoida itsekseen
 • Parempi parisuhde ihan itsestään

Eroaminen ei ole vain käytännön järjestelyjen hoitamista ja surusta selviämistä. Eroon kuuluu useimmiten myös helpotuksen ja ilon tunteita, joiden mukana energiataso ja mieliala nousevat – ehkei heti eron hetkellä, mutta sitten itselle hyvän hetken päästä.

Parisuhdekirja Osa 4

Erostaan kertova ei välttämättä odota lainkaan surunvalitteluja ja osanottoja,  eihän kukaan sentään ole kuollut! 

Eropäätöksen tehnyttä saa monesti onnitellakin ehkä piinallisen, pitkäänkin kuplineen elämänmuutoksen aikaansaamisesta vihdoin ja viimein. Eronnut saa puhua menneestä iloiten ja kehua exäänsä, vaikka elämässä on kaikki hyvin sinkkunakin. Eronneen kanssa voi nauraa eroprosessin ja sinkkuelämän kommelluksille – kuten muutenkin elämän koko kirjolle. Koska jokainen suhtautuu eroonsa eri tavoin, myös hänen lähipiirinsä kannattaa tunnustella parasta tapaa olla läsnä.

Tässä kirjan osassa rakennetaan hyvää suhdetta entiseen puolisoon, jonka kanssa on tärkeää tulla toimeen edes niiden rakkaimpien eli mahdollisten yhteisten lasten vuoksi. Exästä ei tarvitse tulla ystävä, jos ei niin halua, mutta sekin on mahdollista. Ikuisena optimistina en usko rakkaustarinoilla olevan lopullisia loppuja, vaikka joinakin muutoshetkinä saattaa siltä ensi silmäyksellä vaikuttaakin.

Tässä kirjan viimeisessä osassa vahvistetaan myös omaa itsetuntoa ja hyvinvointia. Viimeistään nyt on aika rakentaa hyvä suhde puolison lisäksi myös omaan itseen, jotta erosta selviäminen käy kevyemmin ja uusi sinkkuelämä avartuisi koko rikkaudessaan rakkaudesta eikä pelosta käsin. Uusi parempi parisuhdekin mahdollistuu, kun eronsa on käsitellyt kunnolla ja omat voimavarat ovat aikaisempaa paremmat.

Tutkimustietoa ja lähes tuhat oivalluttavaa kysymystä yhdessä parisuhdekirjassa!

Vaikka todennäköisesti otatkin oman parisuhdetarinasi spesiaalihaasteineen hyvin vakavasti, kuten äijät inttitarinansa ja mammat lastenkasvatusoppinsa, saattaa yksilöllisiä kokemuksia laajempien ilmiöiden hahmottaminen auttaa sinuakin kohtelemaan kipuasi uusin lääkkein. Kun hurjan moni eroa pohtiva kuvailee mahdottomuuksiensa määrää jo turhankin tutunkuuloisen normitragedian kaavan mukaan, alkavat vitsit olla vähissä. Jos kuitenkin oppii nauramaan itselleen sen suurimmankin surun keskellä, saa mahdollisuuden nähdä metsän puilta.

Muiden kertomukset auttavat oivaltamaan uutta, mikä kantaa parempaan parisuhteeseen tai onnelliseen eron jälkeiseen elämään. Tositarinoiden lisäksi tämän eropositiivisen parisuhdekirjan sisältöön ovat vaikuttaneet suomalaiset ja ulkomaiset erotutkimukset, parisuhteiden parannusoppaat ja lukuisat lehtiartikkelit sekä netin keskustelupalstoilta nousevat kansan syvien rivien värikkäät kertomukset.

Lue täältä tarkemmin mistä oikein kertoo parisuhde- ja eropositiivinen kirja Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Parisuhdekirjassa mainiot 57 harjoitusta!

Parisuhde-harjoitukset

Tässä ratkaisukeskeisessä parisuhdekirjassa avataan ajatuksia ja tehdään tilaa uudelle, mikä toivottavasti inspiroi, ärsyttää, surettaa, huvittaa ja hämmentää. Ensiavuksi tarjotaan oivalluttavia harjoituksia.

Jos tämän eropositiivisen parisuhdekirjan tarinoiden ja harjoitusten myötä huomaat tarpeen työstää parisuhteessanne vain pikkujuttuja, hienoa! Jos taas havaitset suhteessanne olevan perustavanlaatuisia asetelmia, joita ette voi tai halua korjata, ja toteat, että teidän on parempi erkaantua toisistanne, hienoa!

Molemmissa tapauksissa löysit mahdollisuuden alkaa edistää elämääsi isolla E:llä!

Aloita elämäsi parantaminen nyt ja ota tämä kannustava, monia näkökulmia tarjoava hyvä parisuhdekirja oppaaksesi!

Iso elämänmuutos ei kasva pysähtyneisyydestä. Onneksi pienet muutokset auttavat isompiaan ja pikkumuutoksiin pystyy jokainen meistä jo tänään. Olipa tavoitteena parisuhteen parantaminen tai onnistunut ero.

Tutustu tämän eropositiivisen parisuhdekirjan tarkoitukseen ja tarinoihin tarkemmin tällä sivulla.

Lukijat ovat antaneet positiivista palautetta Rakkauden (r)evoluutiosta: tämä positiivinen parisuhdekirja todellakin auttaa parantamaan parisuhdetta sekä toisaalta helpottaa eropäätöksen tekemistä ja eron jälkeistä elämää huimasti.

Inspiroivan Rakkauden (r)evoluution luettuasi sinäkin saat laitettua hyvän kiertämään omassa ja muidenkin elämässä!

Rakkauden (r)evoluutio -kirjan sisällysluettelo

Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio - Sisällysluettelo
Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio - Sisällysluettelo
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.