Erokokemuksia - Vertaistukea - Parisuhdekertomuksia - Tositarinoita - Kokemuksia erosta

Erokokemuksia: Tositarinoita, vertaistukea ja kokemuksia erosta

Laita hyvä kiertoon!

Rakkauden (r)evoluutio-kirjassa on lukuisia tositarinoita monilta miehiltä ja naisilta, jotka ovat eläneet onnellisesti tai onnettomasti parisuhteissa tai salasuhteissa, sekä ennen eroa että eron jälkeen sinkkuna. Kun haluat lukea tositarinoita ja kokemuksia erosta, tilaa itsellesi 374-sivuinen, ratkaisukeskeinen Rakkauden (r)evoluutio-kirja. Kirjassa on sekä parisuhdekertomuksia että erokokemuksia, jotta lukija voi tehdä päätöksen parisuhteensa suunnasta pitkään velloneiden ‘Erota vai ei’-ajatustensa ristiaallokossa.

Kirjassa on sekä erokokemuksia että vertaiskertomuksia onnellisen parisuhteen tunnusmerkeistä.

Eronneiden tositarinat käsittelevät heidän päättyneen suhteen ongelmakohtia, erosyitä, eroon liittyviä tunteita, käytännönjärjestelyitä, erosta selviytymistä, sinkkuelämän iloja ja uuden parisuhteen löytämistä deittailun mielenkiintoisessa maailmassa.

Onnellisten ja onnettomien parisuhteiden tai salasuhteiden tunnusmerkit

Parisuhteita on joka lähtöön: on avioliittoja, avoliittoja ja avoimia liittoja, niitä on miesten, naisten ja muiden välillä ja kesken. Lisäksi monen parisuhteen laitamilla on varattujen miesten ja naisten sivusuhteita, salasuhteita, toisia naisia ja kolmansia pyöriä. Rakkaussuhteita on monenlaisia, ja jokaisesta rakkaussuhteesta voi rakentaa kestävän tai se voi päättyä eroon.

Vaikka useimmat kirjassa esiintyvät haastattelemani henkilöt edustavat melko heteronormatiivisen perinteisiä parisuhde- ja perhemalleja, Rakkauden (r)evoluutio-kirja on tarkoitettu ihan kaikille: kaikille niille, joiden parisuhde on väljähtäneessä välitilassa, kriisissä tai kaaoksessa, tai jotka muuten vain miettivät hiljaa itsekseen, voisiko elämässä olla jotain enemmän tai paremmin – joko nykyisessä parisuhteessa tai sen ulkopuolella.

Elämänmakuiset tositarinat omalla tavallaan “hyvistä” ja “huonoista” parisuhteista, salasuhteista ja eroista avaavat ajattelun tavanomaisia solmukohtia. Kun kaikkia virheitä ei itse ehdi tehdä yhden elämän aikana, kannattaa oppia muiden jo tekemistä virheistä niin parisuhteisiin ryhtymisessä, niissä sinnittelyssä kuin niistä irtautumisessa.

Vuorovaikutustaitojen riittämättömyyttä osaavat parhaiten kuvata ne, jotka sen ovat omakohtaisesti kokeneet ja ehkä oppineet matkallaan uutta. Peloistaan ja tunteidensa kieltämisestä osaavat kertoa ne, jotka ovat ne tunteet itse tunteneet. Eroon liitettyjä yleisiä uskomuksia on helppo osoitella toisille vasta sitten, kun itse on ymmärtänyt uskoneensa turhan moneen epätoteen totuuteen.

Vertaistukea ja monia hyviä harjoituksia eropäätöksenteon tueksi

Kirjasta saat aitoa vertaistukea, mitään peittelemättä ja salaamatta.

Kirjassa on hyvissä parisuhteissa olevien ja eronneiden mielenkiintoisten tositarinoiden lisäksi lukuisia omaa päätöksentekoa avaavia kysymyksiä ja lähes 60 mentaaliharjoitusta. Olen Kliininen Hypnoterapeutti ja NLP Trainer-valmentaja eli kirjan mentaaliharjoituksissa pureudutaan pintaan syvemmälle, jotta saat iänikuiset eropohdintasi päättymään joko parisuhteen parantamiseksi pysyvästi tai onnistuneen eron saavuttamiseksi. Molempi parempi – kunhan et vaan kuluta energiaasi pelkkään paikoillasi pyörimiseen. 🙂

Aikansa eläneiden ajatusvirusten hakkerointiin tarkoitetuilla työkaluilla voi kangeta lisäliikkumatilaa eri ratkaisumahdollisuuksille – kohti hyvää parisuhdetta tai hyvää eroa. Rakkauden (r)evoluution tyyli on lempeännapakkaa ajatusten möyhimistä sekä kirjan että täällä blogin puolella.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Erokokemuksia on antoisinta lukea, kun niihin voi samaistua sukupuoleen, ikään tai muihin luokitteluihin takertumatta.

Tarinat pysyvät kirjassa anonyymeinä, ilman kokemuksensa jakaneen henkilön nimeä, ikää, ammattia, sukupuolta tai seksuaalisesta suuntautumisesta kertovaa luokittelua.

Ei pelkästään siksi, että henkilöt itse eivät olisi suostuneet kertomaan parisuhdeongelmistaan, kuten pettämisestä ja salasuhteistaan, tai eron jälkeisestä sinkkuelämästään ja Tinder-seikkailuistaan omalla nimellään. Vaan ennenkaikkea siitä syystä, että lukija vastaanottaisi tarinan sellaisenaan kuin se oli. Ilman ennakko-oletuksia “kaikki miehet on just tollasia!”, “noin ne naiset aina toimii!” tai “tuossa iässä varmaan sitten noin, mutta ei minun iässäni vielä/enää…”

Tarkoituksena oli antaa lukijalle mahdollisimman neutraali mahdollisuus tunnustella lukemaansa omakohtaisesti.

Huonoja ja hyviä kokemuksia erosta kannattaa lukea, jotta oma päätös parisuhteen suunnasta on helpompaa tehdä.

Eropohdinnat ovat usein raskaita ja stressaavia, jolloin oma kantokyky voi olla aikaisempaa heikompi. Kun parisuhde ahdistaa jopa vuositolkulla tai on tullut puolisonsa pettämäksi, vastaavasta kokemuksesta kertovan henkilön saattaa teilata alitajuisesti automaattisesti, ajattelematta, jos häneen ei pysty samaistumaan.

Toisaalta kun on parisuhdestressin vuoksi äärirajoilla, lehtilööpeistä saattaa bongata liikaa vain huonoja erokokemuksia, vaikka hyviä kokemuksia erosta on myös saatavilla. Stressaantunut mieli on taipuvainen rekisteröimään uhkat ja suurentelemaan riskitekijöitä, mikä lisää päätöksenteon vaikeusmomenttia. Usein täysin turhaan.

Kun lukee monia hyviä ja huonoja kokemuksia erosta sekä myös tarinoita onnellisten ja onnettomien parisuhteiden tunnusmerkeistä, oma päätöksenteko helpottuu tarina kerrallaan.

Kuten yhdenkään toisen pariskunnan parisuhde ei ole samanlainen kuin sinun parisuhteesi, niin myös kenenkään toisen erokokemus ei ole ennuste siitä, millaisia monenlaisia kokemuksia erosta sinä ja puolisosi mahdollisesti keräisitte – jos eroon päätyisitte.

Jaan parisuhdevinkkejä ja kokemuksia erosta, jotta sinä saat voimia parantaa parisuhdettasi tai erota onnellisesti.

Esikoiskirjani kirjoitusprojektissa oli parasta ne ihanat syvälliset keskustelut, joita sain käydä niin monen onnellisessa parisuhteessa elävän tai onnellisesti eronneen ihmisen kanssa.

Sain jokaisesta keskustelusta paljon oivalluksia ja oli myös jännää huomata monia yhteneväisiä ajatusmalleja, joihin nuo ihmiset olivat esimerkiksi ennen eroaan uskoneet, mutta eron jälkeen oivaltaneet asioita uudesta näkökulmasta.

Oli hienoa kuulla, kuinka hekin halusivat jakaa tarinansa ja laittaa hyvän kiertoon Rakkauden (r)evoluution kautta, jotta muiden eroa pohtivien ei tarvisisi tuskailla samoissa asioissa kuin he itse olivat tuskailleet.

Haastattelujen lisäksi nautin eniten kirjoittamisesta flow-tilassa. Monesti saatoin maata olohuoneen sohvalla ihan pimeässä, vain kynttilän valossa, ja silmät kiinni kirjoitin sylissäni olleella näppiksellä auki kaikkea itse aikaisemmin kokemaani tai juuri oivaltamaani. Ne olivat rauhallisia luovuuden hetkiä. Samanlaisia rauhallisuuden ja luovan päätöksenteon hetkiä toivon sinulle, Rakkauden (r)evoluution lukija.

Monia hyviä erokokemuksia ja parisuhdevinkkejä oli vaikeaa karsia, sillä miten voisin arvottaa keskenään eri ihmisten kokemuksia erosta tai hyvästä parisuhteesta?

Projektin lopussa oli haastavin vaihe, kun valtava määrä – satoja sivuja – hyviä haastatteluja ja oivalluksia piti saada luokiteltua toimiviksi kokonaisuuksiksi ja karsittua tekstiä sanomani terävöittämiseksi. Omaa leipätekstiäni minun oli helpompaa karsia, mutta haastattelemieni ihmisten tarinoita minun oli vaikea tiivistää tai arvottaa toinen toisiaan paremmiksi.

Kun ne kaikki olivat niin upeita.

Kipeinäkin koskettivat kovaa.

Onneksi minulla oli erinomainen kustannustoimittaja Art House Oy:n toimituspäällikkö Riina Behl, joka karsi tekstiä, johon itse en ollut raaskinut tarttua. Muuten kirjasta olisi tullut lähemmäs 600-sivuinen, nyt “vain” 374-sivuinen tymäkkä paketti täynnä asiaa ja uusia näkökulmia vaikeimpiinkin vääntökohtiin.

Oli upea hetki, kun lopulta sain käsiini valmiin kirjan. Kauniiden kansien sisällä oli niin monia kauniita, uniikkeja tositarinoita erosta ja parisuhteista. Ainutlaatuista vertaistukea jokaiselle kirjan lukijalle.

Kirjan valmistuttua tuntui siltä, että kaikkien haastattelemieni ihmisten arvokas sanoma sai arvoisensa ulkomuodon ja toivonkin kirjan löytävän lukijansa. Jopa moni vanha Tinder-deittini on kertonut ostaneensa kirjani ja monilta olen kuullut, kuinka tälle uudenlaiselle, positiiviselle sanomalle on selvästikin ollut tilausta. Aitoa lukijapalautetta löydät täältä.

Lähetä minulle parisuhdetarinoita, erokokemuksia, kysymyksiä ja lukijapalautetta

Kirjaa työstäessäni oli arvokasta kuulla monien ihmisten tositarinoita onnellisista tai onnettomista parisuhteista ja eroista. Yhtälailla nyt kirjan julkaisun jälkeen hienointa on kuulla lukijapalautetta erilaisissa elämäntilanteissa olevilta miehiltä ja naisilta.

Kaikki saamani palaute on ollut arvokasta. Viestinne ovat koskettaneet minua. Lukijapalautteita voit lukea täältä.

Rakkauden (r)evoluutio on hienosti noteerattu sanoma- ja aikakauslehdissäkin sekä radiossa.

Tunnen, että kaikki se tekemäni työ ei mennyt hukkaan vaan sain todellakin laittaa hyvän kiertämään!

Antoisia lukuhetkiä sinulle Rakkauden (r)evoluution kirjan ja blogin parissa!

Kirjan tilaus ja henkilökohtaista valmennusta

Olen Suomen Hypnoosiliiton auktorisoima Kliinisen Hypnoterapeutin ammattitutkinnon suorittanut NLP Trainer-valmentaja ja coach. Tilaa itsellesi Rakkauden (r)evoluutio-kirja ja henkilökohtaista valmennusta ja/tai hypnoterapiaa täältä.

Lue lisää myös täältä blogin eri kategorioista, esimerkiksi seuraavista artikkeleista:

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.