Erota vai ei? Blogi eropohdinnoista

Erota vai ei? -blogi eroamisesta: Erotako vai pysyä parisuhteessa?

Laita hyvä kiertoon!

Mistä tietää, kannattaako erota vai jatkaa parisuhdetta? Milloin ero on oikea päätös? Miten tehdä eropäätös, tai päätös parantaa parisuhdetta pysyvästi? Milloin kannattaa erota ja milloin on fiksumpaa ryhtyä parantamaan parisuhdetta konkreettisesti ja kunnolla, pysyvästi? Tämä Erota vai ei? -blogikategoria käsittelee eropohdintaa – ehkäpä koko parisuhteen elinkaaren vaikeinta hetkeä. Tämä eropäätöstä käsittelevä blogikategoria on sinulle, joka pyörittelet mielessäsi ikuisuuskysymystä: erota vai pysyä parisuhteessa ja yrittää vielä kerran? Ja milloin voit luottaa siihen, että olet jo yrittänyt tarpeeksi ja on aika päästää itsesi ja puolisosi vapaaksi parisuhteen suorittamisesta.

Parisuhdeongelma - Parisuhdekriisi
Lue seksittömästä parisuhteesta ja selibaatista TÄSTÄ ARTIKKELISTA

Ilmaisen EROTA VAI EI? -ekirjan lisäksi tositarinoita tarjoava Rakkauden (r)evoluutio -kirja ja ratkaisukeskeinen verkkovalmennus parisuhteen suunnan selkeyttämiseksi

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Mistä tietää, milloin on aika erota ja milloin jatkaa yhdessä?

Lue esimerkiksi näistä alla olevista blogikirjoituksista, mistä tietää, milloin kannattaa erota ja milloin pysyä yhdessä  ja ainakin yrittää parantaa parisuhdetta pysyvästi paremmaksi. 

Mistä syistä ihmiset eroavat yleensä? Mitkä ovat “hyviä” syitä eroon? 

Muiden tapaa olla yhdessä tai erota ei voi kopioida omaan elämäänsä, mutta muiden erosyistä voi saada osviittaa omille pohdinnoille.

Kun et halua enää käyttää aikaasi iänikuisten eroajatusten pyörittämiseen ja parisuhteesi tilan murehtimiseen, liity mukaan suosittuun ‘Parempi parisuhde vai erinomainen ero?-verkkovalmennukseen ja kirkasta parisuhteesi suuntaviivat selkeästi etenevällä päätöksenteon polulla:

Verkkokurssi Parempi parisuhde vai erinomainen ero Valmennuksen rakenne
LIITY NYT MUKAAN VERKKOVALMENNUKSEEN TÄSTÄ KUVALINKISTÄ!

Entä jos puoliso jo pohtii ‘Erota vai ei?’ -kysymystä? Miten huomata eron merkit ajoissa?

Seuraavissa blogikirjoituksssa käydään läpi eron varoitusmerkkejä, joista voit mahdollisesti havaita, jos puolisosi alkaa tehdä eroa. Artikkeleissa käydään läpi tietoisen ja tiedostamattoman mielen kykyä hahmottaa parisuhteen tilannetta, sekä kerrotaan kliinisen hypnoterapeutin kokemuksella siitä, miten tiedostamaton mieli ohjaa sinua 95-prosenttisesti mahdollisesti myös eroa kohti. 

Miksi loogisjärkevä tietoinen mieli yrittää selittää tilanteet parhain päin ja rationalisoida pois alitajunnasta ja tiedostamattomasta mielestä nousevat selkeät viestit mahdollisesti lähestyvästä erosta?

Kun pyörität päässäsi “Erota vai ei?”-kysymysluuppia, sinun on nähtävä sen verran vaivaa oman itsesi hyväksi, että perehdyt alitajunnasta nouseviin tuntemuksiin ja ajatuksiin avoimin mielin ja rehellisesti. Kieltämättä eroajatuksiasi ja tunteitasi, jotka ovat täysin luonnollisia monessakin parisuhteessa.

Havaitsetko uhkaavan eron merkit ajoissa?
Lue täältä, havaitsetko uhkaavan eron merkit ajoissa?

Erota vai ei? Auta itseäsi päättämään joko parisuhteesi tai toistuvat eropohdintasi.

Kun parisuhde ahdistaa, moni miettii, kannattaako vielä yrittää yhdessä eteenpäin vai olisiko sittenkin parempi erota? Rakkauden (r)evoluutio -blogi käsittelee eropäätöksen tekemisen lisäksi parisuhteen parantamista, pettämistä, erosta selviämistä ja sinkkuelämää – kantavana teemanaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tämä Erota vai ei?-blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi.

Jotkut jättävät eroamatta, vaikka haluaisivat – ihan vaan siitä syystä, että eivät kehtaa erota. Lue vaikkapa nämä alla olevat blogipostaukset eropohdintojen ristiriitaisuudesta. Ero on tabu edelleen monen mielessä, ja moni tekee omasta mielestään itselleen sellaisen vankilan, että siitä ei hevillä irtauduta. 

Vaikka eroaminen on monelle vaikeaa, jos puoliso on väkivaltainen alkoholisti, myös moni turvallisemmassa parisuhteessa elävä pelkää eroamista. Eroamista pidetään epäonnistumisena ja suorittamiseen taipuvaisessa yhteiskunnassa on vaikeaa päättää, erotako vaiko eikö, vaikka oma sisäinen tunne tietäisi jo vastauksen.

Mutta entä jos oma sisäinen tunne ohjaakin harhaan? Entä jos huonosta parisuhteesta voisikin vielä saada todella toimivan ja antoisan?

Mistä tietää, kannattaako erota vai ei? Milloin pitäisi vielä yrittää parantaa parisuhdetta?

Erota vai ei? -blogikategoria keskittyy päätöksentekoon parisuhteen suunnasta. Blogikategorian artikkeleissa käsitellään muun muassa sitä, kun ero pelottaa. Joskus  pelko voi olla ainoa eron este. Miten tehdä eropäätös silloin, kun sisimmässään tietää, että on parempi erota? 

Entä miten saada voimia uskoa uuteen yritykseen? Miten tehdä selkeä päätös parantaa parisuhdetta pysyvästi ja konkreettisesti? Auttaako pelkkä tahdonvoima ja positiivinen ajattelu luomaan parisuhteesta paremman?

Eroaminen pelottaa monia ja siksi moni jää helposti jumiin jatkuvaan eropohdintaan. Monet kysyvät toistuvasti sekä itseltään että ystäviltään, mitä heidän kannattaisi tehdä. Yhtä lailla monet piiskuroivat itseään yhä uusiin yrityksiin ja keksii keinoja piristää parisuhdettaan.

Pintaremonttien sijaan toisinaan on kuitenkin parempi tehdä perustavanlaatuinen peruskorjaus. Tai suosiolla vaihtaa kumppaniin, jonka kanssa katsoo paremman parisuhteen luomisen yhdessä oikeasti mahdolliseksi.

Erota vai ei? Auttaako pelkkä tahdonvoima?

Mikä on tarpeeksi "hyvä" syy erota? Entä mikä on järkevä syy pysyä parisuhteessa?

Osa sallisi itselleen eron vain siinä tapauksessa, että heidän puolisonsa olisi väkivaltainen tai he tulisivat petetyiksi. Osa esimerkiksi seksittömissä parisuhteissa elävistä aikuisista puolestaan sallii itselleen herkemmin pettämisen kuin eron.

Osa sallisi itselleen eron vain siinä tapauksessa, että heidän puolisonsa olisi väkivaltainen tai he tulisivat petetyiksi. Osa esimerkiksi seksittömissä parisuhteissa elävistä aikuisista puolestaan sallii itselleen herkemmin pettämisen kuin eron. Näitä Erota vai ei?-kysymyksiin läheisesti liittyviä teemoja käsitellään esimerkiksi myös Pettäminen-blogikategoriassa.

Osa taas on oppinut olemaan “kiltisti” läpi elämän ja kenties parisuhdekin ehti vakiintumaan ennen kuin tämä jees-mies tai -nainen havahtui siihen, että olisi sittenkin pitänyt osata sanoa kiltisti ja kauniisti “Kiitos, ei kiitos” puolisokandidaatille. Moni roikkuu parisuhdemuseossaan, johon ei olisi koskaan pitänyt lähteä. Näitä teemoja käsitellään esimerkiksi seuraavissa artikkeleissa:

Ruuhkavuosien väsytystaistelu keski-iässä voi saada sinut heittämään arpaa "Erota vai ei?"-kysymyksessäsi.

Meitä kaikkia ei ole luotu parisuhteisiin toistemme kanssa. Vaikka jonkun kanssa elämänarvot ja -tavat menivätkin yhteen vielä parikymppisinä, keski-ikään mennessä puolisot ja suhteen dynamiikka ovat ehtineet muuttua jo moneen kertaan. Vaikka olemme kasvaneet aikuisiksi, meidän sisällämme on silti pieni lapsi ja lapsuudesta asti kumuloituneet rajoittavat uskomukset. Mitä saamme tehdä? Mitä meidän on pakko tehdä? Mitä sääntöjä on noudatettava omassa elämässä?

Keski-iässä moni alkaa havahtua vanhempiensa ja oman elämänsä rajallisuuteen, mikä herättää tarkastelemaan oman elämän sisältöä ehkä ensimmäistä kertaa kunnolla. Keski-iässä parisuhteet ovatkin helposti koetuksella. Mutta kannattaako ero keski-iässä ruuhkavuosien väsytystaistelun jälkeen? 

Näistä asioista voit lukea esimerkiksi seuraavista artikkeleista:

Stressillä on kavalat vaikutukset koko elämään. Ethän sinä ainakaan tee eropäätöstä vain stressin vuoksi? Harjoittele stressinhallintaa monin tavoin, jotta et ainakaan heitä arpaa “Erota vai ei?”-kysymyksesi kohdalla.

Syväluotaavia vinkkejä pysyvämpään stressinhallintaan saat Hyvinvointi-blogikategoriasta, ja esimerkiksi näistä artikkeleista:

Erota vai pysyä parisuhteessa? Vertaistukea muiden tarinoista.

Kun mietit, kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa puolisosi kanssa jatkossakin, muista ainakin se, että et ole pohdintojesi kanssa yksin. Moni pyrkii rauhoittamaan erosta stressaavaa mieltään sillä faktalla, että moni muukin eroaa tänäkin vuonna. Erota vai ei?-blogipostaukset käsittelevät myös tätä vertaistukinäkökulmaa esimerkiksi monilla havainnollistavilla graafeilla Tilastokeskuksen erotilastoista. 

Ilmaisen EROTA VAI EI? -ekirjan lisäksi tositarinoita tarjoava Rakkauden (r)evoluutio -kirja ja ratkaisukeskeinen verkkovalmennus parisuhteen suunnan selkeyttämiseksi

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Vaikka muiden elämästä ei läheskään aina kannattaisi ottaa mallia omaan elämäämme, meille ihmisille on luontaista mallittaa muiden tekemisiä, ajatuksia ja tunnereaktioitakin. Olemmehan laumaeläimiä.

Moni jättää avioerohakemuksen ennen kuin on varma eropäätöksestään. Sitähän varten myös lakisääteinen avioeron harkinta-aika on. Näistä asioista voit lukea esimerkiksi näistä artikkeleista:

Vaikka eroon päädyttäisiinkin, se ei ole paniikin paikka. Yhä useampi haluaa ja osaa olla ystävä exänsä kanssa. Myös lapset voivat hyvin eron jälkeen, kun vanhemmat ovat sovussa tai ainakin neutraaleissa väleissä. Paljon haitallisempaa lapsille on nähdä rakkaiden vanhempiensa riitelevän “ydinperheessä”.

Osa eronneista jatkaa asumista yhteisessä asunnossa, jossa lapset ovat. Ex-puolisoiden yhteisasumisessa olennaista on kuitenkin esimerkiksi se, että ex-puolisot eivät ole täysin eri kartalla jaetun kodin siisteystason suhteen.

Seuraavista artikkeleista voit lukea erilaisista asumisjärjestelyistä ja vaikkapa kotitöiden jaosta niin parisuhteessa kuin eron jälkeenkin. Näistä kerrotaan myös Rakkauden (r)evoluutio-kirjassa, jossa on paljon tositarinoita vertaistueksesi.

Rakkauden (r)evoluutio-kirjasta ja Erota vai ei? -blogikirjoituksista saat oivalluksia päätöksentekosi ja pysyvästi paremman parisuhteen tai onnellisen sinkkuelämän tueksi.

Mutta entä jos eropäätöksen vauhdittajana ei ole mitään “helposti hyväksyttävää” syytä? Entä jos puoliso ei ole väkivaltainen ja juoppo pettäjä, vaan ihan hyvä ihminen? Mistä silloin voi tietää, kannattaako erota vai ei?

Suuren suosion saanut, positiivisesti kannustava ja ratkaisukeskeinen Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirja keskittyy päätöksentekoon juurikin parisuhteen risteyskohdassa kun päässä pyörii vaikea päätös: erota vai ei?

Kun mietit, kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa puolisosi kanssa, ota tämä kirja avuksesi elämäsi tärkeimpään päätöksentekoon. Kirjassa on runsaasti tositarinoita monilta miehiltä ja naisilta heidän onnellisista tai onnettomista parisuhteistaan, sekä mahdollisista erotilanteista. Tästä kattavasta, 374-sivuisesta kirjasta saat valtavasti tukea ja konkreettisia neuvoja, joita voit soveltaa omaan tilanteeseesi. 

Kirjan luettuasi oivallat syvällisesti, miksi eroon kannattaa suhtautua positiivisen sallivasti erityisesti silloin, kun haluaa onnellisen, avoimuuteen ja vapauteen perustuvan rakkaussuhteen.

Kirjasta on apua sekä eroprosessiin että tilanteeseen, jossa päättää vielä kerran parantaa parisuhdettaan kunnolla ja pysyvästi – kirjassa pohditaan muun muassa, mitä parisuhteen parantaminen konkreettisesti edellyttää parisuhteen molemmilta puolisoilta. Jos päätöksesi kallistuu eron suuntaan, saat kirjasta osviittaa esimerkiksi siihen, millaiselta eroaminen tuntuu ja miten uuden rakkauden voisi löytää eron jälkeen.

Erota vai ei – kas, siinä pulma! Rakkauden (r)evoluutio -kirja keskittyy tuon pulman ratkaisuun eli parisuhteen elinkaaren tärkeimpään päätöksentekoon ja sen toteuttamiseen onnistuneesti ja onnellisesti. Olipa päätöksenä se parisuhteen parantaminen tai onnellinen ero. Lue täältä lisää Rakkauden (r)evoluutio -kirjasta.

Sinä et ole yksin pohdintojesi kanssa.

Sinulla on monia kanssakulkijoita, vaikka et heitä aivan kaikkia henkilökohtaisesti tunnekaan. Olen haastatellut monia ja kirjoitan tästä tärkeästä teemasta juuri siksi, että kenenkään ei tarvitsisi tuntea ahdistusta tavanomaisista eroajatuksistaan. Moni miettii tälläkin hetkellä, kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa edelleen yhdessä sen tutun kumppanin kanssa. Moni on käynyt saman polun ennen sinua. Osa päätti parantaa parisuhdettaan. Osa päätti erota.

Tutustumalla omiin alitajuisiin draivereihisi, tiedostat kyllä vielä sen, minkä jo oikeastaan tiedät. 

Riittää, että kuuntelet itseäsi. Kunnolla. Aidosti. Älä ohita itseäsi. Ota kirjani tositarinat ja 57 erinomaista palautetta saanutta harjoitusta omaksesi.

Voimia sinulle, jolla eroajatukset ovat mielen päällä. Täällä olen sinua varten. Laita viestiä, jos jokin tietty kysymys askarruttaa sinua ja johon en ole vielä vastannut blogikirjoituksissani. Mielelläni jaan murheesi ja tuen sinua kaikin keinoin! Voit myös ottaa yhteyttä minuun täältä.

Onnea ja rakkautta elämääsi!

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.