Parisuhteen vaikeudet - Parisuhdevaikeudet

Parisuhteen vaikeudet vain vaiheita?

Laita hyvä kiertoon!

Kuten elämään yleensä, myös rakkauselämään kuuluu välillä vaikeuksia, haasteita ja kipukohtia. Vaiheita, jotka menevät ohi – jollain tavalla. Parisuhteen vaikeudet eivät itsessään tarkoita, että parisuhde olisi huono ja tuhoon tuomittu.

Vaikeudet kertovat parisuhteen muutoshetkistä, joissa molemmilta odotetaan ainakin hitusen toisenlaista käytöstä sekä ajatus- ja tunnetyötä kuin mihin puolisot olivat aikaisemmin tottuneet. Muutoshetket ovat vaiheita, jolloin odotetaan muutosta puolisoilta itseltään – ei pelkästään parisuhteen muodolta. Muutos huonompaan ei tarkoita parisuhteen päättymistä.

Parisuhteen vaiheet tuovat myös vaikeuksia

Elämää kuvataan usein polkuna, jolla kuljetaan. Lapsena et voinut kuvitellakaan vielä, minne polkusi johtaa, etkä puolisosi tavatessasikaan osannut varmuudella sanoa yhteistä reittiänne.

Mitä tiukemman unelmasuunnitelman loit omassa päässäsi, sitä enemmän sinulta kysytään joustokykyä tuon lapsuuden tai nuoruuden unelmasi muuttamiseksi matkan varrella – olettaen, että älykkäällä ja kehityshaluisella puolisollasi on myös omia tarpeita, toiveita, unelmia ja suunnitelmia, joista keskustelette yhdessä.

Molemmat kuljette jatkuvasti omalla elämänpolullanne, eikä kummankaan tehtävä ole valvoa tai ohjeistaa toista. Sinun unelmasi ei tarvitse olla sama kuin puolisollasi, ja siitä huolimatta voitte saada parisuhteenne toimimaan ja antamaan teille molemmille kaikkea sitä mitä ensisijaisesti toivotte. Rakkautta ja hyväksyntää.

Parisuhteen vaikeudet voitetaan joustavuudella ja oman vastuun ymmärtämisellä

Molempien tehtävänä on kasvaa samalla, kun maisema polkujenne ympärillä muotoutuu uudenlaiseksi vuosien, vuosikymmenten saatossa. Erilaisissa maastoissa toimivat uudenlaiset toimintatavat ja jotkut suhteenne alkutaipaleella käyttökelpoiset keskustelu- tai tunnetaidot ovat saattaneet jo vanhentua. Parisuhdematkalla on tarkoitus oppia koko ajan uutta sekä puolisostasi että itsestäsi – ja kaikesta yhdessä kohtaamastanne.

Jos unelmiinsa jumiutuneena uppiniskana ei suostu näkemään muuttunutta ympäristöä uusin silmin, parisuhteessa eli elämässä saa kohdata vaikeuksia.

Jos uppiniskaisena ei suostu tutkimaan omia, vuosikymmenten saatossa kumuloituneita, tiedostamattomia uskomuksiaan, joiden varassa toimii arjessa, parisuhteessa eli elämässä saa kohdata vaikeuksia.

Jos on yhä kiinni menneisyydessä tapaamansa rakkaan puolisonsa silloiseen kuvaan eikä siihen nykyhetken puolisoonsa sellaisena kuin hän todellisuudessa tänään on, parisuhteessa saa jälleen kohdata vaikeuksia.

Jos haluat muuttaa parisuhteen vaikeudet vain ohimeneviksi vaiheiksi, mitä uskot sen edellyttävän sinulta itseltäsi?

Kun molempien ensisijainen toive on hyväksyä sekä itsensä että puolisonsa, ja tulla rakastetuksi ja saada rakastaa aidosti ja syvällisesti, yhteistä polkua ei voi kulkea omassa bunkkerissaan talsien. Kun molemmat mahtuvat samalle yhteiselle, leveälle ja monimuotoiselle polulle tai kauniille niitylle, jossa kumpikin saavat kulkea myös omia unelmiaan kohti, parisuhteessa on kasvutilaa molemmille yksilöllisille aikuisille.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Te ette ole enää ne teinit tai parikymppiset rakastuneet, joten huomatkaa itsessänne ja toisissanne se, miksi olette kasvaneet.

Kun todella haluaa tutustua puolisoonsa aivan kuin uusin silmin jokaikinen aamu ja katsella avautuvaa päivää yhdessä, parisuhteessa hetkittäin kohdattavat vaikeudet ovat vain vaiheita. Mutta aika itsessään ei tee muuta kuin ryppyjä silmiemme ympärille. Aika ei paranna haavoja, vaan saa meidät korkeintaan unohtamaan ne. Me itse hoidamme haavamme – toivottavasti rakastavan puolisomme hellässä huomassa.

Parisuhteen vaiheet tuovat mukanaan uusia vaikeuksia, erilleen kasvamistakin

Suhteen alussa symbioosivaiheessa ollaan tiiviisti yhdessä ja hengitetään rakkautta yhdessä. Sulaudutaan yhteen. Ollaan pariskunta. Ollaan tiimi, johon syntyy kenties lapsiakin.

Tiimin muutoksen myötä jokaisen tiimin jäsenen rooli muuttuu. Se voi tuntua vaikealta, koska se on uutta ja erilaista. Muutos ei tapahdu mukavuusalueella, jolla biologisesti mieluiten viihtyisimme. Rakkaus vahvistuu eli muuttuu nimenomaan uuden yrittämisen ja kokeilun kautta.

Mutta vain jos tuota yrittämistä ja kokeilua tehdään molempien toimesta, eikä kumpikaan koe jäävänsä yksin.

Muutoin parilla on vaarana ajautua omiin bunkkereihinsa. Kasvaa erilleen, kuten sanotaan.

Terve mieli, terve parisuhde

Jos molemmat saavat vapauden kasvaa ja kehittyä eli muuttua, molemmilla on myös vapaus rakastaa ja oikeus tuntea olevansa rakastettu.

Parisuhde on sananmukaisesti kahden erillisen yksilön välinen suhde.

Kuten terve mieli ylipäänsä, niin myös terve parisuhde on ennen kaikkea joustava ja mukautuva. Kun molemmilla on mahdollisuus omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti vuoroin eriytyä ja vuoroin taas sulautua yhteen, omasta vapaasti tahdostaan, rakkaussuhde elää ja kehittyy.

Jos kieltää muutoksen puolisoltaan, kieltää aikuisen ihmisen kehittymisen ja kasvun.

Kukaan ei halua elää vankilassa

Sinä et halua, että sinua käsketään ja komennetaan. Sinä et halua elää jonkun toisen ihmisen määrittelemän suunnitelman mukaisesti, hänen tarjoamallaan strategialla ja työkaluilla. Sinä elät omaa elämääsi.

Anna sama vapaus myös rakkaalle puolisollesi.

Miten parisuhde muuttuu paremmaksi?

 

Miten parisuhde muuttuu paremmaksi? LUE TÄÄLTÄ

Stressaava muutostilanne lisää valppauttamme parisuhteen ja puolison epäkohtia kohtaan

Muutostilanne voi stressata, mikä lisää valppauttamme epäkohtia kohtaan. Haluamme tuntea olevamme turvassa. Muutokset tuntuvat riskeiltä. Jos torpeedoit muutokset ennen kuin olet rauhassa edes yrittänyt hengittää niiden tahdissa, sabotoit parisuhteenne elinvoimaisuuden.

Elämä on luonteeltaan eläväistä, muuntuvaista, muuttuvaa ja siten aina keskeneräistä.

Parisuhteesi ei pidäkään olla sama kuin 10 vuotta sitten, eikä tulevaisuutesi parisuhde toivottavasti tule olemaan tismalleen samanlainen kuin tänään. Salli muutos itsessäsi, puolisossasi ja sitä myöten myös teidän kahden, jatkuvasti kehittyvän yksilön välisessä elävässä rakkaussuhteessa.

Molempien tehtävä on ottaa vastuuta omasta onnellisuudestaan

Vaikka puolisosi tekee sinut onnelliseksi, se on kiva bonus, mutta se ei ole puolisosi yksinvelvollisuus. Sinun tehtäväsi on etsiä elämääsi asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Ja kun huomaat, että monet asiat tekevät sinut onnelliseksi, huomaat lopulta, että osaat olla onnellinen ilman yhdenkään ulkopuolisen asian tai ihmisen panosta, koska osaat olla keskimäärin onnellinen jo ihan itseksesikin – kaikkien kivojen juttujen ja mukavien ihmisten kanssa.

Hyvä parisuhde & Runsas elämä

Salli parisuhteesi muuntautua sen eri vaiheiden kautta. Nauti symbioosivaiheestanne, hyväksy ajoittaiset eriytymisen vaiheet ja lepää rakkaudellisen kumppanuuden vaiheen aikana.

Huomaatko, miten rikkaan rakkauselämän voit saada?

Millaisen parisuhteen sinä haluat?

Millainen puoliso sinä haluat olla?

Millaisen puolison haluat rinnallesi elävää rakkautta rakentamaan joka päivä tästä eteenpäin?

Parisuhteen vaikeudet on tarkoitus voittaa yhdessä – jos parisuhteessa on ylipäätään tarkoitus pysyä

Parisuhdevaikeudet on voitettavissa. Yhdessä.

Vaikka puolisot eivät näkisi parisuhteen tilannetta samalla tavalla ja vain toinen näkisi parisuhteessa vaikeuksia, molempien velvollisuus ja myös oikeus on ratkaista ongelmat yhdessä. Kumpikaan ei voi jättää puolisoaan kärsimään asiasta, jossa itse ei näe olevan mitään vikaa.

Parisuhdeongelma - Parisuhdekriisi

 

Lue täältä: SELIBAATTI PARISUHTEESSA: Miltä tuntuu, kun puoliso ei halua seksiä?
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.