Mitä tehdä kun parisuhde jumittaa? Rakastan sua mutta...

Mitä tehdä, kun parisuhde jumittaa paikallaan? – “Rakastan sua, mutta…”

Laita hyvä kiertoon!

“Rakastan sua kyllä, mutta tää meidän suhde ei vaan toimi…” Kuulostaako tutuilta sanoilta joko puolisosi tai omasta suustasi? Tai oletko edes uskaltanut sanoa tuota mahdollista ajatustasi ääneen edes itsellesi, tietoisen mielesi tasolla? Tämä kirjoitukseni on sinulle, jonka parisuhde jumittaa paikallaan ja joka mietit: “Rakastan puolisoani, mutta kannattaako minun panostaa parisuhteeseemme ja jos kannattaa, niin mistä voisin aloittaa?”

Miksi niin monen parisuhde jumittaa paikallaan?

Moni pyörii parisuhteen risteyskohdassa pitkään siksi, että asiaan liittyy ahdistavia ajatuksia ja ristiriitaisia tunteita sekä parisuhteen jatkamisesta että sen päättämisestä. 

Näihin ajatuksiin liittyvät tunteet voivat tuntua ikäviltä, minkä vuoksi on luonnollista haluta lykätä asian käsittelyä konkreettisemmin ja ratkaisukeskeisemmin askel askeleelta.

Ainakin itseäni silloin aikoinaan samankaltaisessa tilanteessa ahdisti, pelotti ja hermostutti monikin asia, kun pohdin kannattaisiko vielä yrittää parantaa parisuhdetta vai uskaltaisinko erota – ja olisiko eroaminen edes järkevää, kun tavallaan moni asia oli ihan hyvin aina välillä. 

Esimerkiksi omasta tarinastani kuulet tarkemmin Parempi parisuhde vai erinomainen ero?-verkkovalmennuksessa, ja muiden miesten ja naisten tositarinoista heidän onnellisista ja vähemmän onnellisista parisuhteista & erilaisista eroista voit lukea tietokirjastani.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

“Kaikki on tavallaan ihan hyvin ja rakastan puolisoani, mutta…”

Ajattelemme usein, että aika antaa meille vastaukset ja kehittelemme sitku-selityksiä, kuten:

“Sitku lapset on isompia / kesäloma on alkanut / asuntolaina on maksettu…”

, sillä haluamme suojella itseämme ikäviltä tunteilta lykkäämällä vaikeiden asioiden käsittelyä. Se ei kuitenkaan ole pitkällä tähtäimellä meille eduksi, sillä ongelma, joka pyörii ratkaisemattomana päässämme, stressaa mieltämme ja kehoamme paljon.

Tämä stressitila vaikeuttaa tai jopa estää luovan, ratkaisukeskeisen ajattelun ja lisää uhkiin keskittyvää ajattelua – mikä taas lisää stressiä entisestään. Näin muodostuu luuppi, kierre, jossa pyörimme näkemättä ulospääsyä, kun yritämme ratkaista jonkun haastavan ison asian, kuten parisuhteemme tulevaisuuden.

Uskon, että sinä et halua jatkaa saman ajatusloopin pyörittelyä, vaan ottaa askeleen eteenpäin. Kun olet jo havainnut, että teidän parisuhde jumittaa, niin onneksi sinun ei tarvitse silti enää polkea paikoillasi vaan alkaa etsimään konkreettisia ratkaisuja yhä monipuolisemmin keinoin. Tutustu siis tähän ilmaiseksi ladattavaan ekirjaan tästä linkistä:

Tämän kätevän ekirjasen avulla löydät ensimmäisiä vastauksia mieltäsi ehkä jo pitkäänkin painaneisiin kysymyksiin parisuhteesi sisällön riittävyydestä ja suhteenne uudesta suunnasta.

Ristiriitaiset ajatukset ja tunteet myllertävät mielessäsi ja kumuloivat stressiä kehoosi niin kauan, kun jumitat suhteessa, jossa et voi aidosti hyvin.

Olen tavannut lukuisia naisia ja miehiä, jotka ovat samassa tilanteessa kuin sinä nyt – kamppailevat ristiriitaisten ajatusten ja tunteiden kanssa tietämättä, mitä pitäisi ajatella. Näistä onnellisissa ja onnettomissa suhteissaan elävien ihmisten tarinoista, ongelmista ja ratkaisuista kirjoitin kirjani Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero?.

Mitä enemmän juttelin tästä teemasta eri ihmisten kanssa, sitä enemmän huomasin näiden olevan parisuhteiden vaikeimpia kysymyksiä:

  • Mistä ihmeestä voi tietää, milloin kannattaa erota ja milloin pysyä yhdessä?
  • Ja mikä on se riittävän hyvä syy eroon?
  • Ja jos oikeasti kannattaa jatkaa yhdessä, niin miten parisuhteen saisi muutettua paremmaksi?

Ymmärsin, että tässä on se päätöksenteon teema, jota haluan tutkia juurta jaksain ja jonka parissa haluan auttaa ihmisiä tekemään elämänsä tärkeimpiä päätöksiä.

Anna itsesi oivaltaa uutta, jotta saat tehtyä sinulle parhaan päätöksen parisuhteesi sisällön ja suunnan suhteen

Sen lisäksi, että olen tietokirjailija, olen myös kliininen hypnoterapeutti ja NLP Trainer -valmentaja. Psykologian, NLP:n ja hypnoterapian opintojeni lisäksi taustani kansainvälisen organisaation johtajana on ollut sekä tehdä että ohjata ihmisiä tekemään vaikeitakin päätöksiä.

Coach Kati Niemi - Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja

Valmennus

Tutustu coaching-, NLP-valmennus- ja hypnoterapiapalveluihini tällä sivulla, ja varaa ilmainen tutustumistapaaminen. “Oli todella antoisaa keskustella kanssasi. Uskon vahvasti että pääsen kanssasi tosi hyviin tuloksiin itseni

Parisuhdeasiantuntija, Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja Kati Niemi

MEDIA

Tältä sivulta löydät kuvakoosteen lehtiartikkeleista, radio-/podcast-haastatteluista, Helsingin ja Turun kirjamessuista, koulutusseminaareista ja muista tapahtumista, joissa Rakkauden (r)evoluution perustaja, Kliininen hypnoterapeutti ja NLP-valmentaja Kati Niemi on

Tältä pohjalta ammennan sinulle sekä verkkovalmennuksissa että henkilökohtaisissa yksilövalmennuksissa ja hypnoterapiassa käyttämistäni työkaluistani ja osaamisestani aina ne parhaat palat, jotta voit alkaa elämään onnellisempaa elämää – vailla tekosyitä, tavoitellen juuri sellaisia asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. 

Sinun ei tarvitse jäädä tilanteeseen, jossa tuskailet vaan vuosi vuodelta sitä, miten teidän parisuhde jumittaa ja onnellisuutesi valuu pohjamutiin, koska sinulla on mahdollisuus (ja lupa!) nauttia elämästäsi.

Tulevasta parisuhdestatuksestasi riippumatta.

Läpi elämän.

Ryhdy tietoisesti rakentamaan pohjaa parhaalle päätökselle. Ei sitku, vaan nytku.

En tiedä, kauanko olet jo seurannut tätä blogiani, mutta jos tämä on ensimmäinen silmiisi osunut kirjoitukseni, vilkaise eri blogikategorioista lisää sinua kiinnostavia artikkeleja. Kirjoitan näitä sinulle, joka olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja haastamisesta – myös rakkauselämäsi parantamiseksi! 

Usein kirjoitukseni ovatkin melkoisen kattavia ja syväluotaavia, mutta pidetään tällä kertaa tämä juttu näin lyhyenä, niin pääset nopeammin uppoutumaan tuohon ‘Rakastan sinua, mutta’-ekirjaseen 🙂

Tästä alta voit ladata täysin ilmaiseksi ‘Rakastan sinua, mutta…’ -ekirjasen:

Mitä tehdä, kun parisuhde jumittaa paikallaan? Tutustu Rakkauden (r)evoluution oppaisiin:

Ilmaisen e-kirjan lisäksi pääset tietysti lukemaan monien haastattelemieni miesten ja naisten tositarinoita heidän erilaisista parisuhteista, salasuhteista ja eroista Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirjasta. 

Voit lukea lisätietoa myös verkkokurssista ja yksilövalmennuksesta. Eli lukeminen ja itsesi haastaminen positiivisella, kannustavalla tavalla ei lopu ihan hetkeen täällä Rakkauden (r)evoluutiossa! 🙂

Rakkauden (r)evoluution tukemana voit tehdä levollisemmin mielin päätöksen siitä, mihin suuntaan haluat parisuhdettasi viedä tästä eteenpäin. 

Haluatko alkaa todella panostamaan parisuhteeseesi niin, että se paranee pintaa syvemmältä kestävällä tavalla etkä ajaudu tähän samaan päättämättömyyden pisteeseen taas uudelleen hetken päästä? Vai olisiko eroaminen sittenkin se parempi ratkaisu pidemmän päälle?

Liian moni ajattelee, että vain eroaminen tarvitsee pohjalleen päätöksen, vaikka vähintään yhtä vahvan päätöksen edellyttää myös parisuhteen parantaminen. Vaihtoehtoina ei siis ole eroaminen ja asioiden ennallaan pitäminen, vaan selkeästi parempi parisuhde vs erinomainen ero. Molempi parempi!

Tule mukaan verkkovalmennukseen ja kirkasta rakkauselämäsi suunta omien arvojesi mukaisesti, levollisemmin mielin!

Vaikka ehkä juuri tällä hetkellä teidän parisuhde jumittaa (ja on ehkä jo kauankin polkenut paikoillaan!), luota ratkaisun löytämiseen.

Haluan kertoa sinulle, että vaikka sinulla olisi juuri nyt kovin ristiriitaiset ajatukset parisuhteeseen liittyen, tulet kyllä aivan varmasti löytämään juuri ne sinulle itsellesi oikeat vastaukset ja ratkaisun, joka kutsuu sinua yhä vahvemmin. Polkusi piirtyy yhä selkeämmäksi askel askeleelta, kun etenet sumusta kohti kirkkaampaa huomista.

Ja olitpa jossain tulevaisuuden hetkessä yhä puolisosi rinnalla (nykyistä onnellisempana!) tai mahdollisen eron jälkeen onnellisena ihan itseksesikin, niin joka tapauksessa kulje jokainen hetki oman itsesi rinnalla.

Lämpimästi haastaen ja kannustaen, aina parempaa kohti. Mutkienkin kautta: aina parempaa kohti!

Sinä olet aidon rakkauden arvoinen, muistathan?

Inspiroivia hetkiä sinulle Rakkauden (r)evoluution ekirjan, tositarinoita sisältävän tietokirjan sekä ratkaisukeskeisen, monimuotoisesti sinua auttavan verkkovalmennuksen parissa!

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Rakkaudella,

valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]

P.S. Haluan sinun pääsevän tästä parisuhteesi risteyskohdasta kunnolla eteenpäin – olipa suuntanasi sitten se parisuhteesi syventäminen tai enemmän itsesi näköinen, itsenäisempi elämä. Tutustu sinua lempeännapakasti eteenpäin kannustavaan verkkovalmennukseeni ‘Parempi parisuhde vai erinomainen ero?’ tämän videon myötä:

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.