Hyvä Ystävänpäivä - Paras ystävänpäivälahja puolisolle ja itselle

Hyvä ystävänpäivä: Paras ystävänpäivälahja puolisolle ja itsellesi?

Laita hyvä kiertoon!

Suomessa Ystävänpäivää (14.2) vietetään ystävyyden juhlimiseksi, mutta kansainvälisesti Ystävänpäivä on enemmänkin vain rakastavaisten juhlapäivä. Parisuhteessa Ystävänpäivä voi jopa lisätä paineita siitä, miten sitä omaa kultaa nyt oikein pitäisi muistaa, kun itse ei oikein ole mikään lahja- ja seremoniatyyppi ja silti Facebookissa muut lataavat kuvia omien rakkaidensa antamista lahjoista ja yllätyksistä heti Ystävänpäivä-aamusta asti. Mitä sitä ehtisi vielä keksiä Ystävänpäivä-illaksi?

Parisuhdetta ei paranneta vain Ystävänpäivä-yllätyksillä, ellei myöhemmin halua yllättyä parisuhteensa ajautumisesta umpikujaan.

Tässä blogikirjoituksessa avaan ajatuksiani Ystävänpäivästä hyvässä parisuhteessa niin, että huonossakin parisuhteessa oleva saa vinkkejä parisuhteensa parantamiseen pysyvällä tavalla. Eikä tietysti sinkkuakaan unohdeta! Tämän jutun lopusta voit lukea myös, miksi Ystävänpäivää vietetään 14.2 ylipäätään ja miten hassuja uskomuksia monilla ihmisillä on tästä maagisesta Ystävänpäivästä eli Valentinin tai Valentinuksen päivästä 🙂 Ja muistathan tutustua myös Ystävänpäivänä julkaisemaani Rakkauden (r)evoluutio-parisuhdekirjaan!

Kun parisuhteesta puuttuu jotain muuta kuin lahjoja ja juhlia

Lahjojen antaminen on yksi tapa osoittaa ystävälleen tai puolisolleen, että arvostaa häntä. Gary Chapmanin klassikossa ‘The 5 Love Languages’ lahjojen antaminen on nostettu viiden “rakkauden kielen” joukkoon. Kaikki emme kuitenkaan puhu samaa kieltä, kun kerromme rakastavamme puolisoamme. Emme myöskään aina ymmärrä puolisomme rakastavan meitä, vaikka hän hukuttaisi meidät lahjoihin ja yltäkylläisiin juhlapäiviin tai hienoihin seremonioihin.

Hyvässä parisuhteessa olisikin olennaista selvittää mieluiten jo melko alkuvaiheessa ja myös pitkän parisuhteen aikana useamminkin ne asiat, joita puoliso todella arvostaa ja mitkä asiat hän kokee rakkaudeksi.

Jos sinä rakastat antaa ja saada lahjoja, ja nimenomaan koet lahjojen vaihtamisen ja juhlien järjestämisen tärkeäksi tavaksi osoittaa rakkauttasi ja tavaksi tuntea olevasi rakastettu, niin miten olet varmistanut, että puolisosi on samaa mieltä?

Läheskään kaikkien mielestä ystävänpäivälahjojen antaminen ei ole itseisarvo, eikä juhlien järjestäminen voi olla ainoa keino piristää puuduttavaa parisuhdetta.

Jos sinä et antaisi puolisollesi enää yhtäkään lahjaa elämänne aikana etkä saisi häneltä enää ainuttakaan lahjaa, ettekä järjestäisi juhlia kenenkään muiden kanssa, niin mitä keinoja sinulle jää parisuhteen parantamisen työkalupakkiisi?

Jos ajattelisit, että Ystävänpäivä olisi parisuhteessa jokaikinen päivä, ja tiedät, että pankkitilisi ei kestä jatkuvaa ostosvyöryä ja juhlien järjestelykuluja, niin miten muutoin huolehdit siitä, että puolisosi tietää olevansa rakastettu? Miten monin tavoin osoitat rakkauttasi puolisollesi jokapäiväisessä arjessa? Entä miten itse varmistat oman onnellisuuden tunteesi parisuhteessanne? Mistä tunnet olevasi rakastettu?

Vuoden Tärkein Ystävänpäivä on parisuhteessa joka päivä.

Kun parisuhdetta ei paranneta yksittäisillä lahjoilla eikä muillakaan pinnallisilla kertakikoilla, niin ota avuksesi ajatus siitä, että Vuoden Tärkein Ystävänpäivä on sinulla joka päivä. Joka päivä kohtaat puolisosi – tai jätät kohtaamatta.

Joka päivä kerrot monin tavoin (ei vain sanoin), miten paljon arvostat hänen ystävyyttään ja rakkauttaan – tai jätät kertomatta. Joka päivä saat antaa sekä itsellesi että puolisollesi myös armoa siitä, että kaiken ei tarvitse olla vimpan päälle ollakseen silti juuri sopivasti eli tavallaan ihan täydellisesti ja täysin oikein. “Täydellisyyden” tunne on tunne, joka on sisäsyntyinen eivätkä ulkoiset seikat – kuten edes maailman paras ystävänpäivälahja ja romanttisimmatkaan ystävänpäiväyllätykset – voi tuota sisäsyntyistä tunnetta sinulle tuottaa.

Tänä Ystävänpäivänä tee päätös siitä, että aloitat piristämään jokapäiväistä parisuhde-elämääsi pysyvämmällä tavalla. Hyvässä suhteessa ei petytä “huonoihin” ystävänpäivälahjoihin tai niiden totaaliseen puuttumiseen yhtenä helmikuisena päivänä, koska todellinen lahja on se sisäsyntyinen rakkauden tunne, josta saa nauttia myös tuona yksittäisenä päivänä 14.2 täysin rinnoin. Ilman yhtäkään korttia, kukkaa, lahjaa tai juhlaa. Niistäkin toki saa ja kannattaa nauttia, ja parisuhdettaan kannattaa piristää tietysti myös vaikkapa kivoilla juhlilla muiden ystävien kanssa.

Mutta parisuhteen perustaksi niistä ei ole, joten siksi ne eivät riitä myöskään parisuhteen ainoaksi parannuskeinoksi.

10 Ystävänpäivä-vinkkiä: Piristä jokapäiväistä ystävänpäivääsi näillä vinkeillä

Liian monessa parisuhteessa puhutaan puolisoiden unelmista vain uuden vuoden vaihtuessa tai lauantain lottokuponkia täytettäessä. Jotta parisuhteessasi tunnet eläväsi aitoa ystävänpäivää joka päivä, muistathan panostaa aikaasi unelmille useammin?

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Unelmat eivät ole sidottuja kalenterivuoden vaihtoon tai rahatilanteeseen, vaan unelmat syntyvät elettäviksi arjessa. Jotta arjessasi on aikaa sekä unelmista puhumiselle puolisosi kanssa että unelmienne toteuttamiselle, tsekkaa tämä Ystävänpäivä-vinkkilista kaikessa rauhassa.

Ajatuksella.

1. Ystävänpäivävinkki: Tee tilannekatsaus ⁠ja huomaa, mitä kaipaat.

Parisuhdettaan on vaikea parantaa ennen kuin oivaltaa, mikä oikeastaan mättää.

Miltä päiväsi näyttävät? Puuttuuko niistä jotain mitä olet alkanut kaivata? ⁠Muutakin kuin niitä ystävänpäivälahjoja ja -kortteja, kukkayllätyksiä tai juhlia ystävienne kanssa?

2. Tunnusta oma roolisi elämässäsi ja parisuhteessasi – ei vain Ystävänpäivänä.⁠

Puolisoa on helppoa syytellä vähän kaikesta mikä menee pieleen. Luot elämäsi kuitenkin itse. Esimerkiksi niitä kukkia ja sydänsuklaarasioita voit ostaa oikein hyvin ihan itsekin 🙂

Sinun ei pidä tuntea katkeruutta puolisoasi kohtaan, jos hän ei vaan yksinkertaisesti muista juhlapäiviä tai ei vaan “osaa” ostaa niitä kukkia, joita sinä niin kovasti rakastat ja joita “kaikki kaverisi aina saavat” – aivan kuten lapsuudessasi kenties 🙂

Hengitä rauhassa, ja tiedosta että voit muuttaa elämääsi.

Ihan itse.

Ja toki puolisosi kanssakin.

⁠3. Pikaputsaa päiväsi⁠ muulloinkin kuin Ystävänpäiväksi

Raivaa päivästäsi edes pieni hetki parisuhteelle eli puolisollesi. Tämä on se hetki, jolloin voit lisätä päivääsi sitä mitä olet suhteeltanne kaivannut. ⁠

Jos olet suunnitellut Ystävänpäivä-kohokohtaa vaikkapa viikon ajan ja te molemmat olette järjestäneet toisillenne mukavan yhteisen hetken Ystävänpäivänä, niin miten voisitte yhdessä suunnitella mukavia kohtaamisia tavallisiin arki-iltoihinne siellä sohvalla istuessanne?

Jos kohtaatte syvemmällä tasolla toisenne vain pari kertaa vuodessa juhlapäivinä tai niinä harvoina iltoina, kun pääsette vaikkapa ravintolaan ilman lapsia, niin kuinka syvällisen parisuhteen uskot omaavasi 10 vuoden päästä?

Varmista, että et joudu yllättymään myöhemmin, miten te ihan sattumalta “kasvoitte erilleen”. Mikään ei ole sattumaa parisuhteessa. Luot tulevaisuuttasi jokaisessa hetkessä, jokaisen ajatuksesi, tunteesi ja toimintasi myötä. Sinä itse. Ei vain puolisosi sinun puolestasi.

4. Käytä varttisi ja viisiminuuttisesi viisaasti⁠ muulloinkin kuin Ystävänpäivänä

Nauti varteista ja viisiminuuttisista, joista koko elämäsi koostuu. Nauti hyvistä pienistä hetkistä välillä sen rakkaan puolisosi kanssa ja välillä ihan vaan itseksesi, sillä monenlaiset hyvät onnenhetket luovat sisällesi sitä onnellisuuden tunnetta, jota tuot sitten myös parisuhteeseenne.

Parisuhteenne on kuin tyhjä tila, joka itsessään ei tee sinua eikä puolisoasi onnelliseksi. Te itse teette ensin itsenne onnelliseksi, ja tuota sisäistä hyvinvointianne jakamalla toistenne kanssa te vasta luotte sen kuuluisan “onnellisen parisuhteen”. Hyvä parisuhde ei voi mitenkään syntyä itsestään eikä parisuhteen onnellisuus ole suurempaa kuin mitä te puolisoina siihen tuotta itsestänne.

Tee siis välillä puolisosi kanssa, välillä ihan vaan itseksesi joka ystävänpäivä eli jokapäiväisessä arjessanne jotain niin ihanaa, että muistat sen vielä seuraavanakin päivänä ja haluat toistaa sen!

“Hyvän hetken” ei tarvitse olla mitään megalomaanisen superia. Hyvä, rauhallinen viisiminuuttinen puolisosi sylissä voi olla ihan parasta koko päivänä. Viisiminuuttisia sinulla on päivässäsi 288 kappaletta. Älä siis valehtele ainakaan itsellesi, että sinulla ei ole aikaa parisuhteen parantamiseen.

Toki jos olet jo vuosien ajan käyttänyt kaikki sadat tuhannet viisiminuuttisesi muuhun kuin puolisosi katsomiseen hyväksyvästi, hänen peppunsa taputteluun ohimennen tai pusutteluun töihin lähtiessäsi, myönnä itsellesi se, että saat ensin raivata arjestasi vähän enemmänkin tilaa kuin viisi minuuttia päivässä, jotta pääset parisuhteellenne kaivamastasi kuopasta ylös ja lopulta sitä oikeasti parempaa parisuhdetta kohti.

Kun käytät viisiminuuttisesi paremmin, monenlainen hyvä lisääntyy elämässäsi kuin huomaamatta. ⁠Ja todennäköisesti ei pelkästään siinä parisuhteessasi vaan ihan koko elämässäsi, josta puolestaan jälleen pystyt ammentamaan sitä lisäonnellisuuttasi siihen parisuhteeseennekin! 🙂 Muulloinkin kuin vain 14. helmikuuta, Ystävänpäivänä.

5. Ystävänpäivä-lahja itsellesi: Huomaa hyvä päivässäsi⁠, joka päivä.

Huomaa kaikki se pienikin hyvä, jonka olet jo luonut arkeesi. Mitä se on? Huomaa miten hyvä elämässäsi kasvaa kun annat sille tilaa. “⁠Se kasvaa, mihin fokusoit” on ihan psykologian tutkimuksissa todettu.

Jos sinun on vaikeaa huomata hyvää “missään”, opettele uudelleen tuo hyvän huomaamisen taito. Havainnointia ja keskittymiskykyä pystyy ja kannattaa kehittää läpi elämän esimerkiksi mielikuvaharjoittelun ja meditaation avulla. Vaikka aiemmin olisi kokenut esimerkiksi nämä keinot vaikeiksi tai luullut niiden olevan jotain huuhaata ja ajanhaaskuuta, itseään voi aina sivistää hieman lisää myös psykologian faktatiedoilla ja kokeilla monenlaisia uusia keinoja elämäänsä. Kannattaa muistaa, että psykologia on tieteenä vielä melko uusi ja kehitystä varsinkin biopsykologian eli käytännössä neuropsykologian saralla on ollut suurta aivan viime vuosina. Monikaan asia, jonka “tiesit” esimerkiksi 1990-luvulla, ei pidä enää paikkaansa joko lainkaan tai on vain osatotuus enää nykypsykologiatieteen tuoreimpien tutkimusten mukaan.  

Esimerkiksi ammattitaitoisen kliinisen hypnoterapeutin vastaanotolla voit oppia sekä rentoutumaan että tehostamaan mielikuvaharjoittelun tuomia hyötyjä. Kun saat jutun juonesta kunnolla kiinni ensin ohjatusti, sitten oppien vieminen arkeesi sujuu huomattavasti helpommin.

Muistathan, että luot parisuhdettasi joka päivä johonkin suuntaan. Vaikka ehkä koet parisuhteesi matavan samassa harmaassa tilassa päivästä toiseen, niin tosiasiassa parisuhteesi ei ole missään onnellisuuden tai onnettomuuden vakiotilassa. Siksi sinunkin kannattaa kehittää itseäsi oman hyvinvointisi ja siten myös parisuhteesi onnellisuuden edistämiseksi. Jos et lisää omaa sisäsyntyistä onnellisuuttasi, miten kuvittelet luovasi parisuhteestasi yhtään onnellisempaa?

⁠6. Huomaa puolisosi⁠ muulloinkin kuin Ystävänpäivänä

Huomaa, miten puolisosi antaa sinun kasvullesi tilaa. Huomaa miten puolisosi rakastaa sinua juuri sinuna itsenäsi, vaikka päätätkin elää elämääsi jatkuvasti kehittyvänä, muuttuvana. ⁠

Pidä yhteyttänne yllä muutoksesi keskellä esimerkiksi niiden arvokkaiden viisiminuuttisten avulla, ja järjestä aikaa kalenteristasi puolisollesi enemmänkin. Harva haluaa parisuhdetta, jossa kokee tulevansa puolisonsa näkemäksi, kuulemaksi ja hyväksymäksi vain viiden minuutin ajan päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Me kaikki haluamme huomiota, ihailua ja hyväksyntää, tai muuten lähdemme hakemaan niitä muualta. Jotkut hakevat parisuhteen ulkopuolista lämpöä ja kosketuksia ensin hetken hairahduksina ja yhden yön juttuina, mutta pienestä jutusta käynnistynyt pettämisen kierre ei katkea itsestään.

Huomaa siis puolisosi, ja anna hänen huomata sinut sellaisena kuin sinä sisimmältäsi oikeasti olet. Älä tarjoile vain pintaa rakkaimmallesi, äläkä tyydy tutustumaan puolisoosi vain pintapuolisesti. Muista, että Ystävänpäivä on parisuhteessa joka päivä.

7. Kiitä ja kehu itseäsi⁠

Kiitä itseäsi siitä, että tunnistit kaipauksesi ja otit aikaa toiveesi toteuttamiseen. ⁠Voitko enempää antaa puolisollesikaan kuin oman onnellisen itsesi? Mitä onnellisemmaksi teet itsesi, sitä enemmän voit kehua itseäsi myös siitä, että sinulla on yhä paremmat kyvyt luoda hyvä parisuhdekin.

Ja tietysti: kiitä ja kehu myös sitä rakastasi, joka sallii sinun toteuttavan itseäsi juuri niin hassuilla tai oudoilla tavoilla kuin sinä vaan haluat! Arvosta puolisoasi, ja huomaa pienistä, arkisista merkeistä, miten hänkin arvostaa sinua.

8. Ystävänpäivä-vinkki pysyvästi parempaan parisuhdearkeen: Anna kasvun kiihtyä tai kääntää suuntaansa⁠

Raivaa arjestasi lisää viisiminuuttisia ja vartteja, joiden avulla voit kulkea toivomaasi polkua. Anna onnellisuudestasi nauttimiselle enemmän aikaa. Anna parisuhteellesi aikaa kasvaa ja kehittyä yhä paremmaksi.

Anna teille molemmille mahdollisuus uusiutua, luoda parisuhteenne “nahka” uudelleen ja uudelleen vuosien saatossa.

Anna sekä oman että puolisosi kasvun lisääntyä ja löytää jatkuvasti uusiutuvan uomansa, sekä pidä mutkissakin aina näkö- ja kosketusyhteys kumppaniisi. Anna teidän molempien vaihtaa suuntaanne juuri niin kuin hyvältä tuntuu, ja huomaa, miten samalla voitte silti nauttia myös yhteisestä matkastanne! ⁠

9. Salli muutoksen keskeneräisyys⁠ näin Ystävänpäivänä ja juhlapäivän jälkeenkin.

Kaipaus tahtoo vierelleen muutoksen. Keskeneräisyyden vaaliminen on voima muutoksen ytimessä. Juuri tästä syystä meidän on mahdollista myös muuttaa elämäämme. ⁠Salli siis se, että sekä sinä että puolisosi saatte olla “keskeneräisiä” myös tällä yhteisellä polullanne.

Älä vaadi teiltä kummaltakaan huippuunsa hiottuja “suorituksia”, koska hyvä parisuhde ei synny suorittamalla. Et kaipaa yhtäkään suoritusta myöskään Ystävänpäivä-lahjojen tai muiden yllätysten muodossa.

Salli hyvään parisuhteeseenne siis myös se, jos puolisosi unohti Ystävänpäivän tai et saanut toivomaasi ystävänpäivä-yllätystä. Ja muistathan, että jatkuvasti kehittyvässä hyvässä parisuhteessanne sinulla on oikeus ja mahdollisuus myös kertoa puolisollesi tarkemmin, miten haluaisit viettää seuraavan Ystävänpäivän, jos tällä kertaa koit pettymyksiä. Ethän korosta sitä, mitä et saanut lahjaksi tänä Ystävänpäivänä, vaan ideoikaa tulevaa. Mene kohti hyvää eikä vain pois jostakin ikävästä. Muistathan, että se kasvaa, mihin fokusoit. Fokusoi siis hyvään seuraavaan “Ystävänpäiväänne”, vaikka menneisyydessä olisit kokenutkin Ystävänpäivä-pettymyksiä.

10. Malta mielesi myös puolisosi suhteen⁠ niin Ystävänpäivänä kuin muinakin päivinä.

Vaikka ehkä sinä huomasit parisuhteenne muutostarpeet ensin, muista keskustella puolisosi kanssa korkealentoisista unelmistasi ja maanläheisistä tavoitteistasi. ⁠Ei pelkästään uuden vuoden vaihtuessa ja lottopäivänä eikä myöskään vain Ystävänpäivänä 14.2.

Anna itsellesi mahdollisuus saada tukea puolisoltasi unelmillesi, joista kerrot hänelle silloinkin, kun et itsekään vielä oikein osaa pukea niitä sanoiksi.

Ehkäpä juuri epäselvimmistä unelmista puhuminen on se keino, jolla saat arkisin sohvallanne viettämistänne viisiminuuttisista jotain syvällisempää elämääsi kuin mitä se illan tv-elokuva voi koskaan tarjota. Unelmat syntyvät elettäviksi ja jaettaviksi, ja todellisuus on aina tarua ihmeellisempää. Jos mielenkiinnolla seuraat elokuvasankarin edesottamuksia kohti voittoa, niin muista fokusoida vielä suuremmalla intohimolla sinun ja puolisosi unelmiin sekä uskoa toisiinne edesottamuksissa matkallanne kohti yhteisiä unelmianne! 🙂

Niin, miksi Ystävänpäivää vietetään muodollisemmin juuri 14. helmikuuta?

Vaikka hyvässä parisuhteessa Ystävänpäivä on joka päivä, niin kerran vuodessa rakkautta ja ystävyyttä voi juhlia muodollisemminkin muiden ihmisten kanssa. Mutta miksi Ystävänpäivää vietetään juuri helmikuussa, 14.2? Kuka oli Valentin tai Valentinus, jonka kunniaksi päivä on nimetty monissa maissa?

Vanha kunnon Wikipedia kertoo tarkemmin Ystävänpäivän historiasta ja synnystä, mutta tässä pikakooste sinulle:

  • Alunperin Antiikin Roomassa vietettiin 15. helmikuuta Lupercalia-juhlaa naisten ja avioliiton jumalattaren Junon sekä luonnon jumala Panin kunniaksi.
  • Kristinuskon myötä vanhojen jumalien juhla haluttiin lopettaa, jolloin Lupercalia-juhlaperinteitä siirtyi edellisen päivän (14.2) kristilliseen juhlaan, Pyhän Valentinuksen päivään. Tämä 14. helmikuuta on ollut omistettu Valentinuksen päiväksi vuodesta 350 j.Kr. lähtien. Eräs 200-luvulla elänyt Roomalainen Pyhä Valentinus, jota pidetään esimerkiksi rakkauden suojelupyhimyksenä, koki marttyyrikuoleman 14.2.269. Kuitenkin roomalais-katolinen kirkko on nimennyt useita Valentinus-pyhimyksiä, joten ei ole täysin varmaa, kenestä lopulta on ollut kyse, kun vielä nykyäänkin juhlitaan “Valentinin päivää” tai “Valentinuksen päivää” eli suomalaisittain Ystävänpäivää.
  • Vuonna 1537 Valentinuksen päivä julistettiin viralliseksi juhlapäiväksi Englannissa.
  • 1800-luvun alussa monissa Euroopan maissa Valentinin päivän vietto oli jo unohtunut, mutta tradition siirryttyä USAan Valentine’s Day-kansanjuhlaperinteet, kortit ja lahjat lisääntyivät ja lopulta päivästä tuli maailmanlaajuinen, kansainvälinen juhlapäivä erityisesti rakastavaisille, mutta esimerkiksi Suomessa vahvasti myös ystävien kesken. Suomessa puhutaankin Ystävänpäivästä eikä Valentinin tai Valentinuksen päivästä.
  • Nykyisin 14.2 on myös Valentinin nimipäivä.

Minkälaisia traditioita ja uskomuksia on Ystävänpäivästä?

Wikipedian artikkeleissa (ystävänpäivästä täällä ja Pyhästä Valentinuksesta täällä) kerrotaan erilaisista ystävänpäivän viettotavoista ja uskomuksista ympäri maailmaa.

Esimerkiksi Etelä-Euroopassa uskotaan lintujen pariutuvan juuri Ystävänpäivänä ja USAssa tytöt saattavat kuvitella, että ystävänpäivänä ensimmäinen vastaantuleva mies on ‘Se Oikea’. Joissain maissa uskotaan myös, että omenan siementen lukumäärä ennustaa omenan halkaisseen tytön tulevan lapsimäärän!

Millaisia uskomuksia sinulla on Ystävänpäivästä? Oletko omaksunut ajattelutavan, että Ystävänpäivästä pitää tehdä oikein erityinen tai muuten puolisosi on täysi moukka tai parisuhteenne on tuhoon tuomittu? Ennen kuin itse tuomitset parisuhdettanne tuhoon, tarkista kriittisen objektiivisesti, millaisilla onnellisuuttasi rajoittavilla uskomuksilla ja parisuhdetavoillasi luot parisuhdettasi joka päivä. Muutos lähtee itsestäsi.

Luo itsellesi ja puolisollesi paras Ystävänpäivä, kun luovut onnellisuuttanne rajoittavista rutiineista ja uskomuksista

Parisuhteen parantamista ei kannata kuitenkaan jättää pelkkien uskomusten ja haihattelujen varaan. Onneksi omia alitajuisia ja tiedostamattomia uskomuksiaan on mahdollista purkaa, hienosäätää ja luoda uusia parempia tilalle, jotta arjestaan saa luotua onnellisen Ystävänpäivän toinen toisensa perään. Lue lisää esimerkiksi alla olevista artikkeleista.

Ja vaikka sinulla ei olisi puolisoa, muistathan, että hyvä parisuhdekaan ei synny ilman, että ensin on itselleen se paras mahdollinen ystävä. Sinkkuna ollessaan saa siis myös mahdollisuuden oppia monia tarpeellisia parisuhdetaitoja 🙂

Onnellista Ystävänpäivää Sinulle jokaikinen päivä!

Ystävänpäivä-lukemista pysyvästi parempaan parisuhteeseen:

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.