Aromaterapia ja parhaat eteeriset öljyt intohimoon ja romantiikkaan pariskunnalle

Aromaterapia seksin ja intohimon piristäjänä: Parhaat eteeriset öljyt

Laita hyvä kiertoon!

* Sisältää sinulle hyödyllisiä kumppanilinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista sinä saatat saada alennusta ja minä saatan saada välityspalkkion.

Meidän hajuaisti vaikuttaa intohimoon, seksuaaliseen toimintaan ja empaattiseen kanssakäymiseen ihmissuhteiden parantamiseksi. Tieteellisen tutkimuksen mukaan hajut ja tuoksut vaikuttavat monin tavoin myös kumppanin valintaan, seksuaaliseen kyvykkyyteen, libidoon ja ylipäänsä sosiaaliseen käyttäytymiseen. Tiedätkö jo, mikä eteerinen öljy saa sinun ja kumppanisi himot hyrräämään sekä koko kehon ja mielen orientoitumaan intohimoiseen seksiin? Kun haluat vahvistaa libidoa (omaa tai kumppanisi!) ja lisätä intiimiä romantiikkaa makuukammarissa (ja tietysti missä vaan!), lue tästä artikkelista, mitä hyötyä on aromaterapiasta ja miten juuri tiettyjen eteeristen öljyjen hyödyt saat maksimoitua intohimon ja rakkauden nimissä!

Olen koostanut tämän selkeän checklistan pariskunnalle, joka haluaa aromaterapian hyödyt täysimääräisesti käyttöönsä parisuhteensa parantamiseksi.

Mitä aromaterapia on?

Lyhyt vastaus pähkinänkuoressa: Aromaterapia on täydentävän terapian menetelmä, jossa hyvinvointia parantavia eteerisiä öljyjä käytetään aromaattisesti (hengittäen) tai pinnallisesti (iholle).

Aromaterapia ei ole vaihtoehtoinen hoito esimerkiksi länsimaiselle lääketieteelle, vaan täydentävä hoitomuoto. Toki toisinaan saatat huomata, että kasveista saaduilla luonnollisilla eteerisillä öljyillä voit hoitaa niin kehoasi kuin mieltäsi tavalla, joka voi vähentää perinteisten teollisten lääkkeiden käyttöä joissain tilanteissa. 

Aromaterapia ja parhaat luonnolliset eteeriset öljyt pariskunnalle intohimoon ja romantiikkaan

Aromaterapia on saanut nimensä siitä, että hajuaistijärjestelmämme (nenästä aivoihin) triggeröityy eteeristen öljyjen luontaisten hajujen ja tuoksujen eli aromien vaikutuksesta, mikä vaikuttaa aivotoimintamme kautta esimerkiksi mielialaan ja fyysiseen hyvinvointiin.

Meidän aivommehan kontrolloivat kaikkia fyysisiä ja henkisiä toimintojamme, minkä vuoksi jo tuhansien vuosien ajan on havaittu aromien todellakin vaikuttavan meihin ihmisiin. 

Eikä pelkästään päänsärkynä liiallisesta hajuvedestä, vaan myös positiivisesti – oikein käytettyinä.

Aromaterapiaa on käytetty pitkään sen terveys-, hyvinvointi- ja kauneusvaikutustensa vuoksi. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, mitä ovat aromaterapian hyödyt ja miten eteerisiä öljyjä käytetään parantamaan rakkauselämää monin tavoin.

Mitä ovat aidot eteeriset öljyt, joita käytetään aromaterapiassa?

Eteeriset öljyt eli aromaterapiassa käytettävät luonnolliset öljyt saadaan monien kasvien eri osista (kukat, lehdet, juuret, hedelmät, siemenet, kuoret) ympäri maailmaa.

Kasveista saadaan eteerisiä öljyjä monien eri menetelmien avulla, mutta yleensä ne vaativat paljon tekniikkaa ja työvoimaa. Tämän vuoksi 100% puhtaat, luonnolliset eteeriset öljyt ovat kalliita.

Tutkimusten mukaan eteeriset öljyt ovat antibakteerisia ja antibioottisia, ja ne voivat estää virus- ja sienikasvustoa sekä tulehduksia.

Eteerisiä öljyjä (englanniksi essential oils tai volatile oils) voidaan käyttää aromaattisesti (hengittäen tuoksuja) ja pinnallisesti (iholle siveltynä tai kylvyssä) terveyden, hyvinvoinnin ja elinvoiman vahvistamiseksi.

Vaikka eteerisiä öljyjä on osattu hyödyntää kautta aikain, tieteellisten tutkimusten lisäännyttyä nykypäivänä aromaterapia ja eteeriset öljyt ovat nousseet ennennäkemättömään, yhä kasvavaan suosioon.

Mihin aromaterapiaa käytetään? Mitkä ovat aromaterapian hyödyt?

Aromaterapeuttisten öljyjen käyttökohteet ovat mm.:

 • Rentoutuminen (avain antoisaan seksiin ja rakkauteen!)
 • Stressin lievittäminen (ja kun unohdat päivän murheesi, voit nauttia myös seksistä enemmän)
 • Alakuloisuuden, lievän masennuksen ja ahdistuksen sekä kipujen lievittäminen
 • Parempi uni (jonka jälkeen myös aamuseksi maistuu varmemmin!)
 • Mielialan ja itseluottamuksen koheneminen (kyllä, tästä on tutkimusnäyttöä!), mikä lisää itsevarmuuttasi myös seksissä
 • Lisääntyneet seksihalut, libido ja seksuaalinen kyvykkyys
 • Lisääntynyt turvallisuuden ja läheisyyden tunne romanttisen rakkaussuhteen vahvistamiseksi

Kuten voit tästä aromaterapian hyödyt -listasta havaita, aromaterapeuttiset öljyt voivat auttaa sinua parantamaan elämänlaatuasi kokonaisvaltaisesti. Luonto voi todellakin hoitaa sinua sekä auttaa sinua parantamaan myös parisuhdettasi kumppanisi kanssa. 🙂

Miten aito eteerinen öljy vaikuttaa kehossa ja mielialaan niin, että seksi- ja rakkauselämä parenevat?

Aromaterapiassa tarkoituksena on saada  luonnolliset eteeriset öljyt imeytymään ihon (=elimistömme suurin elin!) kautta elimistöömme ja siten vaikuttamaan aivotoimintaamme. Voit käyttää aromaterapeuttisia eteerisiä öljyjä sekä hengittämällä että ihosi kautta, ja molemmilla tavoilla vaikutat aivoihisi positiivisesti.

Muistathan, että keho ja mieli eivät ole erilliset toisistaan, koska mielesi eli aivosi ohjaavat kaikkia kehontoimintojasi. Sisäeritysjärjestelmän rauhaset tuottavat aivojen ohjauksessa hormoneja, jotka säätelevät mm. mielialaa, valppautta ja keskittymiskykyä, uni-valverytmiä ja ruokahalua – myös seksuaalista ruokahaluasi eli himokkuuttasi puolisoasi kohtaan!

Eteeriset öljyt vaikuttavat hormonitoimintaasi joko lisäten tai vähentäen tiettyjä hormonitasoja riippuen tavoitteestasi. Yleensä haluamme esimerkiksi laskea stressihormonitasojamme ja lisätä mielihyvähormonien tuotantoa.

Sen sijaan että etsit vain netistä muiden ihmisten onnistumiskertomuksia eteeristen öljyjen käytöstä, tutustu fakta-artikkeleihin myös. Eteeristen öljyjen hyödyt ja yhä moninaisemmat käyttötavat ovat yh useampien tieteellisten tutkimusten kohteena. Aromaterapian laajalle levinneen suosion ja useiden tutkimusten vuoksi aromaterapiaa kutsutaankin toisinaan myös “aromatiedeterapiaksi” (“aroma science therapy”).

Hajuaistin tärkeys havaittiin mm. eräässä tutkimuksessa, jossa analysoitiin miesten ja naisten hajuaistin voimakkuuden suhdetta heidän seksuaalisen halukkuuden tasoon, seksin harjoittamisen tiheyteen ja kestoon, orgasmien määrään ja seksin nautinnollisuus-arvioihin. Tutkimuksessa todettiin mm. positiivinen korrelaatio hajuaistin herkkyyden ja seksin nautinnollisuuden välillä.

Lemmenrohdot aromaterapiassa: Eteeristen öljyjen vaikutus rakkauselämään

useiden tutkimusten mukaan jotkut eteeriset öljyt voivat todellakin toimia varsinaisia lemmenrohtoina! Englanninkielisissä tutkimuksissa puhutaan esimerkiksi yrttien “afrodisiakki”-ominaisuuksista (afrodisiacs), joten mitä nuo afrodisiakit ovat?

‘Afrodisiakki’ (afrodisiac) -sana tulee tietysti Kreikan mytologian rakkauden jumalasta, Afroditesta.

Afrodisiakki on eteerinen öljy, ruoka tai lääke, jota saadaan luonnon kasveista, mineraaleista tai eläimistä, ja joka nostattaa seksihimoja, vahvistaa seksuaalista kyvykkyyttä ja/tai nautintoa. Afrodisiakit jaotellaankin näihin kolmeen peruskategoriaan: 1) voimistaa libidoa, 2) parantaa potenssia, tai 3) lisää seksuaalista nautintoa. 

Esimerkiksi ginseng on maailman tunnetuin ja eniten tutkittu luonnonyrtti, jolla on myös seksuaalista elinvoimaa vahvistava vaikutus. Sitä saa myös mm. kapseleina sisäisesti nautittavaksi. Tutustu tämän *kumppanilinkin kautta esimerkiksi Luontaistukun ginsengiin:

Ginsengin tapaan monet eteeriset öljyt ovat tunnettuja siitä, että niitä käytetään nimenomaan miesten seksuaalisen suorituskyvyn parantamiseen mm. potenssilääkkeissä, mutta niitä voi käyttää myös naisten seksuaalisen halukkuuden lisäämiseksi ja molemminpuolisen intohimon piristäjiksi. 

Mutta ei tietystikään ihan mitä tahansa yrttejä! 🙂

Saatat myös esimerkiksi tietää, että ostereita, hunajaa, suklaata, kahvia ja mansikoita käytetään afrodisiakkeina, vaikka niiden tehokkuus toimivina lemmenrohtoina ei olekaan aina niin tarkkaan tutkittu tieteellisissä tutkimuksissa. Samalla tavalla voit kuitenkin käyttää romantiikan ja intiimien hetkien rikastuttamiseen monia aromaterapeuttisia eteerisiä öljyjä, joista on paljon tieteellistä tutkimusta.

Toimiiko aromaterapia oikeasti seksihimojen nostattajana ja lemmenrohtona?

Lyhyt simppeli vastaus tähän kysymykseen on: kyllä, aromaterapia todellakin on tehokasta.

Ja koska se on tehokasta, sinun on hyvä olla myös varovainen eteeristen öljyjen käytössä eli tietää mitä teet…!

Pääsääntöisesti eteeriset öljyt ovat turvallisia ja vain joistain voi saada negatiivisa vaikutuksia. Useat aromaterapeuttiset öljyt ovat myös mm. USAn ruoka- ja lääkeviraston (U.S. Food and Drug Administration) hyväksymiä 

Aromaterapian ja eteeristen öljyjen käytöstä niin terapiassa kuin kosmetiikassakin löytyy useita tieteellisiä tutkimuksia.

Mutta kuten kaikessa hyvässä aina: myös joitain riskejä löytyy (ks. alla).

Ovatko eteeriset öljyt turvallisia käyttää, vai onko aromaterapia vaarallista joillekin ihmisille?

Puhtaiden, luonnollisten eteeristen öljyjen sekoittaminen keskenään ja ihanien tuoksujen haistelu voi vaikuttaa täysin turvalliselta. Ja usein onkin.

Mutta.

“Aromaterapia”– ja “luonnollinen”-sanojen käyttöä ei kuitenkaan valvota, ja tässä markkinamaailmassa halvat feikkituotteet voivat käyttää niitä yhtälailla. Ja vaikka tietyt puhtaat luonnolliset öljyt on todettu täysin turvallisiksi tieteellisissä tutkimuksissa, halvassa tuotteessa siitä öljystä saattaa olla jäljellä vain pieni pisara eikä tuote olekaan 100% puhtaassa muodossaan. Tuotantovaiheessa on saatettu lisätä ei-niin-terveellisiäkin ainesosia täyttämään pullo piripintaan asti…

Tämän vuoksi laatu on ensisijaisen tärkeää, kun valitset eteerisiä öljyjä. Huonolaatuiset aromaterapeuttiset öljyt ovat luonnollisesti halvempia, kun niihin on lisätty synteettisiä kemikaaleja tai ne saattavat olla täysin synteettisiä ilman pisaraakaan luonnonmukaista öljyä.

Monet ihmiset ovat allergisia tuoksuille juuri tästä syystä. Osa toki voi olla allergisia myös tietyille puhtaille eteerisille öljyille (kuten on heinäallergiaakin jne), mutta juuri synteettiset ainesosat aiheuttavat allergisia reaktioita pitkään käytettyinä. Jos käytät halpoja, huonolaatuisia aromaterapeuttisia öljyjä, tuhlaat rahaasi humpuukiin tai voit saada allergisia oireita (tai pahempaakin).

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Ja koska kaikkien eteeristen öljyjen erilaisia kombinaatioita keskenään ei ole tutkittu tieteellisesti yksityiskohtaisesti, sinun kannattaa harjoittaa varovaisuutta erityisesti, jos olet raskaana (tai vaimosi on) tai käytät esim. aromaterapeuttisia kynttilöitä ja diffuusereita lasten läsnäollessa. Jos sinulla on lääkitys esim. masennukseen, keskustele lääkärisi kanssa aromaterapeuttisista aineista ennen kuin blendaat kehossasi vääränlaisia kemikaalicocktaileja. Muistathan, että eteeriset öljyt siis saavat kehossasi kemikaali- ja hormonireaktioita aikaan kuten perinteiset länsimaisen lääketieteen tuotoksetkin, joten kaikkea ei kannata mennä mixaamaan tietämättä mitä tekee.

Mitkä ovat aromaterapian riskit, jos sitä käyttää seksin yhteydessä?

Tiedät varmaan, miten voit saada pahankin päänsäryn haisteltuasi liian montaa hyvääkin hajuvettä jossain tax freessä? Aivan samalla tavalla voi käydä innostuttuasi seksin lisäksi liiallisesta öljyblendauksesta. Ja seksin hetkellä et halua saada päänsäryn lisäksi myöskään mitään iho-oireita tai muita allergisia reaktioita (lue tarkemmin alempana). Saati pahempaa.

Muista, että kaikki luonnosta saatavat ainesosat eivät ole aina turvallisia, vaan mukana voi olla myös myrkyllisiä aineita ja kemikaaleja.

Luonto ei ole pelkästään turvallinen, luonnossa on paljon vaaranpaikkojakin, vai mitä?

Jos nielet esimerkiksi joitain eteerisiä öljyjä vaikkapa juodessasi teetä, voit saada allergisia reaktioita tai pahempiakin komplikaatioita. Kaikki “luonnon tuotteet” eivät ole 100-prosenttisen turvallisia.

Tai kun käytät myrkyllisiä öljyjä pinnallisesti ihollesi siveltynä (tai kylvyssä), voit saada oireita yhtä lailla. Ihohan on ihmisen laajin elin. Ihon läpi imeytyvät verenkiertoosi kaikki ne aineet, joita sille laitat. 

Niin hyödyt kuin haitatkin. Riippuen tuotteesta.

Ja tämähän ei koske vain voimallisia eteerisiä öljyjä, vaan ihan kaikkea kosmetiikkaa ja muitakin aineita. Aina kun valitset mitä tahansa ihonhoitotuotetta (esim. aurinkorasvaa) itsellesi tai varsinkin lapsillesi, tarkista tuotteen sisällysluettelo tarkasti. Yleensä hinta korreloi laadun kanssa, mutta jotkut kalliit kosmetiikkabrändit ovat hinnakkaita vain niiden arvokkaan brändin eli mielikuvan vuoksi, ei niinkään niiden puhtauden ja laadun vuoksi. Joskus pienemmät brändit ovatkin paljon terveellisempiä elimistöllesi.

Entä jos minä tai kumppanini olemme allergisia jollekin eteeriselle öljylle?

Kuten voit olla allerginen täysin luonnollisille ruoille, samalla tavalla myös jotkin eteeriset öljyt voivat laukaista kehossasi allergisen reaktion, vaikka sama öljy olisi täysin turvallinen puolisolles. Ja päin vastoin. Kun käytät eteerisiä öljyjä aromaterapiassa, voit saada tyypillisiä allergisia oireita kuten ihon punoitusta, ihottumaa, kutinaa, kirvelyä ja nenän tai silmien vuotamista.

Ennen kuin käytät eteerisiä öljyjä, tee helppo minitesti laittamalla ihollesi ensialkuun vain pikkutippa valitsemaasi uutta öljyä. Nopeasti huomaat, miten sinun tai kumppanisi käy 🙂 Ainakaan itse en ole allerginen millekään yleiselle, kokeilemalleni eteeriselle öljylle, mutta minulla on vähän allergioita muutenkin. Testaa siis asian laita omalla kohdallasi turvallisesti pienellä alueella ennen kuin pyydät seksikumppaniasi lotraamaan koko kehoasi sillä öljyllä 🙂

Vaikka olisit allerginen yhdelle eteeriselle öljylle, voit jatkaa muiden käyttöä. Juttele lääkärin tai dermatologin kanssa arvioidaksesi tarkemmin, mikä yksittäinen ainesosa oli se triggeröivä ja mitkä ovat sinullekin turvallisia käyttää.

Valitessasi aromaterapiatuotteita voit yleensä luottaa varmoihin laatubrändeihin. Mutta jos olet epävarma, lue myös tieteellisiä tutkimuksia kustakin ainesosasta.

Kaiken kaikkiaan riskit ja voitot kulkevat käsi kädessä elämän kaikilla osa-alueilla, joten älä skippaa hyvää aromaterapiaa kokonaan, vaan panosta parhaiden eteeristen öljyjen valintaan ja nauti niiden hyödyistä parisuhteesikin virkistämiseksi!

Onko eteerisiä tuoksuja sisältävä aromaterapia-kasvomaski turvallinen?

Koronan myötä on uutena trendinä lisääntynyt aromaterapian käyttö myös kasvomaskeissa. Eteeristen öljyjen suihkuttelu kasvomaskiin tähtää toki tavallaan hyvään: hengittämisestä tulee miellyttävämpää mietojen hyvien tuoksujen kanssa ja tietyt eteeriset öljyt rauhoittavat mieltä.

Mutta onko oikeasti turvallista suihkuttaa aromaterapeuttisia öljyjä kasvomaskiin?

Vaikka eteeriset öljyt ovatkin antibakteerisia ja estävät myös virusten lisääntymistä puhtaassa eteerisessä öljyssä, ne voivat kuitenkin heikentää kasvomaskin filtterikangasta ja siten tehdä kasvomaskistasi vähemmän suojaavan.

Ja kuten aikaisemmin totesin, jotkut eteeriset öljyt voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa punotusta. Ja vaikka et olisikaan allerginen suosikkituoksullesi, harkitse silti tarkasti. Minkä tahansa tuoksun käyttöä laimennettukaan ei kannata antaa mennä överiksi, vaikka kuinka haluaisit buustata sinun ja seksipartnerisi himoja romanttista iltaa varten 🙂

Miten aromaterapiaa tehdään käytännössä kotona?

Eteerisiä öljyjä voi käyttää se aromaattisesti hengityksen kautta että pinnallisesti ihon kautta verenkiertoon imeytyen. Molempia keinoja voi käyttää tehokkaasti myös romantiikan lisäämiseen ja seksihalujen piristämiseen (lista parhaista ainesosista alempana).

Hengityksen kautta tehtävä aromaterapia tarkoittaa eteeristen öljyjen tuoksuttelua. Tietyt luonnolliset öljyt rauhoittavat kehoasi ja mieltä, mikä auttaa rentoutumaan ja orientoitumaan seksiin. Tietyt aromaterapeuttiset aineet voivat vahvistaa kehoasi ja voimistaa libidoasi. Käyttäessäsi spraytä, diffuuseria tai öljytippoja, eteeriset tuoksut leviävät ilmassa hengitysteihisi ja sitä kautta elimistöösi.

Kun käytät aromaterapiaa pinnallisesti, ihosi imee eteeristen öljyjen aromaterapeuttiset ainesosat itseensä. Lue aromaterapian pinnallisen käytön vinkit käytännön esimerkkeineen alempana.

Millainen aromaterapia on parasta romantiikan, intiimin läheisyyden, seksin ja rakkauden kannalta? Ja silti helppoa tehdä 🙂

Ehkäpä yleisin (ja helpoin!) tapa tehdä aromaterapiaa on käyttää aromaterapeuttisia tuoksukynttilöitä, joissa on puhtaita eteerisiä öljyjä nostattamassa romanttista tunnelmaa intiimiä hetkeä varten.  Alla olevien kumppanilinkkien* kautta voit kokeilla vaikkapa näitä ihania kynttilöitä, joissa on tuoksuilangia- (ylang-ylang), jasmiini-, kamomilla- ja myski-tuoksuja, tai vaikkapa jasmiinia, agarpuun “nestemäistä kultaa” (kultaakin kalliimpi “oud”) ja santelipuun tuoksua:

Nämä aromaattiset kynttilät ovat hyvä lahja pariskunnalle, koska niiden tuoksut herättelevät sekä miehiä että naisia romantiikkaan. Esimerkiksi jasmiini nostattaa itsensä hyväksymisen tunteita ja virittää seksiin, kamomilla rentouttaa teitä molempia ja santelipuu lisää seksihaluja. Nämä molemmat kynttilät palavat puhtaasti ja hitaasti, ja ne on tehty luonnollisista, ympäristöystävällisistä aineista.

Aromaattisesti voit myös diffuuserilla levittää afrodisiakki-ominaisuuksia sisältävien eteeristen öljyjen tuoksuja tai muita rentouttavia tuoksuja, joista sinä ja kumppanisi pidätte, niin pääsette tunnelmaan intiimiä hetkeä varten. Katso suositellut diffuuserit ja afrodisiakit alempaa tästä artikkelista.

Kokeile myös rentouttavaa kylpyä, jossa höyryn mukana kulkeutuvat tuoksut saavat sinut (ja kenties kylpyammeessa samaan aikaan kanssasi olevan kumppanisi!) himot heräämään. Laventeli on erinomainen eteerinen öljy rentoutumiseen ennen nautinnollista seksiä. Näiden kumppanilinkkien* kautta voit kokeilla esimerkiksi näitä ihania laventeli-kylpykuulia. Tai jos sinulla ei ole kylpyammetta, voit tehdä jalkakylvyn tästä orgaanisesta, ylellistä kuolleenmerensuolaa ja laventeliöljyä sisältävästä kylpysuolasta:

Laadukkaat aromaterapeuttiset öljyt myös kosteuttavat ja pehmentävät ihoasi, jolloin tunnet itsesi ulkoisestikin itsevarmemmaksi päästä varpaisiin asti. Ja sinun oma, kokonaisvaltaisesti hyvä olo pohjustaa parhaiten romanttista sessiotanne kumppanisi kanssa!

Miten käyttää aromaterapia-hierontaöljyä seksihalujen nostattamiseen ja rakasteluun?

Kun haluat aromaattisen tuoksuttelun lisäksi päästä enemmän iholle myös eteeristen öljyjen kanssa, voit tehdä helposti hyvän hierontaöljyn eteerisistä öljyistä. Jos et halua itse tehdä öljysekoitustasi, valitse tämän *kumppanilinkin kautta saatava laadukas, luomulaventeliöljy:

Voitte sitten vuorotellen puolisosi kanssa antaa toisillenne nautinnollisen rentouttavaa laventeliöljy-hierontaa ennen intiimimpää kanssakäymistä.

Entä miten tehdään aromaattinen hierontaöljysekoitus itse? DIY-ohjeet ovat näinkin helpot:

 1. Ota pieni tyhjä 30 ml lasipullo
 2. Laita lasipulloon 30-40 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä
 3. Täytä pullo valitsemallasi laimentavalla kasviöljyllä, joka kuljettaa eteerisen öljyn ainesosat ilman, että saat “yliannostusta”, jos lotraisit puhtaalla eteerisellä öljyllä koko kropan läpi. Alla löydät vinkit hyvän kasviöljyn valitsemiseen tarkoituksesi mukaisesti.

Jos sinulla ei ole pieniä lasiputeleita hierontaöljysekoitukseen, ota desimitta tai jokin muu pieni kupponen ja sekoita ainekset samoissa suhteissa.

Mikä on laimentava “kuljetusaineena” toimiva kasviöljy aromaterapiassa? 

Koska eteeriset öljyt ovat täyttä tavaraa eli vahvoja, niitä tulee laimentaa ennen iholle levittämistä. Laimentaja käytetään jotain kasviöljyä, joka kuljettaa eteeristen öljyjen hyödyt kauttaaltan ihollesi. Englanniksi näitä kasviöljyjä kutsutaankin “kuljettajaöljyiksi” eli “carrier oil”.

Tavallisen (toki laadukkaan!) kasviöljyn ja eteerisen öljyn ero on siinä, että puhdas, luonnollinen eteerinen öljy on liian tiivistä ja vahvaa, jotta itä voisi levittää iholle suoraan, mutta nämä “kuljettajina” toimivat kasviöljyt saa levittää suoraan pullosta vaikka koko vartalolle.

Laadukkaat kuljettajaöljyt omaavat toki nekin paljon hyviä terveysvaikutuksia, joten ihan rypsiöljyssä ei kannata kylpeä. 🙂 Muutamat suosikkini aromaterapeuttisiin hierontaöljysekoituksiin ovat:

 • manteliöljy
 • jojobaöljy
 • aprikoosiöljy
 • greippiöljy

Myös tieteellisten tutkimusten mukaan juuri näillä öljyillä on erinomaisia hyötyjä!

Näissä molemmissa laadukkaissa kasviöljyissä on ihanan kevyt koostumus, joten öljy imeytyy ihoon helposti samalla raviten ihoasi ja vahvistaen valitsemasi eteerisen öljyn vaikutuksia. Molemmissa on antioksidantteja sekä ikääntymistä ja ihon epätasaisuuksia (mm. aknea) hillitseviä luonnollisia ominaisuuksia. Lisäksi tämä 100% puhdas jojobaöljy on hyväksi terveelle hiusten kasvulle ja kuivien, hauraiden hiusten elävöittämiseksi.

Nämä ylelliset, luonnonmukaiset kasviöljyt sopivat sekä miehille että naisille, joten ne ovat erinomaisia juuri pariskunnan keskinäisiin intiimeihin hierontahetkiin.

Parhaat eteeriset öljyt intohimoon, romantiikkaan ja seksiin

Nyt kun tiedät, miten aromaterapeuttisia eteerisiä öljyjä käytetään käytännössä romantiikan ja intiimien hetkien piristämiseen, on aika käydä läpi mitkä puhtaat eteeriset öljyt ovat hyviä nimenomaan rakkauselämän parantamiseksi.

Seuraavat eteeriset öljyt ovat edellä mainittuja afrodisiakkeja eli tarkoitettuja nostattamaan intiimiä, intohimoista tunnelmaa sinun ja kumppanisi välillä:

 1. Santelipuu lisää seksuaalista halukkuutta ja nostaa seksihimoja (kuten myöskin santelipuun edullisempi korvike, sitruspuiden sukuun kuuluva amyris)
 2. Damiana rentouttamaan kehoa, mieltä ja hermostoa
 3. Patsuli (Patchouli) alentaa estoja ja stimuloi seksuaalista halukkuutta
 4. Vetiver rentoutumiseen (ja hyvään uneen seksin jälkeen!)
 5. Salvia stressin lievitykseen, jotta unohdat päivän murheet ja nostatat euforista mielialaa seksiä kohti
 6. Tuoksuilangia (ylang ylang), jonka lempeän pehmeät aromit helpottavat lievää masennusta, ahdistuneisuutta, jännittyneisyyttä ja stressiä sekä tutkimusten mukaan myös parantavat itseluottamusta ja hoitavat jopa frigiditeettiä.
 7. Jasmiiniuute parantaa myös itseluottamusta ja nostattaa intohimoista mielialaa
 8. Laventeli rauhoittaa ja pohjustaa hyvää unta (kokeile alla olevan *linkin kautta rauhoittavia laventelitippoja)
 9. Pelargonia eli perinteinen pelakuu parantamaan tunnetilan tasapainoa
 10. Ruusu tuottamaan romanttisia tunteita sensuellisti
 11. Kaneli kohentaa itseluottamusta ja seksuaalienergiaa sekä vilkastuttaa verenkiertoa kaikissa elimissä 🙂
 12. Kynteli (Satureja khuzestanica) hedelmällisyyden ja spermantuotannon lisäämiseen
 13. Ginseng parempaan erektioon (kokeile alla olevan *linkin kautta hyviä ginseng-purukarkkeja, joista tihkuu tehokasta ginsengiä joka puraisulla)

Lue yksityiskohtaista tieteellisten tutkimusten faktoja eri eteerisistä öljyistä täällä.

Anafrodisiakit eli “anaphrodisiacs”: Mitä aromaterapia-aineita kannattaa välttää, jos kaipaat sensuellia läheisyyttä parisuhteessa?

Afrodisiakkien vastakohtiakin tietysti löytyy eli eteerisiä öljyjä, joita sinun kannattaa pikemminkin välttää intiimien hetkien öljysekoituksia tehdessäsi. Anafrodisiakkeja ovat nämä yrtit:

 1. Kamferiöljy
 2. Meirami
 3. Basilika

Piparminttu on virkistävä teessä ja tuoksuna, mutta iholla se viilentää, mikä ei välttämättä ole ihan sitä mikä nostattaisi kuumaa tunnelmaa seksisessionne aikana… 🙂 Piparminttu saattaa myös poltella ja kutittaa iholla, joten jos haluat kokeilla tämän vaikutuksia omalla tai partnerisi iholla, niin olethan varovainen.

Ja vaikka kamomilla (esim. kamomillatee) ja laventeli tunnetusti auttavat sinua rentoutumaan ennen seksiä, ne saattavat tehdä sinut jopa liiankin uniseksi. 🙂  Ja jos olet epävarma seksikumppanisi allergioista, muista, että henkilö, joka on allerginen mm. päivänkakkaroille, voi saada allergisia reaktioita myös kamomillasta.

Aromaterapiavinkit miesten seksihimoihin ja seksuaalisen suorituskyvyn parantamiseen

Jotkut hajut voivat todellakin saada miehen kuumaksi ja triggeröidä vahvan erektion. Miehet pitävät yleensä myskistä ja muista maanläheisistä aromeista. Eteerisistä öljyistä kokeile:

 • patsuli
 • vetiver
 • santelipuu
 • amyris
 • damiana
 • kynteli
 • ginseng

Katso näiden eteeristen öljyjen vaikutukset ylempää tässä artikkelissa. Ja alla olevien *kumppanilinkkien kautta pääset kokeilemaan ginseng-purukarkkeja, joista erittyy hyvälaatuista ginseng-uutetta pureskelun myötä. Voit myös sytyttyää alla olevan aromaterapeuttisen kynttilän, jonka tuoksut saavat teidän molempien himot hyrräämään:

Parhaat eteeriset öljyt, jotka saavat naisen seksihalut heräämään

Kun valitset parhaita eteerisiä öljyjä naiselle – itsellesi tai vaimolle – pari perusvinkkiä kannattaa muistaa: yleensä naiset pitävät kevyemmistä ja  makeammista tuoksuista kuin miehet, esimerkiksi kukkaistuoksuista. Kokeile esimerkiksi:

 1. pelakuu eli pelargonia
 2. laventeli
 3. jasmiini
 4. salvia
 5. tuoksuilangia (ylang ylang)

Lue näiden eteeristen öljyjen kuvaukset ylempää tästä artikkelista.

Hyvä aromaterapia-diffuuseri (diffuusori) saa sinut ja seksipartnerisi intiimin romanttiselle mielelle

Rento kotoilu ja rauhoittuminen ennen seksiä onnistuu helposti, kun sytytät lempituoksukynttiläsi ja halailette vällyjen alla kaikessa rauhassa. Jos kuitenkin pelkäät unohtavanne kynttilöiden puhaltamisen pois ennen kuin nukahdatte syvärentoutumisen ja nautinnollisen seksin jälkeen, käytä diffuusoria (=diffuuseri). Niin saat samat hyödyt kuin aromaterapiakynttilöistä mutta ilman tulipaloriskiä.

Ja kun haluat hyödyntää aromaterapiaa erityisesti syvärentoutumiseen ja parempaan uneen (parantaaksesi aamufiiliksiäsi myös suhteessa siihen kumppaniisi!), voit pitää diffuusorin päällä öisin.

Harkitse, mikä diffuuserityyppi on paras teille:

 1. Ultraäänidiffuusori muuttaa eteerisillä öljyillä täydennetyn veden höyryksi
 2. Ruokodiffuusori sisältää ruokoja eli pitkiä tikkuja, jotka imevät öljyn ensin itseensä ja sitten vapauttavat hiljalleen aromaterapeuttisia tuoksuja ilmaan.
 3. Aromaterapia-spray tai suihkediffuusori tekee eteerisistä öljyistä sumua ilman vesihöyryä
 4. Lämpödiffuusorit sulattavat aromaterapeuttista vahaa samalla tavalla kuin aromikynttilät, mutta käyttäen sähköä tai avotulta lämmön tuotantoon. 
 5. Tuoksulyhdyt ja aromalamput sisältävät tavallisten lyhtyjen tapaan kynttilän, joka lämmittää ja haihduttaa eteerisiä öljyjä ilmaan.

Joitakin aromaterapiadiffuusereita voi kauko-ohjata myös kännykän avulla, ja synkronoimalla diffuusorin Alexaan (Amazon) tai Google Assistenttiisi. Alla olevien *linkkien kautta voit tilata tämän ihanan ruokodiffuusorin (tuoksuilangiaa eli ylang-ylangia ja jasmiinia!) tai panostaa intiimiin hetkiinne antamalla itsellesi ja kumppanillesi romanttiseksi lahjaksi tämän upean kauniin, laadukkaan diffuusorin:

Rento kokeilu kannattaa rakkaudessa, seksissä ja aromaterapiassa 🙂

Vielä lopuksi viimeinen vinkki: jos sinulle mieluinen luonnonöljy ei ole tällä vinkkilistallani, kokeile miten se voi silti toimia sinulla. Ja jos tällä listalla on jokin hyödyllinen öljy, jonka tuoksusta sinä et kuitenkaan pidä, älä turhaan käytä sitä. Eteeriset öljyt on tarkoitettu nautittaviksi ja jokainen pitää omista lempituoksuistaan – vähän kuten seksissäkin kaikilla on omat mieltymyksensä 🙂

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja Kati Niemi Espoo Helsinki Vantaa Kauniainen Sipoo Kirkkonummi

Iloista kokeilumieltä makuukammariin ja sen ulkopuolellekin!

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]

P.S. Voit lukea lisää mielenkiintoisia tieteellisiä faktoja aromaterapiasta ja eteerisistä kasviöljyistä näiden *kumppanilinkkien kautta saatavista, tohtoreiden kirjoittamista tietokirjoista:

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.