Itsehypnoosi ja itsesuggestiot - Hypnoterapeutti Kati Niemi

Itsehypnoosi ja itsesuggerointi -valmennus hyvinvointisi tueksi

Laita hyvä kiertoon!

Monille hypnoterapia-asiakkailleni opetan myös itsehypnoosia, muiden monipuolisten mindshifting-metodien lisäksi. Itsehypnoosi on voimallinen itsensäjohtamisen työkalu, kunhan sitä on harjoitellut käyttämään oikein ja hyvällä intentiolla.

Meidän jokaisen sisäinen puhe voi olla hyvinkin negatiivista, lannistavaa ja haitallista meidän itsemme lisäksi myös muille ihmisille, joiden kanssa kommunikoimme omasta sisäisestä maailmastamme käsin. 

Sekä oman hyvinvointisi että ihmissuhteidesi antoisuuden tähden onkin olennaista, että osaat johtaa ajatuksiasi, tunteitasi ja toimintaasi tosiasiallisten tärkeimpien arvojesi mukaan. Silloin et ajaudu pelon ja rajoittavien uskomusten vuoksi silloinkaan, kun joudut myrskyn silmään esimerkiksi vaikeiden olosuhteiden tai muiden ihmisten painostuksen keskellä.

Itsehypnoosi on yksi mainio keino, jolla saat rauhoitettua itsesi stressaavimmassakin elämäntilanteessa tai esimerkiksi vaikeassa neuvottelussa, jossa sinun on tärkeää pitää puolesi. Esimerkiksi työelämässä irtisanomistilanteissa tai yksityiselämän puolella parisuhteen päättymistilanteissa sinun on hyvä löytää vahva sisäinen turva sinusta itsestäsi.

Itsehypnoosissa pääset myös hyödyntämään monia mindshifting-tekniikoita tarkoituksenmukaisemmin ja ratkaisukeskeisemmin. Syvässä rentouden tilassa egosi ei ohjaa sinua samalla tavalla esimerkiksi suorittamaan elämää tai tekemään arvojesi vastaisia päätöksiä. Kestävät hyvät päätökset ja elämänvalinnat syntyvät hyvästä olosta käsin, ja tuota hyvinvointiasi voit parantaa itsehypnoosin ja hyvää tekevien itsesuggestioiden avulla.

Miten itsehypnoosi ja itsesuggerointi eroaa meditoinnista tai mindfulnessista?

Itsehypnoosi sisältää samankaltaisia elementtejä kuin meditointi tai mindfulness, mutta niissä on kuitenkin vissi ero. 

Kuten hypnoosia hyödyntävässä hypnoterapiassa, myös itsehypnoosissa on olennaista hyvä, tarkoituksenmukainen intentio: mitä haluat saavuttaa itsehypnoosin avulla?

Yksinkertaistettuna voit ajatella meditaation olevan mietiskelyä ja mindfulnessin olevan “mielen täyttämistä” (mind full) nykyhetken aistikokemusten tarkkailulla, minkä vuoksi ne voivat rauhoittaa ja luoda hyvää tunnetilaa

Toisaalta, mindfulness-tutkimuksissa on todettu, että joskus ns. liiallinen tosiasioiden “tarkkailu” voi luoda henkilölle jopa lisää ahdistusta.

Hypnoterapiassa luodaan tietoisemmin (tiedostamatonta mieltä ja alitajuntaa hyödyntäen toki) hyvää tunnetilaa ja esimerkiksi tehdä hypnoosissa erilaisia “harjoituksia” (yksinkertaistettuna sanoen; skaala on niin paljon laajempi kuin mitä tähän artikkeliin voi mitenkään tiivistää) eikä vain todeta, miten asiat ovat.

Myös NLP:ssä, joka osaltaan pohjautuu hypnoosiin ja hypnoottisiin kielimalleihin (mm. maailmankuulu lääkäri-psykiatri-hypnoterapeutti Milton H. Erickson), harjoitellaan mm. visuaalisia, auditiivisia ja kinesteettisiä editointimenetelmiä eli käytännössä muokataan ja modifioidaan ajatus- ja tunnemaailmaa käytännön toiminnan parantamiseksi asiakkaan tavoitteen mukaisesti.

Em. keinoilla ja esim. kielimalleilla on olennainen merkitys myös siinä, että harjoittamasi itsehypnoosi on tehokasta ja ohjaa juuri siihen suuntaan, johon haluat itseäsi kannustaa etkä esim. itsesuggeroi itseäsi haitallisesti.

Rakkauden (r)evoluutio-asiakkailleni tarjoamissani hypnoterapiatapaamisissa ja coaching-/NLP-valmennusohjelmissa hyödynnämme toki lukuisia erityyppisiä mindshifting-metodeja monipuolisesti asiakkaan taustan, tilanteen ja tavoitteen mukaan yksilöllisesti.

Olennaista on, että asiakas oppii itse niitä metodeja, joista on hänelle eniten hyötyä erityyppisissä elämäntilanteissa. Siksi itsehypnoosi ja hyvää tekevä itsesuggerointi ovat myös niitä mindshifting-metodeja, joiden pariin opastan halukkaita.

Joko sinä johdat ajatuksiasi ja tunteitasi, tai ne johtavat sinua.

Loppujen lopuksi voi sanoa, että kaikki hypnoosi on itsehypnoosia. Lue tarkemmin esimerkiksi arkisista, jokapäiväisistä hetkistä, jolloin sinäkin olet ollut hypnoottisessa tilassa, sekä muutenkin yleisemmin hypnoosista täällä.

Ja tavallaanhan myös kaikki ajatuksesi ovat omanlaistaan itsesuggerointia ja -hypnoosia. Vaikka et edes tietäisi mitä itsehypnoosi ja itsesuggerointi tarkoittavat, niin voit kysyä itseltäsi: miten kurjan käskeviä tai kauniisti kannustavia kehotuksia sinun sisäinen radiokanavasi syöttää sinulle?

Sinun ajatukset ovat jatkuvasti mukanasi ja siksi niiden johtaminen on kaikkien elämänalueidesi kannalta ensisijaisen tärkeää. Joko sinä johdat ajatuksiasi ja tunteitasi, tai ne johtavat sinua.

Minkälaisia itsensäjohtamisen taitoja sinä olet harjoitellut tietoisella intentiolla?

Ratkaisukeskeinen mindshiftaaminen, hypnoterapia, NLP-valmennus ja coaching voivat parantaa elämänlaatuasi monipuolisesti. Tehokkaita mindshifting-metodeja on niin monenlaisia ja moneen tarkoitukseen modifioitavissa, että olen varma, että sinäkin löydät itsellesi parhaat keinot.

Kiinnostaako sinua esimerkiksi rentouttava itsehypnoosi stressinhallintaan ja hyvää tekevä itsesuggerointi arvojesi mukaisiin hyviin elämänmuutoksiin tukien?

Henkinen valmennus hyvinvoinnin parantamiseksi: Hyvä, Parempi, Minä! (Coach Kati Niemi)
Kun haluat parantaa hyvinvointiasi ja saada rentoa elämäniloa arkeesi, tutustu yksilölliseen valmennukseen tästä kuvalinkistä.

Kun haluat minusta sparraajan itsesi johtamisen ja kehittämisen mindshifting-matkallesi, varaa sinulle sopiva tapaamisaika nyt helposti nettiajanvarauksella täällä.

Rakkaudella voimaannuttaen
Coach Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän

Henkinen valmennus hyvinvoinnin parantamiseksi: Hyvä, Parempi, Minä! (Coach Kati Niemi)
Kun haluat parantaa hyvinvointiasi ja saada rentoa elämäniloa arkeesi, tutustu yksilölliseen valmennukseen tästä kuvalinkistä.

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.