Uusivuosi - Uudenvuodenlupaus

“Tänä vuonna en eroa” – Millainen on hyvä uudenvuodenlupaus?

Laita hyvä kiertoon!

Eräs mies kertoi antavansa joka vuosi saman uudenvuodenlupauksen: “Tänä vuonna en eroa vaimostani”. Tämä pitkään naimisissa ollut mies kertoi sen olevan ainoa uudenvuodenlupaus, jonka hän katsoo olevan hyödyllinen. Avioero ei ole hänelle vaihtoehto missään tilanteessa ja hän muistuttaa itseään tuosta omasta ehdottomuudestaan jokaisen vuoden vaihtuessa.

Tavoitteiden asettaminen, muutosten tekeminen ja suunnitellun toivetilan saavuttaminen ovat aiheita, joita käyn läpi kaikkien hypnoterapia- ja NLP-valmennusasiakkaideni kanssa. Tässä artikkelissa kerron sinullekin, mitä hyötyä ja haittaa uudenvuodenlupauksesta eli käytännössä mahdollisesti useinkin toistuvasta itsesuggeroinnista on. 

Miksi uudenvuodenlupaus voi olla vaarallinen?

Lue tämä artikkeli ajatuksella ennen kuin asetat itsellesi yhtäkään uutta pakkoajatusta päähäsi. Ja koska uudenvuodenlupauksesta voi olla myös hyötyä, varmista, että sinä saat nimenomaan ne hyödyt omaksi tueksesi uutta parempaa vuotta kohti.

Parhaimmillaan hyvä, positiivinen uudenvuodenlupaus toimii tehokkaana itsesuggestiona eli oman pään sisäisenä mantrana, josta tulee toistojen myötä tiedostamaton ajatusmalli eli uskomus.

Arkinen toimintamme pohjautuu noin 95-prosenttisesti tiedostamattomille ja alitajuisille ajureillemme eli ajatus- ja toimintarutiineillemme, jotka olemme omaksuneet vuosien varrella ja sisäistäneet ne niin hyvin, että emme joudu ajattelemaan, miten ajattelemme ennen kuin jo toimimme tuon mantramme mukaisesti.

Siksi näiden ajatus- ja toimintatapojen onkin parempi olla hyviä ja positiivisia, jos haluaa elämäänsä lisää hyvää positiivisuutta monessa muodossa.

Koska autopilottiajatuksistamme suurin osa on tiedostamatonta ja niiden pohjalta navigoimme elämässämme, emme useinkaan pysähdy miettimään tarkasti tietoisella mielellämme sitä, mitkä noista tiedostamattomasta mielestämme ja alitajunnastamme kumpuavista ajatuksista ovat oikeasti hyviä ja hyvää tekeviä – ja mitkä vain hyviksi luulemiamme tai hyvää tarkoittavia.

Valitettavan moni ei tiedä, miten ihmeessä jotain tiedostamatonta voi tutkia tietoisesti. Ja vielä harvempi tietää, miten monin tavoin nuo tiedostamattomat ajatusmallimme ohjaavat meitä arkisissa valinnoissamme – esimerkiksi vuorovaikutuksessa sen puolisomme kanssa.

Silti moni menee ja tekee nykyisen tietoisen mielensä kapasiteetilla itselleen uudenvuodenlupauksia, joita he hokevat päässään luoden itselleen lopulta automaattisen ajatusmallin, josta irtautuminen voi lopulta olla vaikeaa. Tuon itsekeksityn hokeman on siis parempi olla hyödyllinen ja kokonaisvaltaisesti positiivinen, jotta ei vahingossa aiheuta itselleen enempää vahinkoa.

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Oletko sinä hokenut itsellesi vaikkapa teininä jotain “ensi vuonna en varmasti tee XXX”, ja ihmettelet, miksi sinulla voi aikuisenakin olla ongelmia asiaan liittyen? Be careful what you wish for. Uudenvuodenlupaus voi koitua vaaralliseksi, jos ei tiedä, miten leikkii mielellään.

Mitä järkeä on tehdä uudenvuodenlupaus ylipäänsä?

Itse tein uudenvuodenlupauksia vielä nuorena aikuisena, ja yleensä ne olivat “kesäksi kuntoon”-tyyppisiä kuntoprojekteihin liittyviä lupauksia. Ja kuten arvata saattaa, jostain syystä sama hölmö lupaus piti antaa uudelleen ja uudelleen joka vuosi, koska edellisenä uudenvuodenaattona antamani “lupaus” taas lopahti ja tulokset romahtivat viimeistään uuden kaamosajan ja jouluherkkujen myötä.

Äsken mainitsemani mies on tehnyt saman uudenvuodenlupauksen avioliittonsa alusta asti ja todennäköisesti tekee sen myös tänä uutenavuotena. Tämä tarinani ei paljasta tuon miehen avioliitosta sen enempää kuin sen, että heille ei ainakaan sitä avioeroa ole tullut tänäkään vuonna. Mutta jos lisäksi oletamme hänen uudenvuodenlupauksensa olleen tehokas myös pitämään hänen parisuhteensa kunnossa vuodesta toiseen, niin eikös jonkinlainen uudenvuodenlupaus voisi olla hyväksi kaikissa parisuhteissa?

Itsensä rakastaminen ja elämän runsaus nautinnollisuus

Ehkä jonkinlainen uudenvuodenlupaus olisi hyväksi myös puolisoille, jotka ovat päättäneet erota vuonna 2022, tai jotka ovat jo vuosia olleet toisilleen ex-puolisoita?

Entä jos on sinkku, niin mikä olisi paras uudenvuodenlupaus 2022?

Pohditaanpa tarkemmin, millainen olisikaan oikein superhyvä uudenvuodenlupaus ja katsotaan, miten sellainen kannattaa muotoilla itselle tehokkaimmaksi itsesuggestioksi!

HYVÄ UUDENVUODENLUPAUS: Millainen uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä?

Jos uudenvuodenlupauksen aikoo tehdä ylipäänsä, siitä kannattaa tehdä vain sellainen, jonka myös sitten pitää. Lupaus on lupaus, eikä vain joku heitto ilmaan ja haihattelua uudenvuodenaaton piristykseksi. Kunnollisen uudenvuodenlupauksen kannattaa antaa piristää (ei kiristää) koko tulevaa vuotta ja pidempäänkin. 

Paras uudenvuodenlupaus voi muuttaa koko loppuelämän. Kuten myös huono hokema voi muuttaa omaa ajatusmallia huonompaan suuntaan loppuelämäksi – ellei tule tietoiseksi omista sisäisen kriitikkonsa hokemista.

Ensinnäkin uudenvuodenlupaus kannattaa tehdä aiheesta, joka on itselle todella tärkeä. Ja ottaen huomioon, että itselle tällä hetkellä tärkeinä esittäytyvät asiat pohjautuvat niihin aikaisemmilta vuosikymmeniltä kerättyihin tiedostamattomiin tai alitajuisiin autopilottiuskomuksiin (hyviin ja huonoihin!), niin tässä kohdassa viimeistään kannattaa itseltään ensin kysyä:

Jos haluat testata uudenvuodenlupauksesi pitävyyden, asetu ensin takajaloillesi omaa uudenvuodenlupaustasi vastaan ja perustele kaikki ne syyt, miksi tuo aihe ei jostain syystä olisikaan sinulle hyvää tekevä ja mikä kaikki voisi mennä siinä pieleen lopulta, vuosien päästä.

Jos huomaat ärsyyntyväsi oman ajatuksesi puolustamisesta itsellesi, voit veikata, että aiheesi on sinulle ainakin tärkeä ja merkityksellinen. Se ei silti vielä tarkoita sitä, että tuo aihe on sinulle hyvää tekevä ja järkevä uudenvuodenlupauksen aiheeksi. 

Tiedät varmasti monia jääräpäitä, jotka vannovat oman totuutensa nimiin, vaikka sinä ja tuttavasi pidätte heitä umpitolloina? 

Tupla- ja triplavarmista, että sinä jätä tollailut tekemättä ainakin oman tietoisesti asettamasi uudenvuodenlupauksesi osalta. 🙂

Ole kriittinen omaa aihevalintaasi kohtaan. Sitten kun olet löytänyt aiheen, joka todella on sinulle tärkeä, merkityksellinen ja hyödyllinen eli hyväksi sinulle, on aika muotoilla uudenvuodenlupauksesi todella toimivaksi itsesuggestioksi.

Miten uudenvuodenlupaus kannattaa muotoilla, jotta se toimii hyvänä itsesuggestiona?

Lupaus on toive paremmasta. Lupauksen asettamiseen pätee tavoitteen asettamisen perusprinsiipit. Otetaan tässä esille kaksi klassista tavoiteasetantamallia, joiden kysymysten kautta voit happotestata oman uudenvuodenlupauksesi. Tämän harjoituksesi tavoitteena on hioa uudenvuodenlupauksestasi timanttinen.

Jos kysymysten kautta kuljettuasi huomaat, että aiheesi ei täytä kaikkia kestävyyskriteerejä, justeeraa lupaustasi joko sen muotoilun ja sisällön suhteen tai vaihda uudenvuodenlupausaihettasi kokonaan. 

Muistathan, että uudenvuodenlupausta ei ole pakko tehdä 🙂

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Uudenvuodenlupaus-malli 1: POTKE

P = Positiivisesti muotoiltu uudenvuodenlupaus

Uudenvuodenlupaustasi laatiessasi älä ajattele ainakaan sitä vaaleanpunaista elefanttia, jota ei ole olemassa muualla kuin äsken mielikuvassasi. Huomasitko, miten hyödytöntä minun oli kieltää sinua ajattelemasta vaaleanpunaista elefanttia? 

Siispä unohda ÄLÄ- ja EI-sanat lähtökohtaisesti.

Jos huudat lapsellesi “älä lyö veljeäsi”, tuo aivoiltaan erityisen suggestioherkässä iässä oleva jälkikasvusi näkee jo mielessään itsensä lyömässä veljeään siinä samassa hetkessä, kun pikkunyrkit heiluvat jo. “ÄLÄ”-sana on siis yhtälailla pannassa kuin EI-sanakin. Ei-sana toimii yksittäisenä paniikkinappulana, mutta silloinkin vain harkiten.

Tavoite tulee muotoilla positiivisen lopputuleman mukaan. Jätä pois asiat, joita sinun EI tule tehdä tavoitteeseesi päästäksesi, ja sisällytä uudenvuodenlupausformaattiisi vain ne asiat, joita sinä teet tavoitteesi eteen. Kuten lapsellesi kerro mieluummin miten hänen on hyvä käyttäytyä sen sijaan, että luettelet kaikkea sitä luontaista toimintaa, joka häneltä myös onnistuu, vaikka sinä haluaisit toisin.

Ohjaa itseäsi kuin sisäistä lastasi. Neuvo ja ohjaa, ja varsinkin helli ja rakasta, kun kerrot sisäiselle pikkutytöllesi tai pikkupojallesi, mitä hän saa tehdä uutenvuotenakin.

Tavoitteen asettaminen sisältää verbin minä-muodossa. Kyseessä on sinun oma toimintasi, jolla saavutat tavoitteesi. Tuo toimintasi vie sinua tavoitettasi KOHTI, eikä vain ongelmasta POIS.

Tämän kirjoituksen alussa mainitsemani miehen kannattaisi muotoilla oma uudenvuodenlupauksensa positiivisesti ja jättää käyttämättä “En eroa…”-tyyppistä tavoiteasetantaa. Jos päässään hokee itselleen “En eroa”, ero saattaa käväistä mielessä turhankin usein ilman mitään sen surullisempaa syytä.

“En eroa puolisostani”-uudenvuodenlupauksen voi korvata esimerkiksi “Pidän huolta…”-tyyppiseksi. Mutta huoli-sanakin voi särähtää jonkun korvaan, joten parempi voisi olla esimerkiksi “Rakastan…”

O = Omasta toiminnasta kiinni

Edellä mainittu “Rakastan….”-tyyppinen muotoilu kuulostaa vielä melko hähmäiseltä ja epämääräiseltä. Rakkautta on monenmuotoista. Myös lähimmäisenrakkaus ja platoninen rakkaus. Rakkaus voi olla liian abstraktia tavoiteasetannan kannalta, joten timanttinen uudenvuodenlupaus tarvitsee vielä hiontaa.

Uudenvuodenlupauksen tulee olla sellainen, että siinä on actionia, todellista toimintaa. Tuon toiminnan on oltava omasta toiminnasta kiinni, jotta tekosyyt jäävät tarpeettomiksi. Esimerkiksi sitä omaa puolisoa on sitten turha syyttää, jos “Rakastan…” muuttui ongelmalliseksi uudenvuodenlupaukseksi välillä vuoden kuluessa.

Sinun uudenvuodenlupauksesi on sinun. Vain sinun. Puolisosi voi tehdä omansa, jos haluaa. Ehkäpä hän innostuu tekemään itselleen myös jonkin uudenvuodenlupauksen sitten, kun sinä olet esitellyt hänelle oman timanttisen uudenvuodenlupauksesi!

T = Täsmällisesti määritelty

Edellä korostin jo sitä, kuinka hyvä uudenvuodenlupaus sisältää toimintaa ja nimenomaan omaa toimintaa. Silti tarvitaan vielä lisää täsmennystä! 

Kuljeta uudenvuodenlupausraakileesi nyt seuraavien kysymysten läpi:

  • Mitä sinä teet tavoitteesi eteen? Mitä tismalleen? Yksityiskohtaisesti? Jos verbisi ylätaso oli “Rakastan…”, niin mitä teet rakkauden osoittamiseksi konkreettisesti? Mitkä ovat ne yksittäiset toimet, joita teet? Myös hiljentyminen ja kuunteleminen ovat tekemistä, ja varsinkin rakkauden osoittamisessa hyvinkin hiljaiset katseet ja lempeät kosketukset kaikessa rauhassa voivat olla ihan sitä timanttisinta parisuhteen parantamista parhaimmillaan.
  • Missä tilanteessa tai paikassa sinä teet niin?
  • Milloin sinä teet niin? Kuinka usein? Milloin ainakin?
  • Mihin mennessä sinä olet saavuttanut tavoitteesi? Jos uudenvuodenlupauksesi on jatkuva eli ns. “toistaiseksi voimassa oleva”, voisitko silti antaa sille jonkin konkreettisemman aikamääreen? Jos et, niin miksi et?
  • Kenelle, ketä varten tai kenen kanssa sinä teet niin? Muista, että uudenvuodenlupauksesi on silti sinun omaa toimintaasi, vaikka suuntaatkin sen esimerkiksi puolisoasi tai tulevaa deittikumppania (tai tulevia deittikumppaneita!) kohtaan.

K = Konkreettisesti koettavissa

Onko uudenvuodenlupauksesi konkreettisesti koettavissa kaikkien aistien kautta? Täsmennä, miltä uudenvuodenlupauksesi saavuttaminen näyttää, kuulostaa ja tuntuu? Jos siihen liittyy jokin tuoksu tai maku, niin miten konkretisoisit uudenvuodenlupauksesi vielä tarkemmalle tasolle?

Eläydy uudenvuodenlupauksesi tavoitteesi saavuttamisen hetkeen kaikkien miellejärjestelmiesi (visuaalinen, auditiivinen, kinesteettinen) kautta, minkä jälkeen tarkenna uudenvuodenlupauksesi sisältöä yhä konkreettisemmaksi.

Jos miellepiirteiden editointi on sinulle vielä uutta, lue vinkit, esimerkit ja harjoitukset Rakkauden (r)evoluutio-kirjasta.

E = Ekologinen seurauksiltaan

Onko uudenvuodenlupauksesi seurauksiltaan hyväksi sekä itsellesi että muille? Sinulle tärkeän asian ei tarvitse miellyttää kaikkia ihmisiä ja sinä saat valita, kenet haluat kuitenkin ottaa huomioon uudenvuodenlupaustasi asettaessasi.

Jos uudenvuodenlupauksesi on se, että eroat nykyisestä puolisostasi, se on mainio tavoite sinulle itsellesi, vaikka puolisosi mielestä olisit menettänyt järkesi.

Silloinkin kun tavoitteesi voi tuntua vaikealta jollekulle toiselle, voit uudenvuodenlupauksen sisällössä ottaa huomioon nykyisen puolisosi esimerkiksi niin, että teet parhaasi siinä, että eroatte sopuisasti.

Uudenvuodenlupaus-malli 2: SMART

Edellä oleva POTKE-malli perustuu filosofian tohtori L. Michael Hallin ja teologian tohtori Bobby G. Bodenhamerin tutkimusten pohjalta kehitettyyn englanninkieliseen PACER-tavoiteasetantamalliin. NLP:ssä (engl. neuro-linguistic programming; www.nlpyhdistys.fi) on tutkittu tavoiteasetannan tekijöitä, jotka edistävät tavoitteen saavuttamista. NLP:ssä on runsain mitoin monenlaisia “life hack”-työkaluja elämän parantamiseen kokonaisvaltaisesti eli nämä tavoiteasetantamallit ovat vain yksi osa NLP-tekniikoita. Lisämakua NLP:stä voit lukea Rakkauden (r)evoluutio-kirjasta. Kun haluat itsellesi NLP-coachin, laita minulle viestiä

Maailmanlaajuisesti 1980-luvulta alkaen hyödynnetty, George Doranin kehittämä englanninkielinen SMART-tavoiteasetantamalli kääntyy näppärästi myös suomeksi melkein yksi yhteen ja ne ovat sisällöltään samankaltaisia kuin edellä yksityiskohtaisemmin esitellyssä POTKE-tavoiteasetantamalllissa. Kuljeta uudenvuodenlupauksesi siis vielä näiden check pointtien läpi ja testaa, millainen uudenvuodenlupaus kestää happotestin ensi vuonna arjessakin:

  • S = Selkeä
  • M = Mitattavissa oleva
  • A = Aikaan sidottu
  • R = Realistinen
  • T = Tavoittelemisen arvoinen
Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Mitattavissa oleva ja realistinen uudenvuoden tavoite

POTKE- ja SMART-malleissa on paljon samaa, kuten varmasti huomasitkin. SMART-mallissa mainittu “Mitattavissa oleva”-kriteeri ei tarkoita esimerkiksi painonpudotustavoitteissa tyypillistä “laihdutan 5 kiloa”-muotoilua, ja kuten aikaisemmin luit, tavoitteen tulee olla KOHTI- eikä POIS-tyylinen, jotta mantrasi fokusoi ajatuksesi positiivista tavoitetta kohti eikä palauta sinua aina lähtöruutuun menneisyyteesi. ‘Mitattavissa oleva’ tarkoittaa esimerkiksi aikaisemmin POTKE-mallissa mainittuja visuaalisesti, auditiivisesti ja kinesteettisesti todennattavissa olevia virstanpylväitä.

Realistisuus on myös tärkeä kriteeri. Vaikka tavoiteasetannassa onkin tärkeää suunnata huomio positiivista lopputulemaa ja hyviä tekoja kohti, ota huomioon myös lähtötilanteesi.

Jos esimerkiksi parisuhteessa olette olleet jo pidempään täydellisessä pattitilanteessa ja olet vannonut eroavasi, mutta vielä kerran haluat ainakin yrittää parantaa parisuhdettasi, unohda hetkeksi unelmalopputulema vuosien päästä ja keskity niihin pieniin, konkreettisiin tekoihin, joilla saat ainakin omalta osaltasi tasoitettua tietänne parempaa parisuhdetta kohti. Hyvä parisuhde rakennetaan rauhassa, ilman kiirettä.

Jos taas tavoitteenasi on erota nykyisestä puolisostasi, haaveile unelmalopputuloksestasi ja silti laadi tavoitteesi konkreettinen tekeminen ensimmäisistä hyvistä asioista, joita teet itsellesi erosi läpi kulkiessasi. Miten tuet itseäsi? Mitä hyvää teet itsellesi? Mihin kiinnität huomiosi exäsi tavatessasi? Vaikka voit olla hyväkin ystävä exäsi kanssa jossain vaiheessa, aseta tavoitteesi tähän hetkeen ja vain omaa toimintaasi kuvaamaan. Vaikka sinä olisit valmis ystävyyteen exäsi kanssa samantien, sinä et voi taata puolisosi suhtautumista sinuun yhtä ystävällisesti.

Olipa uudenvuodenlupauksesi mistä aiheesta tahansa, fokusoi omaan tekemiseesi ja huomioi lähtötilanteesi realistisesti.

Voit asettaa uudenvuodenlupauksesi ensin tasolle 1, ja sitten kun olet saavuttanut tuon ensimmäisen virstanpylvään, voit tehdä uuden lupauksen taas siitä eteenpäin. Uudenvuodenlupauksia saa tehdä vaikka montakin kertaa vuoden aikana! 

Kuka sanoi, että uusivuosi alkaa vain tammikuun ensimmäisenä päivänä? 

Uusi elämähän alkaa jokaisen uuden hengenvedon myötä! 🙂

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Uudenvuodenlupaus-itsesuggestion tiivistys

Kirjoita edellä esiteltyjen POTKE- ja SMART-kriteerien kautta saamasi vastaukset ylös. Muotoile uudenvuoden tavoitteesi muutamaksi virkkeeksi, ja sitten terävöitä ne vielä yhdeksi tai kahdeksi lempeännapakaksi, positiiviseksi “hissipuheeksi” itsellesi. Tuo hissipuheesi voi toimia itsesuggestiolauseenasi.

Itsesuggestioissa suora sanamuoto toimii tehokkaasti monissa tapauksissa, koska se on lyhyt ja ytimekäs ja siksi helppo muistaa. Jos riimität lauseesi tai muotoilet sen ‘kauniiksi’ kuin sisäisen lapsesi laulun, tulet muistamaan sen helpommin.

Tiedäthän, miksi lapsillekin on aina laulettu tuutulauluja ja miten ne saavat vanhemmankin nukahtamaan jo ensimmäisten sanojen myötä?

Hypnoottisten itsesuggestioiden käyttö ilman hypnoosia uudenvuodenlupauksen tavoitteen saavuttamiseksi

Hypnoosissa suggestioiden perusperiaatteita on useampia enkä lähde tässä niitä kaikkia avaamaan, koska niitä on parempi käydä läpi sitten kahdenkesken vastaanotollani. Supersimppelit, suorat suggestiot eivät valitettavasti toimi aina niinsanotussa lukkotilanteessa, jossa henkilö on kovin jumissa vanhassa, sitkeässä, rajoittavassa uskomuksessaan. Silloin käytetään muitakin menetelmiä hypnoterapiasuggestioiden muotoilussa, jotta valmennusasiakkaan alitajunta hyväksyy uuden positiivisen ajatusmallin ja auttaa asiakasta saavuttamaan hänelle tärkeän tavoitteen.

Olet varmasti kuullut esimerkiksi lento- tai hämähäkkifobikoista, jotka pääsivät irti lento- tai hämähäkkipelostaa hypnoosin avulla? Ja varmasti tiedät ainakin muutaman henkilön, joka pääsi ketjupolttamisestaan irti hypnoosin avulla? Hypnoosi itsessään on vain muuntuneen tajunnan tila eikä itsessään tee muuta kuin tuntuu mukavalta.

Hypnoosin eli hypnoterapian teho on suggestioissa, jotka on rakennettu asiakkaan tavoitteen mukaisiksi ja jotka asiakas saa sisäistää mukavassa hypnoottisessa mielentilassa. Näitä suggestioita asiakas voi sitten jatkaa itsesuggestioina kotonaan, kun alkupohja positiiviselle muutokselle on luotu hypnoterapeutin toimesta.

Kun itsesuggestiot tehdään vain tietoisen mielen tasolla, toistokertoja tulee olla vaan runsain mitoin enemmän kuin hypnoterapiassa annettuna. Sinulle kuitenkin riittää uudenvuodenlupausta tehdessäsi varmuus siitä, että uudenvuodenlupauksesi täyttää edellä esitellyt POTKE- ja SMART-kriteerit sen jälkeen, kun olit jo puolustanut aihettasi juryn edessä. 🙂

Miten uudenvuodenlupausta kannattaa suggeroida itselleen?

Kysy itseltäsi uudenvuoden ihmekysymys: “Mikä on ensimmäinen merkki, josta huomaat, että olet saavuttanut uudenvuodenlupauksessasi asettamasi tavoitteesi?”

Sulje silmäsi.

Hengitä syvään ja rauhallisesti omassa tahdissasi.

Eläydy kaikilla aistikanavillasi siihen hetkeen, kun olet jo saavuttanut uudenvuodenlupauksessasi asettamasi tavoitteesi.

Mitä huomaat?

Mitä tapahtuu?

Mitä näet?

Kuuletko itsesi tai jonkun puhuvan sinulle?

Miltä sinusta tuntuu?

Mistä nautit?

Mitä havaitset nyt?

Mitä sanot itsellesi tuossa hetkessä?

Uppoudu mielikuvaasi kokonaan. Anna itsesi hengittää tuota hyvää oloasi pitkään. Sekä uudenvuodenlupausta asettaessasi että siihen joka päivä eläytyessäsi.

Itsesuggestioissa sanat ovat vain osatotuus. Jotta hyvät, positiiviset sanasi itsellesi varastoituvat tiedostamattomaan mieleesi niin syvälle, että uuden hyvää tekevän ajatusmallisi voimin saat nautittua energisestä elämästäsi ensi vuonna lähes automaattisesti, sano nuo sanasi itsellesi usein ja ajatuksella – ja ennen kaikkea tunteella. 

Anna itsesi tuntea hyvää tekevän uudenvuodenlupauksesi anti joka päivä. Joka aamu, kun heräät, ja iltaisin, kun menet nukkumaan. Noina vuorokaudenaikoina saat luonnollisen hypnoottisen tilasi hyödynnettyä uudenvuodentavoitettasi tukeviksi. Sekä päivisin, kun jokin voimavara-ankkurisi muistuttaa sinua automaattisesti tuosta mahtavasta uudenvuodenlupauksestasi, joka ei ole pelkästään lupaus uudelle vuodelle vaan sitoumus itseäsi ja omaa hyvinvointiasi kohtaan.

Itsesuggestioiden rakentaminen tietoisella mielellä ilman hypnoottista transsitilaa edellyttää satoja toistoja ellet käytä hypnoosia tehostajana. Jos toistat uudenvuodenlupauksesi kymmenen kertaa aamuisin ja iltaisin, 20 positiivista itsesuggestiota päivittäin saa sinut ajattelemaan tuota positiivista, ekologisesti laatimaasi tietoista itsesuggestiotasi 140 kertaa jo ensimmäisen viikon aikana. Tutkimusten mukaan uusien tapojen synty kestää noin 67 vuorokautta (ilman todella tietoista itsesuggerointia), mutta vaihteluväli on laaja.

Useimmat puskevat pelkän valvetilan tietoisen mielensä tahdonvoimalla, mutta muistathan, että positiivisen psykologian itsesuggestiot perustuvat hypnoterapiatekniikoihin juuri siksi, että niiden teho on vahvinta hypnoosissa. Jos et ole vielä harjoitellut itsehypnoositekniikoita, harjoittelu on turvallisinta aloittaa kliinisen hypnoterapeutin ammattikoulutuksen suorittaneen valmentajan avulla. Ota yhteyttä kun haluat oppia tehokkaimmat keinot päästä hypnoosiin sekä ohjatusti että myöhemmin kotonasi itsehypnoosin avulla.

Sinä todellakin saavutat uudenvuodenlupauksesi, kun myös alitajuinen mielesi varmistaa onnistumisesi!

Millaisen uudenvuodenlupauksen sinä tekisit, jos ensi vuodelle lupaisit jotain itsellesi?

Uudenvuodenlupausta ei tarvita onnelliseen elämään ensi vuonna. Jos sellaisen kuitenkin haluat tehdä itsellesi, aseta uudenvuodenlupaus vain tukemaan ja kannustamaan itseäsi. Ei rajoittamaan tai kritisoimaan sitä mitä olet tai pienentämään todellisia unelmiasi. Sinä saat elää elämääsi runsaana ja värikkäänä, juuri sellaisena kuin mistä haaveilet! 

Jos muutoksen aikaansaaminen vaikkapa ensi kesään mennessä tuntuu vaikealta, niin pohdi millaisissa tunnelmissa haluat nauttia ensi joulustasi? Vuodessa ehdit ottaa jo monen monta askelta unelmaasi kohti, kun aloitat tekosyiden keksimisen sijaan matkareittisi suunnittelun tänään.

Jos osaat asettaa mielesi edes hitusen haaveilemaan jostain, osaat asettaa mielesi myös saavuttamaan sen kaiken. Usko itseesi. 

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Joka vuosi sinulla on 365 päivää – jos saat elää koko vuoden loppuun asti myös ensi vuonna. Jos annat itsesi elää jokaisena päivänä, kun olet hengissä, sinulla on lähes 9000 tuntia nauttia elämästäsi myös ensi vuonna. Lupasitpa mitä tahansa, lupaa itsellesi ainakin se, että annat itsellesi luvan nauttia tuhansista tunneista ensi vuonna. Aloittaen tämän nyt käsilläsi olevan ensimmäisen tunnin tästä ensimmäisestä hengenvedostasi. Hyvä. Juuri noin. Kaikessa rauhassa.

Anna itsesi hengittää uutta elämää jokaisen hengenvedon myötä.

Anna itsesi elää vapaana rakastamaan itseäsi ja ainutkertaista elämääsi.

Niin tänään kuin ensi vuonnakin.

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, tietokirjailija Kati Niemi

Onnellista Uutta Vuotta Sinulle, Rakkauden (r)evoluution lukija!

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja
[email protected]

P.S. Kiitos, kun laitat hyvän kiertämään ja tarjoat nämä vinkit läheisillesi, joita ajattelet lämmöllä myös ensi vuonna!

Monipuolista mindshiftausta tavoitteesi toteuttamiseksi

Minkälaista muutosta kaipaat elämääsi? 

Täytä esitiedot ja varaa ilmainen sparrauskeskustelu kanssani kuullaksesi miten yksilöllisesti etenevä, korkeatasoinen Hyvä, Parempi, Minä! -valmennusohjelma auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi:

Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi
Hyvä, Parempi, Minä! Henkinen valmennus - Hypnoterapeutti, NLP Coach Kati Niemi

Hyvä, Parempi, Minä!

Rentoa elämäniloa Mielenvoimaa elämäniloiseen mielenrauhaan VARAA ILMAINEN TAPAAMINEN Millaista apua muut ovat saaneet? “Suosittelen lämpimästi Katia!” “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.