Hyvä parisuhde - Blogi parisuhteen parantamisesta

Hyvä parisuhde: Miten löytää parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta?

Laita hyvä kiertoon!

Disney-leffojen parisuhdemalleilla kyllästetty tiedostamaton mieli saattaa saada monen meistä vielä aikuisenakin uskomaan, että avioliittoon siunaaminen, asuntolaina ja lapsien syntymä vakiinnuttavat tai mystisesti jopa parantavat parisuhteen. Parisuhteen pituus vuosissa mitattuna tai suhteen juridinen muoto eivät tee parisuhteesta piiruakaan onnellisempaa eikä puolisoiden välistä yhteyttä luoda ulkoisilla seikoilla (joita ne rakkaimmat lapsetkin ovat). Onnellinen, hyvä parisuhde tarkoittaa nimenomaan toimivaa suhdetta eli kahden yksilön välistä yhteyttä. Siispä miten sitä pitkää (tai vain pitkältä tuntuvaa) parisuhdetta voisi parantaa kestävämmällä tavalla kuin vain lisäämällä entisestään niitä ulkoisia sitouttavia tekijöitä ja keksimällä joitain ajoittaisia piristysruiskeita? 

Helpot pikavinkit ensin sinulle, jolla on toiveissa "heti hyvä parisuhde" 🙂

Yhteys puolisoiden välillä voi katketa hetkessä, joten miksipä sitä yhteyttä ei voisi myös luoda supernopeasti? Lue esimerkiksi:

Miten hyvä parisuhde luodaan kestävällä tavalla?

Tässä artikkelissa ruodin tarkemmin, mitä hyvä parisuhde oikeastaan on ja miten sellaisen voi luoda:

Miten hyvä parisuhde liittyy aivoihin ja mieleen? Miten onnellinen parisuhde tuntuu myös kehossa?

Hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, parisuhdeasiantuntija Kati Niemi

Kliinisenä hypnoterapeuttina ja NLP-valmentajana olen perehtynyt mielen voimaan, ja saan asiakkaideni kokemuksista aina lisää inspiraatiota kirjoittaa tänne Rakkauden (r)evoluutionkin blogiin.

Rakkaudessa riutuneet eivät pelkästään tunne voivansa huonosti, vaan myös heidän kehonsa oireilevat. 

Samoin rakastunut voi tuntea perhosia vatsanpohjassa, kun taas deittijännitystä kokeva ihminen voi tuntea, ettei hänen ajatuksensa ole kirkkaat ja hän hätäpäissään hän ei osaa olla deiteillä omana itsenään.

Hyvä parisuhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia – ovathan keho ja mieli yhtä aivojen ja ääreishermoston kautta, vaikka vielä toisinaan yhä nykypäivänäkin joidenkin puheissa pilkahtaa se 1600-luvulta peräisin oleva virhekäsitys kehon ja mielen erillisyydestä. 

Hypnoosin ja siihen yhdistelemieni monipuolisten terapeuttisten ja valmennuksellisten elementtien avulla autan asiakkaitani saavuttamaan tavoittelemansa – hyvän parisuhteen. Toisinaan nykyisen kumppaninsa kanssa, toisinaan levolliseen sinkkuelämään ja deittailuun kannustaen, kunnes on uuden paremman parisuhteen aika uuden puolison rinnalla tasaveroisina.

Rakkaussuhdetta on vaikeaa synnyttää täysin eri tasoilla elävien yksilöiden välillä, koska kohtaaminen tapahtuu aina hetkessä syntyvässä yhteydessä.

Lue täältä mm. mitä hypnoosi on ja mitä hyötyä on hypnoterapiasta, joka sisältää mm. NLP:ä, CBT:ä sekä Gestalt- tai tunnelukkoterapiaa. Tutustu myös palveluihini, joista sinäkin pääset nauttimaan vaikkapa oman kotisi rauhassa juuri sinulle sopivana hetkenä.

Hyvä parisuhde pohjautuu elämänkokemuksiisi lapsuudesta asti

Tämän Hyvä parisuhde-blogin artikkelit kertovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämisestä tasapainoisessa, onnellisessa parisuhteessa. Myös parisuhteiden ongelmakohtia käydään läpi – aina ratkaisukeskeisesti, tavoitteena entistä parempi parisuhde. Siksi sukellamme mahdollisimman syvälle ihmisyyteen ja tutkimme myös lapsuudessamme muotoutuneita malleja, kuten kiintymyssuhdemalleja ja tunnelukkoja.

Monella on sellainen harhaluulo hypnoterapiasta tai terapiasta ylipäänsä, että siellä vaan makoillaan sohvalla ja tilitetään lapsuusajan murheita. Todellisuudessa hypnoterapia-vastaanotoillani käymme läpi sinun nykytilannettasi ja ennenkaikkea tavoitettasi paremmasta parisuhteesta (tai mikä tavoite sinulla kulloinkin onkaan). Toisinaan on hyödyllistä tarkastella lapsuutta, nuoruutta, kokemuksia koulukavereiden ja vanhempien kanssa tai aikaisemmissa parisuhteissasi tapahtuneita asioita, mutta aina positiivisesti tulevaisuuteen suunnaten.

Ratkaisukeskeisesti ja lempeästi!

Mikä on tärkeää hyvässä, onnellisessa parisuhteessa?

Onnellinen, tasapainoinen eli monin tavoin hyvä parisuhde luo kokonaisvaltaista hyvinvointia molemmille puolisoille. Koska jokainen meistä määrittelee nämä edellä kerrotut termit eri tavoin, hyvä parisuhde ystävällesi ei välttämättä olisi hyvä sinulle.

Vastaavasti se, mikä on puolison mielestä hyvä parisuhde, ei tarvitse riittää sinulle. Sinä määrittelet itse, mikä sinulle on tärkeää sinun elämässäsi – myös rakkauselämäsi osalta. Lue erilaisista näkökulmista esimerkiksi:

"Hyvä seksi, parempi mieli" - Hyvä parisuhde tai avoin suhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia

Hyvä seksi pitkässä parisuhteessa on monella mielessä, vaan ei toki kaikilla. Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat jo loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin?

Piristävätkö salasuhteet ja yhden yön jutut pitkää parisuhdetta? Hyvään parisuhteeseen ei kuulu pettämistä, josta kerrotaan Pettäminen-blogissa sekä pettäjän että petetyksi tulleen näkökulmasta – sitä toista naista tai kolmatta pyörääkään unohtamatta. 

Hyvä parisuhde saattaa siintää toisen naisen ja “hänen” varatun miehensä unelmissa, mutta voiko uusi hyvä parisuhde rakentua edellisen raunioille? Myös varattu nainen voi haaveilla uudesta hyvästä parisuhteesta salarakkaansa kanssa, vaikka toisaalta hän saattaa vielä miettiä keinoja, miten parantaa nykyistä parisuhdettaan avio-/avomiehensä kanssa. 

Hyvä parisuhde voi toisinaan muuttua entistä paremmaksi, jos puolisot haluavat sopia avoimesta suhteesta. Avoimet suhteet kiinnostavat yhä useampia suomalaisia, ja täältä Rakkauden (r)evoluution blogista löydät useita artikkeleita avoimista suhteista, kun käytät tällä sivullakin näkyvää Haku-toimintoa (suurennuslasi). Tästä pääset jo samantien pariin suosittuun, avoimia suhteita käsittelevään artikkeliin, joista voit lukea, mikä oikeastaan on avoin suhde. Voit myös testata, sopiiko avoin suhde teille vai onko avoin suhde käynyt mielessä kenties vain siksi, että oikeastaan haluaisit erota, mutta et vaan “pysty” eroamaan.

Rakkautta ei voi omistaa silloinkaan, kun sitä saa. Avoin parisuhde voi olla avain paljon parempaan parisuhteeseen, mutta se kysyy myös molemminpuolista luottamusta.

Onko hyvä parisuhde tai avoin suhde immuuni mustasukkaisuuden tunteille?

Onko avoin suhde immuuni mustasukkaisuudelle? Kuuluuko hyvään parisuhteeseen lainkaan mustasukkaisuutta? Miten liiallisesta mustasukkaisuudesta pääsisi eroon?

"Meillä on ihan hyvä parisuhde, mutta jokin kuitenkin kalvaa" - Mitä tehdä?

Stressi ja unettomuus voivat olla salakavalia seuralaisia, jotka nakertavat hyväntuulisuutta myös hyvässä parisuhteessa. Parisuhdeongelmat eivät aina johdu puolisosta tai sinusta eikä varsinaisesti teidän kyvykkyydestä olla keskenänne, vaan usein parisuhdeongelmien suurimpana syynä on vain muun elämän liiallinen painolasti. Työ- ja opiskelukiireet sekä lastenkasvatuksen täyttämät ruuhkavuodet aiheuttavat usein lisärasitetta, johon kannattaa havahtua ajoissa.

Miten parantaa parisuhdetta eron partaalta?

Hyväkin parisuhde voi tulla tilanteeseen, jossa pohditaan eroa. 

Eroamisen vaihtoehto ei ole “pysyä yhdessä” vaan “parisuhteen parantaminen”. Liian moni puhuu vain eropäätöksen tekemisestä luullen, että vain eroaminen vaatii pohjalleen päätöksen. Todellisuudessa myös parisuhteen parantaminen vaatii vankkaa päätöstä pohjakseen, sillä jos sitä päätöstä ei ole valmis tekemään, pelkkä parisuhteessa “pysyminen” tappaa parisuhteen aivan varmasti kuukausien, vuosien kuluessa.

Kun haluat kirkastaa omat ajatuksesi ja tasapainottaa ristiriitaisina vellovat tunteesi, tule mukaan verkkovalmennukseen Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Eropäätöksen puntaroinnista kerrotaan Erota vai ei -blogikirjoituksissa ja eron jälkeisestä elämästä Eron jälkeen -blogikategoriassa. Eron jälkeisestä onnellisesta sinkkuelämästä ja iloisesta deittailusta kerrotaan Sinkkuelämää-blogipostauksissa.

Varsinkin pitkässä parisuhteessa on aivan luonnollista miettiä välillä sitä, löytyisiköhän nykyiselle puolisolle joku parempikin vaihtoehto, mutta eroaminen saattaa myös pelottaa. 

Kun mietit ajoittain eroa, lukaise Rakkauden (r)evoluutio-kirjan lisäksi tämä ilmainen e-kirja aiheesta.

Miten löytää uusi hyvä parisuhde?

Miten löytää uusi, tasapainoinen ja kokonaisvaltaisesti hyvä parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa?

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu sekä fyysinen että henkinen puoli, ja uusi hyvä parisuhde tarjoaa hyvän olon tärkeitä osatekijöitä monipuolisesti. Monipuolisuus on kuitenkin jokaisen oma arvio siitä, mikä juuri itselle on tärkeää elämässä. 

Uusi hyvä parisuhde löytyy, kun tietää omakohtaisesti sen, mikä sinut tekee onnelliseksi. Ennen kuin edes etsii uutta parisuhdetta ja kaipaa rakastumista toiseen ihmiseen, kannattaa opetella rakastamaan itseään ja elää omien arvojensa mukaista hyvää elämää mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Sinun tehtävä ei ole kilttinä kumarrella nykyiselle tai tulevalle puolisollesi niissä paikoissa, joissa rikot omia rajojasi. Kun tiedät, mistä todella nautit ja mitä arvostat, sinun on helpompaa hahmottaa myös ne elementit, joita et enää itse halua tuoda parisuhteeseesi ja mitä et halua puolisosikaan tekevän.

Hyvä parisuhde rakentuu hyvälle itsetunnolle ja läsnäolon taidolle

Pinnallisesti vahva itseluottamus ja itsetunto eivät vielä auta luomaan hyvää parisuhdetta. Hyvä itsetunto ja lempeästi vahva itseluottamus ovat täysin eri asioita kuin hurmaavuus ja karismaattisuus vaikkapa niissä Disney-leffoissa, joihin alussa viittasin.

Hyvä parisuhde ei edellytä supervahvaa itsetuntoa alkumetreillä, koska tasapainoisessa parisuhteessa sinun on myös mahdollista kasvaa ja kehittyä yhä luottavaisemmaksi myös omaa itseäsi kohtaan.

Rakkaus hoitaa ja hyvä parisuhde on erittäin hyvä henkisen kasvun alusta.

Onnellisesta sinkkuelämästä löydät kirjoituksia Sinkkuelämää-blogikategoriasta, ja oman hyvinvointisi edistämiseen saat inspiraatiota Hyvinvointi-blogikategoriasta. 

Mutta jos olet onnellinen jo ihan itseksesikin ja kaipaat ihanaa uutta rakasta rinnallesi, niin miten ja mistä löydät uuden, hyvän parisuhteen? Parisuhde luodaan jokaisessa hetkessä itse molempien kumppanien toimesta, joten parisuhdetta ei varsinaisesti löydetä, vaan rakennetaan sellaisen kumppaniehdokkaan kanssa, joka tuntuu sopivan omaan maailmaan juuri oikealla tavalla.

Tällaisten kumppaniehdokkaiden etsintään saat inspiraatiota syväluotaavan Rakkauden (r)evoluutio-kirjan lisäksi esimerkiksi seuraavista kirjoituksista:

Miten parantaa pitkää parisuhdetta pysyvästi?

Miten parantaa pitkää parisuhdetta tai piristää seksielämää ja muutakin arkea? Siitä kertoo tämän Hyvä parisuhde -blogikategorian kirjoitukset. 

Kaikille “hyvä parisuhde” ei todellakaan tarkoita samoja asioita ja toisinaan on erittäin hyvä myös itse pohtia astetta konkreettisemmin, että mihin sitä parisuhdetta oikeastaan itselleen haluakaan! Ja varsinkin tsekata aina ajoittain, että minkälaisen parisuhteen todella haluaa. Lue lisää onnellisesta parisuhteesta – sen löytämisestä ja luomisesta esimerkiksi näistä kirjoituksista:

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Kiitos, kun laitat hyvän kiertämään somessa ja YouTubessa!

Löydät Rakkauden (r)evoluution Instagramista (rakkaudenrevoluutio) ja Facebookista (Rakkauden revoluutio – Rakkauden evoluutio). YouTube-videot löydät Rakkauden (r)evoluution kanavalta.

Kun pidät postauksistani ja videoistani, teethän palveluksen ja laitat hyvän kiertämään omassa somessasi lähipiirillesi. Näin autat yhä useampaa ihanaa yksilöä elämään juuri heidän omannäköistään, hyvää rakkauselämää!

Milloin tapaamme kanssasi seuraavan kerran?

Lue rakkauselämän sparrauspalveluistani sekä muista terapia- ja valmennuspalveluistani tarkemmin täältä.

Ota yhteyttä ja nähdään pian!

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Coach
[email protected]

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja Kati Niemi Espoo Helsinki Vantaa Kauniainen Sipoo Kirkkonummi
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.