HYVÄ PARISUHDE: Miten löytää parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta?

HYVÄ PARISUHDE: Miten löytää parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta?

Hyvä parisuhde-blogikategoriassa pohditaan, millainen on onnellinen, hyvä parisuhde. Tässä artikkelissa on linkit Rakkauden (r)evoluution suosituimpiin parisuhdeartikkeleihin, joissa käsitellään muun muassa seuraavia asioita:

Hyvä parisuhde & Runsas elämä

Hyvä parisuhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia – ovathan fysiikka ja psyyke tiiviissä vuorovaikutuksessa toisiinsa aivojen ja ääreishermoston kautta. Tämän Hyvä parisuhde-blogikategorian artikkelit kertovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämisestä tasapainoisessa, onnellisessa parisuhteessa. Myös parisuhteiden ongelmakohtia käydään läpi – aina ratkaisukeskeisesti, tavoitteena entistä parempi parisuhde. Tässä artikkelissa on linkkikooste suosituimpiin artikkeleihin, jotka käsittelevät hyvää parisuhdetta kaikilta näkökannoilta – ole hyvä! 

"Hyvä seksi, parempi mieli" - Hyvä parisuhde tai avoin suhde lisää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia

Aloitetaan tämä postaus siitä, mikä monella on mielessä kuitenkin: hyvä seksi parisuhteessa! 🙂

Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin?

Piristävätkö salasuhteet ja yhden yön jutut pitkää parisuhdetta? Hyvään parisuhteeseen ei kuulu pettämistä, josta kerrotaan Pettäminen-blogikategoriassa sekä pettäjän että petetyksi tulleen näkökulmasta – sitä toista naista tai kolmatta pyörääkään unohtamatta. 

Hyvä parisuhde voi kuitenkin muuttua entistä paremmaksi, jos puolisot haluavat sopia avoimesta suhteesta.

Rakkautta ei voi omistaa silloinkaan, kun sitä saa. Avoin parisuhde voi olla avain paljon parempaan parisuhteeseen, mutta se kysyy myös molemminpuolista luottamusta.

Hyvä parisuhde & Vapaa rakkaus: Rakkautta ei voi omistaa

Onko hyvä parisuhde tai avoin suhde immuuni mustasukkaisuuden tunteille?

Onko avoin suhde immuuni mustasukkaisuudelle? Kuuluuko hyvään parisuhteeseen lainkaan mustasukkaisuutta? Miten liiallisesta mustasukkaisuudesta pääsisi eroon?

"Kun meillä on hyvä parisuhde, mutta jokin kuitenkin kalvaa" - Mitä tehdä?

Stressi ja unettomuus voivat olla salakavalia seuralaisia, jotka nakertavat hyväntuulisuutta myös hyvässä parisuhteessa. Parisuhdeongelmat eivät aina johdu puolisosta tai sinusta eikä varsinaisesti teidän kyvykkyydestä olla keskenänne, vaan usein parisuhdeongelmien suurimpana syynä on vain muun elämän liiallinen painolasti. Työ- ja opiskelukiireet sekä lastenkasvatuksen täyttämät ruuhkavuodet aiheuttavat usein lisärasitetta, johon kannattaa havahtua ajoissa.

Miten parantaa parisuhdetta eron partaalta?

Hyväkin parisuhde voi tulla tilanteeseen, jossa pohditaan eroa. Eropäätöksen puntaroinnista kerrotaan Erota vai ei -blogikirjoituksissa ja eron jälkeisestä elämästä Eron jälkeen -blogikategoriassa. Eron jälkeisestä onnellisesta sinkkuelämästä ja iloisesta deittailusta kerrotaan Sinkkuelämää-blogipostauksissa.

Miten löytää uusi hyvä parisuhde?

Miten löytää uusi, tasapainoinen ja kokonaisvaltaisesti hyvä parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa?

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu sekä fyysinen että henkinen puoli ja uusi hyvä parisuhde tarjoaa hyvän olon tärkeitä osatekijöitä monipuolisesti. Monipuolisuus on kuitenkin jokaisen oma arvio siitä, mikä juuri itselle on tärkeää elämässä. Uusi hyvä parisuhde löytyy, kun tietää omakohtaisesti sen, mikä sinut tekee onnelliseksi. Ennen kuin edes etsii uutta parisuhdetta ja kaipaa rakastumista toiseen ihmiseen, kannattaa opetella rakastamaan itseään ja elää omien arvojensa mukaista hyvää elämää mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – siis onnellisesti. 

Rakas: Hyvä parisuhde - Hyvä deitti-ilmoitus
Hyvä deitti-ilmoitus - LUE ARTIKKELI TÄÄLTÄ

Onnellisesta sinkkuelämästä löydät kirjoituksia Sinkkuelämää-blogikategoriasta, ja oman hyvinvointisi edistämiseen saat inspiraatiota Hyvinvointi-blogikategoriasta. 

Mutta jos olet onnellinen jo ihan itseksesikin ja kaipaat ihanaa uutta rakasta rinnallesi, niin miten ja mistä löydät uuden, hyvän parisuhteen? Parisuhde luodaan jokaisessa hetkessä itse molempien kumppanien toimesta, joten parisuhdetta ei varsinaisesti löydetä, vaan rakennetaan sellaisen kumppaniehdokkaan kanssa, joka tuntuu sopivan omaan maailmaan juuri oikealla tavalla.

Tällaisten kumppaniehdokkaiden etsintään saat inspiraatiota syväluotaavan Rakkauden (r)evoluutio-kirjan lisäksi esimerkiksi seuraavista kirjoituksista:

Miten parantaa pitkää parisuhdetta?

Miten parantaa pitkää parisuhdetta tai piristää seksielämää ja muutakin arkea? Siitä kertoo tämän Hyvä parisuhde -blogikategorian kirjoitukset. Lue lisää onnellisesta parisuhteesta – sen löytämisestä ja luomisesta esimerkiksi näistä kirjoituksista:

Muut Rakkauden (r)evoluution -blogikategoriat:

 

Erota vai ei?

Kun aikoinaan hyvä parisuhde ei tunnu enää hyvältä: Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen parisuhteessa:

Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi petti tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi

Hyvinvointi parisuhteessa ja sinkkuna:

Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jalkeen

Parisuhteen päättyminen: Eron jälkeen

Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Iloista, kokonaisvaltaisesti hyvää sinkkuelämää:

Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua Tinderiin tai mihinkään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Parisuhdekirja Erokirja

Kirjat & Julkaisut:

Vertaistukea ja harjoituksia kirjasta Rakkauden (R)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Positiivinen parisuhdekirja eropäätöksestä: päätöksenteosta parisuhteen parantamisesta tai eroprosessin aloittamisesta.

Lukijakommentit kirjasta ja blogista TÄÄLTÄ. Median näkökulmat Rakkauden (r)evoluutiosta TÄÄLTÄ.

Seuraa somessa ja YouTubessa!

Löydät Rakkauden (r)evoluution Instagramista (rakkaudenrevoluutio) ja Facebookista (Rakkauden revoluutio – Rakkauden evoluutio).

YouTube-videot löydät Rakkauden (r)evoluution kanavalta, klikkaa tästä: