Coach, NLP-valmentaja, terapeutti Kati Niemi

Hypnoosiin sohvalla vai istuen – ja muita konkreettisia kokemuksia

Laita hyvä kiertoon!

Tänään tuli puheeksi erään hypnoterapia-asiakkaani kanssa se, että miten käytännössä ja missä kaikkialla voikaan vastaanottaa hypnoterapiaa tai valmennusta minulta. Mennäänkö rentouttavan voimaannuttavaan hypnoosiin aina vain täällä terapeutin sohvalla tai omassa sängyssä pötkötellen, vai voisiko hypnoosiin päästä helposti myös istuen? Tai missä fyysisessä paikassa hypnoterapiaa ja valmennusta voisi vastaanottaa? Entä etänä? Ja mitäs jos ei löydy rauhallista paikkaa keskustelua, valmennusta tai terapiaa varten? Entä pitääkö hypnoosissa puhua tai tehdä jotain…?

Katsotaan siis muun muassa näitä muutamia yleisimpiä käytännön kysymyksiä tällä kertaa:

  • Missä fyysisessä paikassa voit saada hypnoterapiaa (hypnoosi + terapia) tai mentaalivalmennusta?
  • Missä asennossa pääsee hypnoosiin helpoiten?
  • Pitääkö hypnoosissa ollessaan itse puhua tai tehdä jotain?
  • Minä viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina voit saada hypnoterapiaa tai mentaalivalmennusta?
  • Miltä tämän hypnoterapeutin vastaanotolla näyttää?  – Pikakurkistus tiloihini vaikkapa jo heti tällä lyhyellä videolla:

Tässä artikkelissa kerron sekä asiakkaideni että omista henkilökohtaisista kokemuksistani näiden hyvinkin konkreettisten kysymysten tiimoilta. 🙂

Voit lukea lisää hypnoosista myös esimerkiksi tästä artikkelistani.

Missä fyysisessä paikassa voit saada hypnoterapiaa (hypnoosi + terapia) tai mentaalivalmennusta?

Kun hypnoterapia tai mentaalivalmennus kiinnostavat sinua, tässä muutama vaihtoehto (ei missään paremmuusjärjestyksessä, vaan ihan vaan tarkoituksellisesti aakkosjärjestyksessä!):

  • Etänä puhelimitse, jolloin voit olla ihan missä vaan haluat. Joillakin ei löydy rauhallista hetkeä omassa kodissa muun perheen keskellä eikä työpaikalla, jolloin he ovat voineet ottaa videoyhteyden (Google Hangouts) tai puhelun esimerkiksi autosta tai lenkkipolulta. Puhelinkenttä toimii lähes jokaisessa maailmankolkassa, joten käytännössä kaikki fyysiset paikat ovat mahdollisia.
  • Etänä videoyhteydellä (Google Hangouts) joko videon kanssa tai kokonaan / osittain ilman videota. Ja jälleen voit olla missäpäin maailmaa tahansa! 🙂
  • Minun vastaanotollani Espoon Leppävaarassa tai Sipoon Nikkilässä. Kurkista tästä terapeutin vastaanotolle!
  • Sinun kotonasi tai muualla sinun toivomassa paikassa kasvotusten eli teen myös mm. kotikäyntejä tutun asiakkaani luokse.
  • Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa vaihtoehtoa: laita viestiä minulle, niin sovitaan sinulle sopivin paikka!

Itselleni on joustavinta vastaanottaa hypnoterapiaa itselleni mahdollisimman simppelisti eli puhelimitse.

Mikä voisi olla sinulle mukavinta ainakin ensimmäisellä kerralla?

Missä asennossa pääsee hypnoosiin helpoiten?

Tämä on myös henkilökohtainen ja tilanneriippuvainen asia – kuten moni muukin hypnoosiin pääsemisessä ja hypnoterapiassa.

Hypnoosiin pääsee sekä makuuasennossa että istualtaan – mikä tahansa tuntuu sinulle sopivalta.

Joskus istuessaan voi tuntua vaikealta päästä rentoutumaan koko kehon voimin, jos tuntuu, että “pitäisi” pysyä ryhdikkäämpänä. Mutta siihenkin löytyy keinoja, jos haluaa istua, mutta pelkää putoavansa tuolilta jos rentoutuu “liikaa”. Sitä ei tarvitse pelätä.

Joskus taas makuuasennossa oleminen on joillekin vaikeaa. Heillä voi olla selkä- tai lonkkakipuja, ja esimerkiksi selällään makaaminen sattuu. Silloin he saattavat haluta olla kyljellään itselleen parhaassa asennossa, tai istualtaan.

Henkilökohtaisesti itse tykkään maata sohvalla tai sängyssä. Onhan aivoillekin ankkuroitunut ajatus siitä, että kun menemme makuuasentoon, se on merkki alkavasta levon hetkestä. Muistathan kuitenkin, että hypnoosi ei ole unta (lue tämä). Hypnoosia voi kuitenkin erinomaisesti käyttää mm. univaikeuksien hoitoon – kuten moneen muuhunkin (terapeuttisten menetelmien ja hypnoosin yhdistelmänä). Lue myös esimerkiksi tunnelukkoterapian ja hypnoosin yhdistelmästä.

Jos istun, haluan istua esimerkiksi isommassa nojatuolissa, jota voi hieman säätää tai se on muuten kuin “syli”. Olen kuitenkin tietysti lukuisia kertoja mennyt itse hypnoosiin monenlaisissa ihan tavallisissa toimisto- ja keittiö-tuoleissa istuen tai esimerkiksi autonpenkillä istuen (ei tietenkään ajaessa! Maantiehypnoosi/valtatiehypnoosi on asia erikseen; siitä hypnoosi-ilmiöstä voit lukea täältä)

Ja vaikka olen tosiaan mennyt hypnoosiin monessakin paikassa ja mieluiten makuuasennossa, niin voin kertoa, että kylmällä lattialla makaaminen ei ole niin miellyttävää. 🙂 Silloin voi selkää alkaa särkeä, minkä huomaa jossain vaiheessa pitkän hypnoosin aikana ja se voi alkaa nostaa itseä ylöspäin transsista (=pois hypnoosista), vaikka haluaisi pysyä syvässä hypnoosissa ja jatkaa vaan makaamista. 🙂

Eli kuuntele kehoasi ja mieti, missä paikassa ja asennossa sinä mieluiten haluaisit päästä hypnoosiin?

Pitääkö hypnoosissa ollessaan itse puhua tai tehdä jotain?

Jos olet nähnyt telkkarista ikäviä hypnotistitemppuja, joissa henkilöitä pudotellaan tuolilta lattialle tai suggeroidaan tekemään jotain hölmöä, niin ensin nyt unohdat kaikki sellaiset. Se ei ole hypnoterapiaa eikä hypnoosissa tapahdu mitään sellaista tarpeetonta. Se on vain joidenkin ihmisten mielestä hauskaa show-viihdettä ja tiedät, miten telkkarissa tehdään monia muitakin asioita. Se ei ole hypnoterapiaa.

Hypnoosi on syvän rentoutuneisuuden ja sisäänpäin keskittyneisyyden tila, jossa kuulet ääneni ja ymmärrät, mitä tapahtuu. Usein työskentelemme yhdessä niin, että voit hyvin myös vastata minulle esimerkiksi “kyllä” tai “ei” tai “nyt”, mutta sekään ei ole välttämätöntä.

Yleensä lähes kaikki asiakkaat jännittävät ensimmäistä kertaansa mennessään hypnoosiin, joten siksi lähes aina ensimmäisellä hypnoterapiatapaamisella en kysy asiakkaalta mitään kysymyksiä hypnoosin aikana (alku- ja loppukeskustelut päiväntajunnassa ovat toki eri asia) enkä pyydä heitä nostamaan edes sormeaan (esim. “kyllä”-merkiksi puhumisen sijaan) eli sinäkin saisit ihan vaan olla hiljaa silmät suljettuina ja vain kuunnella minua.

Joidenkin asiakkaiden kanssa – riippuen asiakkaan tilanteesta, tavoitteesta ja toiveista – voimme käydä keskustelua enemmänkin, kun asiakas on jo päässyt hypnoosiin ja alamme käsittelemään jotain aihetta. Tällöinkin usein kysyn, jos henkilö haluaa vastata, ja sekin on täysin ookoo, että joihinkin kysymyksiin hän haluaa vastata ja joihinkin ei.

Joskus käymme keskustelua esimerkiksi niin, että asiakas nostaa toisen käden sormen “kyllä”-merkiksi ja toisen käden jonkin sormen vastatessaan kysymykseeni “ei”. Näitä kommunikoinnin tapoja on monenlaisia.

Hypnoosiin pääsee ja hypnoterapia toimii siis ilman, että itse olisi pakko tehdä yhtään mitään sen konkreettisempaa käytännössä. Minun ei myöskään tarvitse tietää mielikuvistasi, joita sinulla nousee mieleen hypnoosin aikana. Sinun ei siis tarvitse avata koko historiaasi minulle enkä lue sinua kuin avointa kirjaa. Siltikin voimme työskennellä yhdessä erittäin hyvin ja saavuttaa tavoitteesi.

Onhan hypnoosi henkilökohtainen transsitila, jossa henkilön oma sisäänpäin kääntyminen on se olennaisin asia. Hypnoterapia on sinua varten. Sinun oma hetkesi itsesi kanssa, sinulle tärkeiden asioiden parissa.

Minä viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina voit saada hypnoterapiaa tai mentaalivalmennusta?

Etäaikoja on luonnollisesti enemmän tarjolla, koska ne ovat paikkariippumattomia myös minun osaltani. Lisäksi osa asiakkaistani asuu niin kaukana minusta (myös toisella puolella maapalloa), että kasvotusten tapaaminen on käytännössä mahdotonta. Vaikka eihän toisaalta mikään ihan mahdotonta ole – järjestelykysymyksiä vaan! 🙂

Pääsääntöisesti asiakkaani käyvät luonani tai tapaamme videolla/puhelimitse iltaisin, mutta moni pystyy järjestämään itselleen vapaan hetken myös päiväsaikaan varsinkin perjantaisin. Toisinaan olemme tavanneet myös viikonloppuisin, mutta niitä aikoja ei löydy suoraan nettiajanvarausjärjestelmästä vaan niistä voimme sopia erikseen.

Käytännössä siis kaikki päivät ja ajat ovat mahdollisia – viikosta ja tapaamistavasta (etäyhteys / kasvotusten) riippuen.

Etäajan voit varata suoraan nettiajanvarauksella kätevästi täällä, mutta live-ajat kasvotusten varaamme sitten ensimmäisen videotapaamisemme päätteeksi, kun olemme jo hieman tulleet tutuiksi. Ensimmäisellä videotapaamisella käymme läpi tilannettasi, tavoitettasi, taustaasi ja toiveitasi, jotta voin suunnitella ensimmäisen varsinaisen matkasi hypnoosiin mahdollisimman kattavien perustietojen pohjalta.

Tavat päästä hypnoosiin tai tulla mentaalivalmennukseen ovat siis jokaisella omanlaisensa!

Jokainen mentaalivalmennus- tai hypnoterapia-asiakas on aina täysin uniikki, vaikka aihe olisikin joskus joillain asiakkailla näennäisesti sama (esim. “itseluottamuksen kohottaminen asiaa X varten” tai “parisuhdevalmennus” tai“stressinhallinta” ym erittäin yleiset aiheet).

Lisäksi jokaisen asiakkaan jokainen hypnoosikerta on uniikki. Työstämme joka kerta aihettasi eri tavoin, sillä ongelmatkin ratkeavat pala kerrallaan – aivan kuten perinteinenkään palapeli ei rakennu kertaistunnolla.

Näistä syistä johtuen ei ole olemassa selkeää sääntöä sille, kuinka monta kertaa hypnoterapiaa tarvitsee päästäkseen tavoitteeseensa. Henkilökohtaisesti itse tykkään vastaanottaa hypnoterapiaa itselleni säännöllisesti aina vähän eri aiheisiin liittyen. Itselläni ainakin on elämässäni niin monta ihanaa unelmaa ja monta rautaa tulessa, että tilanteeni muuttuvat ja tavoitteenikin elävät, joten mielelläni saan hypnoosin muodossa sekä itselleni sopivan hypnoterapeutin että oman tiedostamattoman mieleni (hypnoosihan on aina henkilökohtaisia oivalluksia täynnä!) tukea aina silloin tällöin.

Jos et halua varata yksittäistä aikaa kanssani, olet lämpimästi tervetullut verkkovalmennuksiini, joissa saat mentaalivalmennustani ja pääset mm. kuuntelemaan rentoutus- ym. äänitteitäni. Verkkovalmennuksissa et ole sidottu minun aikatauluihini, vaan saat edistettyä tavoitettasi vapaasti omassa tahdissasi täysin paikka- ja aikariippumattomasti.

Voit tutustua myös yksittäisiin rentoutus-, nukahtamis-, voimaantumis-, mielikuvaharjoitus- ja hypnoosiäänitteisiini täällä.

Laita lisäkysymykset alle kommentteihin tai sähköpostitse suoraan minulle, niin vastaan kyllä!

Kun luit tämän jutun loppuun saakka, niin ilmeisesti hypnoosi kiinnostaa sinua? Milloin haluaisit tavata kanssani? Voit kurkistaa vastaanottotiloihini täällä, ja varata terapia-, valmennus- tai keskusteluajan täällä.

Nautinnollisia tutustumismatkoja hypnoosiin sinullekin!

Rakkaudella
Coach Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -mentaalivalmentaja
[email protected]

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.