KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Koronakriisi ja ruuhkavuosi: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Laita hyvä kiertoon!

Monella on kielen päällä koronakriisi ja mielen päällä ruuhkavuosi tai -vuodet. Sen lisäksi että fyysiset puuhamme rasittavat kehoamme, saatamme rasittaa kehoamme myös kiirehtimättä minnekään metrin vertaa. Saamme aikaan saman stressiefektin aivoissamme vain vahvan mielemme voimin. Tässä artikkelissa herätellään sinuakin pohtimaan, ovatko ne oman mielesi määrittelemät koronakriisi ja ruuhkavuosi rakkautta vai stressiä tulvillaan?

Täältä voit lukea, miten selvitä, kun koko perhe on korona-kotikaranteenissa ja parisuhde alkaa ahdistaa.

Ovatko koronakriisi ja ruuhkavuosi rakkautta vai stressiä täynnä?

Monet meistä puhuvat työstressistä, arjen haasteista ja kertovat elävänsä ruuhkavuosia. Kiireidensä vuoksi he ovat iltaisin puhki, aivan poikki ja ihan rikki. Arki on tuskallista. Nämä jo termeinä itsessään paineistavat pääkoppaa. Paineistettuna pääkoppamme helposti ylikuumenee, jolloin aivot ottavat autopilottivaihteen päälle: pakene aivokuorman aiheuttajaa nyt ja heti!

Lue vaikka täältä, miten stressimoodi iskee päälle aivojen mantelitumakkeessa ja miten vagus-hermoa hellimällä voi parantaa hyvinvointiaan helposti:

Itsensä psyykkaaminen on tärkeää, sillä se faktisesti toimii

Jo lapsesta asti imemme itseemme suggestioita automaattisesti. Annamme niitä itsellemme läpi elämän sekä sisäisen puheemme (sisäinen kriitikkomme tai kannustajamme) että ääneen puhuttujen sanojemme myötä. Valitettavasti viljelemme haitallisia suggestioita ympäristöömmekin. Varsinkin lapsemme kuuntelevat meitä korvat höröllä. 

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Bullshit-bingoa muiden koronakriisi- ja ruuhkavuosi-kuvauksia, ja varsinkin omiasi!

Jos olet änkenyt arkesi jo tupaten täyteen kaikenmoista kiirettä, tuossa minuuttiaikataulussasi ei ole ehkä pari minuuttia aikaa katsoa YouTube-videoita sammakoiden bullshit-bongaamisesta ja muusta mieltä ylentävästä. Mutta jos kuitenkin päätät suunnata fokuksesi edes kevyeen itsesi kehittämiseen, tässä sinulle pikalinkit:

Oikeita haasteitaan on turha piilotella ja ongelmista puhuminen auttaa. Sitä varten ovat ystävämme. Myös monialaisesti koulutetut valmentajat ja terapeutit osaavat kuunnella huoliamme ja oivalluttaa meille uutta. Jos ongelmien käsittelyn sijaan käytämme energiamme vain ongelmien märehtimiseen, ne pysyvät takuuvarmasti ongelmina jatkossakin. 

Ongelmien syiden ymmärtäminen on usein tärkeää. Monesti kuitenkin myös umpikuja ja ajanhukkaa. Monenlaisten syiden – niidenkin, joita emme koskaan välttämättä saa selville – hyväksyminen on tärkeämpää, jotta voimme suunnata fokuksemme ja energiamme hyvinvointiin nykyhetkessä ja tulevaisuudessa.

Sanavalinnoilla on väliä!

Ongelman nimeämisellä on myös merkityksensä: jos kiireisen työpäivän vuoksi hokee itselleen “kaiken räjähtävän käsiin”, mantelitumakkeemme valmiustila ei ainakaan laimene. Asioiden uudelleenmäärittely ja oman sisäisen puheensa uudelleensanoittaminen ovat tärkeitä työkaluja mielen ohjaamisessa hyvää tavoitetta kohti. Kun tavoitteenasi on parempi parisuhde, kokeile Rakkauden (r)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -kirjan harjoituksia esimerkiksi tästä uudelleenmäärittelystä ja -sanoittamisesta. Lue kirjan sisällöstä tästä:

Parisuhdekirja Rakkauden (r)evoluutio: 374 sivua positiivisuutta!

Parisuhdekirja - Erokirja
Tilaa kirja tästä!
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.