Etäsuhde: Ongelmat ja vinkit, kuinka saada kaukosuhde toimimaan

Etäsuhde: Ongelmat ja vinkit, kuinka saada kaukosuhde toimimaan

Laita hyvä kiertoon!

Oletko etäsuhteessa ja mietit, miten saisit suhteenne toimimaan? Etäsuhde ja siihen liittyvät lisähaasteet ovat monelle arkea varsinkin näin koronan aikana. Moni kaipaa vinkkejä siihen, kuinka saada kaukosuhde toimimaan, kun puolisoa ei pääse tapaamaan samoin kuin normaalisti.

Lisäksi moni samassa maassakin asuva voi tuntea elävänsä kuin etäsuhteessa, kun liikkumista vähennetään tai oman työn luonteen vuoksi ei uskalla tavata puolisoaan yhtä usein. Etäsuhdevinkit ovat hyödyllisiä tässä hetkessä kaikille, jotka kokevat elävänsä eristyksissä rakkaastaan. Salatusta tai “julkisesta” rakastetustaan.

Fyysinen läheisyys ei takaa parisuhteen onnistumista eikä fyysinen etäisyys aiheuta etäsuhteen epäonnistumista.

Ennen kuin voi todella alkaa parantamaan etäsuhdetta, on oltava varma siitä, että tuo suhde on todella parantamisen arvoinen. Motivaatio muutokseen lähtee aina itsestä, ja ilman vahvaa arvopohjaista päätöstä muutos jää loppupeleissä turhiksi pintaremonteiksi ja pikkupiristyksiksi. Varmista siis tahtotilasi ensin verkkovalmennuksessani.

Kaukosuhde: Parhaat vinkit ja ideat, joilla saat etäsuhteen toimimaan

Onnelliset parisuhteet perustuvat hyvälle kommunikaatiolla ja vahvalle yhteenkuuluvuuden tunteelle. Näitä hyvän parisuhteen peruselementtejä rakennamme ja uudistamme jatkuvasti viettämällä laatuaikaa rakkaamme kanssa. Onnellinen parisuhde – kuten myös etäsuhde – edellyttää emotionaalista ja fyysistä läheisyyttä.

Fyysistä läheisyyttä ei osoiteta pelkästään seksuaalisesti, vaan kiintymystään kannattaa osoittaa myös muilla keinoilla. Esimerkiksi hellä, hyvin hiljainenkin kosketus ja kädestä pitäminen ovat tärkeitä keinoja osoittaa rakkautta. Monet pienetkin, konkreettiset teot vahvistavat puolisoiden keskinäistä sidettä.

Etäsuhteessa samankaltaista läheisyyttä on vaikeampaa luoda, joten mikä avuksi?

Monet onnelliset pariskunnat voivat elää etäsuhteessa pysyvästi, mutta näinä globaalin pandemian aikoina monet muutkin pariskunnat ovat joutuneet erilleen toisistaan pitkiksi ajoiksi. Esimerkiksi expat-työntekijä, jonka puoliso jäi kotimaahan, voi olla jumissa kohdemaassaan, josta hän aikaisemmin pääsi usein matkustamaan kotiin työmatkoillaan. Sairaanhoitaja, joka normaalisti matkustaisi kotiinsa perheensä luo aina viikonloppuisin, saattaa pelätä tuovansa työpaikaltaan taudin perheelleen ja siksi puolisot ovat voineet sopia näkevänsä harvemmin.

Salasuhteessa tapaaminen on yhtä lailla nyt vaikeampaa, ja se saattaa tuoda rakastavaisille suurta surua sen lisäksi, että salasuhde ei muutenkaan ole se ihan helpoin ja hyväksytyin rakkaustarina. Kaikki suojelevat ensisijaisesti omaa ja perheensä terveyttä, ja tällöin matkustaminen kenen tahansa rakkaan luo on rajoitettua. Kuten olemme huomanneet, korona särkee sydämiä monella tavalla.

Tähän artikkeliin olen koonnut parhaimmat vinkit, miten pitkässä etäsuhteessa olevat rakastavaiset saavat etäsuhteen toimimaan, vaikka eivät näe toisiaan pitkiin aikoihin.

Jos olet epävarma suhteenne tulevaisuudesta, lisävoimaa päätöksentekoon saat näistä kirjoistani (nyt myös englanniksi luettavaksi sille mahdollisesti ulkomailla asuvalle kumppanillesi):

Revolution for Love - A Better Relationship or A Brilliant Break Up? Amazon-kirja / Kati Niemi
Englanninkieliseen (R)evolution for Love-kirjaan pääset tutustumaan tästä kuvalinkistä
Rakkauden revoluutio parisuhdekirja - erokirja
Tilaa suomenkielinen Rakkauden (r)evoluutio-kirja tästä kuvalinkistä

Jokainen etäsuhde voi onnistua

Olivatpa henkilökohtaiset olosuhteesi tällä hetkellä mitkä tahansa, tämä artikkeli auttaa sinua saamaan etäsuhteen toimimaan. Vaikka nykytilanteesi saattaa vaikuttaa täysin toivottomalta etkä meinaa nähdä valoa tunnelin päässä, sinun on hyvä oivaltaa, että todellisuudessa käytössäsi on monia helppoja ja tehokkaita keinoja, joilla teidän etäsuhde syvenee ja tulette toisillenne aikaisempaakin läheisemmiksi.

Riippumatta siitä kuinka kaukana rakkaasi on nyt.

Pitkä etäisyys ei tee parisuhteesta tuhoontuomittua. Vaikka fyysinen läheisyys onkin tärkeää, myös fyysinen etäisyys voi tarjota uusia, hyviä mahdollisuuksia oppia uutta sekä itsestäsi että rakkaastasi niin monin tavoin, että et voi ehkä kuvitellakaan!

Olet ehkä joskus kuullut, että esimerkiksi henkisesti etääntyneiden puolisoiden kehotetaan toisinaan ottavan fyysistä etäisyyttä ja hengitystilaa? Etäisyys voi auttaa lisäämään vetovoimaa entisestään.

Fyysisesti yhdessä vietetty aika ei ole ainoa keino tuntea ja osoittaa rakkautta, vaan syvällistä yhteyttä voi luoda muutenkin – kuten näistä kirjoituksistani voit lukea:

Romantiikka ja yhteinen laatuaika etäsuhteessa

Näetpä rakastasi kerran puolessa vuodessa tai jokaisena hereilläolon tuntinasi, terveen ja onnellisen rakkauden perusjutut ovat ihan samat.

Avoin kommunikaatio, rehellisyys, myötätunto, välittäminen ja kärsivällisyys ovat kaikki elintärkeitä elementtejä rakkaussuhteen luomisessa ja ylläpitämisessä.

Ainoa ero “tavallisen” pariskunnan ja etäsuhteessa olevien rakastavaisten välillä voi olla heidän yksilöllisissä tavoissaan, joilla he osoittavat näitä rakkauden osatekijöitä toisilleen tavallisina arkipäivinä.

"Entä jos olisikin vain kaksi parisuhdevaihtoehtoa, kumman niistä valitsisit: läheisen etäsuhteen vai etäisen lähisuhteen?" Kati Niemi: Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Etäsuhde-vinkit: Yhteydenpito etäsuhteessa

Rakkaudessa ei ole olennaisinta suhteen muoto tai fyysinen etäisyys, vaan merkityksellistä suhteen toimivuudelle on se, miten rakastavaiset pitävät yhteyttä toisiinsa. Paljonko sinä olet valmis näkemään “vaivaa” pitääksesi yllä suhdettanne? Etäsuhteessa yhteydenpidon määrä ja laatu ratkaisevat suhteen suunnan – kuten lähisuhteessakin.

Lähisuhteessa saatamme kuitenkin helpommin tuudittautua ajattelemaan, että “varsinainen yhteydenpito” ei ole niin tärkeää, kun näemme puolisoamme aina kotona ollessamme. Lähisuhteessa ei ole välttämättä tarpeen viestitellä pitkin työpäivän toisilleen, kun kuulumisia voi vaihtaa taas heti nähdessä. Mutta etäsuhteessa pienetkin viestit ovat tärkeitä.

Jos etäsuhteessa ei ole yhteydessä kumppaniinsa useampaan päivään, puoliso saattaa tuntea olonsa unohdetuksi ja epävarmaksi. Etäkumppanille ei tarvitse soitella joka tunti, mutta yksinkertaisetkin hyvän huomenen toivotukset tai tsemppiviestit työpäivään voivat auttaa ylläpitämään yhteenkuuluvuuden tunnetta etäsuhteessa. Lounastauolla tai automatkoilla voi soitella pikaisestikin, ja iltaisin jutella pidempään.

Kaukosuhde: Ole tarkkana sen kanssa, mitä odotat tai oletat etäsuhteessa…

Edellisiin vinkkeihin liittyen kannattaa kuitenkin muistuttaa itselleen, että etäsuhteessa on tärkeää varoa odottamasta ja olettamasta liikoja. Kun tunnet puolisosi luonteen ja esimerkiksi työkuviot, tiedosta myös se, millainen yhteydenpito on jo täysin riittävää. Ehkä etäsuhdekumppani on töissä sairaalassa tai muualla, missä voi tulla yllätyksiä eikä edes sovittua lounaspuheluhetkeä pääsekään aina viettämään sovittuna aikana. Älä odota ja oleta kohtuuttomia. Ole realistinen, ja rauhoita itseäsi, jos koet välillä tulleesi laiminlyödyksi.

Tällaisissa tilanteissa sopikaa, miten voitte lisätä varmuutta toistenne rakkautta kohtaan ja suhteenne suunnasta sekä itsellenne että toisillenne. Jos päivisin yhteydenpito on vaan sula mahdottomuus, sallikaa itsenne ja toistenne pyytää yhteistä laatuaikaa enemmän iltaisin tai viikonloppuisin. Kun työt ja muut kiireet eivät kilpaile huomiostanne, antakaa toisillenne erityistä huomiota ja osoittakaa, miten välitätte toisistanne.

Sopikaa suhteenne periaatteista ja olkaa avoimia omien aikataulujenne suhteen hyvissä ajoin ennen kiirepiikkejä, jotta voitte molemmat tuntea tulevanne huomioiduiksi ja rakastetuiksi jokaisen etäviikon ajan.

Helpot vinkit, joilla saada etäsuhde onnistumaan!

1. Etäsuhdevinkki: Olkaa yhteydessä toisiinne muutenkin kuin tekniikan välityksellä

Etäsuhteessa on luonnollista, että pidämme yhteyttä ensisijaisesti digivempeleillä. Ääniviestit, videopuhelut, tekstarit ja sähköpostit ovat tietysti erittäin hyödyllisiä.

Muistathan kuitenkin vielä, miten hienolta tuntuu saada ihan vanhan ajan fyysinen kirje postissa? Unohda konekirjoitetut viestit ja kirjoita kirje käsin. Myös pienet paketit, joiden sisällössä on ajatusta enemmän kuin tavaraa, ovat erittäin ihana yllätys koneiden keskellä eristyksissä eläessämme. Paketin paperit, nauhat ja pikkuyllätykset ovat uskomattoman tärkeitä juttuja, joita voi koskettaa, katsella ja tuoksutella rakastettua ikävöitäessä.

Ole luova – sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa. Saat kumppanisi ilahtumaan helposti, kun lähetät hänelle täysin ex tempore-yllätyksenä esimerkiksi hänen lempikarkkejaan tai jonkin valokuvan kehystettynä! Myös jokin uusi seksilelu voisi olla hauska yllätys antaa ja saada, vai mitä?

2. Etäsuhdevinkki: Kuuntele keskittyen ja keskeyttämättä, kun kaukosuhde-rakkaasi puhuu sinulle.

Mikä voisi olla ärsyttävämpää kuin keskustella kumppanin kanssa, jonka silmät ja korvat ovat jossain aivan muualla… Kun olet videopuhelussa etäsuhde-kumppanisi kanssa, varmista, että sinulla on antaa kaikki energiasi ja keskittymiskykysi hänelle. Saat tietysti olla toisinaan myös väsynyt, mutta anna hänelle parastasi eli älä kuluta itseäsi töissä, harrastuksissa ja kaikkialla muualla niin, että sinulta ei jää kuin rippeet rakkaimmallesi.

Tämä pätee “tavallisessakin” lähisuhteessa, mutta etäsuhteessa poissaolevan fiiliksen aistii nopeammin.

Jos videopuhelun aikana vilkuilet kännykkäruudullesi vilahtelevia ilmoituksia, tai juttelet jatkuvasti jollekulle toiselle samassa huoneessa kanssasi olevalle, rikot yhteytenne nopeammin kuin surkea WiFi.

Sovi videopuhelulle aika, jolloin et säädä ulkoisten häiriötekijöiden kanssa eikä sinua keskeytetä. Anna teille mahdollisuus laadukkaampiin keskusteluihin ja rauhalliseen fiilistelyyn kahden kesken.

Näistä artikkeleista voit lukea, miten saatte syvennettyä keskusteluanne ja siten vahvistettua yhteyttänne, sekä pääset arvioimaan, onko nimenomaan laatuaika se sinulle tärkein “rakkauden kieli” – ja mitä muita tärkeitä väyliä on rakkauden osoittamiseen ja tuntemiseen:

3. Etäsuhdevinkki: Älä mutise kuin teini, vaan kerro arkisistakin yksityiskohdista!

Ympäripyöreät, mitäänsanomattomat “joo, ihan kiva päivä oli” ei luo varsinaisesti minkäänlaista yhteyttä teinin ja hänen vanhempiensa välillä, kuten ei myöskään etäsuhteessa elävien kumppanien välillä. Etsitkö elämääsi perusharmaata ajanviettoa vai haluatko kokea värikkäämpiä tunteita rakkaasi kanssa? Tarjoa samaa etäsuhde-kumppanillesi.

Vaihda laiskat vastaukset yksityiskohtaisempiin tarinoihin, joilla rakkaasi pääsee osaksi elämääsi ja arkeasi. Kerro hänelle hauskasta jutusta työpäiväsi aikana, kuvaile nauttimaasi hyvää illallista tarkemmin, jaa huolesi tai kerro hänelle vaikeuksista jonkun kaverisi kanssa. Lähennyt rakkaasi kanssa, kun avaudutte toisillenne ja kuuntelette toisianne läsnäolevasti ja vastavuoroisesti.

Nämä ovat avainasioita siinä, miten etäsuhde pysyy antoisana ja yhteytenne syvenee fyysisestä etäisyydestä huolimatta.

4. Etäsuhdevinkki: Edistäkää yhteistä unelmaanne

Kun olette erillänne toisistanne, sinulla ei ole välttämättä aavistustakaan, milloin voitte jälleen tavata ja viettää enemmän aikaa yhdessä. Mutta se ei tarkoita sitä, ettettekö voisi saada iloa yhteisistä unelmista ja tulevaisuuden tavoitteistanne.

Pariskunnat, jotka kliseisesti “kasvavat erilleen”, ovat sellaisia, joissa puolisot ovat tulleet niin itsenäisiksi toisistaan, että aivan huomaamattaan he ovat sulkeneet itsensä pois yhteisistä unelmista toisiinsa sitoutuneena pariskuntana.

Suunnitelkaa yhteistä reissua (päivämäärää ei tarvitse heti asettaa) tai keskustelkaa ajatuksistanne yhdessä asumisesta. Millaista yhteinen elämänne olisi, jos asuisitte yhdessä?

Vaikka on tärkeää osata olla itsenäinenkin yksilö ja nauttia asioista myös itsekseen, vahvistatte keskinäistä yhteyttänne, kun tunnette olevanne tiimi, jolla on yhteinen tavoite ja tahtotila.

5. Etäsuhdevinkki: Suunnitelkaa spesiaalideitit 'yhdessä erillään'

Teknologian kehitys on mahdollistanut monia tapoja viettää laatuaikaa yhdessä – jopa silloin, kun olette eri maanosissa!

Järjestäkää yhdessä picnic, jossa molemmat laitatte itsellenne picnic-tarjoiltavat ja sitten ‘tapaatte’ lähellänne olevissa puistoissa – kumpikin omassa puistossaan, mutta tavallaan yhdessä. Ottakaa videopuhelu ja herkutelkaa yhdessä samalla, kun voitte ihastella toisianne ja toistenne ympärillä avautuvia puistonäkymiä. Voitte pelata perinteistä shakkia siirtämällä toistenne nappuloita pelilaudalla, tai voitte pelata yhdessä nettipeliä. Picnic-päivän jälkeen pitäkää yhteinen leffailta, jossa katsotte samaa elokuvaa samanaikaisesti herkkujen kera ja voitte jutella elokuvasta samalla toistenne kanssa.

Niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin, tällaisten spesiaalideittien jälkeen odotatte jo seuraavaa! Tällaiset helposti järjestettävät pikkujutut antavat etäsuhteellenne sen kaipaaman piristysruiskeen. Te olette ansainneet helpotusta arkeenne eristyksissä toisistanne, joten nauttikaa yhteisistä hetkistä kaikin mahdollisin tavoin!

Ja jos olitte ehtineet jo toteuttaa tämän listan 1. kohdan vinkit, niin tässä kohdin voitte illan päätteeksi ottaa vielä ne toisillenne lähettämänne seksilelut esille ja ‘happy endingin’ jälkeen toivottaa toisillenne oikein makoisia unia! 🙂

Kaukosuhde: Mitä sinun on hyvä tietää anteliaisuudesta ja kärsivällisyydestä etäsuhteessa...

Anna anteeksi itsellesi ja rakkaallesi ne hetket, jolloin internet-yhteys tökkii ettekä voi puhua toisillenne rauhassa pitkän puhelun ajan, vaikka niin olit kovasti toivonut. Ole antelias erityisesti kärsivällisyyden osoittamisessa erityisesti niin päivinä, kun tuntuu mahdottoman vaikealta yrittää olla positiivinen. Hiljaisuudessa istuminen ja telkkarin katsominen kahdestaan puhelun välityksellä on parempaa kuin ei mitään.

Ole lempeä itsellesi ja jätä huomioimatta muiden ihmisten kriittiset mielipiteet etäsuhteenne riskeistä ja onnistumisen mahdollisuuksista. Tule tietoiseksi ajatuksistasi ja tunteistasi, jotta ne eivät ohjaa sinua alitajuisesti vahingossa väärään suuntaan.

Valitsit lukea tämän artikkelin. Syystä. Juuri tuo sama rakkaudestasi kertova aikeesi on se, joka tukee sinua ja saa etäsuhteesi kestämään – sekä koronakaranteenien yli että paljon, paljon pidempään vielä!

Etäsuhteessa yhteinen hyvinvointinne on prioriteettinne Numero Yksi.

Kun työkiireet ja -paineet kovenevat liikaa, älä nujerru niin, että työnnät samalla rakkaussuhteesi syrjään ja sitten jälkikäteen yrität paikkailla menetettyjä hetkiä epätoivoisissa pikapuheluissa.

Kun tunnet olevasi kantokykysi äärirajoilla, puhu rakkaallesi avoimesti. Jakakaa tunteenne yhdessä silloinkin, kun kunnon ratkaisua ei näkyisi vielä horisontissa. Pysykää ajantasalla toistenne fiiliksistä ja näkökulmista, jotta ette yhtäkkiä huomaa ajautuneenne jo liian kauas toisistanne henkisestikin.

Olittepa kuinka kaukana tahansa ja olipa teillä kuinka vaikeita hetkiä välillä, teitä molempia tukee hellät sanat, rakastavat aikeet ja konkreettiset, pienet välittämisen osoitukset. Yksittäiset hyvät hetket voivat olla uskomattoman voimaannuttavia.

Jos olet epävarma, miten saada etäsuhde toimimaan ja kuinka ylläpitää aitoa yhteyttä rakkaaseesi...

Kaukosuhteen ylläpitäminen eläväisenä ja rikkaana ei toki välttämättä ole ihan helppoa. Mutta minkä parisuhteen ylläpitäminen on helppoa ylipäätään? 

Mikään ihmissuhde ei ole superhelppo, ja parhaassa suhteessa onkin sopiva määrä jännitettä mukana luottamuksen lisämausteena.

Miljoonat pariskunnat ympäri maailman saavat parisuhteensa toimimaan myös romanttisessa mielessä, vaikka ympärillä olisi minkälaisia extreme-haasteita tahansa. Samoin te voitte saada teidän etäsuhteen toimimaan aivan hyvin!

Jos te molemmat olette yhtä valmiita panostamaan etäsuhteenne toimivuuteen, te onnistutte aivan varmasti.

ETÄSUHDE: Vinkkejä, joilla saada kaukosuhde toimimaan

Voitte saavuttaa rakkaussuhteessanne aivan mitä tahansa, kunhan teillä on tarpeeksi hyviä työkaluja käytettävissänne parisuhteenne elävöittämiseksi ja piristämiseksi aina ajoittain – esimerkiksi nämä tämän artikkelin etäsuhdevinkit ovat varmasti myös avuksi!

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja Kati Niemi Espoo Helsinki Vantaa Kauniainen Sipoo Kirkkonummi

Kommentoi alla, mitä muita keinoja olette kokeilleet, niin muutkin blogilukijat saavat inspiraatiota omaan etäsuhteeseensa!

Ihanaa etäsuhdetta ja paljon rakkautta sinulle! Nauti niistä pienistäkin ainutlaatuisista hetkistänne, joita luotte yhdessä 🙂

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja
[email protected]

Jos epävarmuus etäsuhteessa ahdistaa sinua etkä ole ihan varma suhteenne suunnasta, nämä kirjat ovat sinulle ja sille mahdollisesti ulkomailla asuvalle rakkaallesi:

(R)evolution for Love - Kirja englanniksi Amazonissa
Tästä kuvalinkistä pääset tilaamaan helposti Amazonista englanninkielisen kirjani (R)evolution for Love - A Better Relationship or a Brilliant Break Up?
Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.