50 syytä miksi etätyö kotona ärsyttää

Valitusbongarin 50 syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää

Laita hyvä kiertoon!

Välillä valittaminen virkistää. Ja välillä kaikki mättää etätyössä. Etätyöstä valittaminen on siis harvinaisen helppoa hupia. Myös nämä 50 syytä sille, miksi etätyö kotona ärsyttää, oli vaivatonta ampua ihan lonkalta. Postaukseni päätteeksi paljastan sinulle myös, miten olen päätynyt valitusbongariksi kuin ihmeen kaupalla. Ja jos sinua ei oikeasti ärsytäkään etätyö kotona vaan pikemminkin esimerkiksi läheisyyden puute tai seksittömyys kotona, sinun on parempi lukea tämä ensin: SELIBAATTI PARISUHTEESSA: Miltä tuntuu, kun puoliso ei halua seksiä? Yleensä ongelmilla on tapana näyttäytyä meille vain isoina vyyhteinä, joten ennen kuin syytät etätyötä ainakaan koko ahdistuksesi määrästä, mieti elämäsi antoisuutta siellä kotona välillä myös hieman syvemmin.

Tämä sivusto on paneutunut erityisesti ihmissuhdeongelmien ratkaisuun. Tässä blogissa ruoditaan lempeännapakasti parisuhteita, salasuhteita, avoimia suhteita sekä sinkkuelämän seksisuhteita ja suhteita ex-puolisoihin. Koska työyhteisötkin ovat täynnä erilaisia ihmissuhteita, tämä artikkeli oli tarpeen kirjoittaa. Ihmissuhteet myös työpaikalla voivat kärsiä, jos kollegoiden etätyöahdistusta ei oteta tosissaan, kuten myös myös silloin, jos kollega kasvattaa etätyöahdistuksestaan koko työyhteisön suuruisen ongelman. Kuulen etätyötä ja työtä ylipäänsä kritisoitavan sen verran usein, että asiaan on syytä paneutua myös yhden Rakkauden (r)evoluution blogikirjoituksen verran.

Oikeat ongelmat eivät ratkea pelkällä positiivisuuspuheella, kuten tästä artikkelista voit lukea: Liian positiivinen ajattelu ampuu inhimillisyyden yli. Ennen kuin yhtäkään ongelmaa voi ratkaista, sen todelliseen luonteeseen on parempi tutustua kunnolla. On turhaa ratkaista ongelmaa, jota ei oikeastaan edes ole, koska silloin todelliset ongelmat jäävät vähemmälle huomiolle. Jos taas todellisia ongelmia ei ratkaise riittävän ajoissa, niillä on tapana monistautua sekä kotona että työpaikalla. Siispä aloitetaan etätyön ärsyttävien puolien möyhintä avoimin mielin ja katsotaan, minkälaisesta ongelmasta ahdistavassa etätyössä voisi olla kyse!

Tunteiden hyväksyntä - Tunne tunteet - Tunnelukot
Oikeat ongelmat ovat oikeita ongelmia. Ongelmat syntyvät ratkaistaviksi.

Ärsyttääkö sinua etätyö kotona?

Ensiapu ärsytykseen, ahdistukseen tai suruun löytyy onneksi läheltä. Lue esimerkiksi nämä artikkelit, jos seuraava 50 kohdan valituslista ei pelkästään huvita sinua vaan oikeasti ahdistaa:

Kun frontaalilohkomme alkaa natista liitoksistaan, sisäinen kriitikkomme kaivautuu liskoaivojemme bunkkereihin puolustusasemiin. Ja jos joku osaa ampua lonkalta ihan lennossa etäkiireidenkin keskellä, se on vuosikymmeniä vastarannankiiskeydessä kunnostautunut sisäisen teatterimme kriitikko: Kaikki tämä perhanan etätyö viikosta toiseen! Etätyön rasittavuus loihtii sisäisestä sankaristamme varsinaisen drama queenin ja henkilökohtainen Via Dolorosa-oopperamme alkaa kaikua kallomme sisällä kuin kuuroille korville – jättäen kuitenkin hiertävän tunnekokemuksen sinne, josta se pahana päivänä pärskähtää ilmoille kertakarjaisulla: ETÄTYÖ ÄRSYTTÄÄ, AHDISTAA JA VÄSYTTÄÄ!

Vaikka faktisesti tietäisikin, että osa tuosta mielen mättämisestä on vain ylirasittuneiden aivonystyröidemme hutunkeittoa ja sisäisen kriitikkomme luova taiteellinen näkemys, tunne on aito. Kun etätyö ahdistaa ja sitä on kuitenkin tehtävä, elämä alkaa maistua puulta. Lievästi ilmaistuna. On ihan okei valittaa välillä oikein olan takaa. Siitä on usein apua muille, kun nostaa esille epäkohtia elämästään. Koska mahdollisesti sama asia mättää jollain tapaa toisellakin. Sitä vartenhan ovat esimerkiksi tiimi-, projekti-, kehitys- ja johtoryhmäpalaverit sekä ne kahdenkeskiset 1:1-palikset pomon kanssa, eikö?

Valitusbongari saa kuitenkin messevimmän dopamiinijytkynsä uuden valituksen bongatessaan, joten tähän valituslistaan on kerätty 50 erilaista syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää. Jos tälle Top 50-listalle kerätyistä valituksenaiheista ei ihan jokainen ole sinun valitusarsenaalissasi, se saattaa kieliä siitä, että sinulla on jo jokin ratkaisu, jonka me haluamme kuulla! Jaa vinkkisi tämän artikkelin kommenttikentässä! Kiitos jo etukäteen!

Jotta hyvinvointi kotona paranee etätyöstä tai kotityöstä huolimatta, ongelmansa ja ahdistuksensa kannattaa jakaa myös puolisonsa kanssa.

Parempi parisuhde yhdessä eteenpäin

50 syytä miksi etätyö kotona ärsyttää

Kun huminassa hiljentynyt aivokuoremme ei tiedä tai ainakaan tunnusta, mistä kaikki rasittavuus oikein kiikastaa, helpompaa on syyttää (rastita osuvimmat vaihtoehdot!):

1. Etätyön tasaisentappavaa tylsyyttä: mihin jäi kaikki kiva kehitystyö!

2. Etätyöpäivän sekalaista sisältöä: missä on määritelty roolit ja vastuut, kun minun pitää tätäkin vielä kehittää!

3. Etätyön paljoutta: tiimikaveri on vuorollaan lomautettuna, joten minä painan duunia muidenkin edestä…

4. Etätyön vähyyttä: miksi välillä pitää raahautua toimistolle hakemaan jotain vanhanaikaista snail mailia?

5. Vapaa-ajan vähyyttä, kun koko kesä menee etänä istuskellen Päiväni murmelina -tyyliin.

6. Vapaa-ajan liiallisuutta, kun lomarahatkin vaihtuivat vapaapäiviin, jotka kuitenkin etäisesti muistuttavat etäpäiviä.

7. Etätyöpäivän pituutta: Miksi kollegatkin odottavat multa vastauksia meileihinsä yötä myöten?!

8. Minut ohittavia kollegoita: Miksei sekään voinut kysyä multa ensin mielipidettäni, vaikka etänä olenkin!

9. Työaikaani, jota työnantajani ei edes vaivaudu seuraamaan koko karmeudessaan.

10. Työajanleimausta, jota on vaivauduttava tekemään etänäkin. Se vie aikaa – jos sen tekee. Ja vielä enemmän aikaa se vie silloin, kun sen unohtaa kokonaan, tai kun unohtaa, miten se pitikään tehdä.

11. Työajanleimausta, jonka unohdan vähintään aamupalikseen kiirehtiessäni ja yleensä myös päivän päätteeksi.

12. Työajanleimausta, jonka teen väärin ja saldokertymäni menevät kevyesti kuvailtuna päin prinkkalaa.

13. Ja edelleen sitä työajanleimausta, jonka tiimiläiseni veivaa väärin työaikaa ensisijaisesti kuluttavaan – ei ainoastaan seuraavaan – masiinaan, ja jonka kertymiä korjailen omien kertymieni jäädessä korjaamatta oman esimieheni toimesta.

Okei, ehkä se siitä työajasta ja työpäivän pituudesta. Ylipäätänsä ottaa päähän, että etätyöpäivä venyy ihan mahdottomaksi eikä kukaan näköjään tee asialle mitään!

Pomon pitäisi tehdä!

Aivan. Jatketaan valituslistaa seuraavaksi parhaalla pääepäillyllä etätyöongelmiimme: esihenkilö eli pomo. Jos ei muuhun, niin pääsyylliseksi pomo kelpaa silloinkin, kun työ tehdään oman kodin seinien sisäpuolella. Silloinkin kun ainoa, joka oikeasti näkee työtilamme ja työhön käyttämämme ajan olemme me itse. Mutta pomon pitäisi osata johtaa etätyötäkin. Tunnistaa mikä kaikki voikaan mättää, koska eihän sitä nyt tiimiläisen itse tarvitse kaikkea pomolleen rautalangasta vääntää.

Seuraavat syyt miksi etätyö kotona ärsyttää:
Esimies ja kollegat etätöissä

Jatketaan! Helpointa on siis syyttää (rastita jälleen osuvimmat vaihtoehdot!):

14. Esimiestä, joka ei johda etätyötä: eikö sekään näe, että kaadun työmääräni alle!

15. Esimiestä, joka johtaa etätyötä: mitä sekin mulle aina soittelee ja kyttää, jaksanko mä! Epäileekö se mun kykyjäni?! Tekisi työni eikä coachaisi vaan priorisoimaan. (Tämän artikkelin jälkeen tsekkaa YouTubetukseni Bullshit-bingosta).

16. Esimiestä, jota ei ole: Kukaan ei auta mua pitämään etätyöpäiviäni inhimillisinä!

17. Inhimillisten kontaktien puuttumista etätyöpäivän aikana. Kaupan kassaa ja rappukäytävässä vältettäviä naapureita ei lasketa.

18. Epämieluistenkin sosiaalisten kontaktien puuttumista etätyöpäivän aikana. Jopa sitä naapuriosaston riivattua raunoritvaakin on jo jotenkin kummasti ikävä!

19. Sosiaalisten kontaktien puuttumista etätyöpäivän jälkeenkin.

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Myös se on etätyön vika, että etätyö vie aikaa oikealta elämältäni, jota ei ole, koska etätyö

20. Etäkokouksen sosiaalisia kohtaamisia, jolloin kukaan ei kysynyt minulta, miten minulla menee.

21. Etätyöpäivän sosiaalisia kohtaamisia, joiden aikana minun pitää aina muistaa kysyä muiden kuulumisia, vaikka ne eivät minua oikeasti edes kiinnosta.

22. Etätyöpäivään ängettyjä tiimin kahvihetkiä, joissa jokainen kyselee muiden kuulumisia ja kaikki työaika menee hölisemiseen. Etätyö on niin tehotonta!

23. Mölinää, jota puolisoni päästelee etätyöpöydän toiselta laidalta kesken etäpalaverini. Eikö se mokoma trubaduuri ymmärrä, että mulla on tärkeitä ihmisiä ruudun toisella puolella!

24. Viuhahtamisia, joita puolisoni tekee varmaan ihan tahallaan. Ainakin virneestään päätellen.

Ehkä se haluaa, että lopetan puheluni ja alan jo tekemään lounasta hänelle, vai miksi sillä on noin nälkäinen katse…?

Sekin ärsyttää, että kaikenmoisia toiveita sitä pitäisikin ehtiä täyttämään kesken tehokkaan etätyöpäivän!

25. Etätyöpäivään kuuluvia ja/tai kuulumattomia sosiaalisia kontakteja, a.k.a. puoliso ja/tai lapset ylipäänsä.

Ja voi kuinka etätyötekniikka ärsyttääkään!

Näitä asioita kannattaa nostaa esille niissä aikaisemmin mainituissa tiimi-, kehitys-, projekti- ja johtoryhmäpalavereissa sekä kahdenkeskisissä 1:1-paliksissasi pomosi kanssa.

Siispä syyttäkäämme ärsyyntymisestämme – siis omasta tunteestamme – myös (rastita jälleen osuvimmat vaihtoehdot!):

26. Hälinää, jota kuuluu etäyhteyden taustalla.

27. Hiljaisuutta, joka soi korvissa etäyhteyden alussa, kun yhteys ei vielä toimi ensimmäisten 5 sekunnin aikana.

28. Videon pätkimistä etäpalaverissa, kun joku yrittää selostaa presistään ja sen naama jäätyy kuvaruudulleni.

29. Tunnetta, joka syntyy sillä aikaa miettiessäni, jäätyikö minunkin naamani jonkinlaiseen irvikuvaan muiden screeneille. Onneksi olin edes kammannut hiukseni. Ja ehkä en jäätynyt ainakaan se pahin irvistykseni naamallani, vaikka suu mutrussa tässä kyhjötänkin.

30. IT-helpdeskiä, joka on ruuhkautunut nettiyhteyden pätkimisen vuoksi.

31. Ylipäänsä kaikkea käytössä olevaa tekniikkaa ja sen ylläpitäjiä.

32. Ylipäänsä kaikkea puuttuvaa tekniikkaa etätyötiloissa, a.k.a. keittiössä.

33. Takalistooni kivuliaasti juurtuvaa keittiöntuolia, koska en voi seistä säädettävän sähkötyöpöydän ääressä.

34. Puuttuvaa sähköpöytää. Jotain kunnon pöytää edes.

35. Puuttuvaa rahaa, kun kymppiuutisten kevennystenkin mukaan vähintäänkin loiva lamaluisu on jo oven takana eli hankintoihin käytettävissä oleva käyttöraha on säästettävä sen vielä pahemman päivän varalle.

Tai punkkupulloon, jotta nämä etätyön jumittamat hartiat ja mieli saavat edes hetken huojennuksen. Ei siis kunnon työpöytää eikä ergonomista tuolia, koska etätyö ja koska pomo.

Siis kaikkea muuta kuin tehokas kotitoimisto etätyöhön! Mutta lisääkin syitä löytyy sille miksi etätyö kotona ärsyttää…

Syytämme lisäksi seuraavia ärsytyksen nostattajia:

36. Alati kumuloituvaa sotkua etätoimistossa, a.k.a. keittiössä.

37. Alati kumuloituvaa sotkua ylipäänsä etäarjessa a.k.a. elämässä.

38. Yhä etäämmälle lipuvia unelmia, kun koko elämän suunta tuntuu olevan aivan hämärän peitossa.

39. Liiallista valoa, kun aurinkokin häikäisee läppärin ruutua ja haluan tehdä töitä!

40. Liian kaunista auringonpaistetta, kun itse haluan mennä ulos enkä tehdä töitä!

41. Puuttuvaa auringonvaloa, joka ei piristäkään päivääni ikkunan läpi lämmittäen!

42. Puuttuvaa valaistusta, kun toimistovalot a.k.a. keittiöledit eivät riitä etätyöhön enää iltamyöhään.

43. Säätä: Auringon lisäksi myöskään sade, pilviset päivät, ukkossäät, raekuurot tai lumisade eivät kuulu Suomen normaaliin ilmastoon, paitsi kuin kesällä, syksyllä, talvella ja keväällä. Ja eniten ottaa päähän se, että se vielä vaihtuu ilman meteorologin ennakkovaroitusta.

44. Säätämistä: Meteorologin tavoin myös muut tumpelot tuntuvat säätävän työssään, mikä puolestaan haittaa minun omia jo huippuunhiottuja prosessejani. Joita en kuitenkaan enää saa kehittää täydellisiksi, koska etätyö ja koska lamaluisu ja koska pomo.

45. Etätyöpäivän lounaan köyhyyttä ja sitä, että se pitää ylipäänsä itse kyhätä kasaan. Työmaaruokalankin kumiperunoita ja porkkanaraastetta alkaa tulla ikävä!

46. Etätyöpäivän lounaan väliinjäämistä, kun on niin kiire.

47. Kahvitaukojen puuttumista, kun on niin kiire.

48. Liiallista kahvinjuontia, kun sitten on taas kiire juosta vessaan.

49. Vessataukojen skippaamista, kun on niin kiire.

50. Kiirettä!!!

Ihan lennossa lävähti listalle semmoset keposet 50 syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää, väsyttää ja ahdistaa niin maan perkuleesti. Saisi etätyö jo riittää!

UGH. Etätyö kotona ärsyttää todenteolla!

Yritä tässä sitten keskittyä niihin etätöihin, kun tunnelataus on kaikkea muuta kuin kannustava ja motivoiva.

Entä jos ne ennusteet pitävät paikkansa, että tulevaisuudessa ei ole perinteisiä toimistotiloja eikä pysyviä työsuhteita, vaan me kukin myymme osaamistamme yksityisyrittäjien tapaan ja johdamme itseämme?

Eli siis: Olisi vain ärsyttävä etätyö eikä edes pomoa! Kuka johtaisi työtämme eli ajatuksiamme? Ketä voisimme syyttää, kun työmme eli ajatuksemme mättäisi?

Monen mielestä näiden ärsytystekijöiden laukominen päänsä sisällä hiljaa itsekseen on kuitenkin vain tarkkanäköisyyttä todellisten ongelmien suhteen, eikä suinkaan oman työnsä sabotoimista negatiivisilla itsesuggestioilla. Täältä voit lukea ongelmiensa sanoittamisesta ja itsesuggeroinnista: KORONAKRIISI JA RUUHKAVUOSI: Rakkautta enemmän kuin stressiä?

Siinä ne sitten tuli tosiaan ihan yhtenä ryöpsäyksenä:

50 syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää. Huh!

Pitkä lista, josta jokaisella pointilla on paikkansa. Kaikkea ei voi muuttaa ja moni tyytyykin valittamiseen. Sen meistä taitaa jokainen. Minäkin olisin voinut jatkaa listausta hamaan tappiin saakka, mutta nukkumaanmenoaika kutsuu taas yllättäen. Ja sitten onkin jo taas uusi etätyöpäivä 🙂 On se kurjaa, kun on pakko raahautua työpöydän a.k.a. keittiönpöydän ääreen taas… Jos et muuten äskeisestä virkkeestä bongannut mitään erikoista, tsekkaa YouTube-videoni Bullshit-bingosta täältä.

Sen lisäksi että minäkin osaan valittaa, olen harjaantunut myös valitusten bongaamisessa ja oikoluvussa.

Kaltaiseni valitusbongari toimii lintubongarin tavoin

Sitä kiinnittää huomiota siihen, mikä kiinnostaa. Jos valittaminen on sydäntä lähellä, sitä on jännittävää havainnoida ympärilläänkin. Kun lintu- tai valitusbongari havaitsee luonnollisen taustakahinan ja suhinan keskeltä jotain yllättävää, se herkistää meidät bongarit miettimään maailman moninaisuutta tyylillä: “Mielenkiintoinen havainto!” Yllättävä aistihavainto ei välttämättä ole harvinainen, mutta joka kerta sen bongaaminen ilahduttaa: “Jännä juttu!”

Minä viehätyn luovista valittajista. Sama veisu kerta toisensa jälkeen ei anna samanlaista dopamiinijytkyä kuin uudenlaisen valituksen bongaaminen. Lintu- ja valitusbongareiden tapaan puolestaan jonkun toisen tarkka silmä havaitsee jokaikisen kirjoitusvirheen ihan tahtomattaankin myös tästä postauksesta. Ja joku muu oikaisee ventovieraiden heittoja iltapäivälehtien valituissa paloissa kaikenkirjavina lukijakommentteina, vaikka häntäkin jo seuraava etätyöaamu kutsuisi nukkumaan edes välillä. Meillä kaikilla on luontaiset intressimme. Kukin bongatkoon intohimojensa kohteita. Minä olen jonkinsortin valitusbongari.

Oli helppoa bongata vähintään nuo kuulemani 50 syytä miksi etätyö kotona ärsyttää

Kuin automaattisesti minun korvani bongaavat juuri ne sanat, joilla valitusvirsi alkaa, jatkuu, taukoaa ja toistuu. Jos et ole aikaisemmin huomannut, valitusvirsissä on omanlaisensa rytmi. Useimmiten ne ovat mollivoittoisia, toisinaan duuriin kätkettyjä, jotta valituksen pääsanoma uppoaisi ytimeen ilman vastustusta, huumorilla höystettynä.

Valitusvirsiä on erisävyisiä. Ne soivat joskus sellaisilla taajuuksilla, että kaikki eivät edes rekisteröi niitä kuuleviin korviinsa tai eivät ainakaan tunnista valitusvirsiksi. Rauhallisen ristoraijan ripitys saattaa kuulostaa kovin neutraalilta. Kaikki eivät edes natise ja nurise, vaikka sanat ja ilme kielivät valituksesta. Kaikki eivät siis valita kovaan ääneen kirkuen ja kiroillen. Juuri sen vuoksi hiljaisia kitisijöitä voi erehtyä luulemaan kriittisiksi asiantuntijoiksi, jotka eivät valita vaan he ainoastaan tuovat esille sisäisessä maailmassaan kokemiaan asioita kriittisesti.

Riipivimmät valitusveisut puolestaan raastavat kaikkien kuuloetäisyydellä olevien korvia. Vaikka valitusvirret eivät soisi aina volat kaakossa ja jäisivät muilta tyystin huomaamatta, valitusvirren hiljainenkin ujellus verottaa virkanaisen ja -miehen omia voimia. He itse kuulevat valituksensa silloinkin, kun eivät ole pysähtyneet kuuntelemaan omaa sisäistä puhettaan. Etätyö alkaa todella tuntua raskaalta.

Miten ahdistava etätyö käännetään työssäjaksamisen voimavaraksi vain YHDEN ratkaisun avulla?

Jos ongelma on oikeasti iso, pelkkä tahdonvoima ja positiivinen ajattelu ei auta sen ratkaisussa, kuten tästä artikkelista voit lukea: Liian positiivinen ajattelu ampuu inhimillisyyden yli.

Kehityn valitusbongarina jatkuvasti, sillä treenaan sitä nykyään jo ihan alitajuisesti. Tiedät, kuinka aluksi uuden taidon treenaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, mutta sinnikkään harjoittelun tuloksena se alkaa käydä yhä automaattisemmin? Harjoittelun alkukankeus kevenee sitä nopeammin mitä ahkerammin harjoittelee. Minulla on ilmeisesti ollut motivaatio kohdillaan ja liikaa luppoaikaa, koska olen todellakin harjaantunut tässä taitolajissa.

Valitusbongarin kehityskäyrääni on kuulunut myös se, että jos ympäristössä ei ole enää bongattavaa, kuuntelen sisäistä kohinaani syvällisemmin. Sammakoita sinkoaa minunkin suustani ajoittain, mutta eniten niitä vilisee oman aivokoppani kutulammikossa.

Sadan miljardin neuronin ja moninkertaisen synapsisäleikön joukosta valitusten bongaaminen onkin jo haastavampaa varsinkin, kun ihmisaivot ovat välillä valonnopeat älynväläyksissään. Jopa harjaantunut valitusbongari harhautuu, kun on omista aivoituksista kyse. Aavistan kuitenkin, että en valitettavasti vielä bongaa kaikkia niitä kauniita korusanoja, joihin sisäisen drama queenini sähäkimmät valitusvirret on puettu. Mutta pysyn tarkkaavaisena, ja aina silloin tällöin pääsen taas huudahtamaan iloisena: “Miten mielenkiintoinen ajatus! Mistäs sinä tulla tupsahdit minua kannustamaan tänne etäpäiväni keskelle!”

Moneen ongelmaan ja haasteeseen (tai etätyötekniikoiden ominaisuuksiin) riittäisi ratkaisuksi niin kutsutun Ihmekysymyksen käyttö, mutta käsittelen sitä toisessa jutussani. Laita Rakkauden (r)evoluutio seurantaasi, niin bongaat ainakin sen ja muut vinkit helpommin:
Facebook: klikkaa tästä suoraan R(R):n sivulle
Instagram: klikkaa tästä suoraan R(R):n instaan

Miten ihmeessä puutarhanhoito auttaa jaksamaan etätyössä?

Jotta jaksaisit paremmin etätyössä ja arjessa – siis elämässäsi – ylipäänsä, kannustan sinua tämän mieltä ylentävän bongauksen pariin. Bongausharrastuksen avulla uskon sinunkin löytävän itseäsi parhaiten viihdyttäviä jackpotejasi. Niitä omiasi.

Kunnon jymylöytöjen aukiperkaaminen sitten vasta hupia onkin! Jackpotien bongaaminen ja perkaaminen avartaa puusilmäisimmänkin kanssakulkijan näkökenttää ja näkökulmien kääntäminen hyvinvoinnin kannalta suotuisampaan suuntaan auttaa puolestaan jaksamaan myös etätöissä paremmin.

Etätyö on työtä, ja työ kuuluu elämään. Elämästään saa tehdä nautinnollisempaa. Kun elämästään nauttii kokonaisvaltaisemmin, se etätyökään ei enää ärsytä kuten aikaisemmin.

Unelma-meditaatioäänite: Mielikuvamatka unelmaa kohti (Tavoitteet, Unelmat) - Tuleva parempi aika (Ladattava äänite netissä)

Tuleva parempi aika -mielikuvamatka: Unelma-meditaatio

Tervetuloa tutustumaan omaan unelmaasi!

Ammattitaitoisen hypnoterapeutin johdattelemana pääset voimaannuttavalle mielikuvamatkalle unelmaasi kohti. Vaikka et vielä tietäisi unelmaasi tai polkusi orastavaa unelmaasi kohti näyttäisi hämärältä, sinä voit silti päästä jo ottamaan ensimmäisiä askeleita uutta parempaa tulevaisuutta kohti tämän mielikuvaharjoitusäänitteen avustuksella.

Tässä rauhoittavassa mielikuvaharjoituksessa hahmottamasi polku unelmaasi kohti auttaa sinua toimimaan myös konkreettisesti unelmasi eteen, vaikka uskosi meinaisi välillä horjua koettelemusten edessä.

Saat tämän äänitteen nyt kahtena versiona: sekä rauhoittavalla taustamusiikilla että ilman taustamusiikkia vain tällä yhdellä tilauksella ilman lisämaksua. Näin saat mukavaa vaihtelua mielikuva- ja voimaantumisharjoituksiisi yhä uusin tavoin joka kerta, kun kuuntelet kumpaa tahansa näistä äänitteistä.

Mitä useammin kuuntelet voimaannuttavia äänitteitä missä ja milloin tahansa päivän aikana, sitä helpommin saat luotua itsellesi sen syvän rentoutuneisuuden tilan, jossa voitat haasteet ja ylität esteet unelmasi edessä.

Tämä unelmaasi kirkastava äänite on ladattavissa helposti suoraan sähköpostiisi saamastasi linkistä, jotta voit kuunnella sitä vaikkapa suoraan kännykästäsi missä tahansa, myös verkon ulottumattomissa esimerkiksi mökillä tai lentokoneessa. Voit kuunnella äänitettä myös kumppanisi kanssa tai itseksesi esimerkiksi korvanapeista.

Saat äänitteen sekä taustamusiikilla että ilman: molempien äänitteiden latauslinkit ovat tilausvahvistus-sähköpostissa. Äänitteen kesto on 24 minuuttia, jotta sinulla on mahdollisuus palauttaa unelmaelämäsi mieleesi myös kiireisen arjen keskellä.

Inspiroivaa matkaa unelmaasi kohti!

Rakkaudella
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja
[email protected]

LADATTAVA VOIMAANNUTTAVA ÄÄNITE – MATKA UNELMAASI KOHTI

Jackpotteja on joka lähtöön. Olemmehan me kaikki luovia ja meillä on ne sata miljardia älynväläyksiä prosessoivaa pikkunappulaa päässämme. Eivätkä niiden väliset kytkökset aina ole ihan huippuunsa asti viritettyjä. Mutta onneksi aivomme itsekin tiedostavat sen. Silloinkin kun me itse emme sitä ymmärrä.

Aivot huoltavatkin itse itseään himmentämällä ja pätkimällä poikki liian pitkiä piuhoja, jotka eivät johda tulokselliseen toimintaan tarpeeksi energiatehokkaasti eli niin salamannopeasti kuin aivot haluaisivat. Jos et usko aivojesi sisäiseen sankariin, googlaa mielenkiintoisia YouTube-videoita neuroneista ja synapseista eli aivojemme salaperäisistä neropateista ja niiden sisäisestä tietoverkosta. Tubeta erityisesti aikuisikään mennessä rehottavan synapsiviidakkomme puutarhanhoidollisia putsausoperaatioita (synaptic pruning; pruning = valtoimenaan rehottavien oksien karsinta).

Aivojemme sisäinen puutarhuri saa toimintaohjeensa meiltä itseltämme siinä tahdissa kuin käytämme tai emme käytä tiettyjä taitojamme eli aivojemme osia. Vähän kuljetut hyödyllisetkin polut saavat rämettyä rauhassa, ja uusia reittejä raivataan erämaahan vain, jos niille on varmasti käyttöä. Aivomme ovat otollista maaperää myös uuden paremman etäpäivän pohjustamiselle, ja mieltä piristävän harrastuksen, kuten bongaamisen, aloittamiselle. Mitä enemmän harjoittelemme, sitä paksummat piuhat aivomme kutoo meille ihan itsestään.

 

Ajatuksenjuoksu etätyössä

Esihistoriallinen aivomassamme ei kuitenkaan intuitiivisesti oivalla 2020-luvun etätyön tavoitteitamme työviihtyvyyden suhteen, joten jotain meidän tarttis tehrä ihan itsekin. Pitää siis puutarhamme kaikin puolin kunnossa ja mielemme virkeänä – tietoisesti ja tiedostaen.

Kun bongaat hyvinvointisi kannalta epäsuotuisan ajatuksen ja harjoittelet siitä luopumista, tuon vanhakantaisen ajatuksesi käyttämä kulkureitti alkaa sammaloitua. Silloin vanha hassu ajatuksesi ei juoksekaan enää sitä samaa huonoa rataa, jota pitkin päädyit tämänhetkiseen olotilaasi.

Kaikilla tutuimmilla ajatuksillamme ei ole hyvää tahtoa matkassa mukana eivätkä ne välttämättä osaa ohjata meitä tavoitteitamme kohti. Me emme kuitenkaan aina huomaa ohjata niitä oikeaan suuntaan, koska olemme tottuneet niihin. Ovathan ne kulkeneet matkassamme ehkäpä vuosikymmeniä.

Kun tutkit etätyösi ärsyttävyyttä tarkemmin, mitä huomaat?

Moniko ajatuksistasi pohjautuu vuosikymmenten tai ainakin vuosien takaisiin ‘totuuksiisi’? Ajatteletko työn olevan edelleen sellaista kuin 90-luvulla luulit sen olevan? Asettuuko elämäsi eli ajatuksesi ja tunteesi yhä samanlaisiin uomiin kuin kymmenen vuotta sitten? Ovatko sinun aivosi karsineet käyttämättömiä polkuja liikaa? Oletko tietoisesti patistanut aivosi luomaan parempia ajatuksenjuoksureittejä unelmiasi kohti? Vai ovatko aivojesi pikkupuutarhurit karsineet pois juurikin unelmasi, koska et niitä kohti kuitenkaan ole kulkenut?

Montako vuosikymmentä odotat huomataksesi tämänhetkisten lannistavien ajatustesi olevan osittain sittenkin vain harhakäsityksiä, sinua itseäsi rajoittavia uskomuksia? Kuinka paljon rajoitat etätyöpäiväsi antia ja omaa hyvinvointiasi vain siksi, että uskot toimivasi fiksusti ja niin kuin kuuluu? Jos sinulle kuuluu enemmän huonoa kuin hyvää, mitä voisit tehdä eli ajatella toisin?

Kun tietoisesti panostat parempaan päänsisäiseen puutarhanhoitoon tästä lukuhetkestä alkaen, elämäsi alkaa helpottua. Myös etätyöpäivän aikana kuluvat elämäsi arvokkaat minuutit, tunnit, päivät ja viikot.

Etätyö ei enää ärsytäkään!

Ärsytyksen tai ärsytyksen lieventämiseksi lue nämä artikkelit:

Mielen monenlaisten mahdottomuuksien muokkaamiseksi voit myös katsoa tämän YouTube-videoni Jackpot pinnan alla tai lukea Rakkauden (r)evoluutio -kirjan ja tehdä sen 57 mieltä veivaavaa mentaaliharjoitusta parisuhteesi parantamiseksi tai sen jo turhan pitkään päässäsi pyörineen eropäätöksen aikaansaamiseksi.

Lue lisää ja tilaa Rakkauden (r)evoluutio -kirja täältä.

50 syytä miksi etätyö kotona ärsyttää - Mitä syitä sinä lisäisit tälle listalle?  Kommentoi!

Siinä ne sitten olivat: Valitusbongarin 50 syytä, miksi etätyö kotona ärsyttää, ahdistaa, masentaa ja väsyttää – kunnes oivaltaa toisin. Suosittelen sinullekin viihdyttävää valitusbongausta uudeksi harrastukseksi. Kun tämän etätyöartikkelin luettuasi hahmotat ongelman syitä olevan enemmän kuin uskoitkaan, voidaan edetä ratkaisuja kohti.

Jos tälle Top 50-listalle kerätyistä valituksenaiheista ei ihan jokainen löytynyt sinun arsenaalistasi, veikkaan, että sinulla on jo jokin ratkaisu, jota kaverisi kaipaa. Tai ainakin minä mielelläni kuulisin siitä! Jos on freesannut lähipiirinsä mahdollisimman monimuotoiseksi, jollain toisella saattaa olla mahtiratkaisu myös sinun ongelmaasi. Jos kaveriporukkasi on turhan samanmielistä ja se alkaa jo uuvuttaa, voitte perustaa oman valitusbongareiden harrastekerhon ja viikkotapaamisissanne jakaa toisillenne uusimmat bongauksenne.

Kiitos, kun laitat hyvän kiertämään myös omassa lähipiirissäsi!

Facebook: klikkaa tästä suoraan R(R):n sivulle
Instagram: klikkaa tästä suoraan R(R):n instaan

 

!

Kirjan tilaus: 
Rakkauden (r)evoluutio -kirja kovakantisena tai e-kirjana täältä!

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.