HYVINVOINNIN PARANTAMINEN: Miten hyvinvoinnin edistäminen onnistuu helpoiten?

HYVINVOINNIN PARANTAMINEN: Miten hyvinvoinnin edistäminen onnistuu helpoiten?

Kokonaisvaltainen hyvinvoinnin parantaminen ei ole vain positiivista puhetta tai pinnallisia stressinhallintakeinoja. Rakkauden (r)evoluutiossa tartutaan hyvinvointia rajoittaviin uskomuksiin ja sukelletaan tiedostamattoman mielen syvyyksiin tavalla, joka ei ole aina pelkkää myötäkarvaan silittämistä.

Kokonaisvaltaisen, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen on avainasemassa niin parisuhteen parantamisessa, erosta eteenpäin selviämisessä kuin iloisen sinkkuelämän mahdollistajanakin. Jokaisen blogikategorian artikkelit tarkastelevat eri elämänvaiheita ja erilaisia ongelmatilanteita niin yksilön kuin myös myös puolison tai exän hyvinvointinäkökulmasta.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi saa voimavaransa usein tiedostamattomasta mielestä ja alitajunnasta. Kliinisena hypnoterapeuttina ja sertifioituna NLP Trainer-valmentajana käyn läpi monia henkisen hyvinvoinnin osatekijöitä, mutta on muistettava, että mieli ja keho eivät ole toisistaan irrotettavia asioita. Joskus henkinen hyvinvointi paranee fyysisten ensiapukeinojen kautta, esimerkiksi antoisan seksielämän myötä.

Kokonaisvaltainen hyvinvoinnin parantaminen ei onnistu ilman alitajunnan ja tiedostamattoman mielen voiman valjastamista

Olet todennäköisesti joskus asettanut itsellesi tavoitteen, jota et saavuttanut, vaikka kuinka halusit. Ehkä olet useasti päättänyt lopettaa jonkin huonon tapasi tai parantaa jotain elämäsi osa-aluetta. Vaikka kuinka vannoit onnistuvasi tällä kertaa, niin jostain syystä huomasit palanneesi vanhaan jumitilanteeseen, taas kerran.

Mistä se johtuu?

Toimintamme perustuu pääosin, 95-prosenttisesti alitajuisiin, tiedostamattomiin draivereihin, jotka ajavat meitä välillä myös täysin väärään suuntaan. Ohjaudumme huonoille raiteille autopilotin lailla. Laihduttaja havahtuu vasta karkkipussin tyhjennettyään tai puolisonsa pettäjä huomaa jälleen päätyneensä salarakkaansa lakanoihin, vaikka oli vannonut itselleen ja ehkä puolisolleenkin toisin. 

Jos asetat tavoitteesi vain tietoisen, loogisjärkevän, rationaalisen mielesi tasolla, pyristelet tavoitettasi kohti 5%-mateluvauhdilla. Kun taas käytät tietoisuutesi tahdonvoiman ja energiasi siihen, että hienosäädät ensin alitajuisia rajoittavia uskomuksiasi ja justeeraat tunnemaailmaasi (arkisetkin valinnat tehdään pääosin tunteella ja vain perustellaan järjellä!), et löydä itseäsi tunnesyömisen aallonpohjasta etkä vääriltä raiteilta muutenkaan. 

Kun perusasetuksesi ovat kunnossa, voit helpommin antaa alitajuisen autopilottisi ohjata sinua päivittäisissä valinnoissasi kohti sitä tavoitetta, jonka tietoinen mielesi on asettanut, mutta jonka myös tiedostamaton mielesi vihdoin ostaa omakseen.

Hitaalta vaikuttava reitti vie perille parhaiten ja helpoiten

Halusitpa aloittaa maanantaina jälleen uuden dieetin tai päättäisit parantaa parisuhdettasi, miten aiot varmistaa tavoitteesi tosiasiallisen järkevyyden ja saavutettavuuden? 

Älä ainakaan itsellesi uskottele mitään sellaista, johon 95% sinusta itsestäsi ei kuitenkaan usko. Muutoin päädyt väittelemään vain itsesi kanssa niin kauan, kunnes uuvut. Tiedät varmaan “ikuisuuslaihduttajia” tai henkilöitä, jotka viettävät vuosikymmeniäkin erota vai ei” -ikuisuusluupissaan? 

Kannattaa varmistaa, että sinä saavutat kaikki ja toisaalta vain ne tavoitteet, jotka tekevät sinulle hyvää 100%:sti. Muu on aikasi ja elämänenergiasi haaskuuta.

Tiedostamattoman mielen ja alitajunnan voiman valjastaminen ei käy sillä samalla sekunnilla, kun päätät tavoitteesi pelkän tietoisuutesi tasolla. Vaikka mielen syvyyksiin sukeltaminen voi tuntua hitaalta ja ensikertalaisesta myös ehkä hieman vaivalloiselta, niin saavutat tavoitteesi varmemmin ja helpommin vain tavalla, jossa huomioit myös sen 95% “osuuden” mielestäsi. Panosta itseesi tutustumiseen syvällisesti, jos et halua jatkuvasti löytää itseäsi tilanteesta, jossa yrität piristää päivääsi tai parisuhdettasi pinnallisilla pikkukikoilla kerta toisensa jälkeen tuloksetta.

Muutoin saatat viettää loppuelämäsi samassa itsesumutuksen huurussa uskoen, että et mukamas voisi saavuttaa parempaa elämää parisuhteessa tai sinkkuna. Aivan varmasti voit. Jos sinun mielesi ei vielä usko tätä 100%:sti, niin on korkea aika aloittaa mielen valmennus eikä tuhlata enempää arvokasta elinaikaasi vain unelmilla haihatteluun.

Kokonaisvaltaisen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen parisuhteessa

Keinoista luoda parempi parisuhde ja lisätä hyvinvointia parisuhteessa kerrotaan tarkemmin Hyvä parisuhde -blogikategoriassa.

Henkisen hyvinvoinnin parantaminen on erityisen tärkeää eroprosessin aikana

Hyvinvoinnin parantaminen jo ennen eroprosessin aloittamista on tärkeää, jotta eroa haluava osapuoli voi tuntea suurempaa varmuutta eropäätöksestään ja lisäksi jaksaa keskustella erotoiveistaan puolisonsa kanssa. Eroprosessia ei kannata aloittaa suinpäin stressaantuneena, vaan omaa hyvinvointiaan kannattaa vahvistaa parhaansa mukaan jo ennen h-hetkeä, eron puheeksi ottamista. 

Toisinaan oman hyvinvoinnin parantaminen ja stressin lievittyminen auttaa näkemään myös parisuhteen uudessa valossa ja kenties yhteinen suunta vielä löytyy.

Avioeron hakeminen voi olla myös ainoa realistinen keino parantaa molempien fyysistä ja henkistä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Usein ero tuo mukanaan paljon muutakin hyvää kuin vain siviilisäädyn muutoksen.

Kun ero on ajankohtainen sinulle, lue hyvinvointiasi tukevia kirjoituksia Erota vai ei-blogikategoriasta. Eron jälkeiseen hyvinvoinnin parantamiseen liittyvät artikkelit löydät Eron jälkeen -blogikategoriasta. 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen sinkkuna on avain myös antoisampaan deittailuun

Sinkkuelämän fyysistä ja henkistä hyvinvointia käsittelevät kirjoitukset löydät Sinkkuelämää -blogikategoriasta. Lue esimerkiksi seuraavat blogipostaukset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä:

Henkisen hyvinvoinnin edistäminen itsensä kehittämisen avulla

Erityisesti henkisen hyvinvoinnin parantaminen on aiheena esimerkiksi seuraavissa blogiartikkeleissa:

HYVINVOINNIN PARANTAMINEN: Positiiviseen hyvinvointiin tarvitaan negatiivisiakin tunteita

Puolison ja oman hyvinvoinnin parantaminen arjessa kiireiden keskellä

Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta Hyvinvointi-blogikategoriasta. Tämä hyvinvointiblogi käsittelee sitä, miten voi parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin. Muut Rakkauden (r)evoluution blogikategoriat ovat:

Hyvä parisuhde

Hyvä parisuhde: Millainen on hyvä, onnellinen parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta ja seksielämää? Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin? Entä miten löytää uusi, tasapainoinen parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa? Lue lisää Hyvä parisuhde -blogikategoriasta täältä!

Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen-blogikategoria: Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Eron jalkeen

Eron jälkeen-blogikategoria: Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Sinkkuelämää: Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua sinne Tinderiin tai minnekään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

Hyvinvoinnin edistäminen parisuhteessa tai sinkkuna - Tilaa kirja iänikuisten eropohdintojen lopettamiseksi.

Tilaa täältä Rakkauden (r)evoluutio-kirja.

Parisuhdekirja lukijapalaute kokemuksia
Lukijapalautteita löydät Kirjat ja julkaisut -blogikategoriasta