EROBLOGI ‘ERON JÄLKEEN’: Miten selvitä avo- tai avioerosta?

EROBLOGI ‘ERON JÄLKEEN’: Miten selvitä avo- tai avioerosta?

Sinäkin selviät erosta aivan varmasti! Rakkauden (r)evoluutio -eroblogi (blogikategoria ‘Eron jälkeen’) auttaa sinua sekä eropäätöksen tekemisessä että erosta selviämisessä ja onnellisen sinkkuelämän aloittamisessa. Tälle sivulle olen kerännyt sinulle suosituimmat blogiartikkelit eropäätöksenteosta, eroprosessista. lasten/vanhempien vaihtoehtoisista asumisjärjestelyistä, omaisuuden osituksista ja elatusmaksuiusta, erosurun käsittelystä ja eron jälkeisestä sinkkuelämästä sitä ensimmäistä deitti-ilmoitustakaan unohtamatta 🙂

Eroblogi starttaa eropäätöksen tekemisestä

Jos eropäätös ei ole sinulle vielä ihan selvä tai et voi hyväksyä kumppanisi tekemää eropäätöstä, voit lukea esimerkiksi seuraavat artikkelit eropäätöksen teosta ja lisää tukea eropohdintoihisi löydät ‘ Erota vai ei?’ -blogikategoriasta. Avuksesi voit ottaa myös ilmaisen e-kirjan:

Erota vai ei e-kirja -kommunikointi parisuhteessa - puoliso pitää mykkäkoulua -pitäisikö erota

Erota vai ei? – Ilmainen e-kirja

Mutku… Sitku… Eiku? Nytku! 4 avaimen työkalupakki parisuhteen parantamiseen tai hyvän eron harkitsemiseen.Erota vai ei? 4 avainta parempaan parisuhteeseen tai hyvään eroon Tämän ilmaisen e-kirjan

On täysin normaalia, että eroaminen jännittää ja pohdituttaa usein pitkäänkin – olethan tuntenut kumppanisi pitkään ja sinulla on ollut todennäköisesti suhteellisen hyvät syyt aikoinaan lähteä tuohon suhteeseen. Toisaalta iän myötä sinä ja kumppanisi olette muuttuneet eikä sinun maailmankuvasikaan ole samanlainen kuin vaikkapa 10 vuotta sitten – ainakaan toivottavasti! On siis normaalia, että moni parisuhde päättyy eroon, ellei molempien oma kasvu ole sattumalta johtanut samaan suuntaan. 

Ero on kuitenkin yhä edelleen tabu jopa Suomessa ja monissa muissakin länsimaissa. Ja siksi eroblogi purkaa “mahdottomuuksien myyttejä” artikkeli kerrallaan.

Jos eroaminen ahdistaa sinua vielä tai koet syyllisyyttä joko itse tekemästäsi eropäätöksestä tai siitä, että et “osannut” luoda parisuhteestanne onnellisempaa, lue vaikkapa nämä artikkelit:

Eron jälkeen -eroblogi auttaa sinut koko eroprosessin läpi

Ennen eroa moni miettii, miten tehdä eropäätös ja miten erosta voi selvitä. Olen tottunut siihen, että monet kyselevät hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä taukoamatta antamatta kuitenkaan itselleen hetkenkään aikaa vastata noihin yksityiskohtaisiin, lopulta yksinkertaisiin kysymyksiin. Kun ongelmatilanne lukkiutuu ajatus- ja tunnevyöryn vuoksi, tilanteeseen usein auttaa se, että ottaa yhden asian kerrallaan käsiteltäväksi kerrankin ajatuksella, kaikessa rauhassa. 

Sitä varten on tämä eroblogi rakennettu juuri sinulle. Otat asian kerrallaan, pureksit sen läpi ja tunnustelet, mikä on paras ratkaisu sinulle. Rakkauden (r)evoluutio ei jätä vaikeitakaan asioita käsittelemättä ja artikkelit ovat tarkoituksella syväluotaavia, jotta et joudu lukemaan 10 pintasipaisua samasta asiasta saamatta edelleenkään vastausta kysymyksiisi. Kyllä, tiedän mistä puhun sekä omakohtaisten kokemusteni että lukuisten haastattelemieni miesten ja naisten kertomien perusteella. Monista tositarinoista voitkin lukea helpoiten yksistä kirjoista ja kansista, kun nappaat itsellesi Rakkauden (r)evoluutio-kirjan täältä.

Eroblogi 'Eron jälkeen': Erohakemusprosessi askel askeleelta

Eron jälkeen -eroblogissa paneudutaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin.

Eropäätöksen käsittely kumppanin kanssa:

 • Miten kertoa puolisolle erosta?
 • Mitä tehdä, kun kumppani ilmoittaa erohalustaan?
 • Miten ottaa ero puheeksi vaimon tai miehen kanssa?
 • Miten kohdata puoliso silloin, kun tuore ero satuttaa molempia?
 • Onko parempi harkita ero kunnolla loppuun asti ennen avioerohakemuksen jättämistä vai kannattaisiko avioerohakemus laittaa vireille ja hyödyntää lakisääteinen harkinta-aika eropohdintojen varmistamiselle?

Erohakemusprosessi: Näin selviät avioeron hakemisesta helposti!

 • Miten erohakemus jätetään? Minne erohakemus viedään?
 • Kauanko erohakemuksen käsittely kestää? Kuka käsittelee erohakemuksen?
 • Joudunko selittämään, miksi eroamme?
 • Etsitäänkö erossa syyllistä?
 • Kun petin, tuleeko se ilmi erohakemuksessa?
 • Voiko joku estää minua eroamasta?
 • Mitä eron harkinta-aika tarkoittaa?

Eroblogi auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaat käytännön järjestelyt eron jälkeen

Omaisuuden jako erossa:

 • Miten puolisoiden yhteinen omaisuus ositetaan avioerossa? Entä onko avoliiton omaisuuden jaossa huomioitava jotain?
 • Mitä avioehto tarkoittaa? Miten omaisuus jaetaan, kun meillä on avioehto?
 • Onko puolisolla oikeutta avioehdon kattavaan omaisuuteen?
 • Mistä löydän hyvän perhe-asunnon, johon minulla olisi varaa eron jälkeen?

Lasten huoltajuus erossa:

 • Miten lasten huoltajuus jaetaan erossa?
 • Mitä tehdä, kun puoliso vaatii lasten huoltajuutta itselleen?
 • Mitä lasten yksinhuoltajuus tai yhteishuoltajuus tarkoittaa käytännössä?
 • Miten kestän olla erossa lapsista eron jälkeen?
 • Voinko matkustaa lasten kanssa ulkomaille ilman ex-puolison lupaa?
Lue alla olevat suositut eroblogi-artikkelit, ja lisää löydät tietysti ‘Eron jälkeen’-blogikategoriasta:

Miten itse selviän erosta elossa?

Liuta kysymyksiä pyörii monen eroa harkitsevan mielessä.

Eräs eroa harkinnut ei uskaltanut edes selvittää, miten helppoa ero teknisesti on nykypäivän Suomessa. Näissä ‘Eron jälkeen’ -blogipostauksissa käydään tämäkin – ja monia muita asioita – läpi selkeästi ja käytännönläheisesti. Avoimesti asioista puhuen juurikin niiden oikeilla nimillä. Kuten Rakkauden (r)evoluutioon tyyliin kuuluu!

Ero pelottaa tai vähintäänkin jännittää meitä kaikkia. Silloinkin kun eropäätöksen olisi itse tehnyt ja toivoisi, ettei ikinä enää näkisi exäänsä.

Monet pelkäävät erota, koska uskottelevat itselleen eron olevan maailmanloppu tai vähintäänkin katastrofi. Mutta onko se niin? Ja jos jonkun tuttusi tai tuntemattoman kohdalla se olisi niin ollutkin, niin tarkoittaako se väistämättä sitä, että myös itse kompuroisit?

Rakkauden (r)evoluution eroblogi auttaa sinua selviämään erosta. Eikä pelkästään selviämään niukin naukin, vaan voimaantumaan entistä parempaa, itsesi näköistä elämää kohti! Yhä useampi Rakkauden (r)evoluution lukija nauttii nykyisin täysillä eron jälkeisestä elämästään, vaikka ero olisi vielä suht tuore ja ajoittain kipeäkin.

Ero ei ole paniikin paikka!

Opit selviämään erosta, ja samalla oivallat paljon uutta arvokasta tulevaa varten!

Miten erosta selviää ja pääsee eteenpäin? Silloinkin kun puolison eroilmoitus tuli kuin puskista tai vähintäänkin pienenä yllätyksenä. Ja silloinkin, kun itse olit päätöksen takana. Ehkä teit eropäätöksen pitkälti omista lähtökohdistasi ja kumppanisi ei ollut eropäätöksestäsi lainkaan samaa mieltä?

Olitpa perinteisin termein “jättäjä” tai “jätetty”, tämän blogikategorian artikkeleista saat vinkkejä siihen, miten pääset erosta eteenpäin entistä ehompana, entistä puolisoasikin kunnioittaen.

Yhteinen menneisyys pitkässä parisuhteessa ei pyyhkiydy pois, vaikka haluaisi sen unohtaa. Joskus menneisyydessä roikkuminen vie mahdollisuuden omaan onnelliseen sinkkuelämään tai uuden hyvän parisuhteen luomiseen.

Tässä blogikategoriassa pohditaan, millaista elämä on eron jälkeen ja miten oppia nauttimaan elämästä, vaikka eroprosessi olisi vielä päällä tai exä laittaisi kapuloita rattaisiin.

Rakkauden (r)evoluution eroblogi antaa vertaistukea myös ex-puolison kanssa kommunikointiin

Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa?

Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan.

Erosta selviäminen helpottuu, kun panostaa itsetuntemuksen syventämiseen ja itsensäkehittämiseen.

Rakkauden (r)evoluution eroblogi ei ole vain käytännönjärjestelyjä ja pinnallista ajatustyötä, vaan useimmat artikkelit johdattavat sinut syvempiin vesiin itsesi äärelle. 

Kliinisen hypnoterapeutin ja sertifioiden NLP Trainer-valmentajakoulutustaustani avulla kerron sinulle myös esimerkiksi neuropsykologian tuoreimmista tutkimuksista, ja siitä, miten tärkeää sinunkin on harjoitella syventymään kuuntelemaan omia alitajuisia ja tiedostamattomia viestejäsi. Niitä, jotka tuntuivat ikävinä tunteina eroa pohtiessasi tai jotka alunperin johdattivat sekä sinut että exäsi eron partaalle.

Älä siis ohita eroasi kevytkenkäisesti, jotta varmistat jatkossa eläväsi enemmän omien arvojesi mukaista, itsesi näköistä elämää.

Eroblogi auttaa sinua käsittelemään erosi hyvin, jotta nautit enemmän itsesi näköisestä elämästäsi.

Lue tästä ‘Eron jälkeen’ -eroblogista kaikki, mitä sinun on tärkeää tietää eron jälkeisestä elämästä, ja jatka lukemista esimerkiksi Rakkauden (r)evoluutio-kirjan ja Sinkkuelämää-blogiartikkeleiden parissa. Inspiraatiota saat esimerkiksi näistä:

Erota vai ei e-kirja -kommunikointi parisuhteessa - puoliso pitää mykkäkoulua -pitäisikö erota

Erota vai ei? – Ilmainen e-kirja

Mutku… Sitku… Eiku? Nytku! 4 avaimen työkalupakki parisuhteen parantamiseen tai hyvän eron harkitsemiseen. Erota vai ei? 4 avainta parempaan parisuhteeseen tai hyvään eroon Tämän ilmaisen

Moni miettii, miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla

Miten parantaa hyvinvointiaan itsensä kehittämisen avulla?

Enemmistö aikuisista yltää korkeintaan puoliväliin ihmisen potentiaalisesta kehityskaaresta. Kun oma suunta on hukassa, elämä voi tuntua hyvin stressaavalta. Miten parantaa hyvinvointiaan itsensäkehittämisen avulla, jos kokee itsensä jo valmiiksi?

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota vai ei? Löydä ratkaisu parisuhteen risteyskohdassa. Löydä apu ja tuki päätöksentekoon: parempi parisuhde vai hyvä

Rakkauden (r)evoluutio-blogi sisältää seuraavat blogikategoriat:

Hyvä parisuhde

Hyvä parisuhde:

Millainen on hyvä, onnellinen parisuhde? Miten parantaa parisuhdetta ja seksielämää? Jos pitkässä parisuhteessa välillä tuntuu, että kumppanin kanssa sanat ovat loppu ja seksikin sen myötä, niin miten oppia puhumaan ja pussaamaan entistä antoisammin? Entä miten löytää uusi, tasapainoinen parisuhde, jossa myös arki maistuu ja seksi luistaa? Lue lisää Hyvä parisuhde -blogikategoriasta täältä!

Erota vai ei?

Erota vai ei?

Erota vai ei? -blogikategoria auttaa sinua päättämään joko parisuhteesi tai iänikuiset eropohdintasi. Kun parisuhde ahdistaa ja mietit, kannattaako jatkaa yhdessä tai milloin on parempi erota, lue lisää Erota vai ei? -blogikategoriasta täältä!

Pettaminen

Pettäminen:

Yhden illan juttu. Tai toisenkin. Salasuhde. Toinen nainen. Kolmas pyörä. You name it… Kun puolisosi tai itse petit, täältä saat vinkkejä ja vertaistukea seurata sydäntäsi pysyvästi parempaa elämää kohti pettämisen jälkeen. Lue tästä blogikategoriasta pettämisestä!

Hyvinvointi

Hyvinvointi:

Miten parantaa hyvinvointia parisuhteessa tai ihan itsekseenkin? Lue hyvinvoinnin parantamisesta tästä elämäniloisesta ja mielenrauhaan ohjaavasta blogikategoriasta!

Eron jalkeen

Eron jälkeen:

Miten selvitä erosta? Tai miten nauttia elämästä, vaikka eroprosessi on päällä tai exä laittaa kapuloita rattaisiin? Millaista elämä on eron jälkeen? Mistä saada vertaistukea eroon? Miten oppia kohtaamaan ex-puoliso arvostavasti eron jälkeen, vaikka viimeiset ajat ennen eroa olisitte vihanneet toisianne enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa? Eron jälkeen exä ei välttämättä enää ärsytäkään, vaan hänestä voi saada paremman ystävän kuin uskoitkaan. Lue tästä blogikategoriasta eron jälkeisestä elämästä!

Sinkku

Sinkkuelämää:

Villi ja vapaa sinkku? Tai ainakin wannabe-villi-ja-vapaa? Millaista on olla sinkku? Mitä tehdä sinkkuna? Entä jos sinkkuus pelottaa tai ahdistaa? Tai mitä tehdä, jos haluaa parisuhteen, mutta ei todellakaan halua sinne Tinderiin tai minnekään nettideittipaikkaan…? Lue elämäniloinen blogi sinkkuelämästä täältä!

NÄIN SELVIÄT EROSTA! Parisuhdekirja Erokirja

Kirjat & Julkaisut:

Vertaistukea ja harjoituksia kirjasta Rakkauden (R)evoluutio – Parempi parisuhde vai erinomainen ero? Positiivinen parisuhdekirja eropäätöksestä: päätöksenteosta parisuhteen parantamisesta tai eroprosessin aloittamisesta. Lue täältä lisää tämän blogikategorian postauksista, tai kootusti kirjan lukijakommenteista sekä radio- ja lehtitoimittajien näkökulmista!