Irtipäästäminen: Irtipäästämisen taito kannattaa harjoitella

Irtipäästäminen: Irtipäästämisen taito ja harjoittelu käytännössä

Laita hyvä kiertoon!

Ärsyttääkö sinua, kun ongelmaasi ratkaisua etsiessäsi joku tilannettasi oikeasti ymmärtämätön ystäväsi, puolisosi tai kollegasi vain kevyesti tokaisee “päästä jo irti!” tai “kun vaan lopetat murehtimisen, niin kyllä se ratkaisu sitten löytyy”. Mietitkö, miten se kaikkien hehkuttama irtipäästäminen onnistuu ihan käytännössä? Miten oikeasti voi päästää irti ikävistä tapahtumista menneisyydessä, kun ne kalvavat mieltä? 

Entä miten voisi unohtaa vaikkapa puolison loukkaavat sanat tai kollegan ikävät teot, vaikka kuinka haluaisi antaa hänelle vielä toisen mahdollisuuden?

Tässä artikkelissa kerron sinulle miksi irtipäästäminen on niin tärkeää ja toisaalta myös niin saakelin vaikeaa joissain asioissa. Lisäksi vinkkaan sinulle, miten ihan käytännössä voit oppia päästämään irti elämäsi vaikeimmistakin tapahtumista ja löydät vapautuneen levollisen olotilan yhä helpommin ja nopeammin, milloin tahansa.

Kliinisenä hypnoterapeuttina ja mielen voimaa hyödyntävänä NLP-valmentajana olen työstänyt irtipäästämisen taitoa monen hypnoterapia- ja valmennusasiakkaani kanssa. 

Tässä artikkelissa kerron sinulle mistä oikein on kyse, kun irtipäästäminen on tarpeen, ja miten käytännössä sinäkin voit päästää irti murheistasi vapautuaksesi elämään yhä runsaampaa, onnellisempaa elämää.

Miten päästää irti menneestä ja vapautua?

Irtipäästäminen on taito, joka sinun kannattaa omaksua, jotta et jäisi enää miettimään muiden ihmisten tekemisiä ja sanomisia. Opettele päästämään irti myös omista noloista kokemuksistasi ja häpeän tunteista menneisyydessä. Päästä irti myös menneiden syy-seuraussuhteiden märehtimisestä, sillä ne eivät ratkaise tulevia askeleitasi.

Mutta miten voi oppia päästämään irti negatiivisista ajatuksista, kalvavista tunteista ja satuttavista muistoista? 

Yhtenä hyvänä keinona voit kokeilla esimerkiksi tätä voimaannuttavaa äänitettä, joka helpottaa irtipäästämistä ja auttaa sinua löytämään pinnanalaiset voimavarasi koko vahvan alitajuntasi voimin:

Voimaannuttava meditaatio-/hypnoosiäänite 'Voimaa pinnan alla': Irtipäästäminen ja anteeksianto itselle
Lataa tästä kuvalinkistä voimaannuttava äänite irtipäästämisen helpottamiseksi.

Milloin irtipäästämisen taitoa tarvitaan?

Irtipäästäminen on taito, jota tarvitset, kun yksi tai useampi näistä kuvaa tilannettasi:

Voimaannuttava meditaatio-/hypnoosiäänite 'Voimaa pinnan alla': Irtipäästäminen ja anteeksianto itselle
Lataa tästä kuvalinkistä voimaannuttava äänite irtipäästämisen helpottamiseksi.

Miksi irtipäästäminen on niin vaikeaa? 

Toisinaan murehtiminen ja pakko-ajatukset voivat vallata pääkoppamme (ja sitä kautta koko kehomme!) jopa päiväkausiksi. 

Okei, viikkokausiksi. 

Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin olet saattanut märehtiä jotain asiaa jopa vuosia. Ehkä lapsuudestasi asti, mutta vasta nyt alat tiedostamaan sen.

Ja omien sisäisten, vinoutuneiden draivereiden tiedostaminen ei tunnu ensialkuun kovinkaan kivalta. Hämmennys ei ole kiva fiilis. Mutta se on silti tarpeellinen, sillä hämmennyksen hetkellä et olekaan enää lukkiutuneena menneeseen vaan olet oivaltamassa uutta.

Kuten nyt.

Jos negatiivisia ajatuskierteitään ei saa katkaistua alkuvaiheessa, automatiikasta pitävät aivot luovat ajatusradoista yhä tutumpia ja vahvempia, jolloin sama ajatusrumba voi käynnistyä yhä helpommin ja helpommin. Niin helposti, että sitä ei oikeastaan enää edes huomaa, milloin tuo negatiivinen ajatus alkoi ja missä vaiheessa sai tunnetilan vaihtumaan alakuloiseksi. Niin syntyy jopa vuosikausia kestävä kierre.

Aivot rakastavat rutiineja ja automatiikka säästää aivojen energiaa. Aivot ylikuumenisivat, jos niiden pitäisi oikeasti ajatella joka kerta tietoisesti “onko tämä ajatus minulle hyväksi ja hyödyllinen?” 

Aivojen on energiatehokkaampaa ajatella kuten ne ovat aina tottuneet ajattelemaan.

Siksi olisi ensisijaisen tärkeää katkaista ajatusvyyhti heti alkumetreillä ennen kuin aivojen neurobiologiakin jo alkaa tukemaan itseä ahdistavaa ajatusketjua.

Mikä laukaisee ajatusrumban, josta pitäisi päästää irti?

Kun jokin ulkoinen triggeri laukaisee meissä tutun ajatuksen, esimerkiksi “Matti sanoi taas minulle noin”, aivomme lähtevät kokoamaan tuttuun triggeriin liittyvät oheisajatukset:

  • Aivan! Matti todellakin aina sanoo noin!
  • Matti on ilkeä.
  • Minä olen huono, koska Matti sanoi niin.
  • Matin lisäksi kerran myös Maija ja Martti sanoivat samankaltaisia asioita minusta.
  • Kylläpä hävettää se, mistä minkä Maija silloin kuuli minun kertovan. Ei olisi pitänyt kertoa sitä hänelle.
  • Maija pitää minua ihan idioottina varmasti vieläkin, ja se on kertonut siitä ihan varmasti myös Pekalle.
  • Minä olen huono ja typerä monen mielestä.
  • Kukaan ei oikeasti pidä minusta.
  • Kukaan ei rakasta minua.
  • En ole rakkauden arvoinen.
  • Elämäni on huonoa.
  • Olen onneton.
  • Mikään ei koskaan onnistu minulta.
  • Turhaa edes yrittää.
  • Kaikki on ihan paskaa.
  • Jne…!

Aivot ovat taitavat keräämään supernopeasti kunnon kokoelman kaikenlaisia “kivoja” muistoja, sillä aivojen tehtävä on varoittaa vaaroista. 

Ikäänkuin aivot pyrkisivät sanomaan meille: “Aivan. Tämä on huono reitti. Viimeksikin sinulle tuli huono mieli tällaisesta asiasta X ja Y, muistatko?”

Ja sinähän todellakin muistat... Ihan liiankin hyvin!

Samalla kun aivot yrittävät tavallaan parhaansa mukaan suojella meitä tulevilta vaaroilta menneiden mokiemme (ja niiden ruokkimien ikävien tunteiden) pohjalta, ne kuitenkin saavat meidät jumiutumaan menneisyyteen enemmän kuin tavoittelemaan ratkaisuja.

Aivot tietävät menneisyyden – sen ne osaavat ja tuntevat. Siksi aivojen automatiikka pyrkii ennustamaan tulevaakin vain menneisyyden pohjalta. Kuin robotti, joka tekee todennäköisyyslaskelmia luodakseen sinulle tulevaisuuden.

Sinun tehtäväsi on luoda itsellesi tulevaisuutesi tietoisemmin, harkitummin, ratkaisukeskeisemmin.

Sinun tehtäväsi on harjoitella päästämään irti tietoisesti, yhä uudelleen ja uudelleen. 

Kunnes jonain päivänä aivosi alkavat tehdä myös irtipäästämistä yhä helpommin ja kevyemmin mielin!

Irtipäästäminen on siis taito, johon sinun on tietoisella mielellä suunnattava – kunnes alitajuntasi ja tiedostamaton mieli alkavat auttaa sinua etkä enää jatkossa vastaanotakaan niitä negatiivisia ajatuksia, joihin vielä aikaisemmin uskoit.

Omaan tuttuun ajatusrumbaan on helppo päästä mukaan, mutta miten negatiivisen ajatusrutiinin voi katkaista? 

Miten päästää irti negatiivista ajatuksista yksi kerrallaan, jotta ne eivät enää kykenisi kyhäämään toinen toistaan tukevaa uskomuskenttää onnesi eteen?

Kuten edellisestä “kivasta” ajatusrumbaesimerkistä huomasit, jokainen ajatus on sinänsä toisesta irrallinen. Jokaisessa kohdassa voit siis pistää leikin poikki ja valita ajatuksillesi paremmin suunnan.

Ajatuksen suunta on siis fokus.

Se mihin fokusoit tietoisesti, se kasvaa mielessäsi. 

Aivosi tulevat apuun. 

Jälleen aivan automaattisesti.

Jos nyt kuvittelet ison ruusun, ja sen upean värin erilaiset sävyt ruusun jokaisella terälehdellä, huomaat, miten voit tarkastella ruusun terälehtiä yksi kerrallaan yhä yksityiskohtaisemmin. Voit tunnustella ruusun terälehden pehmeää pintaa ja käännellä sitä käsissäsi. Voit katsoa ruusun terälehtien sisälle ja nähdä, mitä erilaisia värisävyjä on aivan ruusun keskiössä. Voit arvioida erilaisten ruusujen sävyjä suhteessa toisiinsa, ja miettiä, mikä niistä ruusun eri väreistä sopisi parhaiten sinun keittiönpöydälle tai kenties olohuoneeseen.

Kumpaan tilaan nuo ruusut voisivat sopia paremmin?

Kirja: Parisuhde, Eroaminen, Avioero

Rakkauden (r)evoluutio -kirja

* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota

Irtipäästäminen tapahtuu luonnollisesti fokuksen siirron avulla.

Ehkä huomasit tuota ruusua miettiessäsi yhä syvemmin ja yksityiskohtaisemmin, että et enää juuri sillä hetkellä ajatellut sitä, mitä se Maija tai Martti sanoi, teki tai koki. Irtipäästäminen Maijasta ja Martista siis onnistui, vaikka luulit heidän jäävän pyörimään mieleesi loppuillaksi kaikkine ilkeine sanoineen ja tekoineen. 🙂

Et kuitenkaan pystyisi lopettamaan Maijan ja Martin ajattelua, jos annat mieleesi tulla kaikkea niitä ikäviä kokemuksia ruokkivaa.

Kun taas tuot tietoisesti mieleesi jotain aivan kuvitteellistakin, kuten vaikkapa ruusun terälehdet, mieleesi ei enää mahdu Maijat ja Martit.

Ja nyt kun taas puhumme Maijasta ja Martista, unohdat terälehdet ja otsasi menee kurttuun Maijan ja Martin murehtimisesta.

Tai jos ei vielä äskeisestä kuvitteellisesta Maijasta ja Martista, niin kun fokusoit jälleen siihen omaan ongelmaasi, niin sitä vahvempi negatiivinen fiilis sinussa kasvaa miten voimakkaammin ongelmaasi fokusoit.

Sen fokusoinnin sinä jo osaat. Nyt on siis aika harjoitella uudenlaista fokusointia: irtipäästämistä ja mielen uudelleen suuntaamista. 🙂

Irtipäästäminen muistoista, jotka eivät ole edes täyttä totta, voi olla yhtä helppoa kuin fokusoiminen hyvään, joka ei ole totta vaan kuviteltua.

Otsasi menee kurttuun, kun muistelet ikäviä menneitä tai murehdit tulevaa. 

Aivosi eivät tiedä, märehditkö historiallisia tapahtumia vaiko vain omaa mielikuvituksesi tuotetta.

Ja historiakin on vain sinun omaa tuotostasi. Sinun oma tarinasi siitä, mitä ehkä Maija tai Martti sanoi, mahdollisesti teki tai kenties tunsi sinua kohtaan.

History = His story.

Sinun historiasi on sinun tarinasi, jonka aivosi ovat sinulle kirjoittaneet omien ajatusrutiiniesi kautta.

Millaisilla sanoilla olet värittänyt oman historiasi lehdet? Nyt on aika kääntää uusi puhdas sivu ja alkaa kirjoittamaan tietoisemmin parempaa, voimaannuttavaa tarinaa kohti tavoitteitasi.

Kun sinua on kohdeltu pahasti kaltoin tai olet satuttavassa suhteessa, hae apua.

Aivot haluavat pitää sinut turvassa. Ne haluavat sinun välttävän vaaroja.

Jos menneisyydessäsi on todellisuudessa ollut ikävä tapahtuma, joka sinulle todella tapahtui eikä se ole vain mielesi suurentelema kauhukuva, tietysti sinun on tärkeää muistaa nuo vaaranmerkit, jotta et kokisi sitä enää uudelleen.

Esimerkiksi, jos joku henkiö on kohdellut sinua väärin, tietysti on tärkeää, että muistat tuon tapahtuman. Se, mitä joku teki väärin, oli hänen tekonsa eikä sinun tarvitse hyväksyä hänen tekoaan.

Olennaista on siltikin päästää irti sen vuosikausia kestävästä märehtimisestä, koska mikään märehtiminen tai oma ahdistuneisuutesi ei koskaan satuta takaisin tuota henkilöä, joka satutti sinua. 

Viha, katkeruus tai pelko satuttaa vain sinua itseäsi. Vihakin voi olla vahva eteenpäin vievä voima, ja se voi olla paljon parempi tunne kuin täysi voimattomuus toisen satuttavien tekojen alla. 

Mutta jos jäät vihaan kiinni kenties vuosikausiksikin ja mielesi pyörii menneisyyden satuttavissa kokemuksissa, satutat itse itseäsi yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka kyseinen sinua alunperin satuttanut henkilö ei olisi enää edes elossa.

Vanhoista kokemuksista irtaantuminen ei ole helppoa. Se on silti mahdollista. Trauma on voinut olla itseä vahvasti määrittävä tapahtuma, vaan ei silti ainoa osa sinua ja elämääsi. Hetki hetken jälkeen voit alkaa harjoittelemaan itsesi tukemista siitä huolimatta, että sinua on satutettu pahasti.

Ethän jätä itseäsi yksin siihen satuttavaan kokemukseen, jonne mielesi sinua välillä vielä vuosienkin päästää haluaisi sinua kuljettaa. Vaikka se kuinka vaikeaa olisikin, voit harjoitella suuntaamaan katseesi eteenpäin levollisempaa tulevaisuutta kohti. Yhtään kieltämättä menneisyyttäsi tai vähättelemällä sinua satuttaneen ihmisen tekoja. Mutta menneisyydestäsi huolimatta harjoitella tukemaan itse itseäsi, muiden tukemana.

Esimerkiksi, jos olet narsistisessa suhteessa, hae apua. Älä jätä itseäsi vain narsistin manipuloinnin uhriksi, vaan luota tunteisiisi ja etsi tukea itsellesi.

Irtipäästäminen helpottuu, kun tiedät päästäväsi irti vain omasta tarinastasi etkä koko maailman faktatotuudesta.

Joskus meidän mielellä on luontainen taipumus värittää menneisyyden tapahtumia niin, että alamme lukemaan uusia tapahtumiakin negatiivisen menneisyytemme valossa. Näemme vaaranmerkkejä sielläkin, missä niitä ei ole.

Koska aivomme haluavat pitää meidät turvassa. 

Jos tiedät murehtivasi oikeasti vain omia kauhuskenaarioitasi ja mielesi sisäisiä ajatusvääristymiä, voit harjoitella kertomaan aivoillesi, että se negatiivinen ajatusrumba, jolla aivosi sinua “viihdyttävät”, eivät ole tosiasiallinen faktalista sinun historiastasi vaan ainoastaan sinun kertoma tarina.

Aivojesi ei tarvitse enää suojella sinua kuvitteelliselta tarinalta, joten riittää, kun vakuutat aivoillesi kaiken olevan oikeasti hyvin ja kenties menneisyydestä kantamasi taakat ovat vain hieman liioiteltuja, väritettyjä tarinoita. Sinun omia “totuuksiasi”, joista et kuitenkaan enää halua pitää kiinni.

Tuo vakuuttaminen ei ole helppoa, jos siihen ei ole tottunut. Alitajuntasi voi pistää hanttiin liian positiivisia suggestioita, joten siksi hypnoterapiassa suggestiot rakennetaan tietoisesti aina asiakkaan nykytilasta käsin.

Masentuneelle ei kannata hehkuttaa elämän olevan fantastista ennen kuin olet saattanut hänet sille tasolle, jossa hän voi vastaanottaa myös tuon toteamuksen.

Maltti on valttia muutoksessakin. Muutos syntyy harjoittelusta, sillä muuten aivosi kyllä kuljettavat sinut pikavauhtia vanhaan ja tuttuun – aivojesi mittapuulla “turvalliseen”. Sillä sinähän olet selvinnyt koko menneisyydestäsi eli tavallaan aivosi ovat ihan fiksut, kun tarjoavat sinulle menneisyyden työkaluja, menneisyyden ajatuksiasi.

Mutta sinun tietoinen mielesi voi päättää valita paremmin. Nykyhetkestä käsin tavoitteitasi kohti. Ei enää menneisyyden kuvioita toistaen.

Irtipäästäminen on sitä helpompaa, miten tietoisemmaksi tulet aivojesi ajatusmalleista ja siitä, miten aivosi rekisteröivät tietoa jokaisesta kokemuksestasi - onnistumisista ja epäonnistumisista.

Jokaisesta hetkestä aivosi tallentavat vain osan. Sen osan, jota aivosi pitävät olennaisena havaintona menneisyyden kokemustesi pohjalta. Mutta tuo olennaisuus on vain aivojesi (menneisyyden) mielipide. Sinä saat ja osaat priorisoida paremmin.

Mitä kiireisempänä olet tottunut pitämään itsesi, sitä nopeammin aivosi toimivat automaattiohjauksella ja havaitsevat sitä, mitä ovat ennenkin havainneet. Ikäviä kokemuksia ikävien jälkeen. Itseäsi lannistavia lisäindikaatioita tapahtumista, jotka lannistavat sinua entisestään.

Aivosi eivät koskaan voi havaita 100% totuutta, joten miksi luottaisit aivojesi valintakykyyn joskus menneisyydessä, jos se tuo sinulle vain huonoa oloa tänään?

Sen lisäksi että aivot poimivat vain osan faktoista, ne värittävät loppuosan kyseisiin faktoihin sopiviksi. Tämä on biopsykologinen fakta, joka ei tietenkään poissulje sitä, että sinun tunteesi ovat sinulle tosia. Se, että saatat muistaa väärin esimerkiksi toisen ihmisen sanat sinulle, todennäköisesti muistat kuitenkin ihan oikein sen tunnetilan, jonka esimerkiksi sinua satuttanut ihminen aiheutti. 

Esimerkiksi narsisti saattaa sanoa sinulle, että muistat tapahtumat väärin, ja vaikka niin osittain ehkä onkin (esimerkiksi et voi muistaa sanatarkasti hänen pitkiä virkkeitään tai kehon asentoa joka käänteessä), se ei silti tarkoita sitä, että hän ihan faktisesti aiheutti sinulle ikävän tunnetilan toimimalla sinua kohtaan satuttavasti. Narsisti manipuloi sinua hyväksikäyttäen sitä faktaa, että kukaan meistä ei muista tapahtumia sekunti-sekunnilta 100% oikein. Luota siis silti omiin tunteisiisi, vaikka muistisi tekisikin tepposia.

Toisaalta me myös itse luomme syy-seuraussuhteita, jotka eivät perustu aina tosiasiallisiin tilanteisiin. Jos esimerkiksi koululuokassa yksi henkilö nauroi sinulle ikävästi jossain tilanteessa, muistat sen. Aivot rekisteröivät helpommin vahvan tunnetilan ja varsinkin negatiivisen tunnetilan aiheuttaneen tapahtuman. Tuolloin et todennäköisesti havainnut niitä luokassa olleita muita lapsia, jotka tukivat sinua myötätuntoisesti ja paheksuivat pikemmin sitä typerää naureskelijaa – eivät sinua.

Mutta jos aivosi jäävät jumiin siihen naureskelijaan, ne myös värittävät koko tapahtuman hiljalleen negatiiviseksi. Saatat alkaa ajattelemaan, että sinussa on jokin vika ja olet jotenkin naurunalainen tai typerä. Ja silloin on tarpeen se irtipäästäminen tuosta negatiivisesta vyyhdistä, jota olet saattanut paisuttaa mielessäsi jopa vuosikymmeniä, sieltä koulunpenkiltä saakka.

Aivosi haluavat tehdä elämän sinulle helpoksi ja siksi ne luovat ajatusrutiineja, joiden varassa navigoit vaaranpaikkoja vältellen: “En mene tuollaiseen tilanteeseen, jossa voin joutua naurunalaiseksi, koska se tuntui silloinkin niin ikävältä siinä tilanteessa X.”

Aivot eivät muistele menneitä vain huvin vuoksi, vaan ennustaakseen tulevaa. 

Aivosi ovat tavallaan kuin tietokoneiden tekoäly, joka oppii menneisyyden pohjalta – aivoillesi syötetyn datan pohjalta. Onneksi voit syöttää niille myös mielikuvia paremmasta tulevasta, sillä aivosi uskovat nekin todeksi. 

(Tiedäthän miten voit saada aivojesi ohjaamana myös kehollisia reaktioita vaikkapa unelmoidessasi huippuseksistä tai mehustellessasi muita herkkupaloja?)

Miten hyvän tulevaisuuden ennustat itsellesi, jos syötät itsellesi negatiivista tarinaa menneisyydestäsi ja hoet negatiivisia suggestioita ajatuksissasi? Sillä niiden pohjalta aivosi luovat tulevaisuuttasikin. 

Välttävät vaaranpaikkoja, joita olet mielessäsi suurennellut. 

Karttavat tilaisuuksia, joissa joskus lapsena koit häpeää – aikuisen silmin katsottuna täysin syyttä.

Irtipäästäminen on tärkeä stressinhallintataito, joka kannattaa harjoitella viimeistään nyt aikuisena.

Kouluissa ei pahemmin opetettu (josko vieläkään?) stressinhallintataitoja, ja irtipäästäminen-sanakin on noussut kunnolla pintaan vasta viime vuosina.

Onko siis ihme, jos irtipäästäminen on niin vaikeaa, kun emme koskaan ole sitä harjoitelleet?

Sen lisäksi että opettelemme ajamaan autoa tai leipomaan pullaa, meidän kannattaa ensinnäkin opetella ajamaan meidän ajatuksiamme ja leipomaan niistä parempia, kannustavampia kokonaisuuksia.

Märehtiminen ja negatiivisten ajatusten pyörittäminen päässä eivät ole pelkästään ajatuksiin vaikuttavia, koska aivomme ohjaavat koko kehoamme. Psykosomaattiset oireet voivat olla vain pinnallisia, mutta pitkittynyt stressi on suurin tekijä lähes kaikkiin sairauksiin ja myös ikääntymisen mukanaan tuomiin  “korkeaan ikään kuuluviin” vaivoihin.

Kun tuet itseäsi ja hoidat stressiäsi, kehosi lisäksi myös mielesi rauhoittuu. Silloin aivoillasi on vapaammin energiaa ohjautua hyvää kohti eikä pyörittää samaa vanhaa kelaa uudelleen ja uudelleen. Myös uni putsaa aivoja ihan fyysisestikin, ja  riittävän palauttavan unen aikana voit saada tärkeitä oivalluksia tilanteesi ratkaisemiseksi.

Käytännön vinkkejä stressinhallintaan ja unen parantamiseen löydät näistä kirjoituksistani:

Irtipäästäminen helpottuu käytännössä hyvien mielikuvaharjoitusten ja hypnoosin avulla

Kun haluat päästää irti negatiivisista ajatuksista ja vapautua haitallisista ajatus-, tunne- tai toimintarutiineista, sekä voimaantua parempaa kohti, kuuntele tämä hypnoosia ja mielikuvaharjoituksia yhdistävä miellyttävän rentouttava äänitteeni ‘Voimaa pinnan alla’ tämä kuvalinkin kautta:

Voimaannuttava meditaatio-/hypnoosiäänite 'Voimaa pinnan alla': Irtipäästäminen ja anteeksianto itselle
Voimaannuttava äänite ladattavaksesi irtipäästämisen helpottamiseksi.

Tämän äänitteen avulla huomaat, miten konkreettisesti voit harjoitella irtipäästämistä ikävistä ajatuksista, rajoittavista uskomuksista, satuttavista tunteista ja haitallisista tavoistasi toimia elämäsi eri osa-alueilla.

Äänitteen kuunteleminen ei korvaa terapiaa. Jos sinulla on erittäin traumaattinen kokemus, josta haluat vapautua, haethan toisenlaista apua itsellesi.

Muutoin tämä äänite soveltuu monenlaisiin elämäntilanteisiin, minkä huomaat äänitteen kuunneltuasi. Voit siis hyvin kuunnella sitä uudelleen eri tarpeisiin, ja samaankin aiheeseen liittyen jälleen uudessa hetkessä. Tuon linkin kautta saat ladattua äänitteen sekä taustamusiikin kera että ilman taustamusiikkia.

Muista, että aivosi rakastavat rutiineja ja ne haluavat oppia sinulle parhaat käytännön tavat. Mitä enemmän annat aivoillesi uusia, hyödyllisiä työkaluja haitallisista asioista irtipäästämiseen, sitä vahvemmin aivosi oppivat luopumaan sinua sättivistä ajatuksista ja tavoitteitasi vähättelevistä uskomuksistasi.

Irtipäästäminen onnistuu yhä automaattisemmin. 

Kerta kerralta helpommin.

Jos et vielä usko, niin johtuisiko se siitä, että aivosi eivät vielä oppineet uskomaan niin? 

Kenties siksi, että et ole aikaisemmin saanut vahvistavaa kokemusta vaikkapa äänitteen kuuntelusta?

Kokeile kerran.

Sitten kyllä tiedät, miten irtipäästäminen onnistuu käytännössä.

Ihan vaan tekemättä mitään. 

Ihan vaan loikoilemalla sohvalla tai istumalla nojatuolissa samalla kuunnellen ääneni sointua, joka johdattaa sinua irtipäästämisen taidon äärelle.

Millaisia ovat hyvät valokuvat deitti-ilmoitukseen? (Kati Niemi)

Toivotan sinulle voimaa irtipäästämisen taidon harjoitteluun!

Onnea matkaan – ja kerro, mihin päädyit äänitteen kuunneltuasi! 

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja

[email protected]

Negatiivista ajatuksista, tunteista ja tavoista irtipäästäminen äänitteen avulla:

Voimaannuttava meditaatio-/hypnoosiäänite 'Voimaa pinnan alla': Irtipäästäminen ja anteeksianto itselle
Voimaannuttava äänite ladattavaksesi irtipäästämisen helpottamiseksi. Klikkaa kuvalinkistä ladataksesi tämän äänitteen.
Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja, Tietokirjailija Kati Niemi

Ajanvaraus

Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa ilmainen e-kirja "Rakastan sinua, mutta..."

4 avaimen työkalupakki turhauttavan ‘Erota vai ei?’-ajatusvyyhdin selkiyttämiseen.