Oletko pohtimassa eroa ja mietit, kannattaisiko Parempi parisuhde vai erinomainen ero-verkkokurssille osallistua puolison kanssa kahdestaan vai sittenkin mieluummin yksin? Ovatko kurssimateriaalit suunnattu enemmän yksilölle vai voisiko siitä olla hyötyä, että te molemmat kävisitte tämän verkkokurssin? Tässä artikkelissa vastaan usein kysyttyyn kysymykseen siitä, kannattaako tämä Rakkauden (r)evoluution “eropäätös-verkkokurssi” tehdä yksin vai yhdessä puolison kanssa.
Kun sinun ja puolisosi oma aika (ja todennäköisesti varsinkin se yhteinen aika!) on kortilla, niin tätä verkkokurssia ei tarvitse tehdä vieri vieressä sohvalla istuen (ellette halua/ehdi), vaan voitte edetä kurssin osioissa omaa tahtianne. Voitte siis molemmat osallistua kurssille, vaikka tekisittekin kurssin itseksenne omassa tahdissanne ja sitten keskustelette ajatuksistanne sopivissa hetkissä.
Jos kuitenkin haluatte tehdä tämän verkkokurssin ihan yhdessä ja täysin samassa tahdissa, sekin on tietysti täysin mahdollista! Tässä artikkelissa kerron kuitenkin muutaman pointin, jotka teidän kannattaa ottaa huomioon keskinäisiä “pelisääntöjänne” sopiessanne kurssin aikana.
Parisuhteen sisältöä ja suuntaa kirkastava päätöksenteon kurssi: ei vain “eropäätös-verkkokurssi” vaan yhtälailla kurssi parisuhteen parantamiseen
Tarkennetaan vielä ensialkuun, että Parempi parisuhde vai erinomainen ero?-verkkokurssi on nimenomaan päätöksenteon kurssi. Eli kurssilla ei ohjata sinua kumpaankaan suuntaan automaattisesti, vaan autetaan sinua oivaltamaan omista ajatuksistasi uusia näkökulmia ja tarkastelemaan ristiriitaisia tunteitasi ratkaisukeskeisemmin. Tähän työhön autan sinua kurssin lukuisten videoiden, äänitteiden ja tekstimateriaalien avulla askel kerrallaan.
Kyseessä ei siis ole automaattisesti “eropäätös”-verkkokurssi vaan aivan yhtälailla kurssi, joka auttaa tekemään vankan päätöksen parisuhteen parantamisesta – jos se on sinun (ja puolisosi) valinta kurssin päätteeksi.
Aivan liian moni puhuu “eropäätöksen tekemisestä” ikäänkuin oletuksena on se, että vain eroaminen vaatii päätöksen pohjakseen.
Parisuhteen parantaminen edellyttää sekin vankkaa päätöstä, jos todella haluaa päästä pattitilanteestaan eteenpäin.
Kun ohjaat toimintaasi arjen valinnoissa ja ajankäytössäsi jatkossa, sinun tulee olla motivoitunut tuosta uudesta suunnastasi ja sen edellyttämästä käytännön toiminnastasi.

Ikäkriisi ja avioero: Kannattaako eroaminen keski-iässä?
Miksi avioero keski-iässä on niin yleinen? Aiheuttaako keski-iän ikäkriisi avioeron? Miten ikäkriisistä selviää ilman avioeroa?
Ja tuo motivaatio lähtee päätöksestä, jonka todella tunnet omaksesi.
Ei päätöksestä, joka on ulkoa annettu tai jokin oletusarvoinen “en eroa vaan pysyn parisuhteessa”.
Parisuhteessa “pysyminen” ei paranna parisuhdettasi piirun vertaa. Jos et halua palata iänikuiseen Erota vai ei?-ajatusluuppiin enää uudelleen, sinun tulee alkaa toimia toisin. Sinun tulee toimia omien arvojesi mukaisesti siihen suuntaan, joka todella kutsuu sinua.
Jos sinua kutsuu ero, sinun kannattaa tehdä eropäätös, joka tuntuu sinusta oikeasti oikealta. Ei hätiköidyltä paniikkiratkaisulta eikä “entä jos sittenkin…”-päätökseltä, jonka toteuttamista vatvot sitten vuosikausia, koska oikeasti et vielä voinut seistä päätöksesi takana ja edetä sen kanssa askel kerrallaan.
Jos sinua kutsuu parisuhteen parantaminen, sinun kannattaa tehdä päätös siitä ja hakea kaikki mahdolliset motivaatiotekijät, joilla buustaat itseäsi myös sellaisiin arkisiin valintoihisi, joilla todella parannat parisuhdettasi.
Muuten jäät junnaamaan siihen samaan “Eroan sitku…”- ja “Ehkä mun kannattaisi erota, mutku…”-ajattelurumbaan, jossa aivan liian moni pyörii keskittymättä siihen olennaisimpaan: päätöksentekoon.
Tässä kohdin puhun “sinä” enkä “te”, koska jaettu vastuu ei ole kenenkään vastuu.
Todellisuudessa te ette yhdessä päätä panostaa parisuhteeseenne. Myöskään eropäätöstä ei tehdä yhdessä.
Te molemmat teette oman päätöksenne yksilöinä, omien arvojenne ja sisäisten draivereidenne pohjalta.

Tiedostamaton mieli ajaa eron partaalle huomaamattasi
Tiedostamaton mieli ja alitajunta ohjaavat sinua 95%:sti. Miten teet vaikean päätöksen ja saavutat tavoitteesi parempaa elämää kohti?
Te toki saatatte päätyä samaan päätökseen. Mutta päätös on teidän molempien oma. Yksilöllinen.
Siksi on mainiota, että ainakin sinä kannat nyt vastuuta ‘Erota vai ei?’-ajatusluupin lopettamisesta ratkaisukeskeisesti. Rakkauden (r)evoluution Parempi parisuhde vai erinomainen ero?-verkkokurssi on tarkoitettu juuri sinulle (teille), joka haluat luoda rakkauselämästäsi aidosti onnellisemman, kestävämmällä tavalla kuin vain yksittäisiä pikkupiristysruiskeita aina satunnaisesti kokeillen.
Nyt sinä pääset tekemään kestävää päätöstä ja tutustumaan ensisijaisesti itseesi pintaa syvemmältä. Sitä kautta löytyy mahdollisuus myös syvällisempään yhteyteen joko nykyisen tai jonkun tulevan uuden puolisosi kanssa. Kun kaipaat läheisyyttä ylipäätänsä jonkun rakkaan ihmisen kanssa, tuo läheisyys luodaan sinusta itsestäsi käsin. Siksi tällä verkkokurssilla panostetaan sinun ajatus- ja tunnemaailman kartoitukseen, jotta saat kirkastettua oman suuntasi ja lisäksi työkaluja, joilla voit luoda rakkaudellisempaa suhdetta joko nykyiseen tai kenties johonkuhun uuteen kumppaniin tulevaisuudessa.

Uusi suhde heti eron jälkeen: Voiko laastarisuhde onnistua?
Voiko uusi suhde heti eron jälkeen onnistua? Jos haluat varmistaa uuden suhteen onnistumisen, mitä sinun kannattaa tehdä?
Tälle päätöksenteko-verkkokurssille kannattaa siis osallistua yhdessä, ilman muuta! Kuitenkin aina yksilöinä, omina aitoina itsenänne ilman itsesensuuria ja puolison miellyttämistä.
On aivan mahtavaa, jos olette molemmat ratkaisukeskeisiä ja tunnistatte oman vastuunne yhteisen parisuhteenne luomisesta tai päättämisestä.
Aivan liian usein kuulen, kuinka toinen puoliso kantaa “kaiken” vastuun parisuhteen parantamisyrityksissä, jotka luonnollisesti jäävät sitten yrityksiksi eivätkä kanna sen pidemmälle. Parisuhde luodaan yhdessä.
Aivan liian usein kuulen myös siitä, kuinka puoliso ei saa toista vängättyä parisuhdekurssille tai eroterapiaan yhdessä eikä yksilöinä, ja sitten ihmetellään, miten se puolison eropäätös tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jälkikäteen moni kuitenkin toteaa itsekseen, että “kyllähän se puoliso sanoi asiasta, mutku…”

Rakkauden (r)evoluutio -kirja
* Kuunnellaksesi äänikirjana tai lukeaksesi Rakkauden (r)evoluutio -kirjan jopa täysin ilmaiseksi hyödynnä kumppanuuslinkkejä tällä sivulla. Suhde on ”ihan ok”, mutta jotain puuttuu – kannattaako erota
On erinomaista, että ainakin sinä pohdit mahdollisuutta osallistua tälle verkkokurssille puolisosi kanssa. Tässä käyn läpi muutamia näkökulmia, jotka teidän kannattaa pohtia läpi miettiessänne tämän verkkokurssin eri osioiden toteutustapaa käytännössä.
Verkkokurssi sisältää paljon videoita, äänitteitä ja muuta materiaalia läpikäytäväksi yksin tai yhdessä puolison kanssa
Parempi parisuhde vai erinomainen ero?-verkkokurssilla on muunmuassa paljon videoita, joita te voitte katsoa yhdessä. Myös rentoutus-, mielikuvamatka- ja hypnoosiäänitteet voitte kuunnella yhdessä vaikkapa olohuoneen sohvalla tai sängyssä pötkötellen.
Harjoitukset tulee tehdä ensin aina itsenäisesti, jotta vastaatte niihin puhtaasti omasta, aidosta itsestänne käsin. Mutta ilman muuta sen jälkeen on erittäin hyvä, että keskustelette omista havainnoistanne, ajatuksistanne ja tunteistanne kunkin harjoituksen jälkeen.
Sallikaa kuitenkin se, että toinen voi ja saa olla eri mieltä asioista kuin itse on. Kun pidätte keskusteluyhteyden avoimena myös tässä vaikeassa pattitilanteessa, teillä on mahdollisuus luoda sitä yhteyttä, jota tarvitaan sekä parisuhteen mahdolliseen parantamiseen että hyvään eroon.
Verkkokurssilla on yksi koneella täytettävä monivalintatehtävä, mutta sen voi tehdä uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa eli voitte tehdä sen vuorotellen ilman että toinen näkee toisen vastauksia. Voitte sitten joissain kohdin keskustella myös monivalintatehtävien vastauksistanne niin, että kaikkea ei tarvitse jakaa, jos ei halua.
Voisitte vaikkapa sopia etukäteen “pelisäännöt” sille, miten etenette ja että teidän ei ole pakko jakaa harjoitustenne vastauksia toisillenne, ellette halua. Joskus voi olla asioita, joita teidän on hyvä ensin pohtia itseksenne hieman pidempään, jotta ette jaa ihan ensimmäisiä ajatuksianne toiselle ja mahdollisesti luo eripuraa entisestään. Tämä on tärkeää varsinkin, kun olette alussa erimielisiä parisuhteenne sisällöstä ja suunnasta.

Erosta selviäminen: Miten erosta selviää? (12+ käytännön vinkkiä)
Kuinka erosta selviää, kun kaikki tuntuu sekavalta ja omat tunteetkin aiheuttavat hämmennystä? Erosta selviäminen: Miten erosta selviää?
Harjoitusten vastaukset teidän kannattaa kirjoittaa omiin vihkoihinne, jotka teidän kannattaa pitää vain itsellänne, jotta ette vahingossakaan rajoita ajatuksen virtaanne itsesensuurin ja puolison miellyttämisen vuoksi. Vaikka tietoisella mielellä arvelet, että et tietenkään sabotoi omaa sisäistä viestiäsi puolisosi miellyttämisen vuoksi, niin alitajuisesti saatat kuitenkin asettaa itsellesi turhia blokkeja.
Kaikki meidän sisäinen materiaalimme ei ole aina niin salonkikelpoista, vai mitä? 🙂
Toimivassa parisuhteessa on toki luonnollista jakaa jo ne omat ensimmäiset “typerät” ja “huonosti ilmaistut” ajatukset rakkaalleen ilman, että joutuu pelkäämään toisen reaktioita – olivatpa ne avointa reagointia tai esimerkiksi passiivisaggressiivista silmien pyörittelyä ja huokailua. Kun suhde perustuu luottamukseen ja rakkauteen, omat vaikeatkin ajatukset uskaltaa tuoda esille. Ja vaikka toinen olisi silloinkin eri mieltä kuten välillä tietysti tapahtuu, niin erimielisyyksistäkin voi silloin keskustella rakkaudella ja mielenkiinnolla – tavoitteena ymmärtää toista yhä syvällisemmin.
Kuitenkin tässä risteyskohdassa, jossa nyt olette, teidän kannattaa harkita tarkemmin, mitä jaatte toisillenne spontaanisti ilman ennakkosuodatusta. Jotta kuitenkin et ennakkosuodata eli sensuroi omia ajatuksiasi itseltäsi, suosittelet, että kaikki harjoitukset tehdään itsenäisesti ja sitten vasta jaatte sen, mitä haluatte jakaa ystävällisessä hengessä harkitusti.

Tasa-arvo parisuhteessa: utopia, saavutettu vai mennyt liian pitkälle?
Mitä on tasa-arvo parisuhteessa? Pitäisikö kotityöt kellottaa? Lue tästä, mitä tilastot kertovat tasa-arvosta parisuhteessa.
On tärkeää, että ensin hahmotatte omaa sisäistä maailmaanne vilpittömästi omasta itsestänne käsin ennen kuin avaudutte toisillenne. Yhteys itseen on löydettävä ensin ennen kuin kommunikaatio pelaa levollisemmin myös puolison suuntaan – olipa toiveena lähentyminen toista kohtaan syvällisemmin tai se eroaminen.
Kun parisuhteessa on ollut vaikeuksia, verkkokurssin materiaalin työstämiseen kannattaa antaa aikaa eikä tyytyä vain pintavastauksiin tai sellaisiin vastauksiin, jotka ovat yleisesti hyväksyttyjä ja joista tietää, että puoliso ei säti ja moiti (tai pyörittele niitä silmiään huokausten kera…).
Siksi se itsenäinen työskentely on tärkeää, vaikka teettekin tämän rakkauselämän päätöksenteko-verkkokurssin yhdessä.
Verkkokurssi, jonka ohjattuja mielikuvaharjoituksia voi tehdä mainiosti sekä yksin että kahdestaan.
Koska haluan auttaa sinua (teitä!) löytämään oman sisäisen voimanne, tämä verkkokurssi sisältää tietysti myös mm. mielikuvaharjoituksia. Alitajunta sisältää sinun mielikuvasi (visuaalisina, auditiivisina ja kinesteettisina miellepiirteinä) sinun kaikista tarpeistasi, toiveistasi, uskomuksistasi ja peloistasi. Ja siksi niihin kiinni pääsemiseksi mielikuvaharjoitukset ovat hyvä väylä nostaa niitä tietoisuutesi tasolla käsittelyyn.

Pitäisikö erota vai yrittää vielä?
Jumitatko pitäisikö erota vai yrittää vielä -tilanteessa? Lue juttu, niin ymmärrät, miksi jahkailet ja ota askel eteenpäin kohti ratkaisua.
Verkkokurssin opastusvideoilla ohjaan mielikuvaharjoituksia yksin tehtäväksi, jotta kuka tahansa voi osallistua tälle kurssille ihan itsekseen ilman puolisoaan tai esim. ystäväänsä. Myös minä itse teen mentaaliharjoituksia useimmiten itsekseni, mutta monilla kursseilla teen niitä parin kanssa. Molemmat tavat siis sopivat erinomaisesti!
Kerron kurssin ao. videolla tarkemmin miksi myös parityöskentelystä on hyötyä, vaikka mielikuvathan ovatkin aina yksilön omia.
Jos välinne ovat tulehtuneet eikä luottamusta oikein löydy juuri tässä tilanteessa, niin edellämainitun itsesensuurin välttämiseksi mielikuvaharjoitukset kannattaa tehdä yksin videolla opastamallani tavalla.
Jos haluatte, voitte alussa harjoitella mielikuvaharjoitusten ja mm. miellepiirteiden editointia (joka selitetään kurssivideoilla) yhdessä jollain “helpolla aiheella”, joka ei liity parisuhteeseenne vaan esim. työelämään, jotta molemmat pääsette kiinni mielikuvaharjoitustekniikoihin. Sitten voitte tehdä varsinaisiin kipukohtiin liittyviä mielikuvaharjoituksia itsenäisemminkin.
Ja tosiaan: kaiken kurssimateriaalin voi käydä läpi ihan vaan itsekseen, jos puoliso ei halua/ehdi/jaksa osallistua. Voitte silti keskustella kurssin sisällöstä ja oivalluksista.
Erota vai ei?-teemaa käsittelevä verkkokurssi tarjoaa aiheita itsenäiseen pohdiskeluun ja puolisoiden väliseen keskusteluun, joka voi lähentää teitä olipa suuntananne parisuhteen parantaminen tai ero.
Jos kurssin jälkeen päädytte parantamaan parisuhdettanne, kurssilla opetettavia mielikuvaharjoituksia ja rentoutumista kannattaa ilman muuta tehdä kahdestaan. Niistä tulee hyvä olo molemmille ja “pikkumatkojen” jälkeen on kivaa jakaa omista kokemuksista toisen kanssa. Niiden jälkikäsittely lähentää teitä aivan varmasti, jos lopulta tahtotilanne on parisuhteen parantaminen eikä eroaminen.
Olipa päätöksenne mikä tahansa tämän kurssin jälkeen, olen aivan varma, että saatte paljon ymmärrystä sekä toisianne että itseänne kohtaan. Siitä lähtökohdasta teidän on paljon helpompaa joko luoda parisuhdettanne uudelleen askel askeleelta läheisemmäksi tai rakentaa eron jälkeistä elämää toisianne kunnioittavasti.
Eropäätös kannattaa tehdä itsekseen yksilöinä, vaikka kurssin käytännössä tekisikin yhdessä puolison kanssa.
Summa summarum: voitte tehdä kurssin yhdessä, kunhan kunnioitatte sekä toistenne että omia rajojanne 🙂
Tällä verkkokurssilla ei ole tarkoitus miellyttää kumppania “oikeilla vastauksilla”, vaan hakea ymmärrystä juurisyihin omasta itsestä käsin ja ymmärryksen myötä sitten keskustella yhteistuumin kaikesta koetusta.
Jos toinen ei halua tälle kurssille tulla tai haluaa lopettaa sen jossain kohdassa tai edetä hitaammin kuin toinen, se on täysin ookoo. Sopikaa siis vaan teidät omat “pelisäännöt” vapaasti toisianne kunnioittaen ja nauttikaa ainakin osittain yhdessä koetusta kurssista!
Ja todellakin tuo “nauttikaa” oli tuossa tarkoituksella: kurssi sisältää materiaaleja myös mm. stressinhallintaan ja rentoutumiseen, koska jokainen hyvä päätöshän tehdään aina levollisuudesta eikä ahdistuksesta käsin, vai mitä? 🙂

Tervetuloa siis vaan mukaan tähän valmennukseen yhdessä, yksilöinä!
>> LUE LISÄÄ VERKKOKURSSISTA PAREMPI PARISUHDE VAI ERINOMAINEN ERO?
Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]
Henkilökohtaisesta valmennuksesta lisätietoa täällä.
Olethan jo liittynyt mukaan viikkokirjeideni saajien joukkoon?
Helpoiten saat tilattua viikkokirjeeni tästä alla olevasta kuvalinkistä, jossa pyydän sinulta ainoastaan sähköpostiosoitteen, jota seuraat aktiivisesti. Haluan auttaa sinua parantamaan elämääsi monin tavoin ihan käytännössä, joten minua itseäni motivoi tieto siitä, että viestini tavoittavat sinut varmasti 🙂
Ja mielelläni luen myös sinun vastauksiasi minun viesteihini! Niistä saan jälleen uutta inspiraatiota blogata sinulle lisää luettavaa rakkauselämän laajasta kirjosta ja laadin uusia mielenkiintoisia verkkokursseja ongelmiin, joihin kaipaat ratkaisukeskeistä apuani. Teen tätä työtäni rakkaudesta käsin ja minua motivoi tieto siitä, että todella pääset eteenpäin elämässäsi.
Tämän linkin kautta saat heti paluupostissa ladattavaksesi ilmaisen e-kirjan Erota vai ei, joka osaltaan auttaa sinua tässä päätöksenteossa ja kommunikoinnissa puolisosi kanssa:

Ilmainen ekirja ‘Rakastan sinua, mutta…’ – Erota vai ei?
Vapaudu päättämättömyydestä ja suuntaa energiasi selkeämmin joko parisuhteen parantamiseen kestävällä tavalla tai vaihtoehtoisesti hyvän eron harkitsemiseen konkreettisen ratkaisukeskeisesti. ‘Rakastan sinua, mutta…’-ekirja on 4 avaimen työkalupakki

Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -päätöksentekovalmennus
Kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa? Hyödynnä ratkaisukeskeinen päätöksentekovalmennus ja henkilökohtainen tukeni Vapaudu ahdistavasta ‘Erota vai ei?’-jahkailusta ja tee levollisemmin mielin kaikilta näkökulmilta tarkkaan harkittu, arvojesi

Elämän suunta hukassa? Uusi keino, kun olet eksyksissä elämässä
Tunnen olevani eksyksissä elämässäni ja koko elämän suunta on hukassa. Mistä löytyy uusi suunta elämälle? Hyvä, parempi, oikea elämänsuunta?

Vapaaksi! -erovalmennus eroavalle (Avo-/Avioero-valmennus)
Miten erota levollisemmin mielin? Miten käydä eroon liittyviä asioita läpi puolison ja lasten kanssa, ja selvitä erosta? Vapaudu ahdistavasta erojahkailusta ja toteuta parhaaksi ratkaisuksi tietämäsi

Parempi parisuhde vai erinomainen ero? -päätöksentekovalmennus
Kannattaako erota vai pysyä parisuhteessa? Hyödynnä ratkaisukeskeinen päätöksentekovalmennus ja henkilökohtainen tukeni Vapaudu ahdistavasta ‘Erota vai ei?’-jahkailusta ja tee levollisemmin mielin kaikilta näkökulmilta tarkkaan harkittu, arvojesi

Mielen rauhoittaminen: 18 vinkkiä mielenrauhaan, rauhoittumiseen
Mielenrauha: “Miten voin rauhoittua, kun mieli käy ylikierroksilla?”, kysyvät monet hypnoterapia-asiakkaani. Mielen rauhoittaminen.

Rentoutuminen: Hyvä ilmainen rentoutusäänite stressinhallintaan
Miksi rentoutuminen on vaikeaa? Stressinhallinta ja kyky rentoutua. Miten oppia rentoutumaan arjessa? Rentoutusharjoitus. ÄÄNITE

Ajanvaraus
Coaching-, hypnoterapia- ja NLP-valmennus-ajanvaraus etänä ja kasvotusten tällä sivulla. Tervetuloa voimaantumaan! “Kiitos kaikesta tuestasi tämän vuoden aikana!🤗 Sinä koppasit minut turvaverkkoon, kun olin putoamassa; en

Ilmainen ekirja ‘Rakastan sinua, mutta…’ – Erota vai ei?
Vapaudu päättämättömyydestä ja suuntaa energiasi selkeämmin joko parisuhteen parantamiseen kestävällä tavalla tai vaihtoehtoisesti hyvän eron harkitsemiseen konkreettisen ratkaisukeskeisesti. ‘Rakastan sinua, mutta…’-ekirja on 4 avaimen työkalupakki

Alitajunnan voima: Alitajunta ohjaa vauhdilla vääräänkin suuntaan
Hypnoosi ja alitajunnan voima. Vaikean päätöksen tekeminen ja tavoitteen saavuttaminen onnistuu, kun alitajunta on valjastettu tueksi.